Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 08.10.2007, 01:29   #16 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 579
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
satukbugra adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Selamlar sitenize denk geldim Türkçü bir site olarak gözüküyor ama garip olan sizinde benimsediğiniz gibi( türkçüler ) herkes dininde özgür olmalı Allah ile kul arasında olan bişey, ezanın Türkçe okunması gibi konular açılmış boşverin bunları herkes inancını istediği gibi yaşasınkilisenin çanı nasıl çalıyorsa ezanda yüzyıllardır okunduğu gibi okunmalı bence esenlikler
Ezan zaten kafamızın dibindeki bir baskı unsuru ! Senin kafanın dibinde çan çalsalar ya da dibinde hazanlar dua okusa (hem de hoparlörle bangır bangır) tepkini çok merak ediyorum ne olurdu !

İnsanın iç inancı beni hiç ilgilendirmez ne halt yerse yesin; ama gelip de benim gözüme sokarak , kafama kakarak yaparsa hiç acımam, yerle bir ederim; çünkü bundan sonra yapmış olduğu bir din misyonerliğidir, baskıdır.

Boşvere boşvere bu hale geldik !

13 şehit mi olmuş ! Amaan boşver Allah rahmet eylesin, ibo şov'a devam..
Ülke elden mi gidiyor ? Bana dokunmasınlar da , maçı kaçırmayalım bu arada...

Daha neyi boşvereceğiz? Sizin gibiler yüzünden oluyor bu, sanki ülke refah ve zenginlik içinde, sanki haftada 10 şehit başka bir yerde oluyor.Nasıl olsa ümmetçilik ve din afyonu yaymış sizleri.Uyu uyu.. Evini bir gün düşman askeri bastığında da uyu !

Sizler uyuyorsunuz, gevşiyorsunuz, esniyorsunuz ama birileri dipdiri bir şekilde uyanarak, ülkenin ve koca bir ırkın temellerini oyuyor.
Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.10.2007, 01:31   #17 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 579
Alıntı:
BOZKURT01 adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Anlamadığın ezanı, kuranı okuyunca ne olduğunu sanıyorsunuz? Bu zihniyetle küfretseler dua diye amin diyeceksiniz. Biraz mantıkla bile bu sonuca varılır. TÜRK'ÜN YURDUNDA HERŞEY TÜRK'E GÖRE , TÜRKÇE OLACAK.
Aynen katılıyorum, Arapça küfretseler dua okuyor diye ağlayacaklar(Bu aralar ağlamak moda, "fetoş" hocaefendilerini taklit ediyorlar)
Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.10.2007, 04:11   #18 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Aybala adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 460
Sayın profesörü yürekte kutluyorum, hala böyle aydınlarımızın olması arablaşmadan kurtulma adına, umutların tükenmediğini gösteriyor.

Alıntı:
Selamlar sitenize denk geldim Türkçü bir site olarak gözüküyor ama garip olan sizinde benimsediğiniz gibi( türkçüler ) herkes dininde özgür olmalı Allah ile kul arasında olan bişey, ezanın Türkçe okunması gibi konular açılmış boşverin bunları herkes inancını istediği gibi yaşasınkilisenin çanı nasıl çalıyorsa ezanda yüzyıllardır okunduğu gibi okunmalı bence esenlikler
islam denen din arab yarımadası'ndan çıktığı için ezan arabça okunmuştu, çünkü herkes arabtı ve arabça biliyordu. yani, islam denen din eğer isveç'te doğmuş olsaydı isveççe okunacaktı. gerçi, 3 yaygın din de arab yarımadasından çıkmış ve sami ırkına gönderilmiştir, neden acaba(!)

Türkiye'de ise din ve vicdan özgürlüğü var, herkes kendi içinde istediği inancı benimser ya da benimsemez. Ancak, nüfusunun çoğunluğu müslüman olsa bile herkes arabça bilmiyor, bilmek zorunda da değil. Yani günde 5 kez duydukları tekerlemenin, insanlar ne anlama geldiğini bile bilmiyor. Geri kalmış arabların eski geleneklerini aynen devam ettirmek bugüne kadar yarardan çok zarar getirdi. En azından kendi adıma, ben ezanın arabça okunmasını bir çeşit arab emperyalizmi olarak görüyorum. Yani eğitim dilinin ingilizce ya da fransızca olması gibi bir şey çoğunluğun inandığı dinin arab diliyle uygulanması. Bu ülkede çoğunluk Türk ise ve Türkçe konuşuyorsa eğitim dili ve ibadet dili de öyle olmalı. Kişi çok meraklıysa arabçasına gitsin kendi evinde okuyup üflesin.
Aybala Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.10.2007, 05:24   #19 (İleti Bağlantısı)
ALPAGU

Emin Deha Sönmezışık adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 226
Öncelikle sayın rektörümü kutluyorum.
Dünyada çok az millet vardırki ibadetini anlamadığı dilden yapsın,bunların en başında Türkiye cumhuriyetinde yaşayan müslümanlar gelir.
Kuran bile kendisinin anlayarak okunacağını söyler,yani kuranı anlamadan okumak kuranın kendisiyle çelişir.Türkiyede 5 vakit namaz kılıp okuduğu ayetlerin anlamlarını bilen kaç kişi var acaba?Hatta öyle komik durumlar ortaya çıkıyorki miras hukukunu anlatan ayetleri dinlerken duygulanıp ağlayan insanlar var,bu kuşbeyinlilik değilde ne?
Türkçe ibadete karşı çıkan birtakım insanlar kuran surelerinin Türkçe okunarak onun maneviyatını ve anlamını yitirdiğini savunmaktadır.Bu nasıl mümkün olabilir?Eğer bir dil ve anlatım doğru düzgün tercüme edilemiyorsa ben o anlatım şeklinin kaypaklığından ve tanrısal olmadığından şüphe ederim!
Türkçü devrim yapıldığı zaman ilk işlerden biri ibadetleri Türkçeleştirmek olmalıdır,ki bu atgözlüklü,kafasında muhakeme yeteneği kalmamış,afyonkeş,uyurgezer beyinlerden kurtulalım...Bu toplumumuzda malesef kronik bir hastalık haline gelmiştir,hatta insanların psikolojisine öyle işlemiştirki Türkçe okurken bile anlayamayan gerizekalı insanlar ortada gezmekteir,çünki onun derdi anlamak değildir...O okuduğunu ve dinlediğini anlamamak üzere yetiştirilmiştir.Bu tip insanlar toplumun pislikleridir,temizlenmeleri gerekmektedirler!

Türk, Oğuz begleri budun eşiding. Üze tengri basmasar,asra yir telinmeser, Türk budun,ilingin törüngin kim artatı udaçı erti? Türk budun ertin,ökün!(KÜL TİGİN,doğu/22-23)
Emin Deha Sönmezışık Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.10.2007, 06:07   #20 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turak adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 766
Ezanin tamamen kaldirilmasi gerekiyorki ,arap kulturunden tamamen uzaklastirilsin.
4. Toplumcuyuz
5. Milli gelenekçiyiz
6. Şuurlu demokrasiye taraftarız
7. Ahlakçıyız
8. Bilimciyiz
9. Teknikçiyiz
Turak Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.10.2007, 09:39   #21 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Başkan Denktaş adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 611
Bende bir Bursalı olarak Sn.Rektörümüz Mustafa Beyi bu açıklamasından dolayı kutluyorum.Şahsı ile tanıştığımda yüzünde ki aydınlık Atatürkçü ifadeyi tekrar bu açıklamasında gördüm.Tanrı yüreğinin güzelliğini yüzüne yansıtmış.

KIROSUZ BİR TÜRKİYE.

Başkan Denktaş Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.10.2007, 11:12   #22 (İleti Bağlantısı)
Turk ırkçısı

KurtcebeNoyan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 145
Buradan ben soyle bir sonuc cikariyorum..Islam kesinlikle evrensel bir din degildir. Islamın mezhepleri arap kulturunun ta kendisidir.
KurtcebeNoyan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.10.2007, 13:17   #23 (İleti Bağlantısı)
Atatürkçü

Buğra Kun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 197
Alıntı:
Olm ne mal adamsiniz. Biz ''Turkcuyuz, Ataturkcuyuz, Atsizciyiz'' diyoruz, siz hala gelmis ''Din islerine karismayin'' diyorsunuz.

Turkce ezani, ilk defa kim okutmustur? Ulu Basbug´un hayata gecirdigi bir uygulamaya, hangi Turkcu, karsi cikabilir?

Ulu Basbug ve Atsiz Ata, arap´in dini ile ugrasmissa hatta elestirip yerden yere vurmussa, onlarin yolundan giden Turkculer olarak, arap´in dinini elestirmemiz gayet dogal degil midir?

Kaldi ki arapca ezan ile k.rtce bogurtulerin birbirinden ne farki vardir? Senin inancin diye arapca bogurtuleri hos gormeye kalkarsak, yine senin inancindan dolayi, k.rtleri ve diger musluman gayriTurkleri kardes ilan etmemiz gerekir.
Alt 08.10.2007, 13:28   #24 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

baykoca adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 16
O ilçe milli eğitim müdürüne arapça sövsen oturup ayet sanıp dinler muhtemelen.Bunlar bu kadar boş adamlar.Komik ve acizler ne deyim.
baykoca Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.10.2007, 13:49   #25 (İleti Bağlantısı)
Turk ırkçısı

KurtcebeNoyan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 145
Alıntı:
baykoca adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
O ilçe milli eğitim müdürüne arapça sövsen oturup ayet sanıp dinler muhtemelen.Bunlar bu kadar boş adamlar.Komik ve acizler ne deyim.

Soydaşım o millieğitim muduru denen meczup Milli egitim bakanliginin basindaki nurcularin atadigi beyinleri arap masallariyla hezeynlanan zerzavatlar degil mi? O toplantiyi terketmesi kadar dogal bir sey olamaz..Adama arapca sovsen yarabbi sukur diyecekler..Amcamin oglunun yatlili okudugu okulu ziyaret etmistim..Ogle yemeklerind ebende bulundum.. Yaklasik 300 kisi kadar ogrenci yemek esnasinda yaga kaldiriliyor arap masllariyla hezeyanlanan biri yemek duasi etmemeiz gerektigini soyluyor..Ayaga kalktik o ilkel adam ( yatili okulda imamlik yapiyormus) yuksek sesle arapca dualar etmeye basladi..Şok oldum.. Bir takim arapça sayiklamalardan sonra ellerini acip kisik sesle arapça lakirtilar soylemeye basladi benim tepem atti..diger zavalli ogrencilerde hicibrsey anlamadi arap sayiklamalarina ''amin'' diyor. Hic tereddut etmeden milli egitime sikayette bulunduk..Ama milli egitimdeki nurcu kadrolardan maalesef bihaberdik..Iste gencligimizi biz boyle yitiriyoruz.

Muslumandan cok muslumancilar ciksinda bize arabin dininin evrensel oldugunu ispatlasin simdi.
Verin islami araplara bana bozkurtum yeter
KurtcebeNoyan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.10.2007, 16:19   #26 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,721
Hiç bir din evrensel değildir ve olması da olanaksızdır. Üç semavi dinin üçünün de çıkış noktası ortadoğudur. Bir düşünün bakalım; neden bu dinlerden bir tanesi olsun batıdan doğmamış? Çünkü dünya tarihinin başlangıcından bu yana doğu toplumları duygu ağırlıklı, batı toplumları mantık ağırlıklı yaşarlar. Kimin daha başarılı olduğu ortadadır.

Bir kere uyuşmuş insan, hiç bir şey başaramaz hâle gelir. Hepinizin bildiği bir örnek vardır; bir köpekbalığını büyük bir havuzun içine koymuşlar. Yan tarafına da aynı havuzun içinde olduğu hâlde ayrı bir cam fanus içerisinde küçük bir balık koymuşlar. Köpekbalığı üç beş kere davranıp küçük balığı yemeye uğraşsa da elinden bir şey gelmiyormuş. Sonunda vazgeçip pes etmiş. Küçük balık cam fanus içinde çıkartılmış ama köpekbalığı bu küçük balığa saldırmıyormuş.

İşte insanları uyuşturmak da bu köpekbalığınındurumuna sokmak demektir. Din otoritesiyle yönetilen toplumlar, bu köpekbalığının durumunda olan insanlardan mürekkep olduğu için ne gelişebilir, ne de ilerleme kaydedebilir. Sadece bilmem ne ibadetinin, bilmem ne kısmına takılıp kalırlar.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.10.2007, 18:24   #27 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Jöntürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 365
Sayın Rektörü kutlarım özellikle bu günlerde böyle değerli kişiler bulmak çok zor.
Jöntürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.10.2007, 19:15   #28 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Asil_Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 17
İnsan anlamadığı kelimeleri nasıl olurda benimser ve buna inanç gösterir insanı dinden soyutlayan da budur. Bana sanki sureler okunurken sihirli birkaç sözcük söyleniyormus gibi geliyor. Kesinlikle yıllardır ezanın Türkçe okunması fikrindeyim Müslüman-Türkler in en büyük hakkı.
Asil_Türk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 08.10.2007, 20:07   #29 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turan efe adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 216
-Ezan Türkçe okunmali
-Muhammet geçen bölümleri degistirilmeli
-Araplarin içine kattigi kendi milliyetçiliklerini,ayni sekilde bizde katmaliyiz.
-Ve arapça yazilar kalksin.

Madem Tanri birdir bu konuda herkez ayni fikiri paylasiyor, bu uygulamalarin hiç sorun yaratmamasi gerekiyor.
Hani müslüman adam $ekilci olmazdi?
Alt 08.10.2007, 20:12   #30 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ

ÖZTÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 114
Sayın Profesörü yürekten kutluyorum.
araplık artık milletin kanına kemirmeye başladı.
TÜRK Cumhuriyetinde yaşıyorsan TÜRKÇE ezan okuyacaksın !

Mustafa Kemal ATATÜRK
ÖZTÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler