![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
ırkçı
|
Türk'lük ile ilgili çıkışlarına zaten pek rastlıyamıyoruz...
Bu arkadaşın, bu ülkenin sahipleri Türkler ve Türklük ile ilgili dersler hakkında vermiş olduğu beyanatı varmıdır acaba ...!? ---- Ne Mutlu Türk OLana..! |
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
MHP'nin bu çeşit davranışları artık bana kesinlikle tuhaf gelmiyor. Ümmet köpeği olduklarını anlamayan yoktur aramızda sanırım.
Benim yüreğimi yakan nokta; milletin bu adamları milliyetçi, bu adamları vatansever, bu adamları Türkiye'ye faydalı zannederek oy vermeleri. Ve milliyetçi olduğumu söylediğimde "MHP'lisin yani?" şeklinde karşılamaları. |
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Din dersi denilen olay zaten boşa kürek çekmekten ibaret.
Eskiden okuldayken dikkatimi çekerdi dindar olan öğrenciler 3'le geçerken din dersinden tanrıtanımaz öğrencilerin daha yüksek not aldığını görmüştüm. Ayrıca din dersi öğretmenleride imamlardan farksız boşuna para ödenen tayfa. Hiç bir üretim yapmadan,maaş alan insanlar. Aslında merak ediyorum bir gün din dersi kaldırılırsa bu öğretmenler ne iş yapar diye,yada Diyanete ayrılan bütçenin miktarı düşürülürse imamlar ne iş yapar diye.Aslında artık ne imam nede din öğretmeni yetiştirmenin hiç bir anlamı yok onun yerine fizikçi,kimyacı,biyolog,tarihçi yetiştirmek gerek. Toplumun saygısı ve ilgisi dinciler gibi milletin inançları üzerinden çıkar sağlayan ,olur olmadık ahkam kesen,martaval okuyan insanımsılar yerine gerçekten ülkeye ve millete yararlı üreten,çalışan,araştıran kişilere yoğunlaşsaydı belki daha farklı yerlerde olabilirdik şu an. |
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Milli Eğitim kadrosunun %26'sı din kültürü öğretmenlerinden oluşuyor. Korkunç bir rakam bu.
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Atatürkçü
|
Arapci bir kisi, devleti ve milletinden once, oteki dunyasini dusunmeye mecbur oldugu icin, bu tur aciklamalar gayet normal karsilanmalidir.
Daha cok din dersi, daha cok araplasmak demektir. Daha cok araplasmak ise daha cok tomurcuk memeli subyan huri ve gilman kazanmak demektir. Ne diyelim, bol kazanclar....
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Ben semavi dinlere inancını yitirmiş ama Gök Tengriye kendi varlığım kadar inanan bir Türk soyluyum, buna rağmen eski, yeni antlaşmanın (Tevrat+İncil) ve Kuran'ın türkçe meallerini düzenli okurum. Otağa gelen bu yazdıklarımı da okuyan çapulcu, ümmetçi tayfası: "Kutsal kitabında ne yazdığını benim kadar bile okumamış olmak, bilmemiş olmak hiç ağırınıza gitmiyor mu?" TANRI TÜRKÜNÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN |
|
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Türkçe meal mi? Bunlar özellikle mealden uzak ,anlayabilme ihtimalinden uzak durmuyorlar mı?
Ve bakın ne çeşitlemeler; Güya arapça öyle ehemmiyetli bri dilmiş ki, kolaylık ile Türkçeye çevrilemiyormuş... Safsata bu.Benim Kızkardeşim japon dili ve edebiyatı mezunu,zor bir dil fakat Türkçeye kolaylıkla çevrilebiliyor.Üstelik üç ayrı alfabesi olan ve çok fazla harfi olan çince bile kolaylıkla Türkçeye çevrilebiliyor? Arapça o denli ulvi bir dil olmalı ki Türkçeye çevrilemesin..? Bir diğer baskı da bu işte.Türk'ler 500 sözcük dışına çıkamaz demeler,arabın aşağılık dilini süslü yaftalarla tanıtımalar. E bilmeyen de inanıyor? Halbuki TÜRK dili üzerinde en çok durulan dillerden biridir. Asil ,karakteristik ve güçlü ,çok güçlü bir dildir. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|