![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#46 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Ben de AKP başa "geçirildiğinden" beridir ki sizinle aynı düşünceleri paylaşıyorum. mhp her zaman yalaka bir parti olmuştur ki zaten bugün ocaklarının durumu bellidir. ocaklar bir sürü bilinçsiz gençle doludur. bir karış sakal bırakmayı da marifet sanarlar. mhp 'nin 80'lerde ülkücü gençlik olarak sloganı -fetoculara karşı- "siz tekbir atarken, biz cihad eylerdik" idi.bu küçük örnek bile aslında Türklük'ten önce dini benimsemeleridir. |
|
|
|
|
|
|
#47 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Üniversitelerde türban serbest bırakılırsa ne olur?.. Bilkent, vs. gibi özel üniversitelerde ve ODTÜ gibi sol görüşün hakimiyette olduğu üniversitelerde birşey olmaz fakat devlet üniversitelerinde, özellikle de Erzurum, Konya gibi tutucu illerdeki üniversitelerde okuyan kız öğrenciler kısa bir süre sonra okulun kapısından içeri giremeyecek hâle getirilir, yani üzerlerinde yoğun bir psikolojik baskı uygulanır. Devlet Bahçeli bunu tahmin edemez mi? Eder elbette ama görevi şeriata giden yolda AKP'ye destek olmaktır, bu yüzden bilmemezlikten, anlamamazlıktan gelir. MHP'yi izlemeye devam edin. Bugüne dek yaptıkları, bundan sonra yapacaklarının yanında devede kulak kalacak. Laik cumhuriyetin altını oymaya çalıştığını gözlerinizle göreceksiniz. |
|
|
|
|
|
|
#48 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
![]() ![]() ![]() Bana e-posta ile geldi.Kim çizdi bilmiyorum ama çok güzel ve doğru bir karikatür.
|
|
|
|
#49 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben bu başlık altındaki değerlendirmeleri seçim öncesi yapmış, hatta muhtemel bir AKP-MHP koalisyonunun geleceğini tahmin ederek oyumu CHP'ye vermiştim, iyiki de öyle yapmışım, çünkü Türk-İslam sentezini savunan bir partinin, din sömürüsü ve takiyyecilik yapan bir partiye karşı eli her zaman zayıftır.
Ancak benim sormak istediğim başka, CHP'yi daha milliyetçi bir çizgiye kaydırmak mı daha kolaydır yoksa, milliyetçilik anlayışı CHP'nin dahi gerisinde olan bir partiye Atatürkçü-laik anlayışı kabul ettirmek mi? Bence MHP ile ilgili değerlendirmeleri yaparken bu gerçeği göz ardı etmeyin... |
|
|
|
|
|
#50 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Karamanoğlu ırkdaşın ilettiği resimlerde görüldüğü gibi her şey açıktır;
Türkiye'de siyaset "populist politika" şeklinde yapılmakta ve oy geldikten her türlü düzen rafa kaldırılmaktadır. Bu yüzden bizleri mevcut herhangi bir parti tatmin etmemektedir. eğer olur da bir gün gerçek Türkçü bir parti oluşumu can bulursa ülke ayakta durmaya başlayabilir. |
|
|
|
|
|
#51 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar yanılıyorsam düzeltin ama MHP de bir cemaat oluşumundan kuruldu.Öyle hatırlıyorum Yanlışım varsa düzeltin
|
|
|
|
|
|
#52 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Arkadaşlar, şimdi ne düşünüyorum biliyor musunuz?
Hatırlarsanız 22 Temmuz seçimlerinden, yani MHP Meclis'e girmeden önce Söğüt şenliklerinde ülkücülerle Başbakanın korumaları arasında bir kavga çıkmıştı. Ülkücüler o kavga ertesinde atıp tutuyor, Başbakanın korumalarını asıp kesiyorlardı. Şimdi o Başbakanın korumalarıyla dövüşen ve tehdit eden ülkücüleri karşıma alıp sadece yüzlerine bakarak gülmeyi çok isterdim... Şu aşağıdaki resimleri görüp de utanmayan bir ülkücü varsa, o ülkücüye insan sözüyle denecek hiç bir şey kalmamıştır: ![]() ![]() Sadece bunlar da değil, hadi bunu siyaset gereği yaptınız. Peki şu aşağıdaki resimlerin açıklaması nedir? ![]() ![]() ![]() Yazıklar olsun... |
|
|
|
|
|
#53 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Düzeltelim, MHP cemaat oluşumundan kurulmadı, ancak özellikle Atsız'ın ölümünden sonra MHP, tarikat ve cemaatlere yakın bir siyaset izledi. Ayrıca nurculuğun kurucusu Bediüzzaman Saidi Kürdi, ülkücü dünya görüşünün de sacayaklarından biridir.
|
|
|
|
|
|
#54 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Karahisarlı, ruh hastası ve sıfatsız kürt said için taraftarları gibi "Bediüzzaman" sıfatını kullanman yanlış.
|
|
|
#55 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bugün Atamız'ın kemiklerini sızlatanların hesabı elbet bir gün görülür. Keser döner sap döner; Gün gelir hesap döner.
|
|
|
|
|
|
#56 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ben şunu anladım : insanlarımızın TÜRK Milliyetçisi diğince aklına ilk başta mhp ( ümmet çapulcuları ) geliyor (halkımız cahil olduğundan hiç bişeyi göremiyor çünkü ) ve TÜRKÇÜ özelliği taşıyan insanlar ben mhpliyim diyor..ben bunlardan çok gördüm ve şu an en az 10-15 tane mhliyim diye geçinen adamları TÜRKÇÜ yaptım..insanları yanlış bilgilendiriyorlar çünkü.
Bu arada arkadaşın biri soysuz bir adam olan kürd saide bediüzzaman demiş o ifadeyi değiştirmen gerek..çünkü o kürd delinin tekidir. |
|
|
|
|
|
#57 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#58 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Mhp ocaklarinda kurd saidin kitaplari okunuyor onun bas koydugu islam hareketine oncelik taniniyor.Turk kimligi ikinci plana atiliyor .islam ulkusu genc beyinlere asilaniyor.Mhp, hizbullahin arka bahcesidir.Hizbullah icindeki teskilatlanma aynen mhp icinde devam etmektedir.
|
|
|
|
#59 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Benim anlamadığım konu; eski ülkücüler, 80 öncesinin ülkücülerinden duyduğum hep şudur:
''Mhp Türkçü çizgide kurulmuştur, ama siyasi partilerde taban ve tabanı kontrol altında tutmak çok önemlidir.Mhp tabanının bir kısmı zamanla islama kaymıştır,Türkçü çizgisini koruyanlarda vardır ama asıl olan oydur ve bu durumda yapılacak şey buna uyum sağlamaktır.Çünkü bu bir siyasi partidir ve partiler oy alamazsa varlığını nasıl sürdürebilir.Eski ülkücülerde Türkçülük bilinci vardır sorun günümüzdeki ülkücülerdedir. '' Şimdi bu adamlara sormalı ; Bu kadar gevşek ve özünden kopmaya müsait bir ideoloji ile nereye kadar gitmeyi planlıyorsunuz? Madem aslında Türkçü çizgide bir parti 1999'dan beri yaptıklarınızı nasıl açıklayacaksınız? Eski ülkücüleri hep övüyorsunuz,2000 modelleriniz göktenmi indi? Onlarda sizin çocuklarınız.Milliyiz milliyetçiyiz diyorsunuz kürdü arabı çoğaltıyorsunuz. Bu örnekler say say bitmez.Benim mhpye tavsiyem bozkurtu simge yapmaktan vazgeçip kendilerine daha uygun bir simge seçmeleri.Mesela bukalemun. |
|
|
|
|
|
#60 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Mhp'yi ilk kurulurken milliyetçi bir parti kuruluyor diye destekleyen ve katılan Türkçüler de kısa süre içinde bu sözde milliyetçi özde ise ümmetçi bir parti olan Mhp'yi terk etmişlerdir. Bu kişilere en güzel örnek de, Türkeş'in öldürttüğü Ali Balseven'dir. Bir Türkçü kanı akıtan ve Türkçü katili olan bu adamın nasıl bir zihniyete sahip olduğunu, koyun olmayan ve kafası çalışan bilinçli Türk çocukları gayet iyi bilmektedirler. Mhp bugün milliyetçi bir parti olarak görünüyorsa bunun sebebi, Türklüğü anlatan simgeleri ve söylemleri kullanması, böylelikle de, milliyetçilik kisvesine bürünerek ümmetçi bedenini örtbas etmesidir.
|
|
![]() |
| Etiketler |
| aĞlaŞmaya , bugün , dÜn , hakki , kİŞİnİn , mhp'ye , oy , veren , yoktur! |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|