Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 16.09.2007, 23:16   #16 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ötükenden adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Cevap: DÜN MHP'YE OY VEREN KİŞİNİN BUGÜN AĞLAŞMAYA HAKKI YOKTUR!

Kemal Beğ'in yazıklarına sonuna kadar katılıyorum bende geçenlerde Nevşehirdeydim.Yalnızca Nevşehirde değil Türkiye'nin dört bir tarafında türbanl ve kara çarşaflı kadın miktarı arttı.

Benim evimin karşısında bir aile var bir kız bir de erkek çocukları var.Kız en fazla 12 yaşında erkekte en fazla 10 yaşındadır.Erkek çocuk cübbe, sarık, şalvarla geziyor.Kızda kara çarşaf ya da türbanla geziyor.

Türkiye'miz çok büyük tehlike altında.Basite almayalım adamları ABD ve AB'yi arkalarına almışlar tam destek var.Ülkenin gidişatı çok kötü ne yazıkki.
Ötükenden Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.09.2007, 23:30   #17 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 993

Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ne olacak, nasıl olacak bilmiyorum ama sihirli bir değnek ile ülkemizin semalarına dokunularak her şey düzene girecek. Buna inanıyorum. Buna inanmak zorundayız. Rehavete kapılmamak, güçsüzlüğü ve yenilgiyi kabullenmemek gerekiyor.
Rahat bir koltuğa kurulup bilgisayarda yazı yazmak çok kolaydır. Aklına ne geliyorsa yazarsın, istediğin kadar atıp tutarsın, elini kolunu bağlayan yok. Beni tanıyan herkes kalemimin kuvvetli olduğunu bilir. İstesem öyle bir yazarım ki, okuyanlar kendilerini Çin üzerine akın eden Gök Türk tümeninin çerileri gibi hissederler. Pespembe bir tablo çizmek benim için zor değil ama birbirimizi kandırmaya çalışmanın ne gereği var? İşin doğrusu, Türkiye'nin durumu son derece vahimdir. Durumun vehametini tam anlamıyla kavrayabilirsek savunma refleksimiz güçlenir, kavrayamazsak uykuda boğuluruz. Amacım Türkçülerin moralini bozmak değildir, sadece durumu kavramalarını istiyorum.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.09.2007, 23:59   #18 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 72

MHP'ye oy verenlerin hemfikir oldugu bir nokta vardi. AKEPE'nin iktidara gelmemesi ve milli görüs teskilatindan cikan biri sahisin (Apo Gül) Cumhurbaskani olmamasi. Simdi hersey ortada. MHP o partiye oylarini verenleri ve Cumhuriyeti arkdadan vurumus oldu. Dün söylediklerinden dolayi aslinda vatan hainligi yüzünden diger Apo'nun yanina Imrali'ya sevk edilmesi lazim iken, böyle bir sahisi Cumhurbaskani yapti. Ordumuz bu durumda ne yapiyor? Ellini dizine koyupta kaderci, teslimiyetci bir sekilde olanlari bitenleri kabullenmeye mi yelteniyor? Hayir! Genelkurmayimiz Sayin Yasar Büyükkanit önderliginde durum degerlendirmesi yapiyor. Halkin nerdeyese 50%sinin bu ASALAlakari secmenlerini degerlendiriyor. Ancak diger 50%si bunlari secmedi. Eger ki bunlar Türkiye Cumhuriyeti'nin kirmizi cizgilerini asarlarsa, örnegin laiklik ilkesinin icini oyupta, celiskili ve seriatta zemin hazirlayan kavram kargasligi yaratarak doldurmaya calisirlarsa....O zaman 50%si degil dünya bile ayaga kalksa TÜRK SILAHLI KUVVETLERI ebedi baskomutanlari MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün vaziyetini yerine getirerek taci bir yana tahti bir diger bir yana savurur. Elbette ki her birimiz gün gectikce küresselesen bir dünyada yerini almis ve refahi yükselmis bir Türkiye görmek ister. Kimse Türkiye'nin 20 sene geriye gitmesini istemiyor, ama cogularin bilmedikleri bir sey var. 20 sene geriye gitmemek icin 500 sene geriye gidilme tehlikesi ile karsi karsiyayiz. KAS YAPIYIM DERKEN GÖZ CIKARMAMAMIZ lazim.

Bilinmesi gerekir ki, oy sayimlarinda düzensizlik görülmüstür. Kömür icin oy veripte vatanlarini satanlarinin sayilarinin ve kürtcülerin vs. terazinin diger kefesine konulursa. Bu sonuclar baska bir yoruma aciktir..

Kimse durup dururken TSK'nin kislasindan cikip hükümeti devre disi birakmasini istemez. Ama büyük bir cogunlukta Cumhuriyetin yikilmasini ve Osmanoglu'nun tahta cikmasini istemez. Hic bir toplantiya gelemedim malesef. Yurdumdan binlerce kilometre uzaktayim. Ama eger Cumhuriyet yikilma tehlikesi ile karsi karsiya kalirsa. CERKEZ ETHEMLERE KARSI YÖRÜK ALI'NIN, DADALOGLU'NUN RUHUYLA GÖGÜS GÖGÜSE CARPISMAYA HAZIRIM.

NE MUTLU TÜRKÜM DIYENE

P.S Kemal irkdasim, senin yazilarini okumak kadar güzel bir sey yok bu Otagi'da. Sagol! Varol!

(Afsar Yigitlemesi)
19. Tümen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2007, 00:06   #19 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 922

Adnan Menderes , AKP'den daha fazla oy alarak tek başına iktidar olmasına rağmen darbeyle indirildi. Neden aynı şey AKP için olmasın ? Evet eskisi kadar kolay değil darbe yapmak ama akıllıca planlanmış bir darbe kesinlikle başarılı olacaktır.
Balbal Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2007, 00:42   #20 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ

Gürünay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 90

Alıntı:
IRKÇI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Düşmanı küçümsemek en büyük hatadır. "Beceremez" dediğiniz kişiler bir zamanlar Başbuğ Atatürk'ün oturduğu Cumhurbaşkanlığı ve TBMM Başkanlığı makamlarını ele geçirmeyi becerdiler. Halkın yarısının oyunu alarak ikinci kez tek parti iktidarı oluşturmayı da becerdiler. Kafamızı devekuşu gibi kuma gömüp bolca hamaset edebiyatı yapmak hiçbir işe yaramaz, gerçekleri kabullenmek gerekiyor: Adamlar herşeyi beceriyorlar.

Ankara'nın Çankaya İlçesi'ne "CHP'nin kalesi" denirdi. Çankaya'da CHP'den başka partinin birinci geldiği görülmemişti. Fakat son genel seçimde AKP Çankaya'da CHP'den daha fazla oy aldı. İşte o gün durumun ciddiyetini kavradım.

Rejimin kağıt üzerinde ne olarak göründüğü önemli değil. Şu anda Ankara'da içki içebileceğin bir bar, pavyon, ya da meyhane bulman imkânsızdır; AKP'li belediyenin sudan bahanelerle ağır cezalar yazmasından, hatta dükkânı mühürlemesinden korkan işletmeciler ramazanda dükkânı açmıyorlar. Oysa ki 5 yıl önce durum böyle değildi. İşte şeriat budur, içkiyi yasak eden sisteme adıyla sanıyla "şeriat" denir. Rejim anayasal açıdan değişmedi fakat uygulamada değişiyor.

İki hafta önce Nevşehir'e gittim. Sokakta başı açık gezen kadın yok denecek kadar azdı. Geçenlerde bir başka yazıda da belirttiğim gibi; Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirlerde yaşayan bizler durumun pek farkında değiliz ama Anadolu'daki şehir ve kasabalarda yaşayan halkın üzerinde yoğun bir dinî baskı var. Nevşehir'e daha önce de defalarca gittim, 3-4 yıl önce türbanlı kadın çok azdı. Bugün ise durum tam tersine dönmüş, türbansız kadın çok az... İşte şeriat budur. Rejim anayasal açıdan değişmedi fakat homojen yapının hakim olduğu küçük yerleşim birimlerinde yaşayan kadınlara psikolojik baskı uygulanarak türban taktırılıyor. Şartlar uygun hâle geldiğinde bu baskı büyükşehirlere de sıçrayacak.

Türkiye'de tam anlamıyla laik bir rejim zaten hiç var olmadı. İslam ile ilgisi olmayan ben, her gece saat 3.00'da ramazan davuluyla uyandırılıyorsam, bu ülkede dinî dayatma var demektir. Oruç tutmayanların da sahur vaktinde zorla uyandırılması laiklik kavramı ile bağdaşıyor mu?.. Hülasa, Türkiye iki arada bir derede kalmış bir ülkedir, böyle ülkelerde şeriata çok kolay geçilir. Müsait bir vaktimde 36 yıl önce İran'da çekilmiş birkaç tane fotoğraf ekleyeceğim, genç kızlar Tahran caddelerinde mini etekle geziyorlar. O gün onlara şeriat tehlikesinden bahsedilseydi herhâlde gülüp geçerlerdi ama bugün yüzleri hiç gülmüyor. İran da tıpkı Türkiye gibi iki arada bir derede kalmış bir ülkeydi, şeriatın pençesine kolayca düşüverdi.

Düşmanı küçümsemeyin... Türkiye cidden tehlike altındadır, artık şakası yok bu işin.

çakal,sırtlan gibi hayvanlar avlarına sürü halinde ve çok iyi örgütlenmiş olarak saldırırlar.ve bu hayvanlardaki yüzsüzlük ve hırs inanılmaz boyutlardadır..

bakın fettoş çakalı nasıl örgütlendi,bakın milli görüşçü sırtlanlar nasıl örgütlendi güzel toprağımızda.elinizi attığınız heryerden irin gibi fışkırıyo bu yatacak yeri olmayan din istismarcısı şerefsizler...

yapılacak en son hata Irkçı kandaşımın söylediği gibi küçük görmektir.

Sanıyor musunuz ki bu kansızlar bu konuma 1 günde geldiler.Yıllardır saf insanların içlerine ışık evleri,nur evleri,yardımsever abiler,ablalar olarak sızıyorlar.Kimi zaman ders çalıştırırlar ve onlara yatkınlığın varsa hemen tüm eğitimini üstlenirler,tazecik bilimle doldurulması gereken beyinleri çalarlar, kimi zamanda sende olmayan ama onlarda olan şeylerle gözünü boyarlar(şimdi bilgisayar çok yaygın ama önceden daha internet kafeler bile tek tük varken bu kansızlarda en son modeli vardı bilgisayar denilen aletin),tatlı dille yaklaşırlar,çevrede hep yardımsever dini bütün insanlar olarak tanıtırlar kendilerini ve halk yavaş yavaş - önceden bunları gördüğünde şaşırıyor yer yer tepki veriyor olsa bile - sonradan alışmaya başlar.Çünkü sözüm ona çok namusludurlar...O kadar namusludurlar ki bunlar kapalı kapılar arkasında pozisyon zenginliği yaşamak o emsalsiz namuslarının bir parçasıdır...

Kuzenimi bu köpeklerin elinden kurtarana kadar ne çektiğimi bir ben bilirim bir yaratan bilir...

Geçen gün amerikancıkistanda ögrenim gören bir arkadaşıma oradaki Türkler nasıl diye sordum verdiği cevap ''kimle konuşsam fettoşçu'' oldu...
Düşünüyor musunuz bu insan müsvettesi nasıl oluyorda o kadar rahat o ülkede?? Oraya giden beyin göçüne neden yanaşma çabası içinde olduğunu merak ediyor musunuz hiç???

Sakın ama sakın küçük görmeyin bu ümmetçi pislikleri...

Mustafa Kemal Atatürk
Gürünay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2007, 10:22   #21 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 15

mhp kurumsal olarak şeriatçı bir parti olsa da ona oy verenlerin tümünün şeriatçı olduğu söylenemez. insanlar kah mecburiyetten kah geçmişlerinden ötürü mhp'ye oy verdiler. ayrıca mhp'ye oy verenlerin tamamı dinci laiklik düşmanı olsaydı gidip akp'ye oy verirdi. sonuçta o insanlar akp'ye karşı oldukları için mhp'ye oy verdiler ve bugün -örneğin benim birçok arkadaşım hatta aralarında orta asya kökenli Kazak Türkü olup maalesef ülkücülerin arasına karışanlarda var- bu insanların tamamı mhp'nin, akp'nin dümen suyuna girmesinden son derece rahatsız ve chp'ye oy vermedikleri için pişmanlar. dolayısıyla bir ırkdaşımızın dediği gibi Türkiye'de şeriat yanlılarının oranı yüzde 63 değildir. esasen Türkiye de şeriatçı oranı akp'nin aldığı oy olan yüzde 47'de değildir. Çünkü akp'ye oy verenlerin en azından yarısı bu partiye ekonomik gerekçelerle oy vermiş, işte ne bileyim bankada parası olan, ev kredisi almış, konut kredisi almış vs. borçları olan ve eğer ekonomik istikrar bozulacak olursa hayatları altüst olacak kişilerdir. bunun dışında akp'nin siyaseti her türlü ahlaksızlığı deneyerek yapması da bu partinin oy oranlarını yükseltmesinde önemli bir etken olmuştur. sözgelimi akp iktidarı seçimlerden hemen önce milyonlarca yeşil kart dağıtmış ve seçimi kazandıktan sonra da bu kartları iptal ettirmiştir. bu partinin yarattığı sadaka ekonomisi her bakımdan olumlu sonuç vermiş hayatta karnını doyurmaktan başka hiç bir amacı olmayan insanlarda gidip bunlara oy vermiştir. Türkiye de ideolojik manada kendine islamcı-şeriatçı diyenlerin oy oranının yüzde 30 dan daha fazla olduğunu sanmıyorum. lakin muhafazakar olan yığınla insan var ve maalesef saf dindarları biz ikna edemediğimiz için bu softalar avlıyorlar.
Türk devrimcisi Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2007, 11:29   #22 (İleti Bağlantısı)

Gökhan Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 247

Alıntı:
Türk devrimcisi adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
mhp kurumsal olarak şeriatçı bir parti olsa da ona oy verenlerin tümünün şeriatçı olduğu söylenemez. insanlar kah mecburiyetten kah geçmişlerinden ötürü mhp'ye oy verdiler. ayrıca mhp'ye oy verenlerin tamamı dinci laiklik düşmanı olsaydı gidip akp'ye oy verirdi. sonuçta o insanlar akp'ye karşı oldukları için mhp'ye oy verdiler ve bugün -örneğin benim birçok arkadaşım hatta aralarında orta asya kökenli Kazak Türkü olup maalesef ülkücülerin arasına karışanlarda var- bu insanların tamamı mhp'nin, akp'nin dümen suyuna girmesinden son derece rahatsız ve chp'ye oy vermedikleri için pişmanlar. dolayısıyla bir ırkdaşımızın dediği gibi Türkiye'de şeriat yanlılarının oranı yüzde 63 değildir. esasen Türkiye de şeriatçı oranı akp'nin aldığı oy olan yüzde 47'de değildir. Çünkü akp'ye oy verenlerin en azından yarısı bu partiye ekonomik gerekçelerle oy vermiş, işte ne bileyim bankada parası olan, ev kredisi almış, konut kredisi almış vs. borçları olan ve eğer ekonomik istikrar bozulacak olursa hayatları altüst olacak kişilerdir. bunun dışında akp'nin siyaseti her türlü ahlaksızlığı deneyerek yapması da bu partinin oy oranlarını yükseltmesinde önemli bir etken olmuştur. sözgelimi akp iktidarı seçimlerden hemen önce milyonlarca yeşil kart dağıtmış ve seçimi kazandıktan sonra da bu kartları iptal ettirmiştir. bu partinin yarattığı sadaka ekonomisi her bakımdan olumlu sonuç vermiş hayatta karnını doyurmaktan başka hiç bir amacı olmayan insanlarda gidip bunlara oy vermiştir. Türkiye de ideolojik manada kendine islamcı-şeriatçı diyenlerin oy oranının yüzde 30 dan daha fazla olduğunu sanmıyorum. lakin muhafazakar olan yığınla insan var ve maalesef saf dindarları biz ikna edemediğimiz için bu softalar avlıyorlar.

Sözde Türk Devrimcisi; Konu başlığında ne yazdığını okumadın herhalde. Türkçü olmayan her türlü zihniyete karşıyız. Bırak %'likleri hesaplamayı senin dindar dediklerin ümmetçi mehepeye oy verenler dediğin çapulcudur.
Alt 17.09.2007, 11:45   #23 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 312

MHP VE AKP ZATEN AYNI ARALARINDA BİR FARK YOK İKİSİ DE ÜMMET ÇAPULCULARI YALNIZ BİR SEÇENEK VAR O DA CHP ATATÜRKÇÜ LAİK BİR PARTİ OLARAK TEK PARTİDİR ARTIK DARBE ZAMANIDIR DARBE OLMAZSA ÜLKE DAHA DA KARANLIĞA GİDECEK TSK ARTIK BİRŞEY YAPMALI ŞU ÜMMET ÇAPULCULARINA
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK KURT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2007, 11:59   #24 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 15

Alıntı:
Gökhan Türk adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sözde Türk Devrimcisi; Konu başlığında ne yazdığını okumadın herhalde. Türkçü olmayan her türlü zihniyete karşıyız. Bırak %'likleri hesaplamayı senin dindar dediklerin ümmetçi mehepeye oy verenler dediğin çapulcudur.

şov yapmayı bırak! kendi dediğinden başkasını diyenleri, komünist, ümmetçi, şeriatçı vs. diye nitelersen, senin mantığına göre ülkede Türk yok. Ayrıca bu otağda bile mhp'ye oy veren onlarca insan var onlarda mı ümmetçi çapulcu. sözde sloganlarınla artistlik yapacağına siyasi konjonktürün ne demek olduğunu ve farklı durumlarda nasıl davranılması gerektiğini öğren!!!
Türk devrimcisi Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2007, 13:52   #25 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Aydın Çeri adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 606

Alıntı:
şov yapmayı bırak! kendi dediğinden başkasını diyenleri, komünist, ümmetçi, şeriatçı vs. diye nitelersen, senin mantığına göre ülkede Türk yok. Ayrıca bu otağda bile mhp'ye oy veren onlarca insan var onlarda mı ümmetçi çapulcu. sözde sloganlarınla artistlik yapacağına siyasi konjonktürün ne demek olduğunu ve farklı durumlarda nasıl davranılması gerektiğini öğren!!!
Mhp seçimlerinde Türk -kürt kardeştir .Ayrım yapan kalleştir sloganları atılmıştır.Yani burda Türkçüler kalleş olarak nitelendiriliyor.Kendine kalleş diyenlere oy verenlerin ya Türkçülükten haberleri yok ya da var da kendilerine hakaret edilmesinden zevk alıyorlar.
Aydın Çeri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2007, 14:36   #26 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 55

Alıntı:
IRKÇI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Rahat bir koltuğa kurulup bilgisayarda yazı yazmak çok kolaydır. Aklına ne geliyorsa yazarsın, istediğin kadar atıp tutarsın, elini kolunu bağlayan yok. Beni tanıyan herkes kalemimin kuvvetli olduğunu bilir. İstesem öyle bir yazarım ki, okuyanlar kendilerini Çin üzerine akın eden Gök Türk tümeninin çerileri gibi hissederler. Pespembe bir tablo çizmek benim için zor değil ama birbirimizi kandırmaya çalışmanın ne gereği var? İşin doğrusu, Türkiye'nin durumu son derece vahimdir. Durumun vehametini tam anlamıyla kavrayabilirsek savunma refleksimiz güçlenir, kavrayamazsak uykuda boğuluruz. Amacım Türkçülerin moralini bozmak değildir, sadece durumu kavramalarını istiyorum.
Sayın Kemal Beğ,

Yazdıklarınızın tamamına katılıyorum. Pembe tablolar, iyi niyetli yaklaşım ve temenniler artık gerçekleri gizleyemiyor. 2002 yılından bu yana gerçekleştirilen iç ve dış politikaların bundan sonra nasıl devam edeceğini bilmek için kâhin olmaya gerek yok. Şahsım adına Türkiye'nin önümüzdeki 5 yıl içinde tasfiye edilmesine kesin gözüyle bakıyorum. Vatanın bu durumdan kurtulması için birçok kişinin orduya bel bağlamasının da büyük bir yanılgı olduğu kısa zamanda ortaya çıkacaktır. Elbette her Türkçü gibi ben de ordumuzun çöl bedevilerine haddini bildirmesini isterim. Fakat bütün küresel güçleri ve toplumun kahır ekseriyetini arkasına alan bu siyasî otoriteye müdahalenin imkânsız olduğu kesin.

O hâlde Türk'ün kurtuluşu nasıl olacaktır? Sizi yıllardır tâkip eden, bilgi ve ferasetinizin kuvvetine inanan biri olarak Türk Milleti'nin boynuna geçirilen ilmiği nasıl çıkartacağına dair bir stratejiniz olup olmadığını merak ediyorum... Türkçüler için bundan sonra plân, program, strateji, hareket ne olmalıdır?
Hülagû Han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2007, 15:08   #27 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 3

PEK İKİME OY VERMEMİZİ İSTERDİNİZ SAYIN YÖNETİCİ AKEPE YE Mİ
BEN OYUMU CHP YE VERDİM ANNEM BABAM MHP YE VERDİ TÜRKİYEDE MALESEF BAŞKA PARTİ YOK MECBURİYETTEN VERDİK YOKSA ÇOK HAYRAN KALDIĞIMIZDAN VERMEDİK OYLARIMIZI
VE BİZİM İÇİN Bİ CHP MHP KOALİSYONU BU AKEPE İKTİDARINDAN BİN KAT İYİYDİ AMA OLMADI

Yönetici Notu:Anlama özürlü olduğun için üyeliğin iptal edilmiştir.
delikurt06 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2007, 15:14   #28 (İleti Bağlantısı)

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 632

Sanırım bir konuda yanlış anlaşıldım, "bunlar beceremez" derken ülkedeki rejimin değişemeyeceğini değil, başımızdakilerin bilgisizliği ve güdümlü olduklarını kast etmek istemiştim.Düşmanımızı asla küçük görmüyoruz tabi ki; Osmanlı'nın son dönemlerinde daha yeni bağımsızlığını kazanmış birkaç Balkan Devleti , siyasiler ve askerler tarafından küçümsenmişti.Sonuçta ne oldu? Koskoca Balkanları ve Rumeli Eyaletini kaybettik, yani Osmanlı'nın batı yarısını..

Niyetim düşmanı küçümsemek değil, bunlar beceremez derken, büyükleri ABD olduğu için 2008-2009 gibi ABD ve AB bunlardan desteklerini çekerse kendi başlarına bir şey yapamazlar.Doğru değil midir?Bunların ellerine yazılı metin vermeyince ana avrat küfür etmiyorlar mı?Ağızları bozulmuyor mu, hemen kendilerini belli etmiyorlar mı?

Anlatmak istediğim bu idi, bir sonrakine daha anlaşılır yazmaya gayret edeceğim.Umarım bu geçici karışıklığı düzeltebilmişimdir.

Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2007, 15:27   #29 (İleti Bağlantısı)

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 632

Alıntı:
mhp kurumsal olarak şeriatçı bir parti olsa da ona oy verenlerin tümünün şeriatçı olduğu söylenemez. insanlar kah mecburiyetten kah geçmişlerinden ötürü mhp'ye oy verdiler. ayrıca mhp'ye ....
MHP yine uyanık bir şekilde terörden ve AKP'ye duyulan tepkinin yanısıra dini de kullanarak oy almıştır.MHP'ye oy verenlerin büyük bir kısmı(tanıdığım çevre içindeki) CHP'yi hala komünist gibi görüyor.En büyük hata buradan kaynaklandı.

Seçim öncesinde gerçekten de CHP ve MHP dışında ciddi muhalif bir parti yok gibi görünüyordu, ki öyleydi de. *

Kendini muhafazakar görenlerin ise (aşırı olmayan uçların) iki seçimi vardı AKP ya da MHP, milliyetçi ve muhafazakar olanlar MHP'yi , sadece dinci olanlar(ve bir de oyunu satanlar vs) AKP'yi tercih etti.

Olayları sezebilen kısım ise CHP'ye oyunu verdi.

AKP'nin oy almasındaki görünmeyen en büyük gerçek, insanların ekonomi konusundaki beklentileridir.2001 krizinden sonra uygulanan IMF politikaları insanların cebini rahatlatır gibi göstermek amaçlıydı.Daha sonra ise Türk lirasının değeri arttırılmış gibi göstermekti.

ABD Doları bunların beklediği gibi değer kaybetti ve Türk lirası karşısında da değerlenmiş oldu.Bunların (AKP)yöneticileri (parti ötesi, IMF ve diğerleri) de halkın gözünü boyayabilmek için çok uyanıkça bir değişikliğe gitti: 6 sıfırı bulunan Türk lirasının sıfırlarını atarak değerlenmiş gibi göstermek.Halbuki bunu 2001'den önce yapsalardı dolar TL karşısında daha da değersiz gözükecekti.

Duruma bakıldığında:

$ - TL oranı :
2002'den sonra: 1 $ 1.500.000 Lira iken 1.5 oldu (şu an 1.2 gibi)
2001'den önce: 1 $ 600.000 Lira civarı idi, sıfırlar atılsaydı 0,6 YTL olacaktı.

Yani matematiksel yanlışlık yapmadıysam eğer:

1 YTL 1,6 $ olacaktı görünürde.Sıfırlar varken ise: 1.000.000 (1 YTL) 1,6 $ idi.

İyi bir manipülasyon.En azından halkı aldatmaya yeter.
_

Şimdi ev,araba,iş yeri hayalleriyle ve faizlerin de aşırı düşürülerek bu hayallerin desteklendiği ,yüklü miktarda kredi almış donanımsız vatandaşı inceleyelim.İyice fakirleştirilmiş bu vatandaşın eline iyi bir para geçmiş ve yatırımını yapmıştır.Tabi bu para kendisine ait değil yalnızca kredidir.Nasıl ödeyeceğini düşünmez,çünkü bankaların reklamlarında ödemelerden bahsetmez.Evinin,işyerinin arabanın anahtarı ve tek haneli faizlerden bahseder.Kaderci olduğu için de ve sadece dua ederek paranın geleceğini düşünür, analitik mantığı bilmez.Gelecek belirsizdir ama amacına da ulaşmıştır.

Bu arada vatandaşın aldığı gazeteler, izlediği TVlerin neredeyse hepsinde ekonominin "harika" gittiği, faizlerin daha da düşeceği ve AKP geldiğinden beridir vatandaşın zenginleştiği vurgulanır.İki üç Prof. ön adlı insan çıkar, ekonomiye methiyeler düzer, köşe yazarlarının hepsi dünden ekonomist olmuşlardır zaten.Maliye Bakanı'da yaptığı "şirin(!)" hareketler ve kıraathane ağzıyla yaptığı konuşmalarıyla herkesin beğenisini kazanmıştır.

.....

Seçimler yaklaşır, vatandaş kredileri ödemekte zorlanır ve hangi partiye oy vereceğini zaten bilmezken (Lotarya kültürümüz gelişmiştir.) bir anda medya imdadına koşar..

"AKP ... AKP... AKP.. " "Yola bunlarla devam etmezseniz faizler yükselir, ekonomi mahvolur "ALLAH KORUSUN" .. Şimdi bu da nerden çıktı? Adam tam da hayallerini gerçekleştirmişken , elde ettiği şeyin elinden gideceğini düşünür ve zaten dindardır.Aynı zamanda AKP "Allah'ın sevabını kazanmak (!)"adına pirinç,bulgur ve JÖLE gibi halkımızın bilumum ihtiyaçlarını karşılamaktadır.Bu arada asla o dağıttığı paraların kaynağı sorulmaz, bunların inançlarında yardımın gizli yapılacağı diye bir şey yoktur.Bütün medya koşturur üzerinde AKP Bandrolü bulunan erzakların dağıtıldığı yerlere..

İşte vatandaş da oyunu kime vereceğini kararlaştırmıştır.Bir de seçimde hile yapılınca yeme de yanında yat..

...Gözlemlediğim durum bu ne yazık ki ırktaşlarım.Hepsinin başı da doğru düzgün,hurafelerden ve dinden ayrılmış bilime dayalı , laik eğitimden geçiyor.Yoksa daha çok çekeceğiz.

* Seçim sonrasında durumu görüyoruz.Sağa sola ip atan Bahçeli'yi bugün, AKP haremine atmıştır(bu ince espri için ,adını hatırlayamadığım otağ yöneticimize teşekkür ederim.).

Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.09.2007, 15:56   #30 (İleti Bağlantısı)

Gökhan Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 247

Alıntı:

mhpye oy verdin galiba? Yazılanlar dokunuyor herhalde.
Gelmiş burda ümmetçilerin-çapulcuların avukatlığını yapıyosun. Siyaset hakkında çok bilgiliysen siyasetçi ol burda gelip oturduğun yerden ahkam kesme.
Üyeliğini iptal olur umarım.
Yanıtla

Etiketler
aĞlaŞmaya , bugün , dÜn , hakki , kİŞİnİn , mhp'ye , oy , veren , yoktur!

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler