![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Anayasa meydanlara taşınıyor...
Seslerini yükselterek cumhurbaşkanlığı ve genel seçim sürecinde milyonların katıldığı Cumhuriyet mitinglerini organize eden kadınlar, AKP tarafından hazırlanan ve türban konusu başta olmak üzere birçok tartışmayı beraberinde getiren yeni anayasa taslağı için de harekete geçiyor.
Cumhuriyet mitinglerinin organizatörlerinden birisi olarak dikkat çeken ve CHP’den İstanbul Milletvekili olan Prof. Dr. Necla Arat,“Kimse kazanılmış haklarından vazgeçmez. Mutlaka bizim kadınlarımız da kazanılmış haklarına sahip çıkacaklardır.Biz şimdi anayasa taslağının bir somut metin olarak net şekilde ortaya çıkmasını istiyoruz."diye konuştu. Kadının ‘vesayet altındaki bir cins’ konumuna düşürülmesi, demokrasi ve eşitliğe aykırıdır ve bunu şiddetle reddediyoruz. Türban da bu bakış açısının bir uzantısıdır aslında. Kadının ikinci sınıf insan olarak görülmesi anlayışının bir ürünüdür. ‘Kadına, özürlü, yaşlı ve çocuk muamelesi yapılır’ gibi bir genel anlayışları var. Onlarca kadın örgütü ve binlerce bağımsız kadın bu konuda çalışmaya başladı bile. Her gün yüzlerce kadın yolumu kesiyor, ‘ne yapacağız’ diyor. Onlara önderlik etmemizi istiyorlar. Kadınların susacağını sananlar, kadına çarpık bakanlardır. Bu şekilde kadını ikincileştiren, çocuk doğurma fabrikası ve çocuk bakıcısı gibi gören anlayışın başarılı olamayacağını göstereceğiz. Kadınlar hiçbir şeyi görmüyor sanmasınlar, biz herşeyi görüyoruz ve bunu bütün topluma da anlatacağız. Yapılan çalışmaların demokrasi ve laiklikle de hiçbir alakası yoktur. Bu daha çok din devletine gidişin planıdır ve anayasasıdır. Bu tür çabalarda önce kaybeden hep kadınlar olur. İşte biz de buna direniyoruz. AKP anayasasına önce kadınların karşı çıkması lazım. Milyonlarca kadın buna razı olmayacak ve direniş göstereceklerdir. Kararlı milyonlar bunu kabul etmeyecektir... kaynak : akşam ***** Çağlayan,Tandoğan gibi yerlerde milyonlar sesini yükseltti,tepkisini ortaya koydu, yeni anayasaya karşı yine boyle bir uygulama olursa kesinlikle destek vermeliyiz diye düşünüyorum...
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
yaklaşık 15 gün sonra anayasa referandumu yapılacak..
bu referandumda " cumhurbaşkanını millet seçsin mi ? " diye sorulacak. milletimizin eğitimsiz , cahil , günü birlik yaşayan , bilinçsiz , ileri görüşlü olmayan , kolay kandırılabilir olduğunu göz önüne aldığımızda ; benim oyum " HAYIR " olacaktır. Evet oyu verdiğinizde , 12. ve daha sonra gelen bütün cumhurbaşkanlarının ümmetçi olma ihtimali vardır. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Onemli olan sistem degisikligi, cumhurbaskanini kimin sececegi onemli degil pek. |
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Cahil cahili , Akıllı akıllıyı seçer. Cahili akıllı yaparsan problem kalmaz. Silahların asla yapamadığını yapmış olursun. Cehalet genetiktir. Silahlarsa genleri ayırt ederek vurmaz. Vursa sorun olmaz. Genleri ayırt ederek vuran, sadece kalıtsal özelliğimize bağlı ahlaki değerleri içeren yenibir toplum anlayışı, sistem olur. Bu sistem farklı ırkların yeni değerlere uyum sağlayamamasını dolayısı ile baskı altında olmasını(Bu gün islam dini baskısı ile kalıtsal hakimiyetimizi kaybettirme çabasının tersi)zamanla Türkün dışındaki bütün ırkların kalıtsal hakimiyetlerini tüm dünyada kaybetmelerini sağlar. Yüz yıllar sonra Türkün hakimiyeti sağlandıktan sonra böyle bir sistemle çok daha güzel bir hayat kurarız.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Amaçları; Anayasanın ve hükümlerinin pek de önemli olmayan ve hatta çağın pek gerisinde kaldığını laf etmek.Oysaki çağın gerisinde olanların 70 yıl bile değil azami 140 yılı aşan ahmaklığı ile bu zihniyetin yenilikten bahsetmesi gülünesi dahi değildir.(Açıkca Laik Cumhuriyete saldıran bu gibiler hakikaten büyük oluşum içindedirler.)
Cumhuriyetin temel değerlerine saldıranları görmeyene de ne demek lazım gelir bilemiyorum. Halk böyle istedi bak gördün mü,senin zihniyetini değil artık benim zihniyetimi seviyorlar demek için can atanlara duyurulur. E sen; seçimden 16 gün önce sandığa oturan,sandığın 3 gün içinde sonucunu seçim merkezine aktarması gereken değilmi idin? Ne oldu seçim tertibatı mı değişti yobaz? Sandık açılmış ses yok sonuç yok saatler sonra geliyor sonuç. Bu adamlar seçime olmadık,alışılmadık hileler ettiler,fikrimdir. İleride rezil olacak olan da ben olayım haydi fakat,bu konuyu küçümsüyorsunuz,geçiştiriliyor ırkdaşlarım .. Açıkca hile etmişdir bu soysuzlar. Referandum hikayesine gelince; Bu tarihte ilk defa istendiğini dahi icabi etmek zorunda olan bir hükümetin dayatması ile gerçekleşecek olan referandum olacak. Herşey usülünde imiş gibi görünebilir,Değildir.Neden ? Cumhurbaşkanı abidullah gül.Referandum zihniyeti akılcı bir zihniyet ise başka aday çıkarır?? Bu akepeli çok görmüşler(?) bize neyi öğretecekler.? Adayın belli meclisde koltuk sayın belli e öyle seçildi bu adam? Referandum ne için oluşur bir bakmak lazım..Buna halk oylaması bile denilemez bu acaip bir oyundur. Referandummuş... Sonucu belli referandum ile ne yapmak niyetindeler? E Türkçü ahmak değil gülmüyor,ağlamıyor,diş biliyoruz. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| anayasa , meydanlara , taşınıyor... |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|