![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Şaman
|
Atatürk'ün buna benzer başka sözleri de vardır. Cumhuriyet gazetesi bu sözü ilk defa vermedi, daha önce de hatırlatmak amacıyla bazı yazarlar gündeme getirdi ama karikatür daha çok göze hitap ettiği için etkisi de o kadar fazla oluyor demek ki. Gazeteyi bir yana bırakırsak Atatürk'ün ölümünden itibaren giderek hakim kılınan dinci ideoloji Atatürk'ün bu gibi sözlerinin bilinmesini asla istememiş ve işlerine gelmeyen sözleri hasır altı etmişlerdir.
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
ESENLİKLER! ASLINDA BASBUGUMUZUN İSLAM HAKKINDA DEDİKLERİ BU DEYERLİ SÖZLERİ KARİKATUR OLARAK DEYİL BASKA FORMADA VERİLMELİYDİ. YANO DAHA CİDDİ FORMADA. AMMA YİNE DE KICIK YARATDI VE İNSANLARI DÜSÜNDÜRDÜYSE COK İYİ.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE, TÜRK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
Sadece karikatür üzerine birkaç şey söylemek istedim. Karikatür ciddi olmayan veya komik olan bir çizim veya resim değildir; tam tersine karikatür çok ciddi bir sanattır. İnsanları yerine göre güldüren veya düşündüren en önemlisi de büyük kitlelere ulaşabilen bir sanattır. Bugün yabancı basın dahil en ciddi siyasi gazetelerin birinci sahifelerinde siyasi karikatürler bulunmaktadır. Bunun da sebebi tek bir resim ile çok şeyler anlatılabilmesi ve en önemlisi de mesaj verilebilmesidir. Sizin de dikkat ettiğiniz gibi burada tek çizim Atatürk'ün resmidir, fakat dikkat çekmesi ve mesajı iletebilmesi açısından başarılıdır. Umarım benim bu açıklamalarımdan sonra konu, başlığından sapıp; karikatür konusu üzerine yoğunlaşılmaz.. Sağlıcakla kalınız.. |
|
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Tepkiler geldi mi acaba Cumhuriyet'e?
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Dinci bölücü olduğu için atılmıştır
|
Mükemmmel olmuş ama ben bu Cumhuriyet gazetesinin yalnızca bu konuda bu kadar keskin tavır koyduğunu görüyorum hep... Diğer konularda mesela krolarla ilgili konularda bu kadar sivri karikatürler ve makaleler yok. O yüzden benim bu davranışı haricinde sempatiyle baktığım bir yayın değil, olamazda... Her konuda bu ''Cumhuriyetin'' gazetesini olduğunu ispatlaması lazım...
Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Cumhuriyetten güzel bir karikatür.Bazı arkadaşlar bunu beklemezdim demiş cumhuriyetten ama. Piyasadaki gayritürk gazeteleri düşünecek olursak Cumhuriyet içlerindeki en değerli gazetelerden biri. En azından ümmetçilik,kürtçülük yapmıyor. Elbette ki içlerinde Türklük düşmanları var ve şu anda seslerini pek çıkaramıyorlar ama son dönemlerde kürdofillerin ve ümmetçilerin bu gazeteye yaptıkları saldırıları ve havlamalarını düşünürsek demek ki bu gazete amerikan yaltakçısı değildir. (Yunus Nadiyi ve Nadir Nadi unutmamak lazım gelir çünkü Atsız Ata'nın dediği gibi Kurtuluş Savaşı yıllarında Kayseri'ye kaçan bir adamın gazetesidir aynı zamanda Cumhuriyet)
|
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Cumhuriyet gazetesi şu an için ümmetçi akepe ve fetto ya açıktan muhalefet eden gazetelerden biridir. Bu çizgisi akepe iktidarından beri devam etmektedir
Nuri Kurtcebe yılların tecrübeli bir çizeridir.Genellikle de bu düşünce doğrultusunda çizimler yapmaktadır. Bence biz de bu yazara ve gazeteye bu dönemde sahip çıkmalıyız. Cumhuriyet gazetesi farklı dönemlerde farklı çizgilerde olmuştur. Ancak ulusal çizgiden ve laiklikten asla şaşmamıştır. Fettonun en çok dava açtığı gazetelerden biridir. Fetto tarafından sürekli tehdit edilen kurumların başındadır. TSK yanlısı olduğu için akepenin yobazların hedefi durumundadır. Tabi gazete için Türkçü dür diyemeyiz. Ama muhalefeti ve laikliği gayet yerindedir.TTKY TTKY
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yetkilisi
|
Atatürk'ün gercek yüzünü dogru ve saptirmadan ifade etmiyorlar. Ata' nin bu ve bunun gibi nice sözleri var. Mesela Bozkurt hakkinda, Oguz hakkinda, Türkmenler ve Yörükler hakkinda ne güzel toplumu milli benlik acisindan bilinclendirecek sözleri var. Dedimya bircok kesim isine geleni cimbizliyor ve birakiyor ve maalsef Ulu Önder üzerinden nemalaniliyor. Eskiden daha SIKCA rastlanirdi panolarda, afislerde Ata' nin sözlerine, ama maalesef gün gectikce onun ilkeleri ve sözleri unutturulmaya calisiliyor. Bu baglamda Cumhuriyet gazetesini kutluyorum.
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü,Atatürkçü,Turancı
|
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK PAŞAMIZ sen rahat uyu varsa damarlarımızda asil olan TÜRK kanı taşırken biz bu ümmetci -arapçı-fettoşçu osmanlı soysuzlarını
senin ilkelerinle senin fikirlerinle atalarımızdan gelen üstün şavaşçı ruhumuzla biz bu kanı bozukları perişan ederiz sen rahat uyu ULU ÖNDER BAŞBUĞUMUZ bizki vatanını seven atsızcı gencleriz .bizki vatanı için can vermiş MUSTAFA KEMALİN askerleriyiz hiç biz zaman KIRMIZI AY YILDIZ bu göklerden inmeyecektir |
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Babası subay olan Nuri KURTCEBE, benim de çok beğendiğim bir karikatüristtir. Devamlı okuduğum Cumhuriyet Gazetesi'nin emektarı olan Nuri KURTCEBE'nin beğendiğim bir kaç kariaktürünü de ben ekleyeyim:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Günümüz Türkiye'sinde etki altında kalmayan;
Baskılara kulak vermeyen, dinci itlere müsamaha tanımayan bir yayın organı olması çok iyi bir durum. Basın yayın organlarının ve dolayısıyla medyanın tekelleşmesi ve doğal olarak hükümet yanlısı olması Atatürk Cumhuriyetine yakışacak durum değildir. Gün döner,devran döner. Bu yaptıklarınız yanınızamı kalır zannedersiniz? |
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Laik Savaşçı
|
Cumhuriyet Gazetesi, medyanın yobazlarla ve Amerikan köpekleri ile dolu olduğu şu zamanda Ulusal duruşu ve Atatürkçü kimliği ile öne çıkıyor.
Genelkurmay'ın dışarı sızan basın notlarına bakarsanız tüm gazetelere eleştiri vardır ama Cumhuriyet Gazetesi'nin kararlı Atatürkçü duruşu olduğu söylenir ve eleştiri getirilmez. Ayrıca Arapçılıkla ve ümmetçilikle adam gibi savaşan ve bundan asla taviz vermeyen tek gazete olarak, bu anlamlı karikatürü yayınladıkları için ayrıca tebrik ediyorum.
Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter ve laik yapısına göz diken tüm unsurlara karşı bunca zahmete ve mihnete değer mi, diyorsanız, ATATÜRK'ün manevi mirasçısı olarak evet değer, diyorum. Çünkü Türküm ve başka Türkiye yok!. Necip Hablemitoğlu Kemalistler; Seni Asla Unutmayacaktır Hablemitoğlu.. Kemalin Askerleri Ulu Önder ATATÜRK'ün İzinde Yılmadan Yorulmadan İlerleyecektir.. |
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Son yıllarda artan Cumhuriyet Gazetesindeki Türklük bilinci keşke daha fazla çoğalsa. Daha önce pek çok değerli Türkçü yazarı konuk etmiş olan bu gazete günümüzde de yazarlarını biraz daha düzeltse gerçekten mükemmel olacak.
|
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Börteçine
|
Zamanla CHP'nin İçindeki Ulusalcı Kesim, Türkçü kersime doğru kayacaktır. Başbuğ'un partisi Türkçü'lerin olacaktır.
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Gazeteler ve çeşitli basın yayınları halkı bilinçlendirmek adına kullanılacak en etkili ve etkin silahtır.Şu sıralar bu silahın namlusu,vatansever Türklerin üzerine yıldırma ve caydırma politikası dahilinde çevrilmiştir.
Cumhuriyet gazetesinin yapmış olduğu bu yayın,üzerimize çevrilmiş namlulara karşı koruma sağlayan bir zırh gibidir.
|
![]() |
| Etiketler |
| (yorumsuz) , bir , cumhuriyet , Gazetesinden , karikatür/Çizgi |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|