![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) | |
|
Dinci bölücü olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Sevgili soydaşım bence Sayın İlker Başbuğ Paşamızı yanlış tanıyorsun... Sana bir atasözü ile cevap vermek istiyorum, ''Sessiz At'ın Tepmesi Pek'' olurmuş... Ayrıca İlker Başbuğ Paşamızın gerekli yerde yaptığı çıkışları ben televizyondan takip ediyorum. Bazı açıklamaları yapmamasını ise silsileye bağlıyorum askerliğin temeli disiplindir. Orada Genelkurmay başkanımız varken haddini aşmayarak gerekli müdahaleler yapması ve bundan sınırlı kalması Büyükanıt paşamıza sevgi ve saygısından kaynaklanıyor. diye düşünüyorum |
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Cumhuriyet tarihinde ; darbelerin sebebleri ne idi neden darbe oldu,okumak görmek lazımdır.
Peki şimdi darbe olsa ne olur? Fikrimdir pek güzel olur,bu kez bu darbe Cumhuriyet düşmanlarına nerede yaşadıklarını değil nerede yaşamamaları gerektiğini öğretir.Herkesin TSK neymiş ne değilmiş görmesini sağlar. Şer yuvalarını yokeden Şanlı Türk ordusu ,Cumhuriyetimize düşman olanın aslında sandığı kadar kudretli olmadığını anlatmış olur.Asker milletiz ve bu ünvanımız ile gurur duyarız.Uygun vakit, uygun durum içinde olduklarını düşünenlere olası bir darbe ,Türk askerinin Cumhuriyete hasım olanlara tokat gibi bir cevabı olur, yasalar değişir asil Türk bayrağı bu kez her gün tertemiz bir şekilde göndere çekilir,hatta bu darbe dünya tarihinin en ulvi en kudretli darbesi olur.Başbuğ Gazi mareşal ATATÜRK'ün emaneti Türkiye Cumhuriyetini,çelikleşmiş iradeye sahip Türk Silahlı Kuvvetleri engel tanımaz.Siyasetin içinde demokrasi adı altından aslında hiç gizleyemedikleri Atatürk düşmanlığını ile beslenen ve hergün kuvvet kazanan caşıtlar var. Fikrimdir. |
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
İletimi okuyanlardan çok özür diliyorum,düzenleme yapamadım.Gözümden kaçmış olamaz ileti düzenleme yok artık sanırım.
İletimi silemiyorum bile. Özür dilerim. |
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
vatansız ve hain kıro olduğu için atılmıştır
|
evet en kısa zamanda darbe olmalıdır ülkenin gelecegi için bu gereklidir ve ordu Türkcü Devrimi gerceklestirmeden (15 20 yıl) görevi bırakmamalıdır...
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Merak etmeyin bizler arastirmalarimizi yapiyoruz.Ilker Basbug'un Kara Kuvvetleri Komutanligina atanmadan önceki konusmalari cogumuzun zihnindedir.Ne diyordu Basbug?
"Her türlü etnik milliyetcilige karsiyiz.Biz Türk Silahli Kuvvetleri olarak Atatürk milliyetciligini savunmaya devam edecegiz!" Bunun Türkce'si sudur: "Türklüge dayali olan bir milliyetcilik (yani Türkcülük) yapmayacagiz.Kürt Inönü'nün, Türk milliyetciligi'nin üzerine kurulan Türkiye Cumhuriyetini yikip yerine kendisinin gelistirip sadece laikligi esas alan bir sistemi bu ülkede egemen kilmaya devam edecegiz." Iste gelecegin ve bazilarinizin darbe bekledigi Genelkurmay Baskani Ilker Basbug Pasa böyle düsünmektedir."Atatürk milliyetciligi" diye bir sey olamaz.Bir kisinin milliyetciligi (Ulusalcilar) olamayacagi gibi bir ülkenin milliyetciligi (Ülkücüler) de olamaz.Milliyetcilik tek bir olguyu esas alir o da soydur.Bütün dünyadaki milliyetcilik akimlari bu yönde hareket etmektedir.Soyumuzu esas almak istemeyenler milliyetci gecinmesinler kafi.Bu isi biz Türkcülere biraksinlar! |
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Zeki ve akıllı adam, amacına stratejilerle gider. Menderes gibi hem amacına ulaşamayıp, hem de kendini rezil etmez. Bana sorarsan Paşalarımızı eleştirmek yerine onların izledikleri stratejilerden ibret çıkar... |
|
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Eger bu ülkede irtica tehdit ise, kürt yagmaciligi da en az onun kadar bir tehdit olgusudur.Fakat ben simdiye kadar herhangi bir Genelkurmay Baskani'nin veya bir Kuvvet Komutani'nin kürtleri hedef alan ve Türkiye'nin asli unsuru olan Türklerin kuruculuguna vurgu yapilan bir aciklamaya tanik olmadim.Bunun da temelinde Inönü'nün orduya bictigi görev yatiyor.Laikligi koruyacaksin, gerisine karismayacaksin... Ne olacakti ya?Bir yüksek rütbeli ordu mensubu terör örgütünden "kürt terör örgütü PKK" diyerek bahsetseydi, asker mahkemeye mi verilecekti?Eger öyle bir durum varsa Kenan Evren neden yargilanmiyor?Darbeci pasalar hakkinda neden yasal islemler yapilmiyor? Bu ülkenin sahibi Türk Silahli Kuvvetleri degil mi?Ordumuz kimden ve ne icin korksun? "Ben herseyden evvel bir Türk milliyetcisiyim..." diyen Basbug Atatürk'ün kurdugu devletin koruyuculari "Biz Atatürk milliyetcisiyiz" dememelidir.Ordu mensuplari siyasetci degildir.Kelime oyunlarina, yuvarlak sözlere veya kafa karistiran kavram kargasalarina ihtiyaclari yoktur. Dolayisiyla herhangi bir müslüman cikip da "ben Muhammedciyim" degil de tipki peygamberleri gibi "Müslümanim" diyorsa, biz Atatürkcülerin de sonuna kadar "Türk milliyetcisiyiz/Türkcüyüz"! demeye hakkimiz vardir. Cünkü Ata'miz bir Türk milliyetcisiydi! Sahsim adina söylüyorum ki; Ben kutsal ordumuzu degil onu yöneten kisilerin Türklüge ve Atatürkcülüge aykiri buldugum noktalari elestiriyorum.Makamlara ve rütbelere saygimiz sonsuzdur. |
|
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Tomay, darbelerle ırkçı açıklamaları ilişkilendirmeniz çok yersiz olmuş. Darbe yapıldığı zaman, yasaları ve kanunları ordumuz belirler. Oysa darbe yapılmadan, demokrasi yürürlükteyken ordu ve generallerimiz başlarına buyruk hareket edemezler. Eğer bugün bir darbe olsa, generallerimiz bütün kürtleri diri diri yaksalar dahi yasalar çerçevesinde hiç bir şey yapılamaz çünkü yasalar askıya alınmıştır. Yeni yasalar da ordu tarafından belirlenir. Fakat yürürlükte olan yasalara aykırı konuşulması olanaksızdır.
İnsanın hangi parmağı kesilirse canı oradadır derler. Bugün de başımızdaki en büyük belâ şeriatçılıkla kürtlerdir. Ordumuz da bu iki tehlikeli "irtica ve terör" diyerek her fırsatta dile getirmektedir zaten. Bu sebeple ordumuza bu konuda gönül koymak yersizdir. Kaldı ki 27 nisan muhtırasını yapan ordumuz Abdullah GÜL'ün Cumhurbaşkanı seçilmemesi için elinden geleni yapmış ve ilk seçimde seçtirmemiştir. Fakat ikinci Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP %47 oyla tekrar tek başına iktidar olunca ordu tarafından da yapılacak bir şey kalmamıştır. Öyle ha deyince de ihtilâl yapılmaz. Genel olarak da şunu söyleyeyim; son zamanlarda ordumuza karşı bazı arkadaşların tavır aldığını üzülerek görüyorum. Bu yanlıştır. Her ne olursa olsun ordumuza güvenelim. Komutanlarımız her şeyin en iyisini düşünüp planlayacaklardır. Bundan emin olalım. |
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Senin aciklamalarindan anladigimiz kadariyla demokrasiyi ve özgürlükcü anlayisi yani ayak takiminin despotizmini icine fazlasiyla sindirebilmissin.Fakat Türkcüler hicbir zaman demokrasiyi benimsemezler.Bizler askeri ve sert bir rejimi savunan insanlariz.Cünkü sadece bu yolla örgütlü, disiplinli ve ülküye sadik bir millet olabiliriz! Kusura bakma ama bizim AKP'ye oy atan asagilik kürtlere, yobazlara, sehit cenazelerinde bas bas bagiran ama secimlerde cocuklarindan "kelle" diye bahseden kisilere oy atan sehit ailelerine de saygi duymuyoruz.Bunlara "milli irade tecelli etti" diye saygi duyan ve susan zihniyete de saygi duymuyoruz! Son derece geri kalmis, gelismemis, örgütlenememis, medeniyet ve insanliktan nasibini almamis bir halk yiginina demokrasi kozunu verirseniz, yarin birgün teröristler de iktidar olurlar, önüne gecemezsiniz! Ki DTP de TBMM'e girmistir.Iste demokrasi budur! Hülasa "milli idare degil, cehalet ve ihanet tecelli etmistir"! Sen bilincli bir sekilde ac birakilmis, sadece güce tapan ve her türlü afyonu yemis kitlelere "vatanseverlik" ve "milli refleksinizi gösterin" diyemezsin.Buna ilaveten "laiklik korunmali, irtica geliyor" da diyemezsin.Cünkü ülkenin üniter yapisi falan ac ve cahil insanin umrunda bile degil.O cebindeki parayi düsünür! Iste Türkiye'deki olay budur. Alıntı:
Türk devleti'nin var olma ve rejimin sürdürülmesi icin korunmasi gereken gercekleridir.Bugün bütün bu olan bitenden sonra aslinda bu hükümetin mesru olmadigini ve milletin bu hükümete karsi direnmesi gerektigini söylüyoruz.Fakat görüyoruz ki herkes demokrat kesilmis ve Türkiye'nin yok olusuna seyirci kalmakta! Önümüzdeki 5 yillik dönem icersinde sirasiyla devletin laik kurumlari (TSK, YÖK, Üniversiteler...) tasfiye edilecektir.Bunun icin gerekli olan Anayasa'nin degismesi sarti yerine getirilmek üzere.Böylece tasfiye ve laik Türk devleti'nin altini tamamiyle oyma süreci icin zemin olusturulmus olacaktir. Bugün darbe yapamayan ve varoslara, cahillere, aptallara ve soysuzlara karsi gelemeyen bir Ordu, AKP'nin ve belirli güclerin saldirilarindan muaf mi tutulacak saniyorsunuz?Cok yakin bir zamanda AKP nesteri TSK'ya degmeyecek mi? Evet, bugün Türk Silahli Kuvvetleri kendi yanlis uygulamalari yüzünden Tayyip tarafindan köseye sıkıstırılmıstır.Bizler hayal aleminde yasamiyoruz ve gerektiginde Basbug Atatürk'ü ve Tanrikut Atsiz Ata'mizi da elestirmesini ve hatalarina dikkat cekmesini bilmisizdir, Türk Silahli Kuvvetleri'nin yöneticilerini neden elestirmeyecekmisiz? Oysa 27 Nisan'da muhtira degil, darbe yapilmaliydi. Gerekli müdahalenin yapilmayisinin sonucudur yüzde 47'lik oy.Bu gercekleri biz söylemeyecegiz de kim söyleyecek? Cöl yaratiklari ilkel arapogullari'nin ezik kültürünü benimsemis bir halkin müslümanlarin sözde magdur olmalarini ödüllendirecegini bilmiyorlarmiydi?Sonucta her türlü hareket ters tepmistir. Eger Türkler olarak yenilginin esigine geldiysek ve Türk devletinin yok olmasi artik bir zaman isiyse, o zaman en azindan onurumuzla hainlerle savasarak (darbe yaparak) yok olalim, masa basinda degil! |
||
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|