![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ben bugün dışardaydım ve herde pankartlar gözüme çarptı. Rerefandumda evet oyu kullanın ve pankartta AKP logosu. Açıkcası yeni anayasadan pek bi haberim yok. Sadece cumhurbaşkanlığını halk mı seçsin diye oy vericez onu bile bilmiyorum.Ama eğer AKP evet deyin diyorsa kesinlikle hayır oyu vericem
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
akp ; referandumda "evet" çıkması için öyle büyük tezgahlar hazırlıyor ki ; referandum konusu bile saptırılmış..
kör cahil , eğitimsiz , bilinçsiz , günübirlik yaşayan şuursuz insanlar ; yarın yapılacak referandumun konusunu bile bilmiyor... işte bazı tespitler ... gülermisin ? ağlarmısın ? yarın yapılacak referandum neyle ilgili ? biliyormusun ? neye evet diyeceksin ? , neye hayır diyeceksin ? biliyormusun ? - cumhurbaşkanı abdullah gül olsun mu olmasın mı oylanacak.. - maaşlara zam yapılsın mı yapılmasın mı oylanacak... - fındık fiyatları iyi mi kötü mü oylanacak... - anarşi - terör bitsinmi bitmesinmi oylanacak... - kuzey ıraka gidelim mi gitmeyelim mi oylanacak.. - yollar yapılsınmı yapılmasınmı oylanacak... - askerlik kısalsınmı kısalmasınmı oylanacak... - devlet fakir fukaraya yardım etsin mi etmesinmi oylanacak.. -herkes hastanelerde beleş tedavi olsunmu olmasınmı oylanacak... -mazot ucuzlasınmı ucuzlamasınmı oylanacak.... - gübre ucuzlasınmı ucuzlamasınmı oylanacak... ve benzeri.... büyük şehirlerde yaşayan eğitimli insanlar az çok referandum konusunu biliyor... ama anadolu'da özellikle kırsal alanlarda durum böyle.... akp elemanları köylerde her evi tek tek ziyaret edip , referandum konusunu yukardaki konular gibi gösterip , eğitimsiz ve bilinçsiz insanları yanlış yönlendiriyor... yukardaki soruların hepsinin cevabı " evet" dir.. bu durumda referandum sonucuda belli demektir.. otağımızda "% 47 oy nasıl alınır " başlıklı linki okursanız , yarınki oylama sonucunu hemen tahmin edersiniz. http://www.atsizcilar.com/forum/47-oy-nasil-alinir-t9171.html?highlight=f%FDnd%FDk yarın referandum için elbette sandık başına gideceğim ve her TÜRKÇÜ gibi " HAYIR " oyu kullanacağım... ama açıkçası bu konuda en ufak bir ümidim yoktur.. sonucu ben size hemen yazayım.. referanduma katılma oranı % 60 den fazla olacak. en az % 70 evet diyecek... niye ? çünkü eğitimsiz ve bilinçsiz insanlar daha neye oy vereceklerini henüz kavramış değiller.. kendileri nasıl yönlendirilmişse , ona göre oy kullanacaklar. tıpkı koyun sürüsü gibi... |
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ya da şöyle mi demeli:22 Temmuz seçimlerinde millet akepeden illalah ettik demişti. Ama %47lik oy aldı. Şimdi çoğu referanduma yabancıyız bilimiyoruz diyor. Bencede KOCATÜRK'ÜN dediği gibi olacak. Aslında biliyorlarda bilmiyormuş gibi mi görünüyorlar.
Ah bir de ellerine dizlerine vurmadan şimdiden sonucu kestirebilseler... |
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Katılım olacağını sanmıyorum.
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Kutlu yolda bir TÜRK
|
Yine seçimde olduğu gibi,gidip kötünün iyisi diyerek "hayır" oyu vereceğim.
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
AKP'NİN YAPTIĞINA BAKIN, GİTMEYENLERE 19 YTL CEZA VERİYORLARMIŞ PARA CEZASIYLA ADAMI KANDIRIYORLAR BİLEREK GİTMEYENLERE CEZA VERİLECEKMİŞ Kİ KATILIM FAZLA OLSUN DİYE KİMSE GİTMEMELİ VEYA GİDENLER DE HAYIR DEMELİDİR
|
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Tanrı'nın Kırbacı
|
Ben gittim kullandım. Ümmetçiler yine yollardaydı.Babaları yine yardım etmiştir, oy almak için.Bizim yapacağımız gidip HAYIR oyunu kullanmaktır. Kullanmamak ümmetçi köpeklerin ekmeğine yağ sürmektir.
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
tabii ki de hayır diyeceğiz.
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Referandumda evet veya hayır demek sonucu etkilemeyecektr. Her iki halde de AKP durumdan netice çıkaracaktır. Üstelik şu anki meclisin yeni bir anayasa yapma yetkisi yoktur. Bu durumda "Hayır" denilmesi, meclisin yeni anayasa yapma yetkisine onay verme anlamı taşımaz mı?
Üstelik bırakın bilinçsiz insanları, aydın insanların bile bu noktada kafası karışık durumda, az önce "Ankara Rüzgarı" programını izledim, Mustafa Balbay ve Emin Çölaşan da referandum sonuçlarını tam olarak kestiremedikleri için oy kullanmama eğilimindeler. Hatta yer yer dalgalarını geçtiler.Benim daha ciddi işlerim var diyorlar. Ayrıca son dakikada gelen 17 şehitin de katılımı önemli ölçüde düşüreceğini düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Tembellik etmeyelim ve gidip "HAYIR" diyelim!!!
|
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Referanduma katıldım ve hayır oyu verdim. İsteyen arkadaşlar elbette oylamaya katılmayabilir ama oylamaya katılmayanların, yeni anayasa kabul edilirse hiç bir şekilde eleştirme hakları olmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
TTK |
|
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
bugün gittim oyumu HAYIR olarak verdim...
sandık tahminimden çok daha kalabalıktı...temmuz seçimleri gibi... oy kullananlar aralarında konuşurken kulak misafiri oldum... hepsi evet demiş... sonuç biraz açıklanır...ama ben daha önce sonucu açıklıyayım.. oy verme oranı en az % 60-70 , evet diyenler en az % 70-80... hiç bir ümidim yok.. zaten çoğu ırktaşımda sonucu önceden belli olan bu referandumda oy bile kullanmadı.. |
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Peki arkadaşlar ne yapmak gerekiyor?
Cahil insanlarla bilgili insanlar hiç bir ortamda ve hiç bir şartta bir tutulamaz. Yol gösterecek, önderlik edecek olanlar her zaman bilgili ve ilerigörüşlü insanlardır. Kaldı ki AKP'yi ve dolayısıyla yeni Anayasa'yı destekleytenlerin yarısı hainliğinden, yarısı cahilliğinden desteklemektedir. Eğer aydın ve bilgili insanlar olarak bizler de kalkıp sandığa gşderekj tepkimizi göstermezsek, yarın ne derler? "Kardeşim ülkenin %90'ı yeni Anayasa'yı istedi, biz de çıkarttık" derler. Ve buna karşılık hiç bir şey söyleyemeyiz. 22 Temmuz seçimlerinde alınan sonuçtan ders çıkarılmıyor mu? 22 Temmuz'da da AKP'ye tepki gösterenlerin çoğu sandığa gitmedi ve sonuçta AKP'nin oyu %47 oldu.Aslında AKP'nin oyu artmadı, AKP karşıtları akılları sıra tepki için sandığa gitmediler ve bu da AKP'ye yaradı. Çıplak gözle görülebilen bu olaydan ders alınıp bu seçimde sandığa gidip "hayır" oyu verilmesi gerekiyordu ama üzülerek görüyoruz ki Anayasal düzenin savunucuları, cumhuriyet bekçileri büyük ölçüde sandığa gitmediler ve oy kullanmadılar. İyi de arkadaşlar bu iş kime yaradı? Bir kere mantıken düşünelim; böyle olmasıyla yeni Anayasa'ya "hayır" diyenlerin sayısı azalmış oldu. Yani dışardan bakınca yeni Anayasa'yı isteyenlerin sayısı, istemeyenlerinkinden çok çok fazla olacak. Bu durumda ortaya şu sonuç çıkıyor: Sandığa gitmeyenler Anayasa'nın değiştirilmesinden herhangi bir rahatsızlık duymuyor. Eğer duyuyorlarsa neden sandığa gidip Anayasa'nın değişmesini istemediklerini belirtmiyorlar da toplama işlemindeki "0"ın görevini üstlenip etkisizi eleman oluyorlar. Olayları, öncelikle mantık süzgecinden geçirmek gerekiyor. Yeni yapılan anayasada nasıl maddeler olacak, neler gelecek bilmiyoruz. Hiç kimse bilmiyor çünkü yeni Anayasa'nın tam metni basına verilmedi, hiç bir yerde de yayınlanmadı. Yani -tabiri caizse- Allah'a emanet gidiyoruz. Benim merak ettiğim şu; yeni Anayasa kabul edilirse, o oy kullanmayan arkadaşlar "yahu elimizde fırsat vardı ama tepkisiz kaldık" diye dizlerine vurmayacaklar mı? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| "hayır" , gitmeyelim , mi? , mü , yoksa |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|