![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#121 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Türklerin müzik zevki dışarıdan gelen gürültülerle tahrip edildi. Türk ırkı, Batı ve Arap müzikleri arasında kendi ezgilerine yabancılaştı. Şahsen bana ne Arap'ın ilkel gürültüsü, ne de soysuz Batılıların acayip müzikleri hitâp etmiyor. Hâsılı ne Şam'ın şekeri, ne Arap'ın yüzü. Türk Sanat ve Türk Halk müziğinden başka Nogay ezgilerini herkese tavsiye ederim.
|
|
|
|
|
|
#122 (İleti Bağlantısı) | |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#123 (İleti Bağlantısı) |
|
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir
|
|
|
|
|
|
|
#124 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Sonuç olarak elimizden geldiğince Arabesk dinlememeye çalışıyoruz,bu aralar TSM'ye daha fazla ilgi duymaya başladım,Arabesk'i terk ettiğimizde zafer tamamen bizim olacaktır.
|
|
|
|
|
|
#125 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bence artık türkülere gereken değer verilmeli.Çünkü o bizim öz kültürümüzdür.
|
|
|
#126 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türküdür Türkü aglatan
Arkadaslar,
Ingiliz düsünür Shakespear bile bir cümle söylemisti: Bir milletin türkülerini yazanlar kanunlarini yazanlardan daha güclüdür diye. Zaten müzigin kuvvetiyle alevi Türkmenler "solcu" kürtlerin oyunlarina kanmadilar mi? kürtler kendi gürültülerini kendi bögrültülerinde söyleseler idi bu kadar Türk soylular, solcularin icine karisirmiydi? Tabi bunun karsi tarafi da var. Kimi padisahlar hükümdarligindan cok sanatkar kisilikleriyle ön plana cikmislar tarih sahnelerinde. Ama hangi dilde acaba? farsca ve arapca tabi ki! Farkindamisiniz kac seneden beri türküler yakilmiyor artik. Cünkü arabesk ve hiphop, rock pop falan filan furyalari esiyor artik delirmis dangalaklarin kafalarinda. I$im geregi Yunanistanda 2 ay bulundum orada Türkülerimiz söyleniyor. Elbette yunanca! Ama saz ve baglama (balamalaki) aynisi. Bizim kültürümüz baskalarin ufuklarini aciyor. Bizde araba ho$t ho$t bende sizdenim dercesine arabesk yalakaligi yapiliyor. Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur, Müslüm Gürses ve digerleri milletimizi bir kültür erozyonuna ugratilar. Bilmiyorum bu araplar ne belaysa onlara bulasan onlar gibi oluyor. Aidsmidir vebamidir ne mikroplarsa? Nerde bir cöl ülkesi görürseniz bilin ki bir islam ülkesidir! Bizim ülkemizde de ormanlar gittikce azalmaktadir ve ülke ciddi bir cölle$me tehlikesiyle karsi karsiyadir. Bir zamanlar dünyanin en güzel yeri olan Anadolu Dede Korkut hikayelerinde Ardahan'dan Kirkpinar'a kadar ormanla kapliymisti. Bir tav$an oradan oraya agaclarinin tepesinden inmeden varabilecek bir yogunlaktaymisti ormanlar bir zamanlar. Simdi bozkir oldu oralar. Cöle bir adim kalmi$. EHH insanda topragi gibi olurmu$. Üzümbüt ovalar cölle el degistir$e insani ne olur. Yigit, gözü pek, birisi bir cihana bedel olan Türk insani, arap bedevisine dönmeye ba$lami$. Tanri sonumuzu hayir etsin ARABESK CEHENNEM MÜZIGIDIR! UZAK DUR EY TÜRK MILLETI!! TÜRKÜDÜR TÜRKÜ AGLATAN!!!! |
|
|
|
|
|
#127 (İleti Bağlantısı) |
|
TANRI TÜRKÜ KORUSUN
|
Arabesk denilen arapçı müzik tarzını hiç dinlemedim,dinlememde.Türkülerimiz varken,Türkçü marşlarımızı dinlerim.
Birde Soydaşlarım son yıllarda dikkat ettiniz mi bilmem,kurdoların böğürmelerini dinleyenler malesef çoğaldı,benliğini kaybetmiş olanlar kürdoların böğürmelerini sever oldular,lanet olsun öylelerine.
"Türk bu ülkenin yegane efendisidir. Yegane sahibidir.Saf Türk olmayanların bu ülkede bir tek hakları vardır, hizmetçi ve köle olma hakkı, dost ve düşman hatta dağlar bu hakikati görsünler" MAHMUT ESAT BOZKURT |
|
|
|
|
|
#128 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Alevi kardeşlerimizde olmasa artık kimsenin Türkü söyleyip saz çalacağı yok zaten.
|
|
|
|
|
|
#129 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Gencecik yaştaki, modern bir Türk katununa bütün kıroların ve sorunlu, depresif tiplerin dinlediği arabesk müzik dinlemek yakışmaz ki zaten. Türkçü olmanızı geçtim sizin yaşınızdaki herhangi bir genç kızın arabesk dinlemesi zaten çok enteresan... |
|
|
|
|
|
|
#130 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Zaten herkes şaşırıyor ve bir anlam veremiyor,ama benimki de geçirdiğim depresyon yüzünden olan bir süreç.
|
|
|
|
|
|
#131 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Hepinizin yazdıklarını okudum. Arabesk soysuzluğu yalnız müzik değil aynı zamanda bir yaşam tarzıdır. Arabesk dinlemek Türk'e ve Türkçülük'e yakışmaz. Ancak lütfen kimse kimsenin ne kadar Türkçü olduğuna karar vermesin.
Burda elbette dönek ve soysuz ülkücülerin ya da başka bir düşünceyi öen çıkarmak için art niyetli olarak yazan kişiler vardır. Ancak tüm bu niyetten uzak Türkçülüğü bir yaşam tarzı ve düşünce olarak benimsemiş, ancak bu tip müzikleri dinleyen iyi niyetli kardeşlerimiz de vardır. Saygılarımla |
|
|
|
|
|
#132 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Defol ümmetin iti...! |
|
|
|
|
|
|
#133 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Arabesk dinlemiyorum artık
|
|
|
#134 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Her fikrin, ideolojinin ve düşüncenin temsil ettiğ ibir yaşam ve kişi motifi vardır. Kişiler, ideolojik ve fikri düşüncelerine göre bir şekil alırlar ve o şekilde yaşam sürerler. Türkçüler, çağdaş, modern ve her türlü dogmadan uzak, aydın beyinli, düşünen, araştıran ve sorgulayan kimselerdir. "Arabesk yaşam" denen tabiri caizse minibüsçü edebiyatı, Türkçülere uzaktır. Türkçüler, sanatsal değeri olan, kaliteli müzikleri tercih ederler. "Ben sevdim eller aldı, nidem felek oy kahpe felek" türü, son derece gülünç ve bayağı dizeler, Türkçüleri sadece sıkar. Bunun yerine üzerinde uzmanca uğraş verilmiş, sanatsal değeri yüksek yapıtlar Türkçülerin ilgisini çeker.
Bahsettiğim minibüsçü edebiyatına ilgi ve heves duyanlardan da zaten Türkçülük gibi, uygar ve aydın insanlara hitap eden bir düşünceyi benimsemeleri beklenemez. |
|
|
|
|
|
#135 (İleti Bağlantısı) |
|
Gökbörü Alp
|
Sayın Otağ Yöneticilerimize başka bir soru sormak istiyorum.Ben 'techno', dans, 'trance' türü müzikler de dinliyorum arada bir.Ancak bunlar söz içermeyen türler olduğu için pek bir sorun göremedim(Aynısı klasik müzik için de geçerli.).Sizin fikriniz nedir?Bu tür müzikleri dinlemek bir Türkçüye yakışmıyorsa,olabildiğince dinlememeye çalışırım.
Saygılar; Gökbörü Alp
|
![]() |
| Etiketler |
| arabeskçi , hakkında... , sanatçılar |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|