![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Arabesk, kültür ve eğitim seviyesi düşük kişilerin dinlediği böğürtüdür.Kürtlerin hepsi bu muzikleri dinler.Ismi üstünde ARABesktir.
Kliplerinde bu kırolar güzel Türk kızlarını kullanır hatta kliplerinde kızları tokatlayanlar da olmuştur. Allah belanı versin gibi yaratıcı ve aşk kokan sözler söylerler. Devlet Bahçeli'nin arabasında hep Ferdi Tayfur dinlediği söylenir, bu adamın kültür yapısını belirtir.Esrarkeşleri esrar çekerken dinlediği bir müziği dinler Sn MHP başkanı. Ben şahsen arabesk haric her muziği dinlerim fakat en çok Barış Manço, ve TSM dinlerim. Yukarda Sn. yöneticinin belirttiği gibi TSM sözleri nezaket, incelik doludur. Hemen arabesk dinlemeyi bırakıp kulaklarını yıkamanı tavsiye ederim |
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
arap müziği dinleyip hangisi Türk demek çok komik kaçıyor.
kendi Türk sanat müziğimiz var,pek tercih etmesemde Türk halk müziğimiz var,Türk rock müziği var bunlarıda dinleyebilirsin. arabesk beyinleri körelten,kaderciliğe ve itaat etmeye sürükleyen bir müzik türüdür.Türk ün beyni ve ruhu özgür olmalıdır. |
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Söyleyen kişinin kökenine bakarak müzik tercihi yapmak yanlıştır. Arabesk müziği yapan Cengiz Kurtoğlu, Orhan Gencebay ya da Ferdi Tayfur'un sadece Türk olduklarına bakılarak tercih yapılmamalıdır. Kıraç ta Türk, dejenere özenti Rock müziği yapıyor, Serdar Ortaç veya Tarkan da hint ezgileri barındıran müzikler yapıyorlar. Bunların yerine çingene Neşet Ertaş'ın bozlaklarını dinlerim daha iyi...
|
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bozlak Türk müziğinin bir dalıdır ırktaşım, Türk halk Müziği içerisinde yer alan uzun hava formlarından biridir, ben yukarıda içinde Türk şarkıcılarında bulunduğu müzik sektöründe genel bir yozlaşmaya vurgu yaptım.
Ahmet Kaya kürttür ve yaptığı müzik Türk müziği değildir. Türk müziği yapsa bile o çakalın müziğini dinlemem. Bende bir tane dahi mp3 ü bulunmamaktadır. |
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Fantezi müziğin sevilen isimlerinden Cengiz Kurtoğlu, MHP ile siyasete giriyor.
![]() 26 Şubat 2007 11:42 Seçimler yaklaşırken siyasi partilerdeki hareketlilik de yoğunlaştı. Milletvekili adayı olmak isteyenler, tercih ettikleri siyasi partilerin kapılarını çalıyor. Çok sayıda başvurunun yaşandığı MHP'ye, sanat dünyası da ilgi gösteriyor. Fantezi müziğin sevilen isimlerinden Cengiz Kurtoğlu'nun da, geçtiğimiz günlerde parti genel merkezinde Bahçeli ile görüştüğü ve MHP'ye katılma kararı verdiği bildirildi. Kurtoğlu'nun Bahçeli ile yaptığı görüşmede, MHP'nin siyasi hedeflerini ve görüşlerini benimsediğini, kendisinin de partiye katkıda bulunmak istediğini ifade ettiği belirtildi. Önümüzdeki günlerde MHP'ye katılacak olan Kurtoğlu'nun, Artvin'den milletvekili adayı olması bekleniyor. Akşam _________ Bahçeli, Ferdi Tayfur hayranıymış Arabesk müziğin ünlü sesi Ferdi Tayfur, hemşerisi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli�yi önceki gün makamında ziyaret etti.Görüşmeden sonra, Bahçeli ile hemşeri ve eski dost olduklarını, belli aralarla görüştüklerini söyleyen Tayfur, partisini yeniden Meclis�e sokan Bahçeli�yi tebrik ettiğini, Anadolu�ya turneye çıkacağını belirterek, "Yakında bir daha fırsatım olmaz diye ziyaret ettim" dedi. Bahçeli, Tayfur�a hayranlığını yakınlarına da zaman zaman ifade ediyor. Bahçeli�nin, Tayfur�un son çalışması Türk Sanat Müziği albümü �Gençliğimin Şarkıları�nı çok beğendiği ve Tayfur�a, "O ne muhteşem parçalar öyle, ağzına-emeğine sağlık" diye iltifat ettiği öğrenildi. Tayfur, her yeni çalışmasından sonra hemşerisi Bahçeli�yi bizzat ziyaret ederek eserini imzalı olarak sunuyor. Haber: Hürriyet Orhan Gencebay arabesk müzik yapıyor her ne kadar inkar etsede. Ferdi Tayfur mhp hayranıdır. Müslüm gürses araptır ve arabesk müzik yapar. Arabesk ve türevlerini dinlemek kısaca Türk Töresine aykırı olan müzik türlerini dinlemek Türkçülüğe terstir. Müzik evrensel olabilir ama Türkçülük evrensel değildir sadece Türklere özgüdür.
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Konuyu açan arkadaşa öncelikle teşekkür ederim.Benimde uzun zamandan beri düşündüğüm bir konuydu.
Arabesk müziğin Türk Kültürünü yansıttığına ben de inanmıyorum.Türk İnasını nın ruhsal durumunu bozan(hele hele işsizliğin çok fazla olduğu bu dönemde),insanların yüreğine ümitsizliği eken müzik türü değilmidir arabesk.Hele bide kıroların dilinde gördükçe insanın daha bi miğdesi bulanıyor. Türk Evladı olarak dinleğeceğimiz belli başlı müzikler belli bence.Bir Erol Evgin,Hiç mi hiç unutmayacağımız Barış Manço,Emel Sayın vs. Ama Atsızcı16 kardeşim gibi benimde bazı endişelerim var.Örneğin Urfa Sıra geceleri Türkülerin çoğunun arap ya da k.rtçe olduğunu pek sanmıyorum.Bunun yanısıra memleketim Elazığ ın Çayda Çıra,Büyük Ceviz türküleri çok hoşuma gider.Bu konu hakkında da siz ağabeylerimin değerli yorumlarını bekliyorum.Teşekkürler |
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türk Milliyetçisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) | |
|
Göktürk
|
Alıntı:
Neşet Ertaş Abdallardanim diyor bunu bende duydum
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yetkilisi
|
Alıntı:
Müslüm Gürses, urfalı bir arap uşağıdır...(Bizim Osmaniye taraflarında arap kökenlilere "arap uşağı" denir aşağılamak için) Ferdi Tayfur Adanalı Türk ancak yaptığı müzik kırolarca da çok beğeniliyor...Ayrıca kendisi mhp hayranıdır... Cengiz Kurtoğlu da Türk ancak o da ülkücü zihniyette ve kırolar tarafından çok beğeniliyor...Yanlız Cengiz Kurtoğlu'nun diğerlerinden ayrılan vahim biz özelliği var...Kendisi sıkı bir "oğlancı" dır... Bunların içinde yine de en temizi bana göre Orhan Gencebay...Müziği bize hitap etmese bile öz Türk olması ve rezilliklerden uzak durmuş sade yaşamı ile beğenilen bir isim...
"...Yüzlerce büyük millî kahraman dururken maymun suratlı, kan içici, riyakâr Asya ve Avrupa serserilerinin resimlerini duvarlarına asacak kadar beyinsiz ve haysiyetsiz olanlara gerçeği öğretmek için boşuna vakit harcama. Onlarsa belâlarını bulacaktır. Sen vakit kaybetmeden bir baltaya sap olmaya çalış. Bir baltaya sap olmak demek, millete hizmet edecek bir yer, bir subaşına geçmek demektir..." H.Nihal ATSIZ |
|
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türk Milliyetçisi
|
Alıntı:
Kırşehirin yerlisi çingene kesinlikle yoktur.sonradan yerleşme teber denilenler çok az sayıdadır ve bunlarda Kırşehirin Bağbaşı mahallesinde yaşarlar(bağbaşının hepsi teber değildir).Neşet Ertaş ise yukarıda belirttiğim gibi ÖZ BE ÖZ TÜRK tür.Yağmurlu köylerinde yaşayan vatandaşlarımız UYGUR TÜRKleridir.UYGUR alfabesi ile yazılı olan tas,kap çok evde vardır.dedelerden mirastır diye saklarlar. ESENLİKLER. |
|
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Arabesk dinlemek bana göre teslimiyetci olmak demektir. Arabesk Türk'ün ruhunu köreltir.
|
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Müzik evrensel bir olgudur. Türkçüler olarak, değişik müzik tarzlarını dinliyoruz, bunda sakınca olmaz. Yabancı müzikte dinlenebilir diğer tarzlarda, ancak arabesk denilen müzik tarzı Türk milletini temsil etmediği gibi zararlıdır.
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| arabeskçi , hakkında... , sanatçılar |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|