Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Bozkurt Listesi Buluşma Arama Yeni İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 24.03.2008, 11:15   #106 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 124
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Cengiz Kurtoğlu Artvin Arhavili bir lazdır.
Orhan Gencebay Samsun'lu Türktür ancak yakın geçmişimizin çetin dönemlerinde işçi ve gariban kesimin sesi denilerek göklere çıkarılmış içeriği 'batsın bu dünya' dan ileri gidemeyen arap müziğini Türkçeleştirmiş bir kimsedir.
Müslüm Gürses arabın önde gidenlerindendir.
Irktaşım sana tavsiyem arabesk dinlememendir.
Bu tür müzik hem insanı karamsarlaştırıyor hem de sözüm ona 'sanatçıların' işine yarıyor.Öz be öz Türk ezgileri dinlemeni ve özüne dönmeni diliyorum.

Esenlikler.
manas Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.03.2008, 11:38   #107 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

Atsızcı_16 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 368
Alıntı:
manas adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Cengiz Kurtoğlu Artvin Arhavili bir lazdır.
Esenlikler.
Gürcü diye duydum,lazlık nereden çıktı şimdi?
Atsızcı_16 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.03.2008, 11:52   #108 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Tanrıdağı Yolcusu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 398
Gürcü yada laz bizim için farkı yok.Onüç ondört yaşındaki kızlara yazdığı parçayı hepimiz biliyoruz.Hem Türk olmayıp hemde Türk töresini yozlaştıran adamların,sanatçı yerine konup tartışılması bile anlamsız.
Alt 24.03.2008, 11:59   #109 (İleti Bağlantısı)
869
Türkçü Bozkurt

869 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 50
Denildigi gibi, arabesk adinda ki bögürtü toplumun en alt tabakasina hitab etmektedir. Asalak ve tembel çapulcu kesim k..tlerle beraber bu bögürtünün müptelasi dir. Misyonlari Türk gençligini afyonlamak olan sentezci-devsirmeci zihniyet geçmis zamanda kongrelerinde azer bülbül, ibrahim kiroses gibi esrarkesleri sahneye çikartip bögürttürerek birdaha Türk kültürüne olan düsmanliklarini ispatlamislardir.

Bir Türk Irkçisi kesinlikle Türk müzigi dinlemelidir.

TTK
869 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.03.2008, 10:06   #110 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 66
Muzik evrenseldir ama Turk dusmani sanatcilarin albumunu alip dinlememeliyiz. Arabeskten nefret ederim.
Almıla GokTurk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.06.2008, 20:44   #111 (İleti Bağlantısı)
Gökbörü Alp

IrkçıTürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 36
Genel olarak dinlediğim müzikler Şaman Ritüel şarkılarıdır.Bunun yanında ender olarak country,jazz,blues,reggea,capoeira şarkıları dinlerim.Ancak yukarıda black metal ile ilgili olan tartışmaları gördüm ve belirtmek isterim ki black metal gibi hayvani dürtülerle yapılan müzik asla bir Türk'e uymamaktadır.
IrkçıTürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.06.2008, 20:50   #112 (İleti Bağlantısı)
Gökbörü Alp

IrkçıTürk adlı üyenin kimlik resmi

Ayrıca Otağ yöneticisi ağabeylerime sormak istediğim kafama takılan bir soru vardı.
Ben Gitar(Klasik,Elektro), Berimbao(Gunga,Medio,Viola), Agogo, Pandeiro, Atabaque çaldığımdan ötürü bu müzik aletlerini içeren parçaları dinlemek zorunda kalıyorum.Sizce bu uygun mudur?Ayrıca yakında Kopuz kursuna da başlamayı düşünüyorum.
IrkçıTürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.06.2008, 21:01   #113 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,633
Alıntı:
IrkçıTürk adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster

Ben Gitar(Klasik,Elektro), Berimbao(Gunga,Medio,Viola), Agogo, Pandeiro, Atabaque çaldığımdan ötürü bu müzik aletlerini içeren parçaları dinlemek zorunda kalıyorum.Sizce bu uygun mudur?
Müziğe günah diyip dinlememek yobazların işidir kardeşim. Bu yaptığınızda bir yanlışlık görmüyorum ben. İnsan, her konuda kendini geliştirmeli.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.06.2008, 22:53   #114 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 32
Türk sanat müziği dinlememiz öğütlenmişse de çoğu TSM parçası farsça nın yüksek etkisi altındadır.Bence en güzeli yöresel ezgilerimizi dinlemektir.Yeri gelmişken Azerbaycan müzikada dünya 1.dir.Azeri parçaları nerden bulabileceğimi bilen bir kandaşım olursa çok sevinirim.
Börteçine Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.06.2008, 00:05   #115 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 63
Arabesk kültürünü sadece şarkıyla sınırlandırmak yanlış.arap-esk kültürünün Türk milleti üzerinde yarattığı etkileri gördükçe özellikle 70 lerden sonra insanın araplardan daha bir nefret edesi geliyor.Bir Türkçü kendisiyle barışık olmalıdır.Hayatında kötü giden bir şey varsa buna isyan etmekle vakit geçireceğine hatasının farkına varıp onu düzeltmelidir.Türkçülük sadece bir siyaset değil bir yaşam tarzıdır bence soydaşlarım.
alevıturkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.06.2008, 00:12   #116 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,346
Alıntı:
Börteçine adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Türk sanat müziği dinlememiz öğütlenmişse de çoğu TSM parçası farsça nın yüksek etkisi altındadır.Bence en güzeli yöresel ezgilerimizi dinlemektir.Yeri gelmişken Azerbaycan müzikada dünya 1.dir.Azeri parçaları nerden bulabileceğimi bilen bir kandaşım olursa çok sevinirim.
Atatürk mesela türkü sevmezmiş TSM dinlermiş kürtten arkadaşı olan püskülümün Türkçüsü.
Alt 20.06.2008, 16:12   #117 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

Kızılbaş Türkmen adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Ya burda rocka karşı çıkan arkadaşlar arabeski savunmuş dinliyorum falan demiş ne farkı var hiç değilse rock arabeskin verdiği zararları vermemiştir Türk müziğini hatta çok da katkısı olmuştur.Örneğin;Barış Manço.
Kızılbaş Türkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.06.2008, 16:22   #118 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Tarkan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Ben de pek çok aşamadan geçmiştim müzik dinlerken.80'lerin pop müziklerinden başlayarak sırasıyla rock,metal,heavy metal,klasik (genelde Brahms dinlerdim, Macar dansını özellikle de 5.no'lu olanını), strateji oyunlarının sözsüz müzikleri derken TSM ile başlayıp daha sonra ud ve kanun taksimleri ile devam ettim.Şehnaz longa'yı dinliyordum genellikle.Sonlarına doğru kanun sesinin daha da ciddileştiği süreyi tekrar tekrar dinliyordum.(Uzattım sanırım.)

Şimdi ise kayçıların(gırtlak şarkıcısı) geleneksel Türk müzik aletleri ile (başta kopuz olmak üzere, adını bilmediğim birçok müzik aleti ile) söyledikleri kahramanlık destanı ya da ağıtlarını dinlemekteyim.Şu sıralar kay nasıl söylenir, gırtlaktan o yüksek ses nasıl çıkarılır bunu öğrenmeye çalışıyorum.Kendi denemelerim biraz amatörce de olsa o sese yakın bir sesin çıktığını duyabilmek güzel oluyor.

Tavsiyem ise arap böğürtüleri ve yalvarmaları dinlemek yerine kayçıların şarkılarını dinlemek.YouTube'da bir çok parça var.Siteye girip "throat singing" şeklinde aratırsanız çok güzel sonuçlar çıkıyor.

Ad olaraksa

Başta Tuvalı,
-Alash (özellikle savaşçılar anlamına gelen dyngyldai - yanlış biliyorsam lütfen düzeltiniz)

-Huun-Huur-Tu

-Kongar-ool-Ondar (Коңар-өл Ондар şeklinde de aratabilirsiniz )

-Altai Khair Khan

-Tanya Tagaq Gillis

ve adını bulamadığım birkaç parça..Dinlediğiniz zaman kulağa çok tanıdık geliyor ve insanı kendisine getiriyor.Bu tür müzikleri dinlediğiniz zaman başka bir şey dinleyesi gelmiyor insanın.

Bu saydıklarımın hepsi Türkçe konuşuyor;ancak pek azını anlayabiliyoruz :(
Tuvalı olan çok güzelmiş kandaşım.
Kül Tigin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.06.2008, 17:05   #119 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Töregene Katun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 39
Bir Türkçünün arabesk gibi varoş ve ayaktakımının dinlediği arab kültürünü aşılayan, toplumu kaderciliğe iten bir müzik(?) türünü dinlemesine anlam veremiyorum. Türkçüler kaliteli müzik dinler ve Türk ezgisi dinlediklerinin başında gelir. Ben çoğunlukla Orta Asya ezgileri, TSM ve THM dinliyorum, onun dışında ara sıra 70lerin progressive rock, bazı blues ve caz parçalarını dinliyorum. Bu arada, Azerbaycanlı caz kraliçesi Aziza Mustafazadeh en sevdiğim sanatçılardandır.
Alt 20.06.2008, 17:39   #120 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kalpaklı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 203
Bu konu otağdan bayağı kelle almış...
Kalpaklı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler