![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#76 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alevilik inancının kökenleri Gök Tanrı inancından gelir.Bugün enikçe konuşan aleviler bile soyca Türkmendirler.Fakat ibadetlerini Türk dilinde yaparlar.Devlete düşen görev aleviliği gerçek anlamda anlatıp yüce Türk milletine öğretmektir.
|
|
|
|
|
|
#77 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Türkçe konuşmayan alevilerin %90dan fazlası zazaca konuşmaktalar. Bu bir soru işareti olsa ve görüntüleri şırnak-mardin-batman-hakkari k.rtlerinden daha farklı olsa da bu konuda bugüne kadar kesin bir kanıt okumadım. Ancak bir kısmının aşağıdaki görüntüde olduğunu belirtmek isterim... Tuncelili Zaza Şeyhi Seyit Rıza |
|
|
|
|
|
|
#78 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
mezhepçilik yapmayalım arkadaşlar.
Milyonlarca Türk kökenli alevi olduğu gibi, milyonlarca kürt, zaza ve arap kökenli alevi de var. |
|
|
|
|
|
#79 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ne alevisi ne sünnisi bırakalım şu arapları.Alevilik dediğiniz ehli beyte saygı aliye saygı olmuyor mu? Bize ne hasan ve hüseyinden. Irk'ımız için tek din, tek yaşam biçimi şamanlık olmalıdır yada en azından bir Türk her türlü! arap dogmalarından uzak olmalıdır.
|
|
|
|
|
|
#80 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Aleviler;has be has Turk soyludur.Ama;asagilik Kurtculer;Aleviligin kokeninin Mezapotamyadan gelmis bir inanca baglarlar.Yapilmasi gereken Alevi-Sunni bakilmaksizin;Turk toresine ve orfune karsi gelenleri cezalandirmaktir.
Cezalandirmak derken;elbette;tarihi basbuglarimiz Cingiz Han ve Hulagu Hanin yontemleriyle;bunlari cezalandirmaktir. |
|
|
|
|
|
#81 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ötüken ırkdaş beni eleştirebilirsin fakat yazdıklarımın yanlış olduğunu söyleyemezsin iletilerimi okursan bu konuda ne kadar haklı olduğumu anlarsın benim TÜRK'ün tuttuğu din veya mezheple bir işim yok ben TÜRK'ün TÜRK'ten ayırt edilmesine karşıyım ben kendi Irkımdan daha yüce bir Irk tanımam heleki arap ırkından kesinlikle kimseye minnet duymam kimse benden bunu beklemesin benim için ali, ömer, bekir, osman ve diğerlerinin hiçbiri birbirinden farklı değildir hepsi enrikalar içinde ölmüşlerdir çıkarları için savaşmışlardır ve hiçbirinin TÜRK Irkına en ufak faydası dokunmamıştır ve hatta zararları olmuştur bu gün onlar yüzünden bu hallerdeyiz evet bende adına alevilik yada kızılbaşlık ne denirse densin bu geleneklerin içinde yetiştim ama hiç bir zaman bunu bir araba dayandırmadım ve bunun böyle olmadığını düşünende tek ben değilim şuda varki bir kro köpeğine kardeşim diyen alevi bir TÜRK BABAM DAHİ OLSA DÜŞMANIMDIR benim için asıl olan Irktır sorarım sana bu gün arap çölünde yaşayan ve ali'nin soyundan geldiği 100de 100 olan şii arapların neden hiç birinde alevilik geleneklerinin ve göreneklerinin bir benzeri yok hepside şeriyatı tam benimsemiş gerizekalı yobaz sürüsü başka hiç bir şey değiller unutma alide diğerleri gibi araptı ve bizimle uzaktan yakından bir alakası yoktu bu yüzden hiçbir şeyi bizi bağlamaz ve ilgilendirmez bana sorsala kerbela nedir diye diyeceğim tekşey arabın araba yaptığı eziyet başka hiç bir şey değil burda alevi yada sünni TÜRK'ü bağlayan hiç bir şey yok olamazda esenlikler dilerim. 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
|
|
|
|
|
|
#82 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
alevi dediğiniz bu insanların cem evleri dedikleri yerde,ölen ppk köpeklerinin leşleri yıkanıp,defin işlemleri yapılıyor,ayrıca sizin Türklüğe mall ettiğiniz bu insanlar komünizm aşığı,en büyük örnekleri ve taptıkları deniz gezmiş isimli anarşist,tuncelili,alevi ve kürtoğlu kürt'tü.ırkdaşlarım kardeşlerim soydaşlarım yapmayın ortalığa atılan bu iddia tamamen TÜRK'lüğe yamalanmaya çalışılılan başka bir yamadan başka bişey olamaz.
|
|
|
|
|
|
#83 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#84 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Hadi lan ordan ummetci, mezhepci herif.Kac tane cem evine gittinde boyle simarak laflar ediyorsun.Pkk li kopeklerin leslerini imamlar okuyup,ufletiyor.Ben kimsenin bu forumda deniz gezmisi Turkculuge mal ettigini gormedim su ana kadar.Nerden uydurdun bu yalani.Hem o kisi Erzurumludur,aileside Turk dur.Ama kendisinin beyni yikanmis,yanlis bir cizgide ilerlemis,sonuda bildiginiz gibi dar agacinda bitmistir.
|
|
|
|
|
#85 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#86 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bu otağda Alevilik değil Alevi Türkmenlerin Türkmenlikleri önplana çıkarılmaktadır. Ama Alevi sözcüğünü dahi duyunca yerinden hoplayan yobazlar buna bile tahammül edememektedir.
Daha terörist,Türk olmayan Alevi zazalarla;Türk kültürünü yoğun bir şekilde yaşayan Alevi Türkmenleri birbirinden ayıramayan kansız piç. Alevi-Türkmenlere haksız yere iftira atan , k.rtleri Türk'ten sayıp bacılarınızı dölletirken Alevi Türkmenleri Türk'ten saymayan piçler. Sizin gibi piçlerin Alevi-Türkmenlere yaptıkları yüzünden Türklüklerini unutacak Türkmenler.
"Boyun eğmeyeceğiz. Çünkü öteden beri Hunlar kuvveti takdir eder, bağımlı olmayı aşağı görürler. Savaşçı süvari hayatımızla adı yabancıları titreten bir ulus olduk. Çünkü bilirler ki ,savaşta savaşanların yazgısı ölümdür. Biz ölsek de , kahramanlığımızın ünü kalacak, çocuklarımız ve torunlarımız diğer kavimlerin efendisi olacaktır." Çİ-Çİ YABGU |
|
|
|
|
|
#87 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sancaktar9 gözünü kapayınca bacının üstünde Türkmen alevisimi görüyosun düşmanlığın ondan mı?
|
|
|
#88 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Aleviliğin neden bu denli sorun olduğunu hiç anlayamıyorum. Bugüne kadar bu memleket alevilerden ne zarar görmüş? Aleviler nereyi bombalamış? Nereyi yakmış? Kaç asker veya polis şehit etmiş? Ben bugüne dek böyle bir illegal alevi hareketine rastlamadım. Oysa kürtler, yıllardır illegal ve yasadışı bir şekilde eylem yapmakta, çeşitli radikal sol örgütleri de (DHKP-C, TİKKO, TKİP, vs.) himayelerine alarak bu milletin varlığına kast etmektedir. Buna karşılık sünnilik mezhebinden olan kürtler kardeş görülürken, bu ülkenin ve milletin öz be öz evlatları olan Türk soylu aleviler, sırf mezhepleri yüzünden dışlanıyorlar. E hadi gel de bu işte adalet ara.
Kardeşim, bir insanı değerlendireceksen, topluma yaptığı hizmete bakacaksın. Dini imanı herkesin sadece kendisini ilgilendiren mevzulardır. Ülkeye ve millete hizmet ediyorsa bir kişi, işe yarıyordur. Etmiyorsa yaramıyordur. |
|
|
|
|
|
#89 (İleti Bağlantısı) |
|
TANRI TÜRKÜ KORUSUN
|
Türkmen Alevileri hepimizin bildiği gibi asimile olmazlar asla,Türk olmayanlara ne kız verirler,ne kız alırlar.
Ama malesefki kırma k.rtler aleviliği kullanmaya çalışıyor ve lekelemeye çalışıyor.tenyalar Alevi değildir,kırmaların soyu beli olmaz. Türkmen Alevileri bizim kardeşimiz,soydaşımızdır. |
|
|
|
|
|
#90 (İleti Bağlantısı) | |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
2)Deniz Gezmiş Erzurumlu bir Türkmen ailesinden gelmektedir ailesi kurtuluş savaşında 16 şehit vermiştir.(ama kendisi soysuzların yanını seçmiştir.) |
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|