![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yenicag tv halaçoğlu nu canlı yayına cıkardı. İKİDE BİR TEKRARLATTIRIYORLAR KÜRTLERİN %99 U TÜRKMENMİŞ ALLAHIM SEN BANA SABIR VER
|
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
MAYMUNDAN İNSAN OLMAZ ! ! !
|
|
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sevgili Gençler,
Görüyorum ki sizler de dinlediğim basın mensupları gibi manipüle edilmişsiniz.Yorumlar baktıkça gözlerime inanamadım.Sayın Halaçoğlu benden daha fazla türkçü bir bilimadamıdır ve Türk milleti onunla gurur duymalıdır.Böyle olmasaydı Ahmet Türk denen şerefsiz adam onu hükümete ispiyonlar gibi demeç verir mi idi.Biraz düşünün: 1400 ve 1500 arası yıllarda devletin tuttuğu ve amacı vergi verenlerin saptanması olan tahrir defterlerinin arap harflerinden latin alfabesine geçirilerek belge ve kaynak olmak üzere bastırılmas çalışmasını bir sempozyumda açıklamış.Adamın suçu bu!!!!!!!!!! Bu çalışmada ortaya çıkmış ki yüzyıllar sonra günümüzde kendisine kürt diyen aşiretler isimlerinden de anlaşılacağı gibi Oğuz veya Kıpçak boylarına mensupdur.Bunun açıklanması kime zarar verir.Tabii ki kürtçülere!!!!! Bunu göremiyorsanız çok üzülürüm. Ayrıca ve çok önemli olarak kürt alevi olanların bir kısmının zorunlu göçten kurtulmak için kürt alevi olduğunu söyleyen ermenilerden dönenler olduğunu söylüyor.Bunda ne var .Bir tarihçi araştırma yapıp bilimsel toplantılarda bunu açıklamayacak da uzayda mı açıklayacak.Biz hep kendi tarihimizi yabancıların kitaplarını tercüme ederek mi öğreneceğiz. Keşke bütün tarihçilerimiz sayın Halaçoğlu gibi olsa .İşte o zaman Atatürk'ün temellerini attığı ve hayal ettiği Türkçü devlet hayata geçerdi.Ümmetçi kafalarla idare olunmazdık. Bir büyüğünüz olarak,sizlere tavsiyem çok okumaktır.BİLGİSİZ FİKİR EDİNİLMEZ. Ben isterdim ki gerçeği göresiniz ve Türk Tarih kurumu sitesine girip sayın Halaçoğluna destek mesajı gönderesiniz.Ahmet Türk denen adamın linç girişimine katılmayın lütfen.Çünkü yakından biliyorum ki Halaçoğlu en az benim kadar türkçüdür. Bizim için aslolan Türk olmalıdır.Hristiyan ,müslüman,şii,alevi sünni ne olursa olsun TÜRK. |
|
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Sevgili Anacığım,
Halaçoğlu, benim bildiğim kadarıyla tipik bir Osmanlıcı'dır. Çünkü Türkçü olan, kürtleri ayırırken mezhebine bakmaz ve Aleviliği bilerek veya bilmeyerek karalamaya kalkmaz. Kürtleşmiş Türkmenler var ama Halaçoğlu tüm kürtleri sünni müslüman görüp Türk yaptı, Alevi olan azlık bir kesimini de ermeni. Türkçü olan kişi, karşısındakinin ırkıyla ilgilenir, ne Türk olmayanı Türklüğe yamamaya çalışır ne de Türk olanı dinlerine ve mezheplerine bakarak Türklük'ten çıkarır. Halaçoğlu'nun bu çıkışı soysuzları kızdırdı bu bakımdan benim de hoşuma gitti ama söyledikleri, bayatlamış ve başarısız olmuş kürtleri asimile etme siyasetinin bir parçasıdır. Halaçoğlu bu çıkışıyla acaba ne kazandı, Türkleri mi afyonlamaya kalktı, yoksa kürtlere veya kürtleşmiş Türkler'e "ha, demek biz Türkmüşüz, bundan sonra kürtlük için çalışmayacağız" mı dedirtti? Saygılarımı sunarım. Esenlikler. |
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Halaçoğu söylediği şeyleri daha yenimi öğrenmiş. Tunceli civarında ermenilerin bir kısmının yöre halkıyla kaynaştığı zaten 500 tane kaynakta olan bir şey. Anadoludaki Türk aşiretlerinden bazı kesimler Osmanlı döneminde gene kürtlerle karıştıklarıda 500 tane kaynakta geçmekte... Karışan kesimler bugün kürtlerle kaynaşmış, melezleşmiş tipik Türk tipini kaybetmiş durumundalar. Az buz zamandan bahsetmiyoruz kürtleri başımıza bela eden Yavuz Sultan döneminden bahsediyoruz.
Bu yazı kaynaklarda bilinen gerçeklerdir. Öte yandan bu açıklama şu günlerde yapılmışsa eğer, bunda Türkçülerin art niyet araması çok doğaldır. Mehmet Şerif Fırat, sözüm ona bazı uydurma kaynaklarla kürtleri Türk yaparken Halaçoğluda, gene bu şahsın 50 yıl önceki söylemlerini daha yeni bulmuş gibi yansıtıyor. Üzüldüm ki ne üzüldüm. TTK'nın başındaki bu şahsın, benim gibi sıradan birisi kadar bile tarih bilinci yok. Bu söyledikleri ile ilgili kendisine 500 tane kaynak gösterebilirim. Yeni bir şeyler bulmuş gibi, havalara girmesine gerek yok. Kürtleri Türk yapma girişimleri hem kürtleride rahatsı etmekte; bugün ülkücüler, siyasal islamcılar zaten kendi kendilerine kürtleri Türk yapıyorlar, sanki kürtler bunları çok takıyor. Bizler zaten kürt diye bir şeyin varlığını kabul ediyoruz. Evet vardır; farsların ilkel, vahşi bir boyudur. Asla da Türk olamazlar. Bunlara Türk diyenler soysuzdurlar. |
|
|
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ek olarak, kürtleşmiş olan Türk de olsa soysuzdur, Türk değil. Kürtleşmiş olan Alevi Türkmenler, Osmanlı'nın yanlış siyaseti sonucu da kürtleşmiş olsalar, kürt denen; ilkel, vahşi, kültürsüz ve töresiz topluluğa uyum sağlamalarından, hatta onlardan olmayı kendilerine yedirmiş olmalarından dolayı, biz Türkçülerin indinde kürtlerden farksızdırlar. Kürtlerle karışıp kaynaşmalarından ötürü de, onlardan gönül rahatlığıyla kız almayı ve onlara vermeyi göze alabilecek bir Türkçü olamaz. Hal böyle iken de, Halaçoğlu'nun yapmış olduğu bu son açıklama, boş ve gereksiz sözlerden öteye gitmez.
|
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Yusuf Halaçoğlu’nun yaptığı açıklamaların tüm Ermenileri teröristmiş gibi gösterdiğini belirterek, "Gerek Osmanlı İmparatorluğu’na gerekse Türkiye Cumhuriyeti’ne bu kadar emek vermiş bir cemaatin bunu hak etmediğini düşünüyorum. Sayın Halaçoğlu’nun elinde gerçekten listeler mevcutsa bunları açıklamalıdır" dedi.
Kaynak: Habertürk Ermenilerin terörist etnik gruplardan biridir. Bunu tarihi belgeler tüm çıplaklığı ile gözler önünne sermektedir. Prof. Hallaçğolu'da bu tarihi belgelere dayanarak konuşmuştur. Ermenilerin nasıl terörist yapıda olduklarını milyonlarca örneği mevcuttur. Buna birkaç örnek vermek istiyorum: 1878- İstanbul ermeni patriği Nerses ,ingiltere dışişleri bakanı Salisbury'ye gönderdiği muhtırada, Türklerle beraber yaşayamayacaklarının bildirdi. 1890- 20 Haziran -Erzurum isyanı Temmuz Kumkapı Nümayişi, Birinci Sason İsyanı 1892- 1893 Merzifon-Kayseri Yozgat İsyanı 1895- 30 Eylül Babıali İsyanı 1896- 30 Ekim İstanbul'da ermeni eylemi Haziran 1.Van İsyanı 1904- İkinci Sason İsyanı 1905- 21 Temmuz Yoldız camii'nde Osmanlı Padişahı II. Abdülhamit'e suikast teşebbüsü. 1909- 14 Nisan Adana'da ermeni isyanı. 1915- 15 Nisan II. Van İsyanı. 3 Mayıs' da ermeniler Van'da büyük katliama girişmişlerdir. 1918- 1 Şubat- ermeni komitacı Arşak, Bayburt'ta katliam yapmıştı. 25 Nisan'da ise komitacılar Kars'ın doğusundaki Subatan köyünde 750 Türk'ü katletti 1 Mayıs- ermeni komitacılar, Kars'ta aralarında çocuklarında bulundığu 60Türk'ü katlettiler. 1921- 15 Mart- Talat Paşa Berlin'de ermeniler tarafından katledildi. 6 Aralık- Sait Halim Paşa'yı ermeniler Roma'da katlettiler. 18 Mart- Ermeni Misak Torlakyan,Azerbaycan İç işleri Bakanı Cevanşir Han'ı Tepebaşı'ndaki Para Palas Oteli önünde öldürdü. 1922- 22 Temmuz- Cemal Paşa Tiflis'te ermeniler tarafından katledildi. 1965- 24 Nisan- Brezilya'nın Sao Paulo kentinde,ermeniler tarafından Türkiye aleyhine gösteri düzenlendi. 1969- 24 Nisan- Lomdra'da Türk Elçiliği önünde ermeniler tarafından gösteri yürüyüşü tertip edildi. 1973- 27 Ocak- Türkiye'nin Los Angales Başkonsolosu Mehmet Baydar ve yardımcısı Bahadır Demir, Mıgırdiç Yanıkyan adlı Ermeni tarafından katledildi. 1975- 20 Ocak Asala örgütü kuruldu. 22 Ekim- Viyana'da Büyükelçi Daniş Tunalıgil katledildi. 24 Ekim- Paris'te Büyükelçi İsmail Erez ile polis TAlip Yener katledildi. 1976- 16 Şubat- Beyrut Büyükelçiliği Birinci Başkatibi Oktay Cerit katledildi. 28 Mayıs Zürih Çalışma Ateşeliği bombalandı. 1977- 29 Mayıs- İstanbul Yeşilköy Havaalanı'na ve Sirkeci Garı'na patlayıcı madde atıldı,saldırıca 4 kişi öldü ve 31 kişi yaralandı. Saldırıları" Aşırı Ermeni Hereketleri Örgütü" üstlendi. 9 Haziran- Vatikan Büyükelçisi Taha Carım katledildi. 1978- 3 Ocak- Brüksel Büyükelçiliği'ne patlayıcı madde atıldı. Saldırıyı" Ermeni Yeni Direniş Örgütü" üstlendi. 3 Ocak Londra'daki Türk Bankasına patlayıcı madde atıldı. Haziran- Madrit'te, Büyükelçi Zeki kunaralp, eşi Necla Kunaralp ve emekli Büyükelçi Beşir Balcıoğlu katledildi. 8 Temmuz- Paris Büyükelçiliği Çalışma Ateşeliği ve Türkiye bürosuna patlayıcı maddeler tıldı. Saldırıyı" Ermeni Soykırım Adalet Komandoları" üstlendi. 6 Aralık- Cenevre Başkonsolosluğuna patlayıcı madde atıldı. Saldırıyı" Ermeni Yeni Direniş Örgütü" üstlendi. 17 Aralık- THY Cenevre bürosuna patlayıvcı madde atıldı.Saldırıyı" ASALA" üstlendi. 1979- 22 Agustos- Cenevre Başkonsolosluğu'nda Konsolos yardımcısı Niyazi Adalı'ya karşı suikast düzenlendi. Saldırıda 3 kişi yaralandı.Saldırıyı ASALA üstlendi. 27 Ağustos- THY Frankfurt bürosuna patlayıcı madde atıldı. Saldırıyı ASALA üstlendi. 4 Ekim THY Kopenhag Bürosuna patlayıcı madde atıldı. Saldırıyı ASALA üstlendi. 12 Ekim- Lahey'de,Amsterdam Büyükelçisi Özdemir Benler'in oğlu ve Ahmet Benler katledildi. 22 Aralık- Paris'te Turizm Müşaviri Yılmaz Çopan katledilsi. 1980- 10 Ocak- ASALA,THY Tahran bürosuna bombalı saldırı yapıldı. 6 Şubat- Büykelçi Doğan Türkmen bombalı saldırıda bulunuldu. 10 Mart- Ermeni teröristler THY'nın Roma Bürosunu bombaladılar. 8 Nisan- ASALA, Sayda toplantısında,kürtler kan kardeşi olarak ilan edildi. 17 Nisan- Vatikan Büyükelçisi Vecdi Türel silahlı saldırıya uğradı. Koruma görevlisi Tahsin Güvenç yaralandı. 19 Nisan- ASALA, Marsilya Türk Konsolosluğuna roketatarlı saldırı düzenlendi. 31 Temmuz- Atina İdare Ateşemiz Galip Özmen ve kızı Neslihan Özmen acımasızca katledildi. 5 Ağustos- Lyon'da Ermeniler tarafından konsolosluğun basılması sonucu Kadir Atılgan,Ramazan Sefer,Kavas Bozdağ ve Hüseyin Toprak adlı vatandaşlar yaralandı. 26 Eylül- Paris'te Basın Ateşemiz Selçük Bakkalbaşı silahlı saldırıya uğradı ve ağır yaralandı. 10 Kasım- ASALA örgütü, Strasburg Türk Konsolosluğu'na bir saldırı düzenledi. 17 Aralık- Sidney Başkonsolusu Şarık Arıkyan ve koruma polisi Engin Sever katledildi. 1981- 13 Ocak- Paris Büyükelçiliği Maliye Müşaviri Ahmet Erbeyli'nin arabasına bomba konuldu. 4 Mart- Paris'te Çalışma Müşaviri Reşat Moralı ile din görevlisi Tecelli Arı şehit edildi. 3 Nisan- Kopenhag'da Çalışma Müşaviri Cavit Demir, evine giderken ermeni teröristlerce kurşunlandı ve ağır şekilde yaralandı. 9 Haziran- Cenevre'de sözleşmeli sekreter olarak çalışan Mehmer S. Yergüz katledildi. Olayı ASALA'K üstlendi. 24 Eylül- PAris Başkonsolosluğunu basan ermeniler güvenlik görevlisi Cemal Özen'i katlettiler. 3 Ekim- Roma Büyük elçiliği ikinci katibi Gökberk Ergenekon,ermeni teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. 1982- 28 Ocak- Los Angelas'da Başkonsolos Kemal Arıkan,Harry Sasunyan ve Kirkor Saliba tarafından katledildi. 8 Nisan- Ottowa Büyükelçiliği Ticari Müşaviri Kemalettin Kani Güngör silahlı saldırı sonucu yaralandı. 5 Mayıs- ABD'nin Boston Bölgesi Fahri Konsolusu Gürkan Gündüz katledildi. 7 Haziran- Lizbon Büyükelçiliği İdari aAteşesi Erkut Akbay katledildi. Bu arada Ottowa Büyükelçiliği Askeri Ateşesi Atilla Altıkat, Bulgaristan Burgaz Başkonsolosluğu İdari Ateşesi Bora Süelkan ve Lizbon Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Yurtsev Mıhıçoğlu'nun eşi Cahide Mıhıçoğlu'da silahlı saldırıya uğradılar. Türkiye'nin Kanada Büyükelçiliği görevinde bulununan Coşkun Kırca'da silahlı saldırıya uğradı. 7 Ağustos- 3 ermeni terörist, Ankara Esenboğa Hava Limanında silahlı,bombalı saldırı düzenlediler ve katliam yaptılar. 1983- 15 Temmuz- ASALA mensubu teröristler THY bombalı saldırı düzenlediler. 1985- 12 MArt- ermeniler Hacılar kentinde bombalı saldırı düzenledi. 1991- 23 Nisan- Suşa kasabasında katliam yaptılar. 3Azeri öldü. Bunlar ermeni terör örgütünün yaptığı katliamlardan bazılarıdır. Bunları Başbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bir yazısı ile noklatamak istiyorum; Lord CurzonAvam Kamarasında irad ettiği nutukta Ermenilere dair demiştir ki; Bana öyle geliyor ki siz Ermenileri sekiz yaşında pek temiz ve masum bir kız gibi zannediyordunuz. Bunda pek yanılıyorsunuz. Zira ermeniler bilhassa son harekatı vahşiyaneleri ile ne derecelere kadar hunhar bir millet olduklarını bizzat kendileriyle ispat eylemişlerdir. Mustafa Kemal ATATÜRK 27 Mart 1920 |
|
|
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) | |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Bizzat o sempozyumdaydım kendim bir AVSAR TURKU yüm Maalesef tipki tarihiniz gibi tüm olayları da SATILMIŞ BASIN dan öğrendiginiz icin Prof. Dr. Halacoglu hocayı insafsizca yargilamissiniz. Prof. Dr. Halacoglu Hoca'yı bizzat tanıma fırsatı bulan birisiyim O sempozyumda Prof. Dr. Mustafa KAFALI hoca da vardi Aksam yemekte birlikteydik, uzun uzun sohbetler ettik Keske hepiniz tanisaydiniz o insanlari Halacoglu hocanin elindeki TAHRIR DEFTERLERİ kayitlarindan yola cikarak yaptigi arastirma YAKINDA piyasaya cikacak Selamlar TTK |
|
|
|
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Prof dr Yusuf Halaçoğlunun bahsettiği kürtleşmişTürkmen aşiretleri kimlerdir bunların listesini verebilirmisiniz
|
|
|
|
|
|
#42 (İleti Bağlantısı) |
|
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir
|
Alevilik üstüne oynanan oyunları anlamak çok güç.
Alevilik müslümanlığın Türk dünyasında kendine has yaşanmasıdır.Alevilik ülkemizde yaşandığı şekilde dünyanın hiç bir yerinde yaşanmıyor.Ve ülkemiz için bir değerdir. Halaçoğlunun Aleviler i töhmet altında bırakan sözlerini anlamak mümkün değil. Tüm yeşiller Aleviler e bu gibi ithamlarda bulunur onları gayrimüslim adlederler. Klasik bir Türk islam sentezcisi düşüncesi: Alevi Türkmenler ermeni, Sünni k.rtler aslında Türkmen ve kardeşimiz. Bu görüşün sonu neye dayanacak anlayamıyorum. |
|
|
|
|
|
#43 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Söylediği şeyler kasıtlı olarak söylenmişse de doğruluk payı vardır.
|
|
|
|
#44 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Türk Tarih Kurumu başkanının bunları söylemesi çok acı.tam bir osmanlıcı olan bu adam yakında herkesi Türk yapar..
|
|
|
#45 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Gerçek alevi 100'de 100 TÜRK'tür TÜRKMENDİR kesinlikle kro olamaz o krdofiller sadece bu eski TÜRK yaşam tarzını benimsemişlerdir okadar ve şuandada içini boşaltmaya çalışıyolar zaten hiçbir alevi TÜRK'te bu soysuz krdofilleri kendinden saymıyor lütfen bu çok önemli tekrar söylüyorum alevi kro yoktur olamaz sadece benimsemişlerdir bu embesil soyu köpekler ben aleviyim diyen krolara lütfen inanmayın soyları sopları belli omayan bu soysuz krolar değil alevi alevinin kesip attığı tırnak bile olamazlar hiç düşünmezler zaten işlerine gelmediği için bu zamana kadar gelmiş geçmiş alevi büyüklerinin neden TÜRK olduklarını ayriyeten aleviliğin arap ali ve onun soyu ilede bi alakası ve bağlantısı yoktur olamaz şeriyatı benimsemiş birinin bu geleneklerle bağlantısı olduğunu düşünmek bile saçma zaten.Selam olsun damarında asil TÜRK kanı taşıyan tüm kandaşlarıma. 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| korkunç , İftira... |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|