![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Konu Büyükanıt paşayı savunmaksa kendisine atılann sabetaycı olduğuna dair iftiraya ilk ve en sert tepkiyi veren de bizdik. Genelkurmay başkanı olduğunda da o günü toy ilan eden de bizdik. Konuyla ilgili açılmış başlıklar hala duruyor. Konu bu değil esas ne denmek istendiğini anlatmaya çalıştım.
Abd'de zenciler bugün kürtlerin bize yaptığını yapsalar Abd zencilerin akıbetini kızılderilere benzetirdi. O zaman siz de aa bu çağda bu nasıl vahşet diye tvlerden izlerdiniz. Kürtlerle birlikte yaşamayı samimi olarak istemeyen adam, şunun bunun hesabını yapmaz. İster, çalışır o başaramazsa da yollarını açtığı gelecek kuşaklar başarır. Aslında senden sağlam bir ulusalcı olur. Hiç bozulma çünkü hiçbir samimi Türkçü senin düşündüğün gibi düşünmez ve kaderine boyun eğmez. Saygılar bizden..
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atatürkçü
|
Alıntı:
Buna en hafif ifadeyle isguzarlik denir. Sayin Buyukanit Pasa, bir Turk soycusu olmadigini, defalarca dile getirmistir. Yaptigi Turk´luk taniminin, soyculukla alakasi olmadigini hepimiz biliyoruz....
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
En iyisi konuyu sizinde dediginiz gibi uzatmayalim. Konuyu acan arkadasin konusunuda dagittik. Acan arkadastan ayrica ozur diliyorum. Elbette bazen fikir ayricaliklari olur. Kardesler arasinda her zaman vardir bu. Onemli olan Turk olmak ve seviyeyi koruyarak fikir paylasiminda bulunmak.
|
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bence insanları söyledikleri yaptıkları ve düşündükleri birbirinden farklı olabilir. Herkes sosyal rolüne ve statüsüne uygun söylemlerde bulunmak zorundadır yoksa o stayüyü kısa sürede kaybeder. Paşa Türkçü olsa da çıkıp ben Türkçüyüm diyebilecek duruma sahip değildir. Irkçılığın yasak olduğu ülkede ben ırkçıyım derseniz genel kurmay başkanı da olsanız sizi görevden alırlar, darbe falan da yapamazsınız çünkü altınızda sizin yerinizde gözü olan birileri işgüzarlık yapacaktır.
Ben bu parti konusunda iyimserim. Irkçı kürtler meclise girebildiklerine göre Irkçı Türkler niye giremesinler. Oturup darbe beklemekle olmaz bu iş çünkü adamlar ordunun manevra alanını daraltıyorlar günden güne. Orduya meclisten de destek vermek lazım. Mecliste Türkün ve Ordunun savunuculuğunu yapması lazım birinin. Meclise giremese de, boşa çaba olsa da çalışılmalı planlı ve sistemli bir şekilde. Mesajlar önce ılımlı gösterilmeli. Tüm Türkleri kapsayan dışlamayan mesajlar veren yasal sınırlar içinde söylemlerle konuşan bir parti ve siyasi akım olmalı. kürt piçleri biz Kürdistan istiyoruz demiyorlar mecliste ama bunu her hareketleri ile gösteriyorlar. Aynen mecliste ırkçı söylemde bulunmayan ama Türk ırkının yararına her türlü çalışmayı yapan bir siyasi akım lazım. Ayrıca bence meclise girecek Türkçü parti ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da kürt şehirleri olarak isim yapan şehirlerde toprak reformu yapıp kürt aşiretlerinin elinden aldığı toprakları Türki Cumhuriyetlerden gelmek isteyecek göçmenlere dağıtmalıdır. Türki Cumhuriyetlerde bulunan fakir ve zor durumdaki Türklere kürt şehirlerine göçmenlik hakkı verilmeli, ziraat ile uğraşmaları için eğitim ve destek sağlanırken bu bölgelerdeki kürtlerin nüfusa oranları azaltılmalıdır böylece 20-30 yıllık periyotta kürtleri kovmamız halinde diğer dünya ülkelerine bu şehirlerin ve bölgelerin Türk bölgesi olduğu savını öne sürebiliriz. Tüm Türkiye'deki kürtler 36. paralelin güneyi gönderilmeli ve amerika'nın ıraktan çekilmesiyle beraber kürtlere karşı güney iran ve sunni ıraklılar desteklenmelidir. Ama tüm bunlar için sadece ordu yetmez. Siyaset de yapacaksınız, diplomasi de yapacaksınız hepsini Türke yakışır şekilde güçlü yapacaksınız. İlber Ortaylı'nın sözünü çok severim 'Türkiye'de sosyal sınıflar var ama sosyal sınıf bilinci yok.' . Biz Türkiye'de sosyal sınıfını bilen, Türk kardeşlerimizin uyanmaları için uğraşmalıyız. Irkdaşlarımızı ümmetçilik rüyasından uyandırmalı, Türk - İslam sentezi gibi Türklüğü ezmeye çalışan arap emperyalizminin önüne geçmeliyiz. saygılar |
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Başbuğun Ordusunda Çeri
|
gorushan : Alıntı yaparken kaybak belirt.
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) | |
|
ırkçı
|
Alıntı:
Ben en çok burasını sevdim önerilerinin.... |
|
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atatürkçü
|
Alıntı:
Irkci bir kimse, susma hakkini kullanabilir hatta yeri gelirse, konuyu da degistirebilir, ancak Ataturk milliyetciligini, yurttaslik temeline indirmez.
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
|
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Parti kurulsa bile bizi halkın seçeceğine inanıyormusunuz?!
Bence biz demokrasiyle falan gelmiyeceğiz... Kimimiz Genelkurmay başkanı olacak kimimiz Cumhurbaşkanı... Temsili bir parti kurulabilir o ayrı mesela,ama zaman neyi gösterir bilinmez bakarsınız uyanmaya başlamıştır ırkımız,ümmetçilik yapmayı yada maymuna kardeş demeyi bırakmıştır işte o zaman parti faliyete geçebilir. Yüzde yüz Türk olduğun gün cihan senindir...
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Irkdaşlarım bizim hedefe ulaşmamız için kilit noktalara gelmek zorundayız. Özellikle 20 yaşın altındaki türkçü gardaşlarıma sesleniyorum mutlak üniversitye girsinler ATSIZ hoca nın başına gelenlerini hepimiz biliyoruz. Yinede eğitimini tamamlayıp edebiyat öretmen olarak yıllarca çalıştı. Eğitimi olmasaydı biz ne onu tanırdık nede bu kadar bilinçli ırkçı olurduk.
TANRI TÜRKÜ YÜCELTSİN |
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
bundan önceki TÜRK OTAĞINDA ; bu konu ile ilgili Kemal beyin çok güzel bir yazısı vardı...
bu yazıda ; TÜRKÇÜ bir partinin kurulma zorluklarından , niçin kurulamayacağından her türlü çarpıcı örnekler verilerek açıklamalar yapılmıştı... elbette gönlümüz TÜRKÇÜ bir partinin kurulmasından yanadır.. lakin ; günümüzde TÜRKÇÜ parti kurmak mümkün değildir... |
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) | |
|
TÜRKÇÜ
|
Alıntı:
eğer mümkünse ve elinde hala o kaynak bulunuyorsa öğrenmek,okumak isterim.
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
|
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Benim bildiğim Kemal beğ bu otağda da bir yöneticidir.'Irkçı' yöneticimin Kemal beğ olduğunu sanıyorum.
Kendisinin bu konuda ve birçok konuda engin bilgisi vardır,İletilerini takip ediyorum pek yazmıyor fakat yazması gerektiğinde yazıyor. Kimse de Kemal beğ de dahil,yahu sizin aklınız yok mu siz de düşünüverin demesin. Bu mütevazilik olur,yağcılık da yapmıyorum ,konu ile ilgilil eski otağımda aklı karışmışlar için çok özlü yönetici iletilieri olurdu. Kaynakları sağlamdır , yöneticilerimin her iletisini okurum. Ezen Bolsın. |
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Bence Türkçüler asker yada siyasetçi olmalıdır.Sayısı artan Türkçülerin arasından böylece Gn.krm.başkanı bile çıkabilecektir.
Siyasetçi olursa da CHP'den girmeyi öneriyorum.Şahsen girmeyide düşünüyorum. |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|