Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 30.01.2008, 23:11   #61 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Karahisarlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 61
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
MHP'nin gerek politikaları gerekse oy tabanı yönünden AKP'den farklı olmadığını biz Türkçüler zaten biliyoruz, ancak asıl sorun MHP'nin milliyetçilik adı altında politika yapıyor olması, AKP'nin dümen suyuna giden kararlarının milliyetçiliğin bir gereğiymiş gibi algılanmasıdır. Bu nedenle verdiği zarar AKP'ninkinden kat be kat fazladır.

Halkımız ne yazık ki MHP'yi hala milliyetçiliğin kalesi, vatanın sigortası falan sanıyor, bu konudaki yanlış algılamaların temel sebebi şudur:

Ülkücülük ve onun daha açık ifadesi olan Türk-İslam sentezi soğuk savaş döneminde komunizme karşı geliştirilmiş bir modeldir, komünizme her karşı çıkan doğrudan milliyetçi gibi algılanmıştır. Çünkü komünizm dine ve bireysel hürriyete karşı olduğu için, bununla mücadelede en etkili yöntem
olarak dine sahip çıkan ve de bireysel çıkarları ön planda tutan bir model geliştirilmiş ve buna da Türk-İslam sentezi denilmiştir. Böylece toplum psikolojisi yönlendirilerek milliyetçi-muhafazakar-liberal bir anlayış geliştirilmiş, milliyetçiliğin özünde var olan laiklik ve toplumculuk ise terkedilmiştir.Yaratılan bu modelin merkezinde ise ülkücüler ve MHP vardır.

Komünizme karşı reaksiyon hareketi olan ülkücülük bugün artık apolitik ve kişiliksiz bir hareket haline dönüşmüştür, MHP'nin önceki hükümet zamanında DSP ile, şimdi de AKP ile uyuşması başka nasıl açıklanabilir?
MHP'nin kendi alanına giren konularda dahi yeterli politika üretemediğini görüyoruz, bugün bölücülük meselesini ele alış biçimi dahi sakattır, Ülkücüler bölücülüğün marksist bir anlayışla ortaya çıktığını, teröristlerin ermeni olduğunu falan iddia etmektedir, oysaki bölücü terör etnik temele
dayanmaktadır.

Bugünkü şartlar milliyetçiliğin yönünü değiştirmiştir.Küreselleşme denen sömürge düzeni, az gelişmiş ülkelerde ulus-devletçi politikaların önemini artırmıştır, bunun Türkiye için anlamı ise Atatürkçü ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan tam ve mutlak bağımsızlığı ülkü edinmiş milliyetçilik anlayışıdır, MHP'de bu milliyetçilik anlayışından eser yoktur.

İşte bu nedenlerle küresel sömürge düzeniyle bütünleşmiş bir milliyetçilik anlayışı olan Türk-İslam sentezi veya milliyetçi-muhafazakarlık veya her ne bela ise, AKP'nin de DTP'nin de işine gelmekte, biz Türkçülerin de maalesef önünü tıkamaktadır.
Karahisarlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.02.2008, 23:59   #62 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

NihalBörteçine adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 8
ben ankaradan Hulki Cevizoğluna verdim..
NihalBörteçine Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.02.2008, 00:06   #63 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İlteriş Kutluk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 59
Son günlerde yaşanan gelişmeler, Ümmiyetçi Hareket Partisi'nin laik Cumhuriyetimize en az AKP kadar düşman olan, son derece zararlı bir oluşum olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. ÜHP ve AKP kapatılmalı, yöneticileri siyasa yasağa tabi tutulmalıdır.
İlteriş Kutluk Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.02.2008, 19:20   #64 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 18
Alıntı:
Gökhan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Sen yazmasına yazıyorsun da hiçbir gerçek Türkçü demokrasiyi bir amaç olarak görmez, ancak araç olarak görür. Biz darbeyi istiyorsak bir partimizin olmaması ve yitirilecek zamanın olmaması yüzündendir. Herkesin düşünebildiği şeyleri yazarak bize akıl vermeyin.
Aklıma bir sey takıldı.
Eger darbe olursa askerler butun Turkculeri toplayip iskence etmez mi? Cunku daha evvel ki darbelerde bu tarz seyler olmus diye biliyorum.
Esenlikler.
Alparslan81 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.02.2008, 19:24   #65 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,356
Alıntı:
Alparslan81 adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Aklıma bir sey takıldı.
Eger darbe olursa askerler butun Turkculeri toplayip iskence etmez mi? Cunku daha evvel ki darbelerde bu tarz seyler olmus diye biliyorum.
Esenlikler.

Sen hele söyle ülkücü adı verilmiş çapulculara nasıl bakarsın? Senin bir halt bildiğin de yok. Asker iç savaşın iki tarafından biri olan çapulcuları astı.
Alt 03.02.2008, 19:26   #66 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
Karahisarlı adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Ben bu başlık altındaki değerlendirmeleri seçim öncesi yapmış, hatta muhtemel bir AKP-MHP koalisyonunun geleceğini tahmin ederek oyumu CHP'ye vermiştim, iyiki de öyle yapmışım, çünkü Türk-İslam sentezini savunan bir partinin, din sömürüsü ve takiyyecilik yapan bir partiye karşı eli her zaman zayıftır.

Ancak benim sormak istediğim başka, CHP'yi daha milliyetçi bir çizgiye kaydırmak mı daha kolaydır yoksa, milliyetçilik anlayışı CHP'nin dahi gerisinde olan bir partiye Atatürkçü-laik anlayışı kabul ettirmek mi? Bence MHP ile ilgili değerlendirmeleri yaparken bu gerçeği göz ardı etmeyin...
Bence ikisi de mümkün değil. CHP yi Ataturk zamanindaki CHP ile karistirmayalim. Bu gun CHP solcu bir partidir. Deniz Baykalin,bir Ricky Martin parcasinin "sol sol sol" seklinde nakarati degistirilmis sekliyle parti kongresine gelisini unutmayalim. Onlar Turkculukten ziyade dsp ye TKP ye daha yakindirlar.
Esenlikler.
Alt 03.02.2008, 19:28   #67 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
Sen hele söyle ülkücü adı verilmiş çapulculara nasıl bakarsın? Senin bir halt bildiğin de yok. Asker iç savaşın iki tarafından biri olan çapulcuları astı.
Oyle mi?
Ben Türkcüleri de aldilar diye biliyordum.
Ola bilir yanlis biliyormusum.
Alt 03.02.2008, 19:30   #68 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,356
Alıntı:
Oyle mi?
Ben Türkcüleri de aldilar diye biliyordum.
Ola bilir yanlis biliyormusum.

Çapulcuları Türkçü mü yaptın? İkincisi sorumun cevabını ver.
Alt 03.02.2008, 19:34   #69 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
Çapulcuları Türkçü mü yaptın? İkincisi sorumun cevabını ver.
Vereyim.
Ulkuculer, Türkcu değildirler olamazlar bunyelerinde Kurt Arap unsurlar tasirlar.
Alt 03.02.2008, 20:40   #70 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Gök Kurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 77
Alıntı:
Aklıma bir sey takıldı.
Esenlikler.
Asker ocağı Atatürkçü ocağıdır. Gerçek Türkçü,Atatürkçüdür sapına kadar. Orduyu mu karalamaya çalışıyorsun?!
Gök Kurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.02.2008, 07:04   #71 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 108
Doğru adım atar ,fevri davranmaz, askerleri zor duruma sokmazsak ,asker yanımızda durur.
Demokrasi amaç değil araçtır sözü bize uymaz çünkü biz, cahiller,devşirmeler,gayrı Türkler ve hainler demokrasisine düşmanız.
Türk için Türk'e göre Türk tarafından uygulanan adam gibi bir demokrasiye hayır denilmez idi normal koşullar olsaydı.
ÖtükenErgenekon Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.02.2008, 18:35   #72 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

HaZar_TR adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 44
Alıntı:
ÖtükenErgenekon adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Demokrasi amaç değil araçtır sözü bize uymaz çünkü biz, cahiller,devşirmeler,gayrı Türkler ve hainler demokrasisine düşmanız.
Türk için Türk'e göre Türk tarafından uygulanan adam gibi bir demokrasiye hayır denilmez idi normal koşullar olsaydı.
Evet demokrasiden kasıt yobaz dincilerin,çapulcu ülkücülerin türban özgürlüğü,Atatürkçü geçinen rus aşıklarının halkların kardeşliği vs.. olanına karşıyız.
Burası Türkiye neden hep batının demokrasisi,insan hakları ıvırı zıvırı örnek alınır ki? Başbuğumuz sayesinde avrupalı bir çok devletten önce laik cumhuriyet rejimini seçen biz değilmiyiz?Bizim kendi devlet ve demokrasi anlayışımız varken,birileri batı üzerinden yolu uzatarak arap zihniyetini bize enjekte etmeye çalışıyor, töremizi geleneklerimizi unutmamızı istiyor,insanlar da bir sabah dört dörtlük bir güne başlıyacaklarını sanıyor.
HaZar_TR Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.02.2008, 21:40   #73 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

kugu beyi adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 28
Arkadaşlar,
Tamamını okuduğum 5 sayfa üzerine fikirlerimi paylaşmak isterim,Darbe yapmak hiç zor değil, hatta darbeye de gerek yok.Göreceksiniz yakın zamanda Yargıtay elindeki 1 sayfalık dosya kağıdını okuyacak ve tayip ve saz arkadasları dahil hepsi servis dışı kalacaklar. Cumhuriyete ve laikliğe karşı yıkıcılıktan...Çünkü yargıtay haklı, su anda elinde 40 50 tane klasör vardır akp nin kanun dışı ,cumhuriyet dısı uygulamalarında.Hemde belgeleriyle.Ve yapmasıda gerekir.Aynı 28 subat gibi.
Buna dıs dünya hiç birşey diyemez.28 subattada diyememişti...
Çünkü kanun devleti burası..muz cumhuriyeti hiç değil.(tayip kömür cumhuriyeti yapmak için uğraşıyor...)
Hatırlasanıza 28 subatta radyo saat 1 haberlerinde erbakan ve takımı 25 kişi kadar hatta o karıda içlerindeydi..Siyasetten kovmadı mı?...Tek bir haber bülteninde iş bitti...20 dakikada..Çünkü haklıydı...
Ha yüzde 47 falan..Bunların üstüne düşmemek lazım.Arkadasım bahsetmiş ver aydın doğanla mehmet karamehmete 2 şer ihale aynı saat 180 derece dönerler.Kamu oyunda hava poyrazdan lodosa döner ertesi sabah.
Ver tayibin 2 paket makarna dağıttığına fazladan 1 paket margarin..Gel yanıma seyret ondan sonra 47 mi kalır 7 mi?..
Büyük bir filozfun bir lafı var halk midesiyle düşünür,beyniyle değil...
Arkadaşlar ,benim düşüncem bu ,çünkü biz haklıyız..Bu ülkeyi Atatürk kazandı..
kugu beyi Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.02.2008, 00:54   #74 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALPAGU AKBÖRÜ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 339
Darbenin zararları hakkında konuşanlarda, iletileyenler de olmuştu.Fakat darbenin yararları hakkında cılız kalınmıştır otağımızda.
''Darbe neden yapılamaz?'' sorusuna aslında net yanıt sunan otağ yöneticilerininde yanılabilme olasılığını hesaba katınız.
Zihnimizin; Fikriyatımızın; uygunca algıyabileceği cevaplardı bunlar,evet.Fakat darbenin bu kez çok kudretli olabileceğini söylüyorum.
Olursa eğer;hepimizi sorgularlar hatta Atsızcı -Turancı olduğumuz için bizlerin de bir tür hain sayılabileceği anlar gelebilir.Fakat bizler hain olmadığımızı anlatabiliriz,anlaşılabilir-algılanabilir.
Darbenin de bir süregelem içinde farklı şartlar içinde, farklı etkileri olabileceğini görememek bir Atsızcıya eğer bahsedilen olursa çok şey kaybettirir zannederim.
Herşeye rağmen kör göz ile darbe isteyebiliyor muyum?
Evet..
Fikrimdir; Bu kez herşey istenildiği gibi olacaktır.Neleri istediğimiz de bilinmeyen değildir.
TTK.
Alt 15.02.2008, 00:51   #75 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 189
MHP ye oy attım,Ellerim kırılsaydı da yapmasaydım bunu...Aslında Türkçü bir partimiz olmaması bizi zor durumda bırakıyor,Ben oyumu hep Chp ye veriyordum,Baykaldan ve Chp içindeki Kürt kırmalarından nefret etmeme rağmen .Ancak son seçimdeki terör olayları ümmetçi Mhp ye yaradı ve benim gibi buna alet olan çok Türkçü arkadaşım var.

Ama artık bitmiştir ilk'ti ve Son oldu
Bozkurtun-Oğlu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler