Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 14.08.2008, 12:44   #136 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

karatay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 58
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Annem hep Türk Sanat Müziği dinlemek yürek ister der. Bilmem anlatabildim mi!!

"Üstte mavi gök, altta yağız yer kılındığında ikisi arasında kişioğlu kılınmış (yaratılmış). Kişi oğlunun üzerine ecdadım, dedem Bumın Kağan, İstemi Kağan (kağan olarak) oturmuş. Oturarak Türk milletinin ilini töresini tutuvermiş, düzenleyivermiş."

Bir arap atasözü derki : Vahidun Karamani elfun yemani
karatay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.08.2008, 20:42   #137 (İleti Bağlantısı)
ATSIZ'CI

beyler beyi adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 218
Arap müziği bir yallelli müziğidir.Daha çok çıplak bedevilerin çöllerde alem yapıp çengi oynattıkları müziktir.Belirli bir tarihi yoktur.Sanat değerinden yoksun usul duygusunu Türklerden almışlardır.Terranelerden ibarettir.Dikkat edin bir arabesk yalleli çıkar hit olur çoğu unutulur gider.aean fazla ömrü 5 aydır. Türk müziği Türkle beraber ezelden beri var olan,usul ve makama oturmuş,Her iki ses arasında koma seslere sahip zengin bir melodi gücüne sahiptir.Batı müziğinin perdelei sazları ile doğru çalınamaz,kulağa yoz gelir.Tam hakkı ile çalınabilmesi için Orijinal Türk sazları olmalıdır. Yani perdesiz sazlar.Bu gün yüz yıllardır dinlenen daha ilk günkü tazeliğini koruyan Gazi Giray Han'ın Peşrevi gibi,Sarı zeybek atamız'ın Rumeli türküsü gibi.Tür müziği kopya edilemez sanat değeri olan Eşsiz bir müziktir Öğrenip dinlemenizi tavsiye ederim.
beyler beyi Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.08.2008, 20:15   #138 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

Bozkurt BALASI adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 8
ORHAN GENCEBAY HARİÇ DİĞERLERİ SANATÇI KİMLİĞİ TEŞKİL EDEMEZ ORHAN GENCEBAY ÇAĞIMIZIN YAŞAYAN OZANLARINDAN BİRİDİR...ESENLİKLER
Bozkurt BALASI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.08.2008, 22:54   #139 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

kalaç adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 117
Darılmaca yok, arabesk, fantazi adı verilen müzik değeri bile olmayan notaları hayranlıkla dinlemenin akıllıca bir yanı yok bence. Sanat ve dahi müzik birikim,emek isteyen işlerdir. Bir tane orgla yüzlerce kaset yapan arabeskçiler nasıl müzikten bahseder. Kısır zevksiz ve aptalca nota yığınlarını bir araya getirip bazı harfleri - özellikle ''n'' ve ''r''- uzatarak ağlayan salaklar beni sadece güldürüyor.
Türk müziği ence Türk Halk Müziğidir. Anadolu nun sesidir. Ayrıca Orta Asya steplerindeki dombra, tomtom adı verilen eski şaman müzik aletleri ile yapılan müzik de Ata yadigarıdır.Sanat müziği de zor ve Başbuğ umuzun da sevdiği müzik türüdür.
Tengri küç birtük üçün anda sançdım yanydım.Tengri yarlıkaduk üçün men kazanduk üçün Türk budun kazganmış erinç. Tanrı kuvvet verdiği için orada mızrakladım,dağıttım.Tanrı bahşettği için, ben kazandığım için Türk milleti de kazanmıştır.(Bile Kagan/Doğu yüzü 33.pasaj)
kalaç Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.08.2008, 23:39   #140 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 145
Alıntı:
Bozkurt BALASI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
ORHAN GENCEBAY HARİÇ DİĞERLERİ SANATÇI KİMLİĞİ TEŞKİL EDEMEZ ORHAN GENCEBAY ÇAĞIMIZIN YAŞAYAN OZANLARINDAN BİRİDİR...ESENLİKLER
Bozkurt BALASI, bu başlığı baştan sona okumadığını düşünüyorum. Çünkü hala Gencebay'ın bir ozan olduğundan bahsedebiliyorsun. Ozanlar Arabesk müzik yapmaz. Bu sebeple kullandığın yakıştırma bile hiç mi hiç uygun düşmemektedir.

Ozan olmak bu kadar basit olmamalı. Bu konuda merci olmadığına göre, bu kişinin ozan olmasını neye göre belirlediği anlayamadım. Birde her önüne gelene ozan kelimesini yakıştırmayın. Türk kültüründe, geçmişten bugüne sözlü edebiyatın temsilcileri olan kişilerle böyle ne olduğu belli olmayan programlarda bulunan insanları yan yana getirmemek gerekir.

Ozan her anlamıyla halkın içinde olan, halkın sevinçlerini/üzüntülerini şiirlerine işleyen, sazı eşliğinde sözlü kültürü aktaran kişilerdir. Arap dini öncesi ve sonrası çok geniş bir tarih içinde değerlendirmek mümkündür. Bu geleneğin temsilcileri hala var olmakta ve şiirler yazmaya devam etmektedirler.

Asya'dan günümüze ulaşan tarihi mirası, Gencebay gibi Arap sevicilerine yakıştırmamak gerektiğinin tekrar altını çizmek isterim.

Arabesk müziğin Türkçü bir bireye hiçbir faydası olmayacağı gibi zararı olacaktır. İnsanı miskinleştiren, hayata karşı olumsuzlaştıran bu müzik Türkçüler için tam bir yıkımdır. Çünkü Türkçü fikrileri itibariyle hayata bağlı ve ülküsünden bir an bile vazgeçmeyecek kadar güçlü olmalıdır. Yani Türkçü olumsuzluklar karşısında yılmamalı, bu olumsuzluklardan ders çıkarıp kendine güç katarak ülkü uğrunda ilerlemelidir.

Örneğin hip-hop gibi zenci alt kültürünün kaygıları etrafında yoğunlaşan bir müziği dinleyerek zaman kaybetmek yerine; Türk sanat müziği, Türk halk müziği dinleyerek ve Türk tarihi okuyarak daha engin ve yetkin olmanız mümkündür.

Özellikle yabancı dil bilmeden, müziğin kültürel ve tarihsel geçmişini okumadan, üslup hakkında araştırma yapmadan; “müziğinden hoşlanıyorum” ve benzeri bahanelerle kendini kandıranlarda ayrı bir özentidir.

İş sadece müzikle bitmez... Mesela herhangi bir metal alt türünde İsa'ya, İncil'e ya da Papalığa karşı yazılmış sözler bir Türkçüyü neden ilgilendirir? Eğer bu kadar meraklı olan metalciler varsa Muhammed'e, Kuran'a, İslam'a karşı olan, eleştirel parçalar yaparak kendi anlayışları etrafında hazıra konmayabilirler.

Özellikle yabancı dili olmadan müziğinden hoşlanıyorum diye müzik dinlenmez. Müziğin ses dışında ruhunun yarısı sözlerdedir. Anlama ulaşmadan dinlenen bir müziğin vereceği tek şey duvara boş boş bakmanın getirisinden öte olamaz.

Manevi boşluğunuzu özentileşmekle dolduramazsınız. Sadece yeni yeni boşluklar yaratırsınız. Çünkü kendi kültürünüzden uzaklaştıkça kimliğinizden de uzaklaşırsınız. Bunun sonucu mankurtlaşmadır. Kendinize dönüp tarihin seyrini izleyin ve kültürünüzde yer edinmiş Türklük ruhunu okşayacak manevi doyumlar arayın.

Ne tür müzik dinlediğini, bu müzik üslubunun kimlere hitap ettiğini ve dinleyicilerine fikir, felsefe vesaire olarak ne vermek istediğini bilerek hareket eden bilinçli kişiler, Türk ezgileri başta olmak üzere diğer müzik türlerini de dinleyebilir. Diğerlerinden kastıma da bir açıklık getirmek isterim. arabesk, hip-hop, metal gibi yeni çağın ve genel olarak 50 sonrasının toplumlar da oluşturduğu bunalımın dışa vurumu olan bu türlerin dinlenmemesi gerektiğini düşünüyorum. Genel olarak bunalım tabiri uygun olmasa da 50 sonrası için geçerli bir kavram olabilir. Özel olarak zenci geleneğini içeren Hip-Hop müzik türü bir Türkçüye ne verebilir? Manevi ya da maddi olarak getirisi ne olacaktır?

Hele hele hip-hop ve metal türlerinin, fikir/inanç boyutunda ki derdi, bizi hiç mi hiç germemelidir. Büyük şehirlerin varoşlarından çıkan Arabesk akımı da ayrıca bunalımlı bir tür olmakla gençlerin ruhsal yapısını, hayata bakışını negatif olarak etkilediği ve Türkçülüğe hiçbir olumlu etkisi olmaması sebebiyle dinlenmemelidir.

Bu müzik akımlarından herhangi birinden, bir grup ya da kişinin ırkçı olduğunu söyleyerek bahane bulanlarda ancak “Arabesk ırkçı” olabilir, ki böyle bir ırkçılık bu otağda söz konusu değildir.

Çapulcu ülkücü siteler “ne olursan ol gel” zihniyetiyle özentileri aralarına almaktan büyük onur duyacaklardır.
Temren Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.08.2008, 02:00   #141 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

KünTogdu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 40
Arabesk dinlemiyorum ne sanatçıları ne de ezgilerindeki arap vurguları umrumda değil. Beni rahatsız eden o dipte ki batmış, yamulmuş ,ezik büzük ruh hali ,açıkçası ne kendime ne de benim gibi soy bilinci olanlara da yakıştıramıyorum bu tarzı..Bu tarzı yapan şahıs bizden yana da olsa bize karşı da olsa bi önemi yok bnim için
KünTogdu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.09.2008, 13:40   #142 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

bumin_kağan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 11
BUNLARIN İÇERİSİNDE BİR TEK ORHAN GENCEBAY DİNLENEBİLİR AMA BU ADAMLARIN PEK DİNLENMESİNE TARAFTAR DEĞİLİM TÜRKÜ VE SANAT MÜZİĞİ DİNLEMEYİ TERCİH EDERİM

HİLKAT İNSAN ÇAMURUNU
DESTANLARLA YOĞURURDU..
NERDE O YİĞİTLER Kİ GÜR
SESLERİ OBAYI BÜRÜR..
"YÜRÜ" DESE DAĞLAR YÜRÜR,
"DUR" DESE KALPLER DURURDU...
bumin_kağan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.09.2008, 18:17   #143 (İleti Bağlantısı)
%101 Türk!

Ulu Başbuğ 34 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 85
Sevgili bulamayan kürtlerin tercihidir,bizi pek ilgilendireceğini sanmıyorum açıkçası.Bir Türk ne dinler,ne dinlemeli?

Türk Sanat Müziği
Türk Halk Müziği

Başka bir alternatifi olan var mı?

Zaten arabesk'le bu müzikleri karşılaştırdığımız da arada ki farkları rahatça görebiliriz.

Türk Müziğin de saygı,sevgi,bağlılık çok güzel bir lütufta belirtilikren,A
arabesk'te tehdit,isyan,kabalık ön plandadır.Günümüz de Fantezi diye adlandırılan müzik'te gün geçtikçe arabesk adını almaktadır.
Ulu Başbuğ 34 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
arabeskçi , hakkında... , sanatçılar

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler