Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 01.06.2008, 22:54   #31 (İleti Bağlantısı)

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,521
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
HAVLAYAN YOBAZ

Çağatay ırktaşım sağolsun , bana haber verdi..

Irktaşlarımında haberi olsun dedim.

Yobazlar kendi dergahlarında bizden bahsediyormuş.

Şahsen gurur duydum.

http://....
KOCATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.06.2008, 03:38   #32 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Malazgirt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 122
Kendileri de ırkçılık yapmıyor mu? Bizler selam vermeyi Türkçe olarak yazmak istiyoruz ama bu yobazlar selam vermek için bile Arapça şartı getiriyor. Esenlikler dediğimiz zaman günaha giriyorsak, Türkçe kullanımını dışlayarak ve ayrımcılık yapıp günaha girmiyorlar mı?
Konuyu açan kişi, İslam yazarken İ harfi büyük ama Türk yazarken T harfini küçük yazmış. Al bir günah daha buldum Resmen ayrımcılık yapıyor. Onların inanışına göre günah değil mi şimdi bu? Sevgiden, kardeşlikten bahsederler ama bakış açılarını görüyorsunuz.
Esenlikler.

Malazgirt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.06.2008, 12:24   #33 (İleti Bağlantısı)

Ağabay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 505
Kocatürk kandaşım bilgiler için teşekkürler.Ben henüz 19 yaşında bir genç olarak Türkçeye sahip çıkmak için elimden geleni yapıyorum ve arkadaşlarımada bu düşünceleri iletiyorum.Verdiğin yazıyı bütün arkadaşlarıma okuttum.Hepside biz bunların hiçbirini bilmiyoruz dediler.ÇOK teşekkür ettiller ellerine sağlık,esenlikler...

Uğruna canımız feda,
Var olsun TÜRK IRKI...
Ağabay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.06.2008, 11:11   #34 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kaşkır adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 243
Alıntı:
Orkun adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Başlıkla pek alakası olmadığı halde, bir başka konuya değinmek istiyorum: Isim Konusuna.
Attila, Cengiz veya Kürşad isimli bir arab tanıdınız mı hiç? Bana daha hiç ras gelmedi, fakat Muhammed, Ibrahim vs. isimli nice Türk var. Bu çok önemli bir konudur! Çocuklarımıza Türk isimleri verelim, çevremizdeki arkadaşları ve akrabalarımızı da bilinçlendirelim. Bir Türk nicin arab ismi taşışın?arab isimlerine HAYIR!

Esenlikler
gerçekten çok iyi bir konuya değinmişsiniz Türkçe isimli bir arap görmedim ama arapça isimli Türk çok gördüm bunlardan biriside benim malesef.....

Kaşkır Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.11.2008, 20:12   #35 (İleti Bağlantısı)
Turancı.

Alpata Toktamış adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 35
Cevabını bildiğin soruyu sormamalısın.Ne bekliyorsunki kürdofillerden.Kan lazım önce .Damarlarından akan asil kan.Yokki ne bekliyorsunuz.Bunlar kardeşinide sever Anasınıda Babasınıda.Zaten kendiyle barışık olmayan toplumla barışık olamaz.
Alpata Toktamış Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.12.2008, 18:02   #36 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Türkçü

JİTEM adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 29
Alıntı:
KOCATÜRK adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
selamın aleyküm ?????

İslam birliği taraftarlarının mesele haline getirdikleri konulardan biri de selamlaşma işidir.

Bunlar 'günaydın'ı kabul etmiyorlar. 'Selamünaleyküm' diyorlar ve bunun Müslümanlar arasında manevi bir bağ olduğunu ileri sürüyorlar.

Müslümanlar arasında manevi bağ selamlaşma ile olacaksa bütün Müslümanların Türkçe selamı kabullenmeleri mantık ve ahlak icabıdır. Çünkü islamiyeti koruyan, yaşatan ve yüceltenler sadece Türkler olmuştur.

[/color](Yazının bir kısmı Nihâl Atsız'dan, bir kısmı da Atsızcılar otağındaki başlıklardan alıntıdır.)[/b]
Bu kısım Nihal ATSIZ'a ait. ATSIZ "İSLAM BİRLİĞİ KURUNTUSU" makalesinde arapça selamlaşma konusuna değinmiş ve bu yorumu yapmıştır.

Alıntı:
Sosyalizmin ne demek olduğunu anlatan, komünizme geçiş köprüsü olduğunu bildiren şu parçayı bütün Türkçülerin (gerçek Türkçülerden bahsediyorum, selamünaleykümcülerden değil) dikkatle okuması, okutması lazımdır:
...
(Ulu Rehber NİHÂL ATSIZ - İşte Sosyalizm)
Nihal ATSIZ İşte Sosyalizm makalesinde de selamün aleyküm şeklinde selamlaşanların daha doğrusu selamlaşmayı bu şekilde yapan zihniyetin sahiplerinin sahte Milliyetçi olduğunu, gerçek Türkçü olmadığını vurgulamıştır.

-

Türk milletinin kuruluşunda etkili olduğu görülen tabiî gerçekler şunlardır:
a) Siyasî varlıkta birlik B) Dil birliği C) Yurt birliği D) Irk ve menşe birliği E) Tarihî karabet F) Ahlâkî karabet
(BAŞBUĞ ATATÜRK - 1930)
JİTEM Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.12.2008, 19:37   #37 (İleti Bağlantısı)

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,521
Alıntı:
JİTEM adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu kısım Nihal ATSIZ'a ait. ATSIZ "İSLAM BİRLİĞİ KURUNTUSU" makalesinde arapça selamlaşma konusuna değinmiş ve bu yorumu yapmıştır.
Elbette önemli alıntılar ; ya BAŞBUĞ'dan alınır , ya da TÜRKÇÜ Rehberi ATSIZ ATA'dan alınır.
Alıntıya kafa takmak yerine , içeriğine dikkat çekerek gençlere hatırlatmak daha doğru değilmidir ?

ATSIZ ATA'dan veyahutta BAŞBUĞ'dan değilde ; herhalde caferi'den , hanifi'den , hambeli'den , muhammed'den alıntı yapıp , dikkat çekecek halimiz yoktur.

Benim nacizane önerim ; ATSIZ ATA ve BAŞBUĞ'dan yapılan alıntılara kafayı takmak yerine ; yazının içeriğindeki hususları Otağda bulunan genç ırktaşlarımıza her vesile ile hatırlatmak ve TÜRKÇÜLÜK bilincini pekiştirmek yolunda adımlar atmanızdır.

Hülasa ; üzüm yiyiniz.. Bağcıyı dövmeyiniz..

Esenlikler..
KOCATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
????? , aleyküm , selamun

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler