Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 12.05.2008, 21:33   #16 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

TÜRKÇÜ HAREKET - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 28
TÜRKÇÜ HAREKET Rss Beslemesi
kürtler'in konuşma vasıfları varmıydı?

M.K Atatürk
TÜRKÇÜ HAREKET adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.05.2008, 21:37   #17 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

METE1989 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 112
METE1989 Rss Beslemesi
Selamün aleyküm zaten ülkücü ve ümmetçi selamıdır.Hiçbir TÜRKÇÜ selamün aleyküm diye selam vermez, kendisine verilirse de aleyküm selam diye almaz.
Alt 12.05.2008, 21:50   #18 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Araz Akçora - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 123
Araz Akçora Rss Beslemesi
Burada kelimenin kökenini öğrendikten sonra bu selemlaşma biçiminden daha çok iğrenmeye başladım.
Araz Akçora adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.05.2008, 22:04   #19 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

tiginalppusat - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 64
tiginalppusat Rss Beslemesi
Bu bize yabancı olan kelimeyi kullanmak ve kullandırtmak, arap emperyalizmine hizmetten başka birşey değildir. Bu cahil yobazların sosyo kültürel seviyeleri zaten düşük. Bari hizmetçi olacaklarsa Türkün hizmetçisi olsunlar ama, yo hayır onlar hayatlarında okudukları bir kitabın peşinden gidecekler. Tanrı bu zavallıları ıslah etsin. Esenlikler
tiginalppusat adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.05.2008, 23:09   #20 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

NoyanHan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 249
NoyanHan Rss Beslemesi
KocaTürk ırktaşımızın belirttiği gibi dilde yobazlaşma en üst noktadadır. Ulu Önderimiz, Başbuğumuz Atatürk'ün önemle üzerinde durduğu saf Türk dili günümüzde bir çok dil tarafından işgal edilmiş durumdadır. Günlük konuşmalarımıza yansımaya başlayan, dikkat çekici bir nokta "selam" ya da "merhaba" sözleri, gerçekten çoğu Türk gencinin bir başka seçenek düşünemediği sözlerdir. Bunların kullanım sebebi anlamları değil, diğer seçeneklerin bilinmeyişidir.
imkan yerine olanak,
alternatif yerine seçenek,
enternasyonel yerine uluslararası, demek küçük bir duraksamadan sonra olasıdır. Örnek bir uygulama, yüksek öğrenim gördüğüm yerdeki Türkçe öğretmenimce uygulanıyordu. Olabildiğince Türkçe sözcük kullanıp, her yabancı sözcükte uyarılıyorduk. Dildeki gelişim osmanlının son sürecindan Atatürk'ün yaptığı yeniliklere kadar bakılırsa kısa sürede ne büyük atılımlar yapılabileceği gözlemlenebilir.

Tek yapmamız gereken güzel Türkçemizi Ulusal bilinçle kullanmaktır.

TTKvY

Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir.
K.Atatürk
NoyanHan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.05.2008, 23:10   #21 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ TURANCI

TÜRK YILDIRIM - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: BOZKURT OTAĞI
İletiler: 315
TÜRK YILDIRIM Rss Beslemesi
Ben selamun aleykümün yahudilerin kullandığını bilmeden önce bile selamun aleyküm hiçbir zaman demezdim.Okurkan bile bana acayip geliyor selamun aleyküm demesi ,sanki çok yabancı gibi birde selamun aleyküm deyince sanki içimde bir karanlık oluşuyor gibi oluyor.Ama esenlikler deyince huzur buluyorum kendimi mutlu hissediyorum..Hatta bu konuda annemle çok tartıştığım bile oldu annem bir dükkana falan girerken selamun aleyküm de oğlum derdi bende hiçbir zaman demedim onun yerine her zaman hayırlı işler diyorum.Türkçe olmayan bir kelimeyi niye kullanıyayım ki. TTK

TÜRKÇÜLÜK SADECE BİR FİKRİYAT DEĞİL

AYNI ZAMANDA BİR MÜCADELE VE YAŞAYIŞ

BİÇİMİDİR.

TÜRK YILDIRIM adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.05.2008, 02:12   #22 (İleti Bağlantısı)
|͇̿c͇̿¤̿ ͇̿|

Türk Kızı__ - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: İstanbul
İletiler: 76
Türk Kızı__ Rss Beslemesi
Ben de bu tip sözlerden hoşlanmıyorum, kullanmıyorum ve insanlara doğrusunun esenlikler, iyi akşamlar, günaydın gibi Türkçe sözcükler olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Ama selamun aleykümün hala Tanrı nın selamı olduğunu savunanlar var özellikle yaşlılar bu konuda diretiyor. Aynı şekilde esenliklerde de o ne ya ilk kez duyuyorum gibi tepki veren bile oldu (:
Alt 13.05.2008, 20:00   #23 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ATABEK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 206
ATABEK Rss Beslemesi
merhaba çok eski arapça bir deyimdir...eskiden çölde dolaşan arap bir vahaya gelince seslenirmiş "merhabaaaa" diye yani " ben sana zarar vermeyeceğim" diye...vahadakilerde "merhabaa" derse vahaya girermiş yoksa yola devam :)...

Selam ise ibranice şalom kelimesinde gelir barış demektir... şalom aleyihem..."barış üzerinize olsun" anlamındadır...

şurdada görüldüğü gibi bizler bile araştırmamıza rağmen farklı anlamlarını buluyoruz bu sözcüklerin...anlamını bilmediğimiz bu kelimeleri kullanmayalım esenlikler, iyi günler, günaydın, tünaydın, iyi akşamlar, iyi geceler....gibi kelimeleri kullanabiliriz...tek kelime yerine günün değişik zamanlarında farklı kelimeleri kullanmak dilimizde zenginleştirir.

kalın sağlıcakla...

Cengiz Han
ATABEK adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.05.2008, 11:29   #24 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Güntülü - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 380
Güntülü Rss Beslemesi
Sayın KOCATÜRK' e verdiği bu faydalı bilgi için teşekkür ediyorum. Fakat ATABEK "merhaba" nın arapça olduğunu belirtmiş. Aradaki ikilemden dolayı TDK'nın sözlüğünden bakma gereği duydum ve farsça değil arapça olduğunu gördüm.
Güntülü adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.05.2008, 16:56   #25 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Savaşçı_Türk - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Istanbul
İletiler: 57
Savaşçı_Türk Rss Beslemesi
Bizim okulda da etrafa dindarlık taslayan birisi var benim sık sık Nihal Atısz'dan, Türkçülük'ten, vs. bahsettiğimi biliyor.Bana inadına selamın aleyküm diye selam verdiği zaman selamın aleykümün Türkçe anlamından yola çıkarak senin de üzerine olsun diye karşılık veriyorum mahsustan. Adam niye öyle dediğimi anlamıyor. Ben de Türkçe karşılığıyla aldım selamını diyorum. Bozuluyor sen Müslüman değil misin diye. Selamın aleyküm ne demek diye sorumyorum bilemiyor. Ya var mı böyle zihniyet kandaşlar ya. Adam Müslüman selamı(!) olduğunu iddia ettiği selamın aleykümün anlamını bile bilmeden laf olsun diye söylüyor. Hem de bu kadar dindarlık taslayan birisi Müslüman selamının(!) anlamını bilmiyor. Gerçekten çok garip...
Savaşçı_Türk adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.05.2008, 21:30   #26 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İlter Noyan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 46
İlter Noyan Rss Beslemesi
Câhillere lâf anlatmak, deveye hendek atlatmaktan daha zordur. Anlattıklarınızı anlamazlar, anlasalar da yanlış anlarlar. Keşke problem sâdece "Şalom Alekum" olsaydı. Aydınlatılmaları gereken bir sürü insan ziyanlığı, aydınlanması gereken bir sürü mevzû var. Velhâsılıkelâm işimiz zor.

Geçen gün hasbelkader bulunduğum bir ortamda mevzû inançlardan açıldı. Herkes fikirlerini söyledi, ben de söyledim. Masadaki bir kişi bana hitâp ederek, "Sen sırat köprüsünden geçemezsin" dedi. Ben de, "hayrola, yeni mi yapıldı o köprü? Boğaziçi köprüsünden ve Fatih Sultan Mehmet köprüsünden rahatlıkla geçiyorum, oradan da geçeriz elbet" dedikten sonra başladım anlatmaya... Sırat köprüsü, İslamiyet ile başlamış bir inanç değildir. Îran'ın eski dini Zerdüştlükte "Cinvat" diye bir köprü vardır. Günahkâr kişi öldükten sonra bu köprüden geçemez ve cehennemi boylar. Dindarlar ise rahatça geçerler ve cennete giderler. Cinvat köprüsünün orta kısmı çok keskindir. Yâni aynı İslâm inancındaki gibi kıldan ince, kılıçtan keskindir.

Ben bunu anlattıktan sonra ortamda derin bir sessizlik oldu, aval aval baktılar yüzüme. Zâten bu konuları kime anlatsam herkes aval aval yüzüme bakıyor. Ortamdaki mâlum vatandaş, "cehennemde yanarken anlatabilecek misin bakalım bunları?" dedi. Ben de, "güneş kremimi yanıma alırım" dedikten sonra başladım anlatmaya... Kenâniler Tanrı'ya kurbanlar sunarlardı. Bu kurbanları çocuklardan seçerlerdi. Kenânilerin Tanrı'ya kurban olarak sundukları çocukları yaktıkları yere "Gehenna" denirdi. İslam inancındaki cehennem, aslında Kenâni inancıdır, ritüelidir. Ayrıca cehennem kelimesinin kökeni İbrânice "Gehinnom" sözcüğünden gelir.

Daha buraya yazmadığım bir sürü şey anlattım. İçlerinden bir tânesinin kafası anlattıklarıma yatmış olacak ki, ortamı terk ederken "en yakın zamanda tekrar görüşelim, irtibâtı koparmayalım" dedi. Ben de, "Bilmemek değil, öğrenmemek ayıptır. Ben de bunları okuyarak, araştırarak öğrendim. Elbette görüşürüz" dedim.

Bu olayı şunun için anlattım; Irkımız yıllardır afyonlanıyor. Afyonlamanın değişik şekilleri vardır. Televizyon kanallarındaki eğlence programları da bir afyonlamadır. Çünkü kendisini eğlenceye adayan bir insan, millî menfaatlerine ters düşen olaylarla ilgilenmez, sorgulamaz, düşünmez. Bu durum da kötü niyetli bâzı kişilerin işine gelir. Zîrâ sorgulayan ve araştıran insanları yönlendirmek imkânsızdır. Futbol da bir afyondur. Kafasını futbola takmış, futboldan başka hiçbir şey düşünemez hâle gelmiş bir insan, millî dâvâlara karşı duyarsızlaşır. Çünkü onun en büyük derdi, taraftârı olduğu takımın hakem tarafından haksızlığa uğramış olmasıdır. Tabiî ki hem futbolla ilgilenen, hem de millî menfaatlerini düşünen insanlar da mevcuttur. Böyle insanlara diyecek lâfım yok. Benim kızdıklarım, futboldan başka bir şey düşünmeyen insanlardır. Din de bir afyondur. Câhil kitleleri yönlendirmenin en kolay yolu dindir. Uyuşturucu da bir afyondur. Şâyet bir milleti imhâ etmek istiyorsanız, ilk önce o milletin gençlerini etkisiz hâle getirmeniz gerekmektedir. Çünkü uyuşan bir gençlik, millî dâvâlara karşı duyarsızdır. Onun tek amacı uyuşmak, sonra biraz daha uyuşmak, sona biraz daha uyuşmaktır. Ve bu uyuşuk genç en sonunda bir geri zekâlı olur. Kafası durur, metabolizması bozulur, dengesizleşir, âilesine maddî mânevî zararlar verir. Bunlarla meşgûl olurken de vatanı ve milleti düşünemez hâle gelir.

Ey Türk gençliği, sana sesleniyoruz; Atatürk'ü düşün. Senin için nelere katlandığını, seni güzel ve onurlu bir istikbâle kavuşturmak için ne zorluklara göğüs gerdiğini düşün. Sende hiç ahde vefâ duygusu yok mu? Atatürk'e olan minnet borcunu Arap'a, Yahudi'ye, Avrupa'ya özenerek mi ödeyeceksin? Düşmanların propagandalarına aldandın, yabancı kültürlerin elinde heder oldun, mahvoldun. Yoksa seni harekete geçirecek bir kudret kaynağı mı arıyorsun? O hâlde damarlarında dolaşan kanın farkına var. Muhtâç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

Tanrı Türk'ü Korusun!
İlter Noyan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.06.2008, 00:57   #27 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alpata Toktamış - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 22
Alpata Toktamış Rss Beslemesi
KocaTürk Kandaşımın vermiş olduğu bilgiler gerçekten çok gerekli ve aydınlatıcı.Ancak benim eklemek istediğim şudur.Evet bu tür selam şekli yahudilerden araplara geçmiştir ve şalom kelimesinden türemiştir.Ancak asıl kökeni iki toplumunda benimdemiş olduğu Hz.Süleyman dan gelektedir.
Alpata Toktamış adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.06.2008, 16:22   #28 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.350
Buğra Şad Rss Beslemesi
Alıntı:
Alpata Toktamış´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ancak asıl kökeni iki toplumunda benimdemiş olduğu Hz.Süleyman dan gelektedir.
Hem yahudilerden geldiğini kabul ediyorsun, hem de asıl kökenin Süleyman olduğunu söylüyorsun. O hâlde Süleyman da İbrahim gibi bir yahudi. Öyle mi?

Ayrıca "Hz" ne demek? Böyle özenti işler yapma.
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.06.2008, 17:12   #29 (İleti Bağlantısı)
Atsızın Öğrencisi

Mavi Börteçine - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 127
Mavi Börteçine Rss Beslemesi
Öyle alışmış ki millet bunu kullanmaya...Çıkaramıyor bir türlü doğrusu.
Mavi Börteçine adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.06.2008, 22:40   #30 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

60tokat - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 2
60tokat Rss Beslemesi
Herkese esenlikler diliyorum. Aranıza yeni katıldım ve ilk sorumu dile getirmek istiyorum:

Ben, Türkçe olmadığını bildiğim "İnşallah" sözcüğü yerine "Umarım" demeyi tercih ediyorum ancak bugün bu konuyu okuduktan sonra sizlerden "umarım" sözcüğünün de Türkçe olup - olmadığını öğrenme ihtiyacı hissettim.
60tokat adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler