Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 27.08.2007, 19:06   #61 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Turanaskeri adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 34
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Bozkurt33 adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
metali, THM den fazla dinlerse o kişi ben Türkçüyüm demesin
Soydaş sen çok alem adamsın bak mesala ben 21 yaşındayım benden şöyle dememi bekliyosun ben Türkçü olduğuma göre mutlaka thm dinlemeyelim yoksa Türklüğe ihanet etmiş olurum.Açıkçası dalga geçtiğini düşünüyorum oturup trt3 deki türk halk müziği korosunu dinleyemem çok sıkıcı ve hareketsiz.Onun yerine bulduğum milliyetçi müzikleri dinliyorum bara falan gittiğim zamanda dj ne çalarsa onu dinleyip eğleniyorum bence bi sakıncası yok sence ne sakıncası var anlamıyorum ben sana thm dinlersen Türkçülükten çıkarsın demiyorum sen niye benim müzik zevkime balta vuruyosun.
Turanaskeri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.08.2007, 19:08   #62 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,973
Alıntı:
Turanaskeri adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Soydaş ben ülkücü dinliyosam dediysem oğuz sana yar olmadı buğdüz idi adın gibi sözler içeren parçaları dinlemiyorum elbette.

Ülkücülerin yaptıkları müzik, bir tür özgün müziktir bu yüzden de, Türklerin geleneksel müziklerine benzemez. Özgün müzik de solcuların icadıdır. Solcular, geleneksel olan ne varsa ona düşmandırlar, bu düşmanlık müzik konusunda da kendini göstermiş ve 80'li yıllardan itibaren de "özgün müzik" adı altında yoz ve kalitesiz bir müzik türü icat etmişlerdir. Ülkücülerin yaptığı da, solcuların icadı olan özgün müziği, kendi zevklerine uydurmaktan ibarettir. Ülkücülerin ender de olsa deneyimsiz Türkçülere mavi boncuk dağıtmak gayesiyle yapmış oldukları müzikler - ki bunların sayısı bir elin parmak sayısını geçmez- fena değildir fakat mert ve gerçek bir Türkçü, ülkücülere özgü ne varsa reddeder. Türkçüler Türk Sanat Müziği'ni, türküleri ve marş olarak da, Türklük kokan cumhuriyet dönemi marşlarını tercih etmelidirler.
Gök Yeleli Bozkurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.08.2007, 19:09   #63 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 300
Alıntı:
Soydaş sen çok alem adamsın bak mesala ben 21 yaşındayım benden şöyle dememi bekliyosun ben Türkçü olduğuma göre mutlaka thm dinlemeyelim yoksa Türklüğe ihanet etmiş olurum.Açıkçası dalga geçtiğini düşünüyorum oturup trt3 deki türk halk müziği korosunu dinleyemem çok sıkıcı ve hareketsiz.Onun yerine bulduğum milliyetçi müzikleri dinliyorum bara falan gittiğim zamanda dj ne çalarsa onu dinleyip eğleniyorum bence bi sakıncası yok sence ne sakıncası var anlamıyorum ben sana thm dinlersen Türkçülükten çıkarsın demiyorum sen niye benim müzik zevkime balta vuruyosun.

ne dedim ben? dedimki bir Türkçü Türk müziklerini arada bir dinliyorsa diğer bizim kültürümüze ait olmayanları daha çok dinliyorsa o kişi ben Türkçüyüm demesin.heralde yabancı müzik dinleyeceksin ama THM yi,TSM yi arada bir açayımda dinleyeyim dersen Türkçü değilsin kusura bakma
Bozkurt33 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.08.2007, 19:13   #64 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,973
Alıntı:
Gökyeleli soydaş Türkçülere müzik dinleme standartalrı hazırlamışsın eline sağlık.Yalnız tek tip insan olmayacağı gibi tek tip Türkte olmaz dünya çok sesli müziğe geçmişken biz hala saz mı dinleyeceğiz.Alternatif müzik dallarınıda dinlemek isteyen soydaşlarımıza sen çok metal dinliyorsun Türkçülüğü anlayamamışsın demek biraz haksızlık bence.

Turanaskeri, Türkçü adam çelik gibidir sağa sola bükülmez. Kimse kimseyi zorla Türkçü yapmıyor. Bu yüzden de Türkçü olan bir kişi Türkçülüğü düzgün olarak temsil etmeli ve özenti görünüp, Türkçülüğe leke düşürmemelidir. Senin beyin kıvrımlarında veya kişilik yapında bir sorun olmamış olsaydı benim ne demek istediğimi rahat anlardın. Adamı zıvanadan çıkarmayın ulan! İyi oku bakalım ne yazmışım. Bu mantıklı ve ılımlı açıklamayı da benimsemiyorsan sen git bir kozmopolit ol.
Gök Yeleli Bozkurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.08.2007, 20:38   #65 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Erlik Han adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 41
Ama şöyle birşey de var Gök Yeleli Bozkurt ırktaşım, Black Metal belki İskandinavların çıkardığı bir müzik olabilir ama bu onların halk müziği olduğu anlamına gelmez, bence evrensel bir türdür.
Erlik Han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.08.2007, 20:42   #66 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tolunay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 261
Alıntı:
Gök Yeleli Bozkurt adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Türkçüler, daha öncede belirttiğimiz üzere, arabesk, kıro çingene ve zenci müzikleri gibi alt kültürlerin müzikleri dışında ana menü Türk müziği olmak şartıyla her tür müziği dinleyebilirler. Türkçüler, yabancı müzik de dinleyebilir fakat ilk tercih olarak değil. Bir Türkçü ilk tercih olarak yabancı müzik dinliyor ve arada bir de çeşni olsun diye Türk müziği dinliyorsa, o Türkçü, Türkçülüğün kültürel boyutunu gözardı ediyor demektir. Bu da ihanettir. Müzik zevkini, yemek zevkine de benzetebiliriz. Bir Türkçü, arada sırada değişiklik ve çeşni olsun diye pizza da yiyebilir fakat pizza sevgisi kurufasulye sevgisinin önüne geçtiğinde sorun var demektir.
Sayın Gök Yeleli Bozkurt bu konuda sonuna kadar haklı...
Tolunay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.08.2007, 20:43   #67 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,351
Alıntı:
Erlik Han adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Ama şöyle birşey de var Gök Yeleli Bozkurt ırktaşım, Black Metal belki İskandinavların çıkardığı bir müzik olabilir ama bu onların halk müziği olduğu anlamına gelmez, bence evrensel bir türdür.

Devamlı evrensel denilen müzik dinleyen kişi Türkçü falan değildir arada dinlersen sorun olmaz deniyor daha neyi uzatıyorsun? Özentiliğin adını evrenselliğe çevirmeyin.
Gökhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.08.2007, 20:59   #68 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Ama gidip Urfanın Etrafını mı dinliycem? Tamam ben şaman müziğini seviyorum ama, Anadolu ezgilerinden tiksiniyorum
Alt 27.08.2007, 21:03   #69 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Ama gidip Urfanın Etrafını mı dinliycem? Tamam ben şaman müziğini seviyorum ama, Anadolu ezgilerinden tiksiniyorum
anadolu ezgileri sevmiyorsun demek öyle mi?

sen ne biçim Türkçüsün be !

anadolu ezgisi demek THM demek !
Alt 27.08.2007, 21:05   #70 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Bozkurt33 adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
anadolu ezgileri sevmiyorsun demek öyle mi?

sen ne biçim Türkçüsün be !

anadolu ezgisi demek THM demek !
İnsan Trakyalı olunca haliyle Anadolu İnsanı, Anadolu Müziği karşısında kendisini aşağılanmış hissediyor, kendi yöremin müziklerini dinliyorum tabi ki.
Alt 27.08.2007, 21:07   #71 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
İnsan Trakyalı olunca haliyle Anadolu İnsanı, Anadolu Müziği karşısında kendisini aşağılanmış hissediyor, kendi yöremin müziklerini dinliyorum tabi ki.
memleketçilik yapma burda !!

senin yören dışındaki Türküler Türk müziği değil mi?
Alt 27.08.2007, 21:09   #72 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Şirveleri farklı geliyor, hoşuma gitmiyor o da olamaz mı? Urfanın etrafı, dumanlı dağlar aman aman, anaydan, babaydan, yardan ayrı koyarlar, bu sözler bana çok komik geliyor mesela :lol:
Alt 27.08.2007, 21:11   #73 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Şirveleri farklı geliyor, hoşuma gitmiyor o da olamaz mı? Urfanın etrafı, dumanlı dağlar aman aman, anaydan, babaydan, yardan ayrı koyarlar, bu sözler bana çok komik geliyor mesela :lol:
hadi o türküyü sevmiyorsun diyelim.. arkadaşım sen ne yazdıgını bilmiyorsun ki..
sen diyorsunki ben anadolu ezgisini dinlemem,kendi yöremin müziğini dinlerim diyorsun..

bu ne demektir yahu?!!

nasıl yani şimdi sen azerbaycan Türklerinin şivelerini de beğenmiyorsun yani öylemi?
Alt 27.08.2007, 21:11   #74 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 845
Alıntı:
'' Urfa'nın etrafı '' o yörede yaşayan Türkmenlerin anonim bir türküsüdür.. Sen bundan iğreniyor ya da kürt yaftası yapıştırıyorsan Türkçü olamazsın.

Üyeliğin iptal edilmiştir.
Balbal Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.08.2007, 21:43   #75 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 1
Benim adım Şahin Şad,
Batı Gök Türk Elinin, Oğuz-->Avşar-->İfrazlı-->Şahan budundayım.İçinizdeki Türkçülük belli bir derecede albızlanmış, bunu yalnış görmüyorum hatta birilerinin isyan etmesine, Gök Türkçülüğü korumasına seviniyorum bile..
Ve siz kendini Ulu Gök Türkçü sayan adminler, üyeler Türkçülüğü öğrenmek istiyorsanız böyle arabeskmiş cartmış curtmuş bunlar türkçülük olmuyor! Erlik Han benim andamdır bir sorun varsa buyrun görüşelim.Ayrıca Türkçülük sadece kültürünü koruma değil, tarihinin karanlık sayfalarını aydınlatmaya da çalışmaktır.
Yiğdir kişiler iseniz buyrun msnim yukarıda bir daha burada cevap yazmayacağım..

AuFF!
TÜRK TÜRESİNİ BİLDİĞİNİ SANANLAR VE BİLMEYENLER..
Şahin Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 2 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Konuk)

Seçenekler