![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
tayyo ve saz ekibi bir seçim bittiğinde diğer seçime hazırlanıyor,biz TÜRKLER de kızmayıp önümüzdeki seçim için yatırım yapmalıyız. Yakın çevremden örnek vereyim.TÜRK KANI taşıyan çok tanıdığım var o kadar vurdum duymazlarki,bana dokunmayan yılan bin yaşasın cümlesini o ufacık beyinlerine kazımışlar,bunLar TÜRK ama atalarının kim olduğunu unutmuşlar,sadece atalarınla övünür dururlar,vatan için hiç bir şey yapmayan gereksiz karakterlerdir. yılan bunları ısırmaya başladı haberdar bile deiller,ne yapmalı bu kişileri tekrar aramıza katmak için,ben elimden geleni yapiyorum anlatıyorum,yalnışlarını söylüyorum .haklısın diyor ve 2 saat sonra yine bana dokunmayan yılan bin yasasın anlayısına devam ediyorlar. sizlerden yardim istiyorum,bunlara TÜRKLÜĞÜ tekrar nasıl kazandırabilirim. SizLerLe Dost oLmayan Benim Düşmanımdır. |
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bir de ısrarla çiftçiye vaad edileni gözardı eden ,atasını toprağını bilen , gerekirse aç yatarız diyen çiftçi ailesini düşününüz.
Vaade kanmayan( vaadedilen yüzde 25-45 değil sadece yüzde 8!) ve dahi dişlerini sıkıp evine ekmekten fazlasını götürmeyi amaçlayan asil Türk köylüsünü düşününüz. Çünkü o adam söylenenin yapılmadığını biliyor.Ama diyor ben çalışıyorum hakkını alacağım elbet. Alamıyor hakkını bu çalışan.Komünist odaklanmanın tuzağına düşecek,çok sevdiği Atatürk'den bambaşka bahsedecek tuzakcıların tuzağına düşecek.Çakallar etrafta billiyor,ses edemiyor. Üç kuruş için çırpınıyor,elde bir tutam para kalıyor.Onu da ailesi için harcayacak zamanı olmuyor,ona gün de denmez ay da yıl da böyle çalışan Türk köylüsü artık huzuru güzel günü hayal edebiliyor sadece.Komünist onun ızdırabına son verecek,ümmetçi onun ızdırabına son verecek. Kanmıyor bunlara çünkü anasına söz verdi illede Türk diyor Atatürk diyor. O gibisi gelmez eğer gelirse de başımıza nur olur diye kısık sesle mırıldanıyor. Türk köylüsü çileli bile değil sadece küskün. O , çileyi sineye atmış toprak dövüyor. |
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben cahilleri ve hainleri bir kenara bırakıp; eğitimli ve modern geçinen kesimin nasıl ve niye AKP'ye oy verdiğine kafa yorduğumda; aklıma sadece bilinçsizce sırf şahsi çıkarlarını korumak ve güvence altına almak isteğinin buna neden olduğu izlenimine kapılıyorum.
Bu sığ kafalıların düşünce tarzlarının; "Bankadan uzun vadeli kredi çektim. Yeni bir hükümet ile enflasyonun artmaması, faiz oranlarının yükselmemesi için ben bu seçimlerde şimdilik AKP'ye oy verdim", "AKP tek parti, adamlar çok çabuk ekonomik kararlar alıp; yasalaştırabiliyorlar, eğer şimdi koalisyon hükümeti olsaydı bir karar alınması ve yasalaşması için çok uzun zaman geçmesi gerekirdi..", "Tek parti var, istikrar var. Ne gerek var şimdi boşuna kriz yaratmaya" şeklinde olduğunu ve bunun gibi daha çok örneğini verebileceğim saçma sapan geçerli olmayacak mazeretler ürettiklerini duyuyorum. Bugünlerde bu kesim şunu dillendirmeye başladı: "Belediye başkanlığı seçimlerinde de, AKP'nin oy aldığı yerlerde hizmet isteniyor, hükümetin belediyelere ayırdığı bütçelerden sorunsuz faydalanılması isteniyorsa, o zaman belediye faaliyetlerinin; önü tıkanmadan, zorluk çıkarılmadan sorunsuz şekilde icra edilebilmesi için AKP'ye oy vermek gerekir". Sonra aynı bu sersem kesim gazetelerde din devletine doğru gidiş ile ilgili telaş ettirecek haberler yayınlandığında utanmadan "asker gereğini ne zaman yapacak", "darbe olur mu?", "darbe olsa da bu adamlar yola gelse" diyebiliyorlar. O zaman bu adi insanlara söylenecek tek söz var o da; "Beter olun. Karılarınız da kızlarınız da çarşafa bürünsün peçeleri taksın, sizde beş vakit namaz ve dini kurallara göre yaşamayı, arapça öğrenmeye, araplaşmaya başlamaya hazır olun. Ben mi dedim size gidin bunları seçin diye? Seçerken iyi di ama konuşmaya, şikayet etmeye gelince asker darbe yapsın. Yok öyle yağma, sen oyunu bunlara vereceksin, sonra da şikayet edip darbe olsun diyeceksin. Sonra darbe olunca da 20 yıl boyunca, darbe oldu anamız ağladı, hak ve özgürlüklerimiz elimizden alındı edebiyatı yapıp; darbeyi ve yapanları suçlayacaksın. Sizin gibi oylarını AKP'ye vermiş olanlar ve böyle düşünenler, Beter olun!" demek geliyor insanın içinden ama diyemiyoruz. Yine normal reflekslerimiz devreye girip; uygun cevapları veriyoruz. Türk olup, bu şekilde davrananları nasıl nitelendireceğim konusunda açıkcası ben de sıkıntı yaşıyorum. Tepkisiz bir toplum olmamız ve geçmişte yaşananların ışığında aklıma "Biz her kanlı olaylardan ve büyük kayıplardan sonra ders çıkaran bir milletiz. Acaba bu durumda da geriye doğru dönüşü olmayacak şekilde kararlar aldıracak kanlı olayların ertesinde, alınması gereken dersler alınır ve bu dersler tüm toplumun beyinlerine kazır mı?" diye düşünmekten kendimi alamıyorum. Ne dersiniz? Sağlıcakla kalınız... |
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Son seçimlerde, hep beraber gördük nasıl % 47 alındığını. İnsanlarımızın sırtını tatlı sözle, din ile, iman ile vb... tatlıca sıvazladığında alınırmış. Türk milleti rahatına düşkün olup, günü birlik yaşantısı bir hastalık olduğunu anlayamıyor. Başımıza gelen onca felaketleri kolayca unutabilecek balık hafızalıdır.
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
sayın Irkdaşım ne kadar sinir olduğunu tahmin ediyorum,ama TÜRKLÜĞE hakaret ediyorsun sana yakışmıyor, siz birde yöneticisiniz siz böyle davranırsanız cemaat ne yapmaz. saygılarımla, esenkalın. |
|
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Gayet sakinim, senin milletinin başbakanı terörist başına ''Sayın'' ve şehitlerimizede ''Kelle'' demişti. Daha sayamıyacağım kadar örnek yazabilirim buraya. Ülkemizde gelişen bütün olayları, sadece balık hafızalı kişiler unutabilir. Son seçimlerde, hep beraber gördük, nasıl % 47 alındığını : İnsanlarımızın sırtını tatlı sözle, özelliklede yumusak karni olan ; din , iman gibi unsurlari kendi rezil siyasetlerine alet ederek, tatlı tatli sıvazlayip, onlarin uykularina devam etmelerini sağlayarak, tabiki !... Fakat,üzülerek söylemeliyim ki, bütün bunlara zemin hazırlayan,sebep olan yine;Türk milletinin kendisidir ! Türk milleti yıllardır öyle bir hastaliğa tutulmuş, öyle bir uykuya yatmis ki : İktidarda bulundukları süreç boyunca, Akp‘nin, Türk milletinin aleyhine yönelik bütün bu çalışmalarını görmezden gelen; bugün de cebimiz doldu, karnımız doydu, isler yolunda, aman bana dokunmasınlarda, ne olursa olsun zihniyetini taşıyan, milli kimlik ve benliğinden uzaklaştırıldığını bile farkedemeden, kendi ülkemizde bizim aleyhimize olup biten olayları algılamadan ve sorgulamadan uzak, midesinin derdine düşmüş balik hafizali bireyler haline gelmistir. Hala uyumakta olan Türk milletini düşündükçe,büyük Türkçü’nün şu dizeleri akla geliyor : DURMA DÜŞMAN DURMA,GÜCÜNÜ ARTTIR. TÜRKLÜĞÜN BAŞINA HAKARET YAĞDIR. UYUYAN BİR KAVME BU FELAKET AZDIR.! VUR! ESKİ KÖLESİ UTANDIR ONU. BIRAKMA UYUSUN, UYANDIR ONU. ZİYA GÖKALP |
|
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
haklısın Yalınsak kandaş haklısın, bu bir ölüm uykusu...Günü birlik yaşamaya alıştırılmışların öncülüğünü yaptığı bir ölüm uykusu bu ve bizim yapmamız gerekende çok geçmeden ve mümkün olduğunca çok kişiyi bu ölüm uykusundan uyandırmak olmalıdır.
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Şahsen bende bu seçimlerin Akp'nin sonu olacağını düşünüyordum fakat tam tersi oldu.Yalnızca Chp oy kaybına uğradı.Chp'nin oyları Mhp'ye kaydı.
Akp'ye oy verenler pirince, bulgura kömüre kanan insanların yanında iş adamlarıda verdi.Çünkü hiç kimse ülkeyi düşünmedi herkes kendi cebini düşündü.Ülkemiz o kadar kötü durumdaki gelmiş geçmiş en büyük vurgunla karşı karşıyayız.Eğerki Akp dışında başka bir parti gelmiş olsaydı iş adamları zarara uğrayacaktı. Adamlar kadrolaşıyor en alt kademeden en üst kademeye kadar her yerde kendi adamları var.Memurluklara falan filan kendi adamlarını alıyorlar. İsterseniz Akp'ye üye olun bir deneyin bakın nasıl yardım edecekler.Oy toplamasını çok iyi biliyorlar! Bizim ailelelerimize baktığımızda en fazla 3-4 çocuk var bunlara oy verenlere baktığımızda 7-8 çocuk var. İnsanları aydınlatmak gerekiyor bu Akp konusunda fakat hepsinin gözü kör olmuş resmen.Hepsi hâyâl aleminde.Gerçeği göremiyorlar.Kimileride görüyor fakat işine gelmiyor.Ama en büyük katkı şeriat oldu.Şeriat isteyen Atatürk düşmanı herkes Akp'ye oy attı.85 yıllık Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkıp yerine şeriat getirme özlemlerini dindirme fırsatını yakaladıklarını düşünüyorlar ve bu düşüncede kalmıyor uygulamaya çalışıyorlar. ABD, AB, Yunanistan, Barzani ve diğer düşmanlarımızın hepsi bunları destekledi bu şekilde de %47 aldılar... |
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
cahil , eğitimsiz , bilinçsiz insanın bir siyasi yanı da yoktur.
O sadece kendisine benzeyeni beğenir. Küçük küçük avantaları vardır : kömür verene, makarna-nohut getirene verir oyunu. Kendisini temsil edenleri kütüphanede değil, dergah avlusunda görmek ister. Asla okumaz... Asla uyanmaz... Asla görmez... Asla düşünmez... Asla duymaz... Ve bunlar asla ilerde pişmanda olmaz. bunların verdiği oylarla ; vatanını , ırkını canından çok seven , ileri görüşlü , bilinçli , modern , laik , iyi eğitimli , kültürlü TÜRKÇÜ'nün verdiği oy aynı... bunlar koyun gibi.... aşiret reisi nereye derse , oraya oy veriyor.. bunlar günü birlik yaşıyor.. bugün cebine kaç kuruş girdi ? evine kaç gram nohut girdi ? onun hesabını yapıyor... bunlar kör cahil... seçim pusulasında yazılanları dahi okuma yeteneği yok.. çünkü okuma yazma bilmiyor... ama gözleri görüyor ya.... seçim pusulasında hangi desen hoşuna gidiyorsa oraya mühürü basıyor .. bu "gül" olur , "ampul " olur , "beygir" olur , " üç hilal" olur , "kırmızı yıldız" olur , "mavi-beyaz" amblem olur ...fark etmez... o an içinden hangisini beğeniyorsa mühürü oraya basar. bunlar bilinçsiz... aziz vatan toprağı yabancılara peşkeş çekilmiş , vatan bölünecekmiş , kürt devleti kurulacakmış , terörden hergün 3-5 kişi ölmüş... ...bunlar için önemli değildir... bunlar için önemli olan , günübirlik hayattır. bunlar eğitimsiz.. günlük yaşadığı halde , parasının değerini bilmez.. 2 sene önceki fındık fiyatından daha düşük ama geçen seneden daha iyi olan fındık fiyatını görünce , basar mühürü akp ye... bunların verdiği oy ile , TÜRKÇÜ'nün verdiği oy aynı değerde... kürtün verdiği oy ile , TÜRKÇÜ'nün verdiği oy aynı değerde... ümmetçinin , vatan haininin verdiği oy ile TÜRKÇÜ'nün verdiği oy aynı değerde... daha ne diyelim... |
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alınır ırkdaşlarım alınır. %57 oy bile alındı bu ülkede. Hatice'ye değil neticeye bakmak lazım. Menderes örneği gibi.
|
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
KocaTürk Irkdasim, degindiginiz bu noktalardan tek bir sonuç ortaya çikiyor, o da demokrasi tekerinin TÜRK milletinin aleyhine dönmeye basladigi gerçegi.
Egitimsizlik günmüzün aci bir gerçegidir, ve bu insanlar, özellikle sehire uzak olan küçük köylerde bazi $aklaban manipülatörler tarafindan kandirililabiliyor. Bu siralar televizyonlarda sikça gördügümüz dernekler türüyor "Baba beni okula gönder; yasasin okulumuz" gibi, bu dernekler bol bol reklam yapmalarina ragmen hiç bir somut faaliyetlerini göstermemeleri bende süpheler uyandiriyor, okumus teröristler yetistirmeye niyetlileri var anlasilan. Fikrimce herhangi birisi Egitime katkida bulunmak istiyorsa, bu tür dernekleri araci koymadan bagis yapmalari daha dogru olacagina inaniyorum. Bu arada Nasil 47% oy alindigi sorusuna gelirsek,bunun için yalanci, vatan haini, Türk yurdunu satmaya yeminli olmak, Türk düsmani olmak yeterli gibi görünüyor. Bu özelliklere partiniz sahip ise, iktidar koltugunu kaptiniz demektir.Günümüzde Aci ama gerçeklesmis bir olay.
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Hunlar ve Göktürkler zamanında olan milli bilinç günümüzde malesef yoktur.
İslamiyetin etkisi ile yoz arap kültürünün, Türkler arasında yaygınlaşmasıyla milli dönem kapanacak, yerine ümmetçi fikirlerin ön plana çıkmaya başlamasına sebep olacaktır. Başbuğumuz Atatürk ile başlatılan milliyetçi devlet anlayışı tam olgunlaşmadan, kürt ismet inönü tarafından yok edilmeye çalışılmıştır. Bunun dışındaki milli bilinci etkileyen etkenler şunlardır: -Başbuğumuz Atatürk'ün Türkçü olduğunun bir türlü kabulenilememesi. -Yol göstericimiz olan H.Nihal ATSIZ'ın Türk Milleti'nin yeterince tanımaması. -Kapkaççılık, hırsızlık... gibi suçlara verilen cezaların caydırıcılık özelliğinin olmaması, maymun başının idamını önlemek için idam cezasının kaldırılması. Buna kızan Türk Milleti'nin, devlet ile arasının soğumasına yol açmıştır. -Zeka, yetenek ve bilgi bakımından iyi olanların değilde, daha çok siyasilerin peşinde dolanan yalakaların işe alınması... Bunlara baktığımız zaman Türk Milleti'nin milli bilinçten uzaklaştırmak için neler yapıldığını görüyoruz. Böyle oluncada ülkemizi satan kişilere, kömür, bulgur,pirinç karşılığı oy verenler sayıca artmıştır. |
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
otağdaki tüm ırkdaşlarıma selamlar !
22 temmuzdan itibaren kendimi toparlayamamış hala şoku atlatamamış biraz da kızgın Türk kardeşinizim. Rizeliyim. Eskiden övündüğüm bu kelimeyi şimdi çekinerek söylüyorum. Oyumuzu HYPye verdik fakat aklımız Chp-Mhp iktidarındaydı. Bir de baktıkki bizim aylarca düşünüp verdiğimiz oyu Türk Milleti büyük abdestini yapar gibi vermiş. Doğudan Güneydoğudan gelen oyları anlarız. son 10 yıldır kürtlerin altın çağı sayılır Türkiyede. Fakat İzmirden %30 Tokattan %60 Trabzondan %50yi görünce yerin dibine girdim. Kan beynime sıçradı. Biz boşuna mı millete dil döktük laf anlattık kağıtlarla dolaştık. Bu kadar çok vatan haini var diyemem. Eğer %47 kadar vatan haini varsa zaten bölündük demektir. Hainlik yapanlar var ve farkında değiller. elin ateisti diye benimsenmeyen bir aydının kehaneti gerçek oldu Milletin %60'ı aptal çıktı. İhtimal vermediğimiz şey gerçek oldu. bu %60ın içinde kürt,laz, zaza vs envayi çeşit etnik dağılım var fakat Türklerde çoğunlukta. En kanıma dokunan da bu oldu. Oy veren adamlara sorduk Rizede BOP eşbaşkanıyım dedi bu adam nasıl oy verdin ? olsun bana ne zararı var. Çayını almadı bu adam çaya zam bile yapmadı ! ekonomi eyiye gidiyi bu sefer verecek her Allahın günü şehit veriyoruz sınır ötesi operasyon yapmıyor şehitlere kelle diyor yan gelip yatmayın diyor buna ne diyeceksin ? doğru diyi. ordu da madem çok biliyor bitirsin pkkyı Ordu yakalıyor tayyip affediyor pkkyı ! yok sezer affediyor tayyip 80 tane affeti. şimdi sen bu adama ne dersin ? vur suratına değneyi. isterse babam olsun. yaşı 60a gelmiş adamdır bu konuştuğum. bir tanesiyle de konuştum. meydan kürtlere kaldı dedim. niye ? içişleri bakanı kürt değil mi ? hepsini sana vermezler kürtlerden de olacak da. hem bu adam hemşerimdur. hiçbirşey kar etmedi koyun halkımız aptallığını tescilledi. Akrabalarımdan da %47ye katılanları gördüm. beynimden vurulmuşa döndüm. dayımla kanlı bıçaklı oldum araya başkaları girdi. Darbeden başka çıkış yolu göremiyorum. Fakat Atatürk Türk gençliğine hitabesinde harekete geçmesi için Ordudan polisten validen izin al demiyor. Bizzat örgütlen harekete geç diyor. Bu uğurda hapse gir dayak ye öl şehit düş fakat vatanın istikbalini bekasını koru diye emrediyor. Amerikan Kürtçü Partisine karşı mücadelemiz sert ve kanlı olmadıkça bu itleri ankaradan indiremeyiz. TSKnın elini kolunu bağlama derdindeler. halktan ümidimi kestim uğraşmak boşuna koyun koyundur. sığır gibi güdülmek derdindeler. çıkar uğruna babalarını satar hale gelmişler. Rizeden bahsediyorum Trabzondan bahsediyorum varın gerisini siz düşünün. Dedim ya eskisi gibi göğsümü gere gere Rizeliyim diyemiyorum. Ilımlı İslam projesine bizim millet sadece İslam olarak bakıyorlar. Ulan öyle bile olsa sen rum olarak doğsan Müslüman olma ihtimalin ne kadardı ? Önce Türk olacaksın be koyun ! inanın bu millet öyle din üzerinden oy veriyor ki din üzerinden ufak bir sömürü yapın bu cahil millet size çok afedersiniz açıkça verir. şeyhlerle yatan genç kadın tanıyoruz çok şükür. çok dertliyim doluyum sizle paylaşmak istedim. Harekete geçmek için içimizde bulunduğumuz şartları gözetmeyeceğiz. Başbuğun emrine göre hareket etmedikçe bu yaşanan Turuncu devrim artarak devam edecektir. |
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
ALPAGU
|
İnsanları karakter olarak ikiye ayırabiliriz:Birincisi sivril kıvrıllar, ikincisi ise kıvrıl ivriller.
Sivril Kıvrıllar:Hayatlarında hep yüksekten atanlar, her şeyde kavga ve şamata çıkarmak isteyenler ve kendilerinde olmayan kabiliyetler varmış gibi göstermek isteğine kapılanlardır.Bunlar atak,şamatacı ve ukala kimselerdir.Bunun gibiler ufak bir karşı çıkışa rastladıkları zaman,hemen kıvrılıp otururlar,bir kuzu gibi sakin ve sessiz olurlar.Bunlarda milli bilinç,izzetinefis,cemiyete saygı hisleri yoktur.İşlerini genellikle sinsice ve 3kağıtla yaparlar.Çünkü korkaktırlar. Kıvrıl Sivriller:Hayatlarında kıvrılmış sessiz ve sedasız yaşayan insanlardır.Tahammülün ve sabırın birer örneğidirler,sessizdirler,kimseye sataşmazlar,sakindirler,hiçbir ferde ilişmezler.Bazan kafalarına vurarak yanlarından geçersiniz,döner bakarlar,fakat gene ses çıkarmazlar. Fakat, bir gün izzetinefis denilen o kutsal varlıklarına,milli gurur denilen taptıkları o büyük ruha dokunduğunuz zaman hemen sivrilirler,ayağa kalkarlar,şahlanırlar ve kutsal haklarını almadıkça bir daha oturmazlar.Durmazlar ve susmazlar. İşte Türk'e has karakter böyle kıvrıl sivrildir.Kimseye ilişmez,sataşmaz,fakat bir defa da şahlanınca önünde dünyalar olsada duramaz. Bu sivril kıvrılların yaptığı herşey bizim şahlanmamıza neden olan süreci hızlandırmaktadır!!!
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sayın Manav; çok doğru şeylerden bahsetmişsiniz yalnız keşke oyunuzu hyp gibi yüzde 1 bile alamayacağı belli olan bir parti yerine CHP'ye verseydiniz. Halk partisinin maalesef bir oya bile ihtiyacı vardı. Biz ailece tatilimizi kesip İstanbul a gidip oyumuzu attık ama maalesef yetmedi. Gerçektende eğitimsizlik ve yoksulluk akp tarzı siyaset yapan partilerin çok işine yarıyor.
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| alınır. , g , nasıl , oy |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|