![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
BİRLİK
DÜŞÜNCEDE BİRLİK Tarih,milletlerin gıdalandıkları bal peteği gibidir. Tarihten ibret almasını bilmeyen,mazi ile irtibatını kesen milletler bunun daima zararını görmüşlerdir Hele bir milleti meydana getiren fertlerin arasına bölücü fikirlerin girmiş olması,o millet için bir felâkettir. Birlik ve beraberlik bulunmayan bir aile topluluğundan en büyük topluluklara kadar hepsi dama hüsrana mahkum olmuşlardır. İşte bu hususta tarihi bir vesika : “Bir zamanlar dünyanın en büyük devletlerini kurmuş olan Ortaasya Türklüğünü darmadağınık buldum. Aralarına ayırıcı fikirler girmiş olan Türk urukları kendilerini tehdit eden müşterek düşmanın üzerine varmasını unutup hakimiyet mücadelesine girmişler ,bölünmüşler ve zaman zaman Ruslardan yardım ister olmuşlardır.Ruslar ihtilafları maharetle körüklemişlerdir. ….Ruslar,Sir Derya havzasındaki Kazak Sultanlarını da boyunduruk altına alarak,gezintiye çıkar gibi Türkistan’a girdiler. Felâketi anlayan Türkmenler ve Kazaklar bundan sonra toparlanmaya gayret ettilerse de vakit geçmişti.” Yukarıdaki metin,bu gün Londra kütüphanesinde bulunan Hintli Müslüman âlim MİR İZETTULLAH tarafından hazırlanan rapordan alınmıştır. Bu rapor 1813 yılında İngiltere hükümeti tarafından ,Ortaasya Türkleri’nin o günkü durumunu tespit etmek gayesiyle hazırlanılmıştır.İki yüz yıla yakın bir zaman önce Türkler bu raporda anlatılan vaziyette idiler de bu günkü durum gerçeklere pek uygun bir halde midir ?..Bölünmüşlük hâla devam etmiyor mu ?.. Mensubu bulunduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ndeki durum pek mi iç açıcıdır ; ayrılıkçı fikirler yok mudur,bunlara karşı bir tedbir alındığı görülüyor mu ?.. Bu gün için bir hayal gibi görünen bütün Türklerin bir araya gelip bir bayrak altında toplanmış olmalarını görmek ; her Türk için özlenen kutsal sonuçtur. O gün geldiği zaman hep bir ağızdan şöyle kaykırılacağını ümit ediyorum : Dâvası yalın kılıç kesilmiş avucunda, O,dört yanı tutuşmuş bir kıt’anın ucunda Açılan ilk ihtilâl bayrağıdır Asya’nın Vay haline bu bayrak altına koşmayanın !... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bİrlİk |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|