Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 29.01.2008, 00:43   #46 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Gök Kurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 77
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
IRKÇI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Aha buraya yazıyorum. AKP'nin hazırladığı anayasa yürürlüğe girdikten en fazla 1 yıl sonra "federasyon" konusu gündeme getirilecek.

Federasyonu Türklere kabul ettirebilmek, daha doğrusu Türklerin tepkilerini asgariye indirebilmek için MHP'nin desteğine ihtiyaç var... "Türk milliyetçiliğini temsil eden MHP" federasyon konusuna ılımlı yaklaşırsa, Türklerin federasyonu zararsız bir olay gibi algılayacakları ve pek sorun çıkarmayacakları düşünülüyor.

Hülasa, MHP'nin görevlerinden biri islam devletine geçiş sürecinde AKP'ye yardımcı olmak, diğeri de federasyona destek vererek Türklerin millî savunma reflekslerini zayıflatmaktır. Bu görevler tamamlandıktan sonra MHP kendi kendine eriyip gidecek ve tarih sayfalarına gömülecek.

Bu yazdıklarım şu an için pek inandırıcı gelmeyebilir ama Tanrı bize 2 yıl daha ömür verirse, haklı olduğumu hep birlikte göreceğiz.

Benden bu kadar...

Tanrı Türk'ü korusun...
Irkçı kandaşım,

Ben de AKP başa "geçirildiğinden" beridir ki sizinle aynı düşünceleri paylaşıyorum. mhp her zaman yalaka bir parti olmuştur ki zaten bugün ocaklarının durumu bellidir. ocaklar bir sürü bilinçsiz gençle doludur. bir karış sakal bırakmayı da marifet sanarlar. mhp 'nin 80'lerde ülkücü gençlik olarak sloganı -fetoculara karşı- "siz tekbir atarken, biz cihad eylerdik" idi.bu küçük örnek bile aslında Türklük'ten önce dini benimsemeleridir.
Gök Kurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.01.2008, 00:59   #47 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 926
Alıntı:
MHP'nin resmî ideolojisi durumundaki Türk-islam sentezi anti-laik, şeriatçı bir fikirdir. Seçimden önce birçok Türkçü arkadaş "MHP'nin Meclis'e girmesi iyi olur, AKP'nin önünü keser" gibisinden lâflar etti ama böyle bir durumun söz konusu olmayacağını, bu iki partinin islamcılık temelinde birleşerek ortak hareket edeceklerini bıkmadan usanmadan defalarca belirttik.
Yukarıdaki yazıyı 4 ay önce yazmıştım. Aynı şeyleri seçimden önce de yazıyordum. Dediklerim birebir çıkmış; MHP AKP ile işbirliği yaparak laik cumhuriyeti yıkıp islam şeriatına dayalı bir düzen tesis etmek isteyen irticai kesimin siyasî simgesi türbanı kamusal alana sokmaya çalışıyor.

Üniversitelerde türban serbest bırakılırsa ne olur?.. Bilkent, vs. gibi özel üniversitelerde ve ODTÜ gibi sol görüşün hakimiyette olduğu üniversitelerde birşey olmaz fakat devlet üniversitelerinde, özellikle de Erzurum, Konya gibi tutucu illerdeki üniversitelerde okuyan kız öğrenciler kısa bir süre sonra okulun kapısından içeri giremeyecek hâle getirilir, yani üzerlerinde yoğun bir psikolojik baskı uygulanır. Devlet Bahçeli bunu tahmin edemez mi? Eder elbette ama görevi şeriata giden yolda AKP'ye destek olmaktır, bu yüzden bilmemezlikten, anlamamazlıktan gelir.

MHP'yi izlemeye devam edin. Bugüne dek yaptıkları, bundan sonra yapacaklarının yanında devede kulak kalacak. Laik cumhuriyetin altını oymaya çalıştığını gözlerinizle göreceksiniz.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.01.2008, 02:30   #48 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

KARAMANOĞLU adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 651

Bana e-posta ile geldi.Kim çizdi bilmiyorum ama çok güzel ve doğru bir karikatür.
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN
KARAMANOĞLU Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.01.2008, 02:32   #49 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Karahisarlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 63
Ben bu başlık altındaki değerlendirmeleri seçim öncesi yapmış, hatta muhtemel bir AKP-MHP koalisyonunun geleceğini tahmin ederek oyumu CHP'ye vermiştim, iyiki de öyle yapmışım, çünkü Türk-İslam sentezini savunan bir partinin, din sömürüsü ve takiyyecilik yapan bir partiye karşı eli her zaman zayıftır.

Ancak benim sormak istediğim başka, CHP'yi daha milliyetçi bir çizgiye kaydırmak mı daha kolaydır yoksa, milliyetçilik anlayışı CHP'nin dahi gerisinde olan bir partiye Atatürkçü-laik anlayışı kabul ettirmek mi? Bence MHP ile ilgili değerlendirmeleri yaparken bu gerçeği göz ardı etmeyin...
Karahisarlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.01.2008, 02:39   #50 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Gök Kurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 77
Karamanoğlu ırkdaşın ilettiği resimlerde görüldüğü gibi her şey açıktır;

Türkiye'de siyaset "populist politika" şeklinde yapılmakta ve oy geldikten her türlü düzen rafa kaldırılmaktadır. Bu yüzden bizleri mevcut herhangi bir parti tatmin etmemektedir. eğer olur da bir gün gerçek Türkçü bir parti oluşumu can bulursa ülke ayakta durmaya başlayabilir.
Gök Kurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.01.2008, 22:59   #51 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

BaTuRaLp adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 16
Arkadaşlar yanılıyorsam düzeltin ama MHP de bir cemaat oluşumundan kuruldu.Öyle hatırlıyorum Yanlışım varsa düzeltin
BaTuRaLp Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.01.2008, 00:17   #52 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,954
Arkadaşlar, şimdi ne düşünüyorum biliyor musunuz?

Hatırlarsanız 22 Temmuz seçimlerinden, yani MHP Meclis'e girmeden önce Söğüt şenliklerinde ülkücülerle Başbakanın korumaları arasında bir kavga çıkmıştı. Ülkücüler o kavga ertesinde atıp tutuyor, Başbakanın korumalarını asıp kesiyorlardı.

Şimdi o Başbakanın korumalarıyla dövüşen ve tehdit eden ülkücüleri karşıma alıp sadece yüzlerine bakarak gülmeyi çok isterdim...

Şu aşağıdaki resimleri görüp de utanmayan bir ülkücü varsa, o ülkücüye insan sözüyle denecek hiç bir şey kalmamıştır:

Sadece bunlar da değil, hadi bunu siyaset gereği yaptınız. Peki şu aşağıdaki resimlerin açıklaması nedir?

Yazıklar olsun...
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.01.2008, 16:47   #53 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Karahisarlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 63
Alıntı:
BaTuRaLp adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Arkadaşlar yanılıyorsam düzeltin ama MHP de bir cemaat oluşumundan kuruldu.Öyle hatırlıyorum Yanlışım varsa düzeltin
Düzeltelim, MHP cemaat oluşumundan kurulmadı, ancak özellikle Atsız'ın ölümünden sonra MHP, tarikat ve cemaatlere yakın bir siyaset izledi. Ayrıca nurculuğun kurucusu Bediüzzaman Saidi Kürdi, ülkücü dünya görüşünün de sacayaklarından biridir.
Karahisarlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.01.2008, 19:11   #54 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,132
Alıntı:
Karahisarlı adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Düzeltelim, MHP cemaat oluşumundan kurulmadı, ancak özellikle Atsız'ın ölümünden sonra MHP, tarikat ve cemaatlere yakın bir siyaset izledi. Ayrıca nurculuğun kurucusu Bediüzzaman Saidi Kürdi, ülkücü dünya görüşünün de sacayaklarından biridir.
Karahisarlı, ruh hastası ve sıfatsız kürt said için taraftarları gibi "Bediüzzaman" sıfatını kullanman yanlış.
Alt 30.01.2008, 19:38   #55 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 34
Bugün Atamız'ın kemiklerini sızlatanların hesabı elbet bir gün görülür. Keser döner sap döner; Gün gelir hesap döner.
Candar Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.01.2008, 20:08   #56 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Kağan_Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 30
Ben şunu anladım : insanlarımızın TÜRK Milliyetçisi diğince aklına ilk başta mhp ( ümmet çapulcuları ) geliyor (halkımız cahil olduğundan hiç bişeyi göremiyor çünkü ) ve TÜRKÇÜ özelliği taşıyan insanlar ben mhpliyim diyor..ben bunlardan çok gördüm ve şu an en az 10-15 tane mhliyim diye geçinen adamları TÜRKÇÜ yaptım..insanları yanlış bilgilendiriyorlar çünkü.
Bu arada arkadaşın biri soysuz bir adam olan kürd saide bediüzzaman demiş o ifadeyi değiştirmen gerek..çünkü o kürd delinin tekidir.
Kağan_Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.01.2008, 21:42   #57 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Bornova adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 57
Alıntı:
Son birkaç gündür MHP hakkında yazılanları okuyorum. Bizim Türkçüler isyan etmişler, "Devlet Bahçeli şöyle dedi, Cihan Paçacı böyle dedi" diye feryad edip duruyorlar. MHP'ye yönelik eleştirileri okurken kendimi gülmekten alıkoyamıyorum. Yahu arkadaşlar, biz yıllardır MHP'nin ne olduğunu anlatmıyor muyuz? Seçimden önce "MHP'ye verilen oylar AKP'ye ve kürtçülere yarar" demedik mi?..

MHP'nin resmî ideolojisi durumundaki Türk-islam sentezi anti-laik, şeriatçı bir fikirdir. Seçimden önce birçok Türkçü arkadaş "MHP'nin Meclis'e girmesi iyi olur, AKP'nin önünü keser" gibisinden lâflar etti ama böyle bir durumun söz konusu olmayacağını, bu iki partinin islamcılık temelinde birleşerek ortak hareket edeceklerini bıkmadan usanmadan defalarca belirttik.

MHP'nin tabanı ile AKP'nin tabanı arasında herhangi bir fark yoktur. Laik cumhuriyet rejimine ve Atatürk devrimlerine karşı çıkarak şerii esaslara dayalı bir toplum düzeni kurulmasını arzu eden ümmetçi yobazlardan MHP tabanında da bol miktarda var. MHP de tıpkı AKP gibi tarikatlar ve dinî cemaatlar tarafından yönlendiriliyor. Özü bir olan bu iki partinin Meclis'te kol kola gireceklerini tahmin etmek hiç de zor değildi fakat buna rağmen Türkçülerin neredeyse tamamı MHP'ye oy verdi.

Hülasa, MHP'YE VERİLEN OYLAR ASLINDA AKP'YE GİTTİ... Belki çoğunuz bu durumun farkında değilsiniz ama en fazla 1-2 yıl sonra gerçeği göreceksiniz.

Bu saatten sonra pişman olmanın, MHP aleyhinde yazıp çizmenin faydası yok. Önümüzde koskoca 5 yıl var, bu 5 yıl içerisinde kimbilir neler olacak?.. Ve sonraki seçimlerde AKP'nin %60 civarında oy alarak üçüncü kez iktidara gelmeyeceğinin de hiçbir garantisi yok. "Olmaz, o kadar oy alması mümkün değil" falan demeyin; mümkündür çünkü çok güçlü bir örgütlenmeye sahipler. Bizler sıcacık evlerimizdeki rahat koltuklarımıza kurulup bilgisayar başında ona buna söverek vatanı kurtarmaya çalışırken, onlar dağın eteğindeki en ücra köye kadar ulaşıp birkaç seçmen daha kazanıyorlar. Şehirlerdeki cemaat tipi örgütlenmeleri ise örümcek ağı gibi yurdun dört bir yanına yayılıyor. "Seçimi kazandık, 5 yıl rahatız" diye düşünerek rehavete kapılmıyorlar, sanki yarın yeni bir seçim yapılacakmış gibi çalışıyorlar.

Velhasıl, Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak çünkü Başbuğ Atatürk'ün Türk gençliğine emanet ettiği makamları karşı-devrimci zihniyet teslim aldı ve geri vermemek için elinden geleni yapacaktır, yapıyor da zaten...

Bizler ise bilgisayar başında "Biz Türkçüyüz, biz Bozkurduz; asarız, keseriz, yakarız, yıkarız, yokederiz" diye üfürmekten başka ne yapabiliriz? Bunu düşünmek lâzım. Fikir üretmek, örgütlenmenin temelini atmaya çalışmak lâzım. AMA ÖNCELİKLE YAPMAMIZ GEREKEN, TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİ BALTALAMAKTAN BAŞKA BİR İCRAATI OLMAYAN MHP'NİN TEKELİNDEN KURTULMAKTIR. UNUTUN BU PARTİYİ, DEFTERDEN SİLİN ARTIK. YOKSA TÜRKÇÜLÜĞÜN ÖNÜ ASLA AÇILMAZ!

TTK
Abi sözlerinin altına imzamı koyuyorum.Ben seçim öncesinde, seçim sonrasında mehepe ilgili konuşmalarımda bu yazındaki en az 5-6 cümleyi istisnasız kullanıyordum.Hala anlamayanlar ve anlamak istemeyenler var mehepeyi.Tek üzüldüğüm nokta bazı insanların hala mehepeyi Milliyetçi ve Atatürkçü olarak görmesi... Mhp hiçbir zaman ATATÜRKÇÜ olmadı.Bir zamanlar Milliyetçilik oynadı.Oda parayla.Bilmeyenler öğrensin artık bazı gerçekleri..
Bornova Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.01.2008, 22:09   #58 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

BAGHATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 784
Mhp ocaklarinda kurd saidin kitaplari okunuyor onun bas koydugu islam hareketine oncelik taniniyor.Turk kimligi ikinci plana atiliyor .islam ulkusu genc beyinlere asilaniyor.Mhp, hizbullahin arka bahcesidir.Hizbullah icindeki teskilatlanma aynen mhp icinde devam etmektedir.
4. Toplumcuyuz
5. Milli gelenekçiyiz
6. Şuurlu demokrasiye taraftarız
7. Ahlakçıyız
8. Bilimciyiz
9. Teknikçiyiz
BAGHATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.01.2008, 22:18   #59 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

HaZar_TR adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 44
Benim anlamadığım konu; eski ülkücüler, 80 öncesinin ülkücülerinden duyduğum hep şudur:
''Mhp Türkçü çizgide kurulmuştur, ama siyasi partilerde taban ve tabanı kontrol altında tutmak çok önemlidir.Mhp tabanının bir kısmı zamanla islama kaymıştır,Türkçü çizgisini koruyanlarda vardır ama asıl olan oydur ve bu durumda yapılacak şey buna uyum sağlamaktır.Çünkü bu bir siyasi partidir ve partiler oy alamazsa varlığını nasıl sürdürebilir.Eski ülkücülerde Türkçülük bilinci vardır sorun günümüzdeki ülkücülerdedir. ''
Şimdi bu adamlara sormalı ; Bu kadar gevşek ve özünden kopmaya müsait bir ideoloji ile nereye kadar gitmeyi planlıyorsunuz? Madem aslında Türkçü çizgide bir parti 1999'dan beri yaptıklarınızı nasıl açıklayacaksınız? Eski ülkücüleri hep övüyorsunuz,2000 modelleriniz göktenmi indi? Onlarda sizin çocuklarınız.Milliyiz milliyetçiyiz diyorsunuz kürdü arabı çoğaltıyorsunuz.

Bu örnekler say say bitmez.Benim mhpye tavsiyem bozkurtu simge yapmaktan vazgeçip kendilerine daha uygun bir simge seçmeleri.Mesela bukalemun.
HaZar_TR Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.01.2008, 22:46   #60 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,132
Alıntı:
HaZar_TR adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Benim anlamadığım konu; eski ülkücüler, 80 öncesinin ülkücülerinden duyduğum hep şudur:
''Mhp Türkçü çizgide kurulmuştur, ama siyasi partilerde taban ve tabanı kontrol altında tutmak çok önemlidir.Mhp tabanının bir kısmı zamanla islama kaymıştır,Türkçü çizgisini koruyanlarda vardır ama asıl olan oydur ve bu durumda yapılacak şey buna uyum sağlamaktır.Çünkü bu bir siyasi partidir ve partiler oy alamazsa varlığını nasıl sürdürebilir.Eski ülkücülerde Türkçülük bilinci vardır sorun günümüzdeki ülkücülerdedir. ''
Şimdi bu adamlara sormalı ; Bu kadar gevşek ve özünden kopmaya müsait bir ideoloji ile nereye kadar gitmeyi planlıyorsunuz? Madem aslında Türkçü çizgide bir parti 1999'dan beri yaptıklarınızı nasıl açıklayacaksınız? Eski ülkücüleri hep övüyorsunuz,2000 modelleriniz göktenmi indi? Onlarda sizin çocuklarınız.Milliyiz milliyetçiyiz diyorsunuz kürdü arabı çoğaltıyorsunuz.

Bu örnekler say say bitmez.Benim mhpye tavsiyem bozkurtu simge yapmaktan vazgeçip kendilerine daha uygun bir simge seçmeleri.Mesela bukalemun.
Mhp tarihinin hiç bir döneminde Türkçü bir parti olmamıştır. Bu fesat ve hıyanet partisinin temelini özde Osmanlıcı ve hilafetçi olan kişiler atmışlardır.
Mhp'yi ilk kurulurken milliyetçi bir parti kuruluyor diye destekleyen ve katılan Türkçüler de kısa süre içinde bu sözde milliyetçi özde ise ümmetçi bir parti olan Mhp'yi terk etmişlerdir. Bu kişilere en güzel örnek de, Türkeş'in öldürttüğü Ali Balseven'dir.

Bir Türkçü kanı akıtan ve Türkçü katili olan bu adamın nasıl bir zihniyete sahip olduğunu, koyun olmayan ve kafası çalışan bilinçli Türk çocukları gayet iyi bilmektedirler.

Mhp bugün milliyetçi bir parti olarak görünüyorsa bunun sebebi, Türklüğü anlatan simgeleri ve söylemleri kullanması, böylelikle de, milliyetçilik kisvesine bürünerek ümmetçi bedenini örtbas etmesidir.

Etiketler
aĞlaŞmaya , bugün , dÜn , hakki , kİŞİnİn , mhp'ye , oy , veren , yoktur!

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler