Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 23.08.2007, 12:57   #46 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 96
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Ozaman, "Kürt alevilerini" nasil Alevilikden uzaklastira biliriz, kendilerini alevi olarak görmesinler diye?
Turkuaz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.06.2008, 15:42   #47 (İleti Bağlantısı)
TÜRK OĞLU TÜRK

Kafatasçı Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 100
Yukarıda nusayrilikten bahsedilmiş. Kalleş araba göre Ali,Tanrı'nın reenkarnesidir.Peki Ali insani medeniyet için ,bunu da geçtim araplar için ne yapmış? Ben bunca yıl araştırdım hiçbir şey bulamadım.Elin arabı bile kendi kanından gelen vasfı olmayan bir kişiyi yere göğe sığdıramıyor.Benim dünya görüşüm ve Türkçü terbiyeme göre de Başbuğ, Tanrı'nın insan suretinde yer yüzüne tecellisidir.
Kafatasçı Türk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.06.2008, 16:29   #48 (İleti Bağlantısı)
1923

İletiler: 22
Esenlikler dilerim.Katılmak istedim. Kürt Alevi'si yoktur. Kürtler İslamiyete Halife Harun Reşid zamanında toplu olarak geçmişlerdir. O yüzden hepsi Şafii mezhebindendir. Kürt Alevisi denilenler ise Osmanlı politikaları yüzünden aslını unutanlardır. Ya Türk'tür yada Tarih Kurumu başkanının dediği gibi ermeni dönmesidir. Ancak bugün teröre destek verenler hainler İster Aleviyim desin, ister başka birşey aşağılık bir mahlukattır.
Beydili Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.06.2008, 16:34   #49 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

KUTALMIŞ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 285
Alıntı:
Beydili adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Esenlikler dilerim.Katılmak istedim. Kürt Alevi'si yoktur. Kürtler İslamiyete Halife Harun Reşid zamanında toplu olarak geçmişlerdir. O yüzden hepsi Şafii mezhebindendir. Kürt Alevisi denilenler ise Osmanlı politikaları yüzünden aslını unutanlardır. Ya Türk'tür yada Tarih Kurumu başkanının dediği gibi ermeni dönmesidir. Ancak bugün teröre destek verenler hainler İster Aleviyim desin, ister başka birşey aşağılık bir mahlukattır.
Sayın Yusuf Halaçoğlu ermeni dönmesi kürdlerin aleviliği seçme nedenlerini yeniçağ tv deki bir programında şöyle açıklamıştı.

Bektaşi tekkesine bağlı olanlar namaz kılmaz oruç tutmazdı. Ermenilerde kürdleştiler fakat islami ibadetleri yerine getirmemek için Aleviymiş gibi göründüler.

Yani TTK başkanı açık açık söyledi. Osmanlı kayıtlarında herşey mevcut.
Bu memleket, dünyanın beklemediği, asla ümit etmediği bir müstesna mevcudiyetin yüksek tecellisine, yüksek sahne oldu. Bu sahne 7 bin senelik, en aşağı bir Türk beşiğidir. Beşik tabiatın rüzgarlarıyla sallandı. Beşiğin içindeki çocuk tabiatın yağmurlarıyla yıkandı. O çocuk tabiatın şimşeklerinden, yıldırımlarından, kasırgalarından evvela, korkar gibi oldu; sonra onlara alıştı; onları tabiatın babası tanıdı onların oğlu oldu. Bir gün o tabiat çocuğu tabiat oldu; şimşek, yıldırım, güneş oldu; Türk oldu. Türk budur. Yıldırımdır. Kasırgadır, dünyayı aydınlatan güneştir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
KUTALMIŞ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.06.2008, 23:45   #50 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

karayazı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 193
Irkdaşlarım bakın alevi gelenek ve göreneklerinin içinde yetiştim adına alevilik deniyorsa tamam aleviyim ama benim için kardeşim ne ise benle aynı kanı taşıyan sünni bir Irkdaşım da odur alevilik sadece teferruattır yeterki TÜRK Kanına sahip çıksın ha şunuda belirteyim aleviliği ben ali ve onun tayfasına kesinlikle bağlamıyorum ve kesinlikle ne yolu nede davası hiçbir alevi TÜRK'ü ilgilendirmez ha kendine alevi diyen kro köpekleri ve arap soysuzları ne halt yerlerse yesinler görüldükleri yerde başlarının ezilmesi şart çünki bu geri zekalılar yüzünden sünni TÜRK alevi TÜRK birbirine düşürülmeye çalışılıyor ama artık bu oyunları tutmaz çünki TÜRK Kandan kardeş dinden mezhepten değil. Tekrar söylüyorum bedevi çölündeki arap ali'nin alevilikle uzaktan yakından bağlantısı yoktur hatta ve hatta sırf o ve onun gibi halife olan o dört bedevi yüzünden bu gün bu hallerdeyiz lütfen bu arap davası saydığım alevi sünni tartışmalarını bir kenara bırakalım yolumuz TÜRK yolu hedefimiz TURAN ezen bolsın Irkdaşlarım. 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
karayazı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.06.2008, 05:33   #51 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

GökalpGNH adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 21
Bir alevi derneğinin önünden geçerken kısa bir süre konuşmalara tanık oldum

Şanlı askerimiz tuncelide pkk llı kürtleri gebertmiş tv de haberi yayınlanıyordu dernekdeki bazı kişiler homurdanıyordu ve pkklılar için bizimkiler diyerek bahsediyorlardı

ve biraz göz gezdirdim dernekdekilerin yarısından fazlası Türk tipine sahipti, Türkdü

ama ne yazıkki içlerine sızmış üç beş kürt onları bastırmış yanlarında Türke devletine Türklüğe küfür ediorlar ve buna Türk alevileri ses çıkartmıyordu

ilerde bütün alevileri kürt derlerse şaşırmam zaten alevi Türklerde çeşitli sol örgütler ve terörist örgütlere sempati içinde yetişen gençlerinde kürtce öğrenme sevdası var nedense

sanki kürtçe öğrenince adam olucaklar birileri bunlara aslında siz kürtmüsünüz diyor anlamış değilim.
GökalpGNH Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.06.2008, 17:08   #52 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 145
Alıntı:
karayazı adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Irkdaşlarım bakın alevi gelenek ve göreneklerinin içinde yetiştim adına alevilik deniyorsa tamam aleviyim ama benim için kardeşim ne ise benle aynı kanı taşıyan sünni bir Irkdaşım da odur alevilik sadece teferruattır yeterki TÜRK Kanına sahip çıksın ha şunuda belirteyim aleviliği ben ali ve onun tayfasına kesinlikle bağlamıyorum ve kesinlikle ne yolu nede davası hiçbir alevi TÜRK'ü ilgilendirmez ha kendine alevi diyen kro köpekleri ve arap soysuzları ne halt yerlerse yesinler görüldükleri yerde başlarının ezilmesi şart çünki bu geri zekalılar yüzünden sünni TÜRK alevi TÜRK birbirine düşürülmeye çalışılıyor ama artık bu oyunları tutmaz çünki TÜRK Kandan kardeş dinden mezhepten değil. Tekrar söylüyorum bedevi çölündeki arap ali'nin alevilikle uzaktan yakından bağlantısı yoktur hatta ve hatta sırf o ve onun gibi halife olan o dört bedevi yüzünden bu gün bu hallerdeyiz lütfen bu arap davası saydığım alevi sünni tartışmalarını bir kenara bırakalım yolumuz TÜRK yolu hedefimiz TURAN ezen bolsın Irkdaşlarım. 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
Karayazı kandaşım öznel Alevilik tanımlamana saygı duyarım. Fakat yazının belirli bir kısmında Aleviliğin, Ali ile alakasının olmadığını söylemişsin. Bu noktadan sonra kendi değer yargılarından çıkıp topluma mal olacak ve Alevileri zan altında bırakacak bir yazıya imza atmış oluyorsun.

Aleviliği Ali'den, Ali'yi de Alevilikten koparamazsın. Aleviliğin özü Ali ile düğümlenir. Ali'nin Alevilikte bazı unvanları vardır. Örneğin; Şah-ı Merdan, Şah-ı Necef, şah-ı Velayet gibi...

Alevilik inancı, Ali'nin deyimiyle Kur'an-ı Natık çerçevesinde şekil alır. Yani insan konuşan Kuran'dır. Tabi birde yazılı kuran (Kur'an-ı Samet) vardır. Kur'an-Natık, otorite derecesine erişmiş En'el hak diyebilen İnsan-ı Kamil'dir. Pir Sultan Abdal'ın deyimiyle, “insan secde edilecek makamdır, mihraptır.” Yani dediğiniz gibi Ali dışlanmamakta aksine Ali'nin, ben konuşan Kur'an'ım düsturundan hareket edilmektedir.

Alevilikte Tanrı inancını daha açarak anlaşılır kılmak istiyorum. Alevilerde Allah korkusu yoktur. İnancın sebebi Allah'ın yapacağı kötülükler sebebiyle oluşmaz. Cennet, cehennem, din korkusu yoktur. Her şeyde insanı baz alırlar. Kur'an'ın Bakara suresinde bahsi olan "Size şahdamarından daha yakınım" mantığından hareketle her şey insandadır derler.

Ulu ozanların hepsinde Ali vurgusu derin tasavvufi boyutuyla vardır.

"Allah birdir, Hak Muhammet Ali'dir
Anın ismi cümle alem doludur.
Bu yol Hak Muhammet Ali yoludur
Gel Muhammet Ali dergahına gel"

Pir Sultan Abdal

Hak Muhammet Ali üçü de nurdur
Birini alma sen üçüde birdir.
Onların koyduğu bir doğru yoldur
Danıştı Muhammet böyle der Ali

Şah Hatayi

"Gel Dilber Ağlatma Beni Şah-I Merdan Aşkına
Dü Cihanın Ranimasi Şii Yezdan Aşkına
Şahım Hasan Pir Hüseyin Kerbela Meydan İçin
Lütfedip Bağışla Cürmüm Ali Süphan Aşkına"

Virani

Bu üç örnek alıntı Ali'nin, Alevilikte nasıl önemsendiğini göstermektedir. Allah- Muhammet-Ali üçlemesinden kastın ne olduğunu, Şah Hatayinin dizelerinde net olarak görebiliriz. Zaten Alevi cemleride Allah, Muhammed, Ali ve Ehlibeyt aşkı ile iç içedir.

Özetle Ali'yi Muhammed'ten üstün görmezler. Aksine Muhammed'in velisi olarak görürler. Allah-Muhammed-Ali zincirini bir birinden ayırmaz bir bütün olarak görürüler!

Karayazı kandaşım şamanizmin Alevilik içinde ki yerinden dolayı, Ali ile alakası yoktur demiş olabilirsin. En azından böyle düşündüğünü sanıyorum. Fakat Ali'yi, Ehlibeyt sevgisini ayrı tutamazsın. Evet şamanizm öğeleride taşınmıştır. Bunun yanında Türk töresi varlığını canlı bir şekilde sürdürüyor. İslam'ın Türklere kattığı tek şey Araplaşmaktır. Aleviler töre olarak kendini korumaya çalışmış olsalarda inanç boyutunda kamcılıktan kopmuşlardır. Din değişiminin doğal sonucudur! Fakat şunu söyleyebilirizki İslam dinini benimseyen Türkler içinde eski inanç ritüellerini ve törelerini en çok koruyan Aleviler olmuştur.

Gördüğüm bir yanlışı elimden geldiğince düzeltmek istedim. Daha fazla uzatmaya gerek duymuyorum. Zaten Arapların kendi iç meseleleri bizi bağlamamalıdır. Fakat Aleviliğin tarihsel yürüyüşünden bahsederken elbette bazı konulara değinmek zorunda kalıyoruz. Sadece Alevilik değil genel olarak İslam konusunda da durum böyledir. Çünkü toplumumuz Tengri'ye değil Allah'a inanıyor. Kur'an'da doğal olarak Arap ümmetçiliğini dayattığı için ister istemez milli değerlerden kopmalar olabiliyor.

Türkçüler olarak yobazlara, Arap yalakalarına bazı şeyleri anlatabilmek için Türk tarihi öncelikli olmakla beraber Arap tarihini, dinin vesaire bilmeliyiz. Çünkü bugünün şartlarında aklını ve kalbini Arap töresine ve dinine kaptırmış insanlara bir şeyler anlatmak istiyorsak dediğim gibi Arap tarihi, töresi, dini vesaire üzerine donanımlı olmak zorundayız! Nihâl Atsız bu konuda örnek alınmalıdır. Çünkü kendisi Türklükle ilgili her konuda derin bilgiye sahipken “Nurculuk Denen Sayıklama”, “Yobazlık Bir Fikir Müstahesesidir” başlıklı makaleleri ile yobazlara, siyasal ümmetçilere vesaire ders verebilmekteydi!
Temren Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.06.2008, 17:49   #53 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 289
Alıntı:
Ötüken adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Karayazı kandaşım öznel Alevilik tanımlamana saygı duyarım. Fakat yazının belirli bir kısmında Aleviliğin, Ali ile alakasının olmadığını söylemişsin.
Bence sende Aleviligi sentezlemeye çalışıyorusun sonuç olarak önce Türküz ve alevilikte bir mezheptir,burda ali ,muhammet,ömer savunuculugu degil maksadımız Türkçülükse karayazının dedikleri daha mantıklı ulu ozanlar diye örnek verdigin şahsiyetler yerine neden Dedekorkut gibi yada oguz köklerinde yaşamış insanlardan örnekler vermediginide anlamıyorum islami tasavvufçular bize ne verebilir? arap yarımadasından yayılan bir oyunun tasvirini yapmamaya çalışman bir taraf olacaksan sadece Türklükte taraf olman bence daha dogru olur arabın davası kavgası beni baglamaz diyen karayazı kardeşimide kutlarım daha önceki iletilerinden ve yazdıklarından fikirsel manadada ayrıştıgımızı sanmıyorum mantıklı yazılarından biriyle daha beni aydınlatırsan sevinirim eleştirime neden Ali önemlidir sorusunun cevabını vermeni dileyerekten esenlikler.
Türk Atak Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.06.2008, 18:02   #54 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 145
Alıntı:
Türk Atak adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bence sende Aleviligi sentezlemeye çalışıyorusun sonuç olarak önce Türküz ve alevilikte bir mezheptir,burda ali ,muhammet,ömer savunuculugu degil maksadımız Türkçülükse karayazının dedikleri daha mantıklı ulu ozanlar diye örnek verdigin şahsiyetler yerine neden Dedekorkut gibi yada oguz köklerinde yaşamış insanlardan örnekler vermediginide anlamıyorum islami tasavvufçular bize ne verebilir? arap yarımadasından yayılan bir oyunun tasvirini yapmamaya çalışman bir taraf olacaksan sadece Türklükte taraf olman bence daha dogru olur arabın davası kavgası beni baglamaz diyen karayazı kardeşimide kutlarım.
Türk Atak kandaşım, yazdığım 52. iletide, “Zaten Arapların kendi iç meseleleri bizi bağlamamalıdır.” diye belirtmişim. Yanlış anlışıldığımı düşünüyorum. Karayazı'nın iletisindeki bir bölümü eleştirdim. Yazdığım yazıda da bunu çok net belirttiğime inanıyorum. Sadece yanlış bir bilgi paylaşımına engel olmak istedim. Bunu bir hata olarak görmemenizi beklerdim.

Tarafım! Tarafgirliğim her şeyden önce Türklüktür.
Temren Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.06.2008, 18:10   #55 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 289
Alıntı:
Ötüken adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Türk Atak kandaşım, yazdığım 52. iletide, “Zaten Arapların kendi iç meseleleri bizi bağlamamalıdır.” diye belirtmişim. Yanlış anlışıldığımı düşünüyorum. Karayazı'nın iletisindeki bir bölümü eleştirdim. Yazdığım yazıda da bunu çok net belirttiğime inanıyorum. Sadece yanlış bir bilgi paylaşımına engel olmak istedim. Bunu bir hata olarak görmemenizi beklerdim.

Tarafım! Tarafgirliğim her şeyden önce Türklüktür.
Anladım kandaşım zaten bir yanlış anlama yok yazılarınıda takip ediyorum görüş ayrılıgında olmadıgımıda söyledim,yazıda hatalı oldugunuda söylemedim sadece bir küçük ayrıntıyı dile getirdim esenlikler.
Türk Atak Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.06.2008, 18:12   #56 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Toluntegin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 116
Kandaşlarım sonuç olarak şöyle bir düşünce oluşturabiliriz.

Alevi inancı öyle veya böyle Ali ve onun çocuklarını,Kerbela olayını,12 imamı büyük oranda düşünce merkezi altına almış ve belki de ilk dönemlerde ağır basan Şamanist özelliklerden uzaklaşıp Arap tarihine dayalı bir düşünce oluşturmaya başlamıştır.
Ancak,bu inancın Türklere,Anadolunun sahibi Türkmenlere has bir yaşayış olması ve hala çok eski dönemlerdeki ateş dansına benzer görüntülerin varolması sebebiyle bizim için önemlidir.

Elimizden ne kadar gelir bilmiyorum ama yapmamız gereken Alevi Türklerin üzerindeki kominizm-halkların kardeşliği ve özgürlüğü ve bölücülerin safsatalarını uzaklaştırmak.Tabi burda asıl sorumluluk o düşünüşe sahip kandaşlarımıza da düşüyor.
Mahallemin yakınında ağırlıklı olarak Tokat'lıların bulunduğu bir cemevi var.
Aldığım bağlamanın tellerini değiştirmek için uğradığımda içeride tipinden k.rt olduğu belli fesatçıların bulunduğu bunların etrafına da gençlerin toplandığını gördüm.Ağzından ''T.C.'' lafı çıktığında bölücü olduğunu anladım.Çünkü bu itler Türkiye Cumhuriyetini bununla adlandırıyorlar.Eğer içeridekiler bu düşünceye sahip olsalardı onu tükürükle boğarlardı ama ağızları açık dinlediklerinden bunun hayal olduğu belli oluyordu.
Ayrıca terör örgütünün üst düzey kadrosunun önemli bir kısmının Tuncelili olduğunu,hatta Türk kökenli Sivas-Kahramanmaraşlı Alevilerin katılımını unutmamalıyız.Bu insanlar isterlerse Alevi değil Göktanrı inancına sahip olsalar ne yazar?

Sonuçta köken olarak has Türkleri ideolojik olarak yoldan çıkaranlar olduğu gibi bunlara meyilli olanlar da var ve ne yapsanız değiştiremiyorsunuz.
Toluntegin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.06.2008, 21:58   #57 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Mavi Börteçine adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 164
Kızılbaş Türkmenleri hakiki(Türklerdeki) Alevilerdir,zaten Alevilik onlardan çıkmıştır.

Kırolardan ancak yandan yemiş olur :)
Mavi Börteçine Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.06.2008, 22:43   #58 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

TUVA HAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 423
Alıntı:
Mavi Börteçine adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kızılbaş Türkmenleri hakiki Alevilerdir,zaten Alevilik onlardan çıkmıştır.

Kırolardan ancak yandan yemiş olur :)
Hakiki aleviler kuzey Mısır, Arabistanın bazı bölgeleri ile Suriyenin önemli bir kısmında yaşayan Araplardır. Afganistanın içkesimlerde de Alevi gruplar bulunur.
Alt 09.06.2008, 06:50   #59 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

BAGHATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 788
Alıntı:
Toluntegin adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sonuçta köken olarak has Türkleri ideolojik olarak yoldan çıkaranlar olduğu gibi bunlara meyilli olanlar da var ve ne yapsanız değiştiremiyorsunuz.

Türklük eşittir Müslümanlık, Müslümanlık eşittir Sünnilik, Sünnilik eşittir Hanefilik anlayışıyla hareket eden sahte milliyetciler yuzunden bir cok Turk kokenli Alevi inancina sahip olan kandaslarimiz milliyetciliklen sogutulmuslardir.

Türk İslam sentezi denilen ideolojik yapının Türk Milliyetçiliği ile özdeşleştirilmesi sonucu Alevi – Bektaşi Türkler dışlanmıştır.

Sahte Türk milliyetçileri İslamcı tarikat ve cemaatlerin etkisiyle hızla Vahhabi çizgiye kayan Sünni – Hanefi kitleyi Türk Müslümanlığı noktasında tutma uğraşısı verecekleri yerde kadim Türk geleneklerini yaşayan ve yaşatan Alevi – Bektaşi kitleyi Sünnileştirmeyi öncelikli bir hedef olarak görmüşlerdir. Bu yanlış halen sürdürülmektedir.

Alevilikte olmadığı halde Alevileri beş vakit namaza çağırma,koylerine cami yaptirma, Ramazan orucu tutturma uğraşısının baş aktörleri maalesef Türk İslam sentezcisi misyonerler olagelmişlerdir.

Gayrimüslim Türkleri Müslümanlaştırma ve gayrisünni Türkleri Sünnileştirme hedefinden vazgeçilmedigi surece bir sonuca varamazsiniz.
4. Toplumcuyuz
5. Milli gelenekçiyiz
6. Şuurlu demokrasiye taraftarız
7. Ahlakçıyız
8. Bilimciyiz
9. Teknikçiyiz
BAGHATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.06.2008, 19:41   #60 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Toluntegin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 116
Alıntı:
Turak adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Türklük eşittir Müslümanlık, Müslümanlık eşittir Sünnilik, Sünnilik eşittir Hanefilik anlayışıyla hareket eden sahte milliyetciler yuzunden bir cok Turk kokenli Alevi inancina sahip olan kandaslarimiz milliyetciliklen sogutulmuslardir.

Türk İslam sentezi denilen ideolojik yapının Türk Milliyetçiliği ile özdeşleştirilmesi sonucu Alevi – Bektaşi Türkler dışlanmıştır.

Sahte Türk milliyetçileri İslamcı tarikat ve cemaatlerin etkisiyle hızla Vahhabi çizgiye kayan Sünni – Hanefi kitleyi Türk Müslümanlığı noktasında tutma uğraşısı verecekleri yerde kadim Türk geleneklerini yaşayan ve yaşatan Alevi – Bektaşi kitleyi Sünnileştirmeyi öncelikli bir hedef olarak görmüşlerdir. Bu yanlış halen sürdürülmektedir.

Alevilikte olmadığı halde Alevileri beş vakit namaza çağırma,koylerine cami yaptirma, Ramazan orucu tutturma uğraşısının baş aktörleri maalesef Türk İslam sentezcisi misyonerler olagelmişlerdir.

Gayrimüslim Türkleri Müslümanlaştırma ve gayrisünni Türkleri Sünnileştirme hedefinden vazgeçilmedigi surece bir sonuca varamazsiniz.
Hiçbir Türk için ırkına ihanet etme sebebi olamaz.
Mezhep veya din kalıpları arkasında biriken ve kendilerini tanımlarken birinci sıraya müslüman ya da alevi gibi tabirler getiren kişiler için bir sonuca varamayabiliriz.

Bahsettiğiniz şekilde sonuca varılamaz olacak olsaydı şuanki otağımız içinde o kültürden katılımcılar olmazdı.Belki siz de belki ben de aleviyiz belli kesimlerin baskısı yüzünden soyculuktan soğumak yada ona karşı tavır almak maksatlıdır.Ayrıca biz hiçbir kimseden milliyetçi olmasını istemiyoruz.Türklüğe yakışan soyculuktur.
Toluntegin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
alevi , aleviden , ise , KÜRT , olamaz , olmaz

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler