Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Bozkurt Listesi Buluşma Arama Yeni İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 21.09.2007, 15:14   #16 (İleti Bağlantısı)
ırkçı

DeliErsegün adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 179
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Türk'lük ile ilgili çıkışlarına zaten pek rastlıyamıyoruz...

Bu arkadaşın, bu ülkenin sahipleri Türkler ve Türklük ile ilgili dersler hakkında vermiş olduğu beyanatı varmıdır acaba ...!?

----
Ne Mutlu Türk OLana..!
DeliErsegün Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.09.2007, 17:14   #17 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 49
MHP'nin bu çeşit davranışları artık bana kesinlikle tuhaf gelmiyor. Ümmet köpeği olduklarını anlamayan yoktur aramızda sanırım.

Benim yüreğimi yakan nokta; milletin bu adamları milliyetçi, bu adamları vatansever, bu adamları Türkiye'ye faydalı zannederek oy vermeleri. Ve milliyetçi olduğumu söylediğimde "MHP'lisin yani?" şeklinde karşılamaları.
Mete Han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.09.2007, 19:24   #18 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Balasagun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 118
Din dersi denilen olay zaten boşa kürek çekmekten ibaret.
Eskiden okuldayken dikkatimi çekerdi dindar olan öğrenciler 3'le geçerken din dersinden tanrıtanımaz öğrencilerin daha yüksek not aldığını görmüştüm.
Ayrıca din dersi öğretmenleride imamlardan farksız boşuna para ödenen tayfa.
Hiç bir üretim yapmadan,maaş alan insanlar.
Aslında merak ediyorum bir gün din dersi kaldırılırsa bu öğretmenler ne iş yapar diye,yada Diyanete ayrılan bütçenin miktarı düşürülürse imamlar ne iş yapar diye.Aslında artık ne imam nede din öğretmeni yetiştirmenin hiç bir anlamı yok onun yerine fizikçi,kimyacı,biyolog,tarihçi yetiştirmek gerek.
Toplumun saygısı ve ilgisi dinciler gibi milletin inançları üzerinden çıkar sağlayan ,olur olmadık ahkam kesen,martaval okuyan insanımsılar yerine gerçekten ülkeye ve millete yararlı üreten,çalışan,araştıran kişilere yoğunlaşsaydı belki daha farklı yerlerde olabilirdik şu an.
Balasagun Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.09.2007, 19:45   #19 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 49
Milli Eğitim kadrosunun %26'sı din kültürü öğretmenlerinden oluşuyor. Korkunç bir rakam bu.
Mete Han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.09.2007, 19:52   #20 (İleti Bağlantısı)
Atatürkçü

Buğra Kun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 197
Arapci bir kisi, devleti ve milletinden once, oteki dunyasini dusunmeye mecbur oldugu icin, bu tur aciklamalar gayet normal karsilanmalidir.

Daha cok din dersi, daha cok araplasmak demektir. Daha cok araplasmak ise daha cok tomurcuk memeli subyan huri ve gilman kazanmak demektir. Ne diyelim, bol kazanclar....
Alt 23.09.2007, 01:12   #21 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 16
Alıntı:
Buğra Kun adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Arapci bir kisi, devleti ve milletinden once, oteki dunyasini dusunmeye mecbur oldugu icin, bu tur aciklamalar gayet normal karsilanmalidir.

Daha cok din dersi, daha cok araplasmak demektir. Daha cok araplasmak ise daha cok tomurcuk memeli subyan huri ve gilman kazanmak demektir. Ne diyelim, bol kazanclar....
Irkdaşım, çok merak ediyorum, bir gün bu dinci tayfasından biri çıkıp "zorunlu din dersi saatleri arttılsın ve bu saatlerde kuranın bütün ayetlerinin turkce mealini (mesela diyanetin meali) öğrenciler okusun anlasın" diyecek mi?
Ben semavi dinlere inancını yitirmiş ama Gök Tengriye kendi varlığım kadar inanan bir Türk soyluyum, buna rağmen eski, yeni antlaşmanın (Tevrat+İncil) ve Kuran'ın türkçe meallerini düzenli okurum.
Otağa gelen bu yazdıklarımı da okuyan çapulcu, ümmetçi tayfası:
"Kutsal kitabında ne yazdığını benim kadar bile okumamış olmak, bilmemiş olmak hiç ağırınıza gitmiyor mu?"

TANRI TÜRKÜNÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN
hun_80 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.09.2007, 01:28   #22 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ALPAGU AKBÖRÜ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 339
Türkçe meal mi? Bunlar özellikle mealden uzak ,anlayabilme ihtimalinden uzak durmuyorlar mı?

Ve bakın ne çeşitlemeler; Güya arapça öyle ehemmiyetli bri dilmiş ki, kolaylık ile Türkçeye çevrilemiyormuş...
Safsata bu.Benim Kızkardeşim japon dili ve edebiyatı mezunu,zor bir dil fakat Türkçeye kolaylıkla çevrilebiliyor.Üstelik üç ayrı alfabesi olan ve çok fazla harfi olan çince bile kolaylıkla Türkçeye çevrilebiliyor?
Arapça o denli ulvi bir dil olmalı ki Türkçeye çevrilemesin..?
Bir diğer baskı da bu işte.Türk'ler 500 sözcük dışına çıkamaz demeler,arabın aşağılık dilini süslü yaftalarla tanıtımalar.

E bilmeyen de inanıyor?
Halbuki TÜRK dili üzerinde en çok durulan dillerden biridir.
Asil ,karakteristik ve güçlü ,çok güçlü bir dildir.
ALPAGU AKBÖRÜ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler