![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#106 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Cengiz Kurtoğlu Artvin Arhavili bir lazdır.
Orhan Gencebay Samsun'lu Türktür ancak yakın geçmişimizin çetin dönemlerinde işçi ve gariban kesimin sesi denilerek göklere çıkarılmış içeriği 'batsın bu dünya' dan ileri gidemeyen arap müziğini Türkçeleştirmiş bir kimsedir. Müslüm Gürses arabın önde gidenlerindendir. Irktaşım sana tavsiyem arabesk dinlememendir. Bu tür müzik hem insanı karamsarlaştırıyor hem de sözüm ona 'sanatçıların' işine yarıyor.Öz be öz Türk ezgileri dinlemeni ve özüne dönmeni diliyorum. Esenlikler. |
|
|
|
|
|
#107 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
|
|
|
|
|
|
#108 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Gürcü yada laz bizim için farkı yok.Onüç ondört yaşındaki kızlara yazdığı parçayı hepimiz biliyoruz.Hem Türk olmayıp hemde Türk töresini yozlaştıran adamların,sanatçı yerine konup tartışılması bile anlamsız.
|
|
|
#109 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü Bozkurt
|
Denildigi gibi, arabesk adinda ki bögürtü toplumun en alt tabakasina hitab etmektedir. Asalak ve tembel çapulcu kesim k..tlerle beraber bu bögürtünün müptelasi dir. Misyonlari Türk gençligini afyonlamak olan sentezci-devsirmeci zihniyet geçmis zamanda kongrelerinde azer bülbül, ibrahim kiroses gibi esrarkesleri sahneye çikartip bögürttürerek birdaha Türk kültürüne olan düsmanliklarini ispatlamislardir.
Bir Türk Irkçisi kesinlikle Türk müzigi dinlemelidir. TTK |
|
|
|
|
|
#110 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Muzik evrenseldir ama Turk dusmani sanatcilarin albumunu alip dinlememeliyiz. Arabeskten nefret ederim.
|
|
|
|
|
|
#111 (İleti Bağlantısı) |
|
Gökbörü Alp
|
Genel olarak dinlediğim müzikler Şaman Ritüel şarkılarıdır.Bunun yanında ender olarak country,jazz,blues,reggea,capoeira şarkıları dinlerim.Ancak yukarıda black metal ile ilgili olan tartışmaları gördüm ve belirtmek isterim ki black metal gibi hayvani dürtülerle yapılan müzik asla bir Türk'e uymamaktadır.
|
|
|
|
|
|
#112 (İleti Bağlantısı) |
|
Gökbörü Alp
|
Ayrıca Otağ yöneticisi ağabeylerime sormak istediğim kafama takılan bir soru vardı.
Ben Gitar(Klasik,Elektro), Berimbao(Gunga,Medio,Viola), Agogo, Pandeiro, Atabaque çaldığımdan ötürü bu müzik aletlerini içeren parçaları dinlemek zorunda kalıyorum.Sizce bu uygun mudur?Ayrıca yakında Kopuz kursuna da başlamayı düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#113 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Müziğe günah diyip dinlememek yobazların işidir kardeşim. Bu yaptığınızda bir yanlışlık görmüyorum ben. İnsan, her konuda kendini geliştirmeli.
|
|
|
|
|
|
#114 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türk sanat müziği dinlememiz öğütlenmişse de çoğu TSM parçası farsça nın yüksek etkisi altındadır.Bence en güzeli yöresel ezgilerimizi dinlemektir.Yeri gelmişken Azerbaycan müzikada dünya 1.dir.Azeri parçaları nerden bulabileceğimi bilen bir kandaşım olursa çok sevinirim.
|
|
|
|
|
|
#115 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Arabesk kültürünü sadece şarkıyla sınırlandırmak yanlış.arap-esk kültürünün Türk milleti üzerinde yarattığı etkileri gördükçe özellikle 70 lerden sonra insanın araplardan daha bir nefret edesi geliyor.Bir Türkçü kendisiyle barışık olmalıdır.Hayatında kötü giden bir şey varsa buna isyan etmekle vakit geçireceğine hatasının farkına varıp onu düzeltmelidir.Türkçülük sadece bir siyaset değil bir yaşam tarzıdır bence soydaşlarım.
|
|
|
|
|
|
#116 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#117 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Ya burda rocka karşı çıkan arkadaşlar arabeski savunmuş dinliyorum falan demiş ne farkı var hiç değilse rock arabeskin verdiği zararları vermemiştir Türk müziğini hatta çok da katkısı olmuştur.Örneğin;Barış Manço.
|
|
|
|
|
|
#118 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#119 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bir Türkçünün arabesk gibi varoş ve ayaktakımının dinlediği arab kültürünü aşılayan, toplumu kaderciliğe iten bir müzik(?) türünü dinlemesine anlam veremiyorum. Türkçüler kaliteli müzik dinler ve Türk ezgisi dinlediklerinin başında gelir. Ben çoğunlukla Orta Asya ezgileri, TSM ve THM dinliyorum, onun dışında ara sıra 70lerin progressive rock, bazı blues ve caz parçalarını dinliyorum. Bu arada, Azerbaycanlı caz kraliçesi Aziza Mustafazadeh en sevdiğim sanatçılardandır.
|
|
|
#120 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu konu otağdan bayağı kelle almış...
|
|
|
|