![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#61 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Soydaş sen çok alem adamsın bak mesala ben 21 yaşındayım benden şöyle dememi bekliyosun ben Türkçü olduğuma göre mutlaka thm dinlemeyelim yoksa Türklüğe ihanet etmiş olurum.Açıkçası dalga geçtiğini düşünüyorum oturup trt3 deki türk halk müziği korosunu dinleyemem çok sıkıcı ve hareketsiz.Onun yerine bulduğum milliyetçi müzikleri dinliyorum bara falan gittiğim zamanda dj ne çalarsa onu dinleyip eğleniyorum bence bi sakıncası yok sence ne sakıncası var anlamıyorum ben sana thm dinlersen Türkçülükten çıkarsın demiyorum sen niye benim müzik zevkime balta vuruyosun.
|
|
|
|
|
|
#62 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Ülkücülerin yaptıkları müzik, bir tür özgün müziktir bu yüzden de, Türklerin geleneksel müziklerine benzemez. Özgün müzik de solcuların icadıdır. Solcular, geleneksel olan ne varsa ona düşmandırlar, bu düşmanlık müzik konusunda da kendini göstermiş ve 80'li yıllardan itibaren de "özgün müzik" adı altında yoz ve kalitesiz bir müzik türü icat etmişlerdir. Ülkücülerin yaptığı da, solcuların icadı olan özgün müziği, kendi zevklerine uydurmaktan ibarettir. Ülkücülerin ender de olsa deneyimsiz Türkçülere mavi boncuk dağıtmak gayesiyle yapmış oldukları müzikler - ki bunların sayısı bir elin parmak sayısını geçmez- fena değildir fakat mert ve gerçek bir Türkçü, ülkücülere özgü ne varsa reddeder. Türkçüler Türk Sanat Müziği'ni, türküleri ve marş olarak da, Türklük kokan cumhuriyet dönemi marşlarını tercih etmelidirler. |
|
|
|
|
|
|
#63 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
ne dedim ben? dedimki bir Türkçü Türk müziklerini arada bir dinliyorsa diğer bizim kültürümüze ait olmayanları daha çok dinliyorsa o kişi ben Türkçüyüm demesin.heralde yabancı müzik dinleyeceksin ama THM yi,TSM yi arada bir açayımda dinleyeyim dersen Türkçü değilsin kusura bakma |
|
|
|
|
|
|
#64 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Turanaskeri, Türkçü adam çelik gibidir sağa sola bükülmez. Kimse kimseyi zorla Türkçü yapmıyor. Bu yüzden de Türkçü olan bir kişi Türkçülüğü düzgün olarak temsil etmeli ve özenti görünüp, Türkçülüğe leke düşürmemelidir. Senin beyin kıvrımlarında veya kişilik yapında bir sorun olmamış olsaydı benim ne demek istediğimi rahat anlardın. Adamı zıvanadan çıkarmayın ulan! İyi oku bakalım ne yazmışım. Bu mantıklı ve ılımlı açıklamayı da benimsemiyorsan sen git bir kozmopolit ol. |
|
|
|
|
|
|
#65 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ama şöyle birşey de var Gök Yeleli Bozkurt ırktaşım, Black Metal belki İskandinavların çıkardığı bir müzik olabilir ama bu onların halk müziği olduğu anlamına gelmez, bence evrensel bir türdür.
|
|
|
|
|
|
#66 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#67 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Devamlı evrensel denilen müzik dinleyen kişi Türkçü falan değildir arada dinlersen sorun olmaz deniyor daha neyi uzatıyorsun? Özentiliğin adını evrenselliğe çevirmeyin. |
|
|
|
|
|
|
#68 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ama gidip Urfanın Etrafını mı dinliycem? Tamam ben şaman müziğini seviyorum ama, Anadolu ezgilerinden tiksiniyorum
|
|
|
|
|
|
#69 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#70 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#71 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#72 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Şirveleri farklı geliyor, hoşuma gitmiyor o da olamaz mı? Urfanın etrafı, dumanlı dağlar aman aman, anaydan, babaydan, yardan ayrı koyarlar, bu sözler bana çok komik geliyor mesela :lol:
|
|
|
|
|
|
#73 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
sen diyorsunki ben anadolu ezgisini dinlemem,kendi yöremin müziğini dinlerim diyorsun.. bu ne demektir yahu?!! nasıl yani şimdi sen azerbaycan Türklerinin şivelerini de beğenmiyorsun yani öylemi? |
|
|
|
|
|
|
#74 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Üyeliğin iptal edilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#75 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Benim adım Şahin Şad,
Batı Gök Türk Elinin, Oğuz-->Avşar-->İfrazlı-->Şahan budundayım.İçinizdeki Türkçülük belli bir derecede albızlanmış, bunu yalnış görmüyorum hatta birilerinin isyan etmesine, Gök Türkçülüğü korumasına seviniyorum bile.. Ve siz kendini Ulu Gök Türkçü sayan adminler, üyeler Türkçülüğü öğrenmek istiyorsanız böyle arabeskmiş cartmış curtmuş bunlar türkçülük olmuyor! Erlik Han benim andamdır bir sorun varsa buyrun görüşelim.Ayrıca Türkçülük sadece kültürünü koruma değil, tarihinin karanlık sayfalarını aydınlatmaya da çalışmaktır. Yiğdir kişiler iseniz buyrun msnim yukarıda bir daha burada cevap yazmayacağım.. AuFF! TÜRK TÜRESİNİ BİLDİĞİNİ SANANLAR VE BİLMEYENLER.. |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 2 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|