![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Küfür etmek istemiyorum. Zaten bu tür şeylere alıştık. Kürtler kürtlüklerinden utanmasın diye kürtlere Türklük payesi verip durdular, ama farkına varmadan Türklere en agır hakareti yapmış oldular. Çünkü kürt denen farsi mahlukatı Türk kökenli saymak hakaretlerin en büyüğüdür. Konuya tepki vermeyen katılımcıların Türkmenlğinden şüphe duyulması gerekirdi. Haydi onuda yapmayayım.Nede olsa uyumayan kesim kalmadı. Alevi kürtler ermenidir konusuna gelirsek, sünni özbekler ne kadar kırgız ise alevi kürtlerde o kadar ermenidir, yani bu o kadar yanlış birşey değil. Ama sünni kürtlere sanki daha çok değer veriyormuş gibi gözüküyor. Ama aslında süni kürtler ve alevi kürtler arasında ırk olarak fazla bir fark yoktur hepsi mağara farsıdır.
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Bu komik lazlar kendilerini gerçekten bir b.k sanmaya başladılar. Nerede bir laza rastlasam hep pontus muhabbeti açıyor. Bu rezilliğe rağmen hala lazım diyen Türk soylular var. Karadeniz Bölgesi'ndeki bazı Türk soylularda Vatan bilinci var ama ırk bilinci tam oluşmamış. |
|
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
şu alevi kürt işi açıklığa kovuştuya daha ne isterimki.
Türk soydaşlar artık neyin ne olduğunu daha iyi görürler umarım |
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Hallaçoğlu yeni açıklamalar yaptı ümmetçi kürdseverler bayram yapıyor! Ümmetçi kürt aşıklarının istekleri doğrultusunda sünni kürtleri Türkmen, alevi, kürtleri ermeni yapan Hallaçoğlu elinde dönmelerin listesi olduğunu açıkladı. Vah vah demekki kürtlerin hiç bir konuda suçu yokmuş tüm suç aslında ermeni olan alevi kürtlerin,sahi apoda ermeniydi(!) değilmi sünni ama farketmez! Artık ümmetçi kürtseverler 'sünnetsiz ermeni' edebiyatına tekrar başlayıp kürtler koruma altına almaya devam ederler. Artık adamın ne söylediğininde bir anlamı kalmadı. Net alemi yorumcuları devşirme kürtler ve onların aşıkları kürtleri Türklerin bir boyu yaptılar bile. Ne de olsa yeni Osmanlı hayalleri için kırmalaşmak ve kürde kız vermek gibi basit olaylar katlanılır... *** İşte yeni haber: "Dönmelerin Listesi Elimde" 13 Punto 15 Punto 17 Punto 19 Punto 21 Ağustos 2007 14:17 "Kürt Alevileri Ermeni" çıkışıyla tüm şimşekleri üzerine çeken Yusuf Halaçoğlu'ndan yeni bombalar: "Dönmelerin listesi elimde"... İşte flaş açıklamalar.. Türk Tarih Kurumu Başkanı (TTK) Yusuf Halaçoğlu, kamuoyunda tartışma yaratan sözleriyle ilgili olarak, “sözlerim çarpıtıldı” dedi. Halaçoğlu, düzenlediği basın toplantısında, “Türkiye’nin çok önemli sorunları var. Tabii ki bu sorunların üzerine gidebilmek için bir takım araştırmalar yapmak gerekiyor. Kafamızı kuma soktuğumuz takdirde bu sorunları kimse gelip çözmez, başkaları farklı bir biçimde ortaya koyar” diye konuştu. Atatürk’ün “Biz her zaman hakikati arayan onu buldukça ve bulduğumuza kani oldukca ifade etmeye cüret eden insanlarız” sözüne hatırlatan Halaçoğlu, “Ben de bu cüreti gösteriyorum. Birileri bağırabilir, birileri çağırabilir, birileri istifa isteyebilir, her şey olabilir. Bunların bir önemi yok. Yusuf Halaçoğlu TTK başkanı olduğu için bu araştırmaları yapmıyor. Ben bir tarihçiyim” diye konuştu. Hiçbir konuda belge göstermeden konuşmadığını dile getiren Halaçoğlu, “Türkiye’de kafasını kuma sokanlar var, bunların adına profesör diyebilirsiniz” dedi. Halaçoğlu sözlerininin çarpıtıldığını belirterek, kendisine yargısız infaz yapıldığını söyledi. Halaçoğlu, Kayseri’de Türk Kültürü ve Tarihinde Avşarlar Sempozyumu konulu sempozyumda 8-10 yıldır süren bir çalışmasından söz ettiğini ve Türkiye’de 41 bin 297 aşiret tespit ettiklerini dile getirdiğini söyledi. Halaçoğlu, konuşmasının ses kayıtlarının kendisinde olduğunu ifade ederek, adı geçen konuşmasında Türkiye’de Alevilerin yüzde 99’unun Türkmen olduğunu, 1919’dan sonraki tehcirden kurtulmak isteyen Ermenilerin Anadolu’da kalmak için kendilerini Kürt Alevi olarak gösterdiğini söylediğini aktardı. Halaçoğlu, bu sözlerinin “Kürt Aleviler Ermeni dönmesidir” diye çarpıtıldığını söyledi. Halaçoğlu, “Eğer bilime önem vermeyeceksek, bilim adamlarının yaptıkları çalışmaları hiçe sayacaksak, polemiğe girip onları ortadan kaldırmaya, idam etmeye, mahkum etmeyi düşünüyorsak o zaman gerçekten yazık bu memlekete” diye konuştu. -ERMENİ DE OLABİLİRİM- Kendisi için “Ermeni’dir” diyenler olduğunu belirten Halaçoğlu, “Ermeni de olabilirim. Ama Türk’üm, Avşar boyundanım. Soyum Hindistan’daki Kutup Mimarı yapan Muhammed Hallaci’ye dayanır, İran’daki Avşarileri kuranlardandır” dedi. Herkesin kimliğini öğrenme hakkı olduğunu dile getiren Halaçoğlu, “Beni ırkçılıkla nitelendiriyorlar. Herkes kendi kimliğini öğrenme hakkına sahiptir diyen bir insan nasıl ırkçı olabilir” dedi. 1989’da dışarıdan bilim adamlarının araştırmalar yaptığını, Türkiye’nin etnik yapısının incelendiğini ifade eden Halaçoğlu, İrem Melikof’un Aleviler, Kürtler üzerine çalışma yaptığını, dönmelerden söz ettiğini belirterek, “Bütün benim söz ettiklerimi anlatıyor” dedi. “Bu araştırmaları niye kimse tenkit etmedi. Yabancı yapınca çok mu doğru oluyor. Bizim bilim adamlarımıza neden kimse güvenmiyor” diye sordu. Adı geçen araştırmaları ırkçılık için, kişilerin neye mensup olduklarını öğrenmek için yapmadıklarını da dile getiren Halaçoğlu, “Biz bütün dünyadaki kültür varlıklarının envanterini yapıyoruz” dedi. -OSMANLI ARŞİVLERİNDEN 41 BİN AŞİRET TESPİT ETTİK- Halaçoğlu, Osmanlı tahrir arşivlerinden 41 bin 297 aşiret tespit ettiklerini belirterek, 1500-1600 yılları arasındaki yaklaşık 60 tahriri incelediğini ve sadece göçebe hayatı yaşayanları araştırdığını söyledi. Araştırmasında Anadolu’da 37 bin 706 Türkmen aşireti, 166 Moğol aşireti, 4 bin 455 Avşar aşireti, 90 Arap aşireti ve 2 bin 287 Kürt aşireti tespit ettiklerini söyledi. Halaçoğlu, “Peki ben ırkçılık yapıyorsam niye yazdım bunları? Hani Kürtler yok diyorsam, Türkmenler var diyorsam niye yazdım bunları? Niye bu aşiretler çalışmamda yer alıyor” diye sordu. Halaçoğlu, çalışmasında bugün kendisini Kürt olarak gösteren aşiretlerin 16.yüzyılda Türkmen olarak gözüktüğünü hatırlattı. -AHMET TÜRK’E ÜSTÜ KAPALI BÖLÜCÜ SUÇLAMASI- TBMM’de ilk grup toplantısında kendisini bölücük yapmakla suçlayıp istifa çağrısı yapan DTP Genel Grup Başkanı Ahmet Türk’e de konuşmasında yanıt veren Halaçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir gazete bir yazı yazıyor. Adam çalakalem benden duyduklarını belli yanlışlarla gazetede haber vermiş. Hiç kimse okumadan bunu yapıyor. Yarın bazı siyasetçiler, beni istifaya davet edenler, haklarında gazetelerde çıkan yalan yanlış haberler karşısında istifa edecekler mi? Veya Türkiye’nin bölücülüğüne gayret eden bazı başkanlara aynı şekilde Meclis’te istifa et diyecekler mi? -388 YTL MAAŞ ALIYORUM- Yusuf Halaçoğlu, “istifa edecek misiniz?” şeklindeki bir soruya, TTK’nın “Sırtına ek bir yük yüklediğini” ve Kurum’dan sadece 388 YTL maaş aldığını istifa etse bile çalışmalarını sürdüreceğini ve bunu açıklayacağını belirterek, bunun çözüm olmadığını söyledi. -"DÖNMELERİN LİSTESİ ELİMDE"- Yusuf Halaçoğlu, konuşmasında “Benim elimde Ermeni ismi, onun Türk ismi ve hangi mahallede oturduğuna dair liste var. Ama bunu hiçbir zaman açıklamayacağım, bu bir tehdit olarak da algılanmasın” dedi. -“HÜLYA AVŞAR’IN TÜRKLÜĞÜ BENİ İLGİLENDİRMEZ”- Bir gazetecinin Hülya Avşar’ın annesi Emral’ın “Biz Kürdüz” dediğini hatırlatması üzerine ise Halaçoğlu, “Hülya Avşar’ın Türk kökenli olup olmaması beni hiç ilgilendirmez. O konuda polemiğe girmem” dedi. Halaçoğlu, Avşarlar’ın bir Oğuz boyu olduğunu yineledi.
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kürtler din kardeşimizdir saçmalıkları bitti. Şimdide kürtleri Türk yapmaya çalışıyorlar. Türk ırkının artık titreyip kendine dönme zamanı geldi, hatta geçiyor bile. Birde kürtler kendilerine hakaret sayıyorlarmış Türkmen olarak kabul edilmeyi. Ulan sizi Türk sayan çapulcuların Türk olmadığı ya da Türk olacak şuura sahip olmadığı ortada. Bunları Türk yapmaya çalışanlardan, ümmet köpeği olanlardan kurtulup kendimizi bulacağımız günleri görmeyi umarım Tanrı bizlere nasip eder. Yüzde yüz Türk olmanın sevinciyle birlikte cihana hükmedeceğiz kandaşlarım.
Tanrı Türkü Korusun! O Zaten Yücedir.
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Yalñuk oglı munsuz bolmas
|
yahu bu olay ümmetci kürdofillerin isine geldigi gibi
Türk soylu alevilerle enik soylu aleviler arasinda bir kenetlenmeye yol acip eniklerinde ekmegine yag sürmesin? |
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
YENİÇAĞ TV DE BU KONUSMAYI SONUNA KADAR VERDİ.KOCAMAN YAZIYO KÜRTLERİN ÇOĞUNLUĞU TÜRKMENDİR DİYE
|
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Zaten bu ülkücü basın medya ortadoğu,,,yenicag,,,avrasya tv,,,yenicag tv,,, hep kardescilik osmanlıcılık yapıyor.Müslüman olan bütün etnikleride Türk göstermeye calısıyor laz,,,gürcü,,,cerkez,,,abaza,,,kürt vs
|
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
KÜRTLERİ DİĞER ETNİKLERİ TÜRK GÖSTERMEKLE NE KAZANACAKLAR? TÜRK HALKINI UYUTMAYA YÖNELİK PROPAGANDALARDIR BUNLAR
|
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
YAPILAN SALAKÇA HİÇBİR GERÇEĞE DAYANMAYAN BİR AÇIKLAMA VE ARDINDAN SÖZÜM ONA KARŞIT BİR ÇOK SALAKÇA AÇIKLAMA DAHA
OF TÜRKİYEM SEN NE KADERSİZ BİR ÜLKESİN AKILLILAR SUSUYOR SALAKLAR KONUŞUYOR |
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
kurt 6 yavru verir,yanlız biri köpek olur.
Köpekler ne zaman kurt,soysuzlar ne zaman soylu,hain ne zaman vatandaş oldu.Bizler köpekleri kurt sürüsüne almayacağız,soysuzları soyumuza katmayacağız,hainlerin gün gelecek başlarını alacağız.Beklesinler bu ırka düşman olanlardan bu soysuzluğun hesabını soracağız.Yıkılın bire soysuz köpekler, bu kırları size dar getirecegimiz günler çok yakın.çakallar ağizlarına türk kelimesini alamazlar bile,Kaldıki hakaret sayabilsinler.
|
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Kürtler Türktür diye birşey olamaz,ama hayli fazla kürtleşen (asimile olan) Türkmen,benim de yaşadığım doğu vilayetlrinde mevcut,bunların hepsi zaten devletlerine bağlı kimseler ve çoğunun 7 sülağlesi korucudur.Bu kimseleri,antropolojik anlamda da incelediğinizde Kürde hiç benzemediğini görürsünüz.
|
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır
|
Anlamıyorum...
Ermeni Alevi vardı da ben mi görmedim... Benim gözüm kör mü yahu... Halaçoğlu nedir,yenir mi,içilir mi acaba??? |
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Dersim(Tunceli demek daha doğru galiba,Türk'ün 'Tunç Eli' girdiğinden beri böyle anılır) isyanında kureyşan aşireti kürdolarıyla ermeni teröristlerinin iş birliği yaptığı malumdur.Bu ermenilerin 'dönmesi' de doğru olabilir.
|
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Ata Yurtta Boz Bir Kurt
|
sadece alevi k*rtler değil alayı ermeni kökenlidir bunların aynı ses aynı yüz aynı tip aynı pislik aynı itler...
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| korkunç , İftira... |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|