![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yörük Boylu Börü Soylu
|
Alıntı:
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
MHP'Lİ başkan kürtçe konuştu
![]() MHP Diyarbakır il kongresi ilginç bir olaya sahne oldu. Türkçe ve Kürtçe konuşan İl Başkanı Abdullah Arzakçı, partisinin Türkiye'nin ve Diyarbakır'ın sigortası olduğunu savundu, ardından Kürtçe, "Allah Devlet Bahçeli'yi başımızdan eksik etmesin" dedi. Ziya Gökalp Spor Salonu'ndaki konrgede konuşan ve AKP'yi ve Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Arzakçı, "Allah Türk Silahlı Kuvvetleri'ni başımızdan eksik etmesin. Onlar olmasaydı bizim bir havaalanımız bile olmayacaktı. AKP, Diyarbakır ve Diyarbakırspor'un katilidir" dedi. Erdoğan'ın Kürt sorunuyla ilgili açıklamalarına da değinen Arzakçı, "Ben Kürdüm, Zazayım, benim sorunum yoktur. Dilimi kullanıyorum" dedi ve sözlerini Kürtçe tamamladı. Şimdi soruyorum; bu olay Cumhuriyetin hangi ilkesiyle uyuşuyor? Peki Türkçülükte böyle bir şey var mıdır? Başındaki "M"yi "K" yapta "Kürtçü hareket partisi" ol bari. Ne de olsa kürt oylarının peşinde olan bir parti MHP... |
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ne yazık ki burdada Ülkücü Harekete saldıranları gördüm.Ülkücü Hareketi kendi görmek istediğiniz şekle yorumlamak,Ülkücü Hareketi Sizin gördüğünüz gibi yapmaz.Ülkücü Hareket bir Fikir Hareketidir,hiçbir Partinin tekelinde değildir.Bu Fikir Hareketine inanırsın inanmazsın,bu Kişinin kendi bileçeği işdir,yanlışları görüpte eleştirmek doğal haktır,lakin eleştiri edep ve ahlakla yapılmalı.Türkün Özelliği budur,ben öyle öğrendim,Atalarımı hep örnek aldım,Türk İnsanın Özellikleri nedir nasıldır.
Ben Ülkücü değilim,Ülkücü Hareketin içinde bulunan bazi Dava Adamlarına ve yaptıklarına saygım var.Ben Türk Milliyetçisiyim,Dinim İslam Dinidir. Tek bir Yaratıcının varlığına inanıyorum,ama her kim hangi Dini iananmak istiyorsa,buyursun inansın,beni ilgilendirmez,Din Allah/Tengri ile Kul arasında işdir,buna saygı duymak gerek. Burda İslamiyete Saldırmak,Türkçülüğe hizmet olmaz,fayda getirmez.Aksi takdirde böyle davrananlar,Türkçülük değil,Bölücülük yaptıkları ortadadır. Türkiyenin bir Gerçeği var,Türk Dünyasının gerçeği var,birçok Türk,İslamı Din olarak seçmiş ve inanmış,bu Türk Evlatlarına Saygı duymak gerek. Saygılar |
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) | ||
![]() |
Alıntı:
O, "dava" diyerek savunduğun şeyin içerisinde "kürt, arap, çerkes, gürcü, boşnak, pomak bulunmaktadır. Türkçü hareketin büyümesini, Türk - İslam sentezi engellemiş, öz be öz Türk evlatlarına siyasal alanda yaşam şansı vermeyerek, vatana kürdü, arabı, boşnak'ı, çerkez'i ortak etmiştir. Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yörük Boylu Börü Soylu
|
Alıntı:
YAZDIKLARINI BİR DAHA OKU BAKALIM.SEN DAHA TÜRKÇE YAZMAYI BECEREMİYORSUN BE!kürt KARDEŞLERİN OCAKTA ÇAY DEMLEMİŞ,GİT ONLARLA ÇAY İÇİP KAFA TOKUŞTUR. TÜRKLÜĞÜ SİZİN GİBİ DEVŞİRMELERDEN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ!
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ülkücü hareket, Fikir hareketiymiş!
At gözlüğüyle dünyalarını dar kalıplara sıkıştırmış olan bu beyinsizler doğru ile yanlışı ayırabilecek bir kapasitede bile değiller.Bunlar yüzünden Milliyetçilik herkesin ağzına sakız olmuş bir kavram haline geldi.Sentezci yapıları yüzünden vatan millet bağımsızlık denmeden allah kitap denmeye başlandı. İki lafında bir dini düşünecesini araya sokuşturup, arap yaşam tarzını benimseyenler ve bu konuda soluksuz konuşmayı marifet bilenler, köşeye sıkıştıklarında dillerin altında yedekte tuttukları "Milliyetçilik" kavramını küstahça ve ahlaksızca kullandılar. Ümmetçilik anlayışının uzantısı olan bu zihniyet nerde ve hangi konuda duyarlı davranmaları gerektiğini unutmuşlar ve Türk kültürünün zengin ve devasa yüceliğini görmezden gelip umarsızca arap kültürüne yönelmiş ve onu çare olarak kabullenmişlerdir. Koca bir hanedanlığın çöküşüne ivme kazandıran ummet politikası hala bu kuş beyinliler tarafından bağnazca savunulması yapılacak olan Türkçü devrimin gerekliliğini açıklar niteliktedir. |
|
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
ÜLKÜCÜLERİN BETİMLEMESİ
Ülkücü denen soysuz alçakların büyük oranı melez, gayri Türk soysuzlardır. İçlerinde bilhassa Laz, Çerkez, kürt gibi sığıntı etnik kimlikler ön plandadır, Türk olanları da cahildir, çağ dışıdır, anguttur, çapulcudur ve dinsel yobazlık kanlarına işlemiştir. Arabesk ve kıro müziği dinlerler. Gerçek hayatlarında çevrelerinde çağdaş gerçek bir Türk ve Türkçü olmayacağı için Türkçülere ermeni, yahudi vb. kürtlere de kardeş derler. Çünkü bunlar çağdaşlaşma evrimlerini tamamlayamamış zevatlardır. Bu çapulcular, Türkçülüğün gelişip büyümesi önündeki en büyük engel ve biz Türkçülerin de ilk hedef alması gereken düşmanlardandırlar.
Ülkücülerin içinde bir Türkçü barınamaz, eğer birisi çıkıp ben ülkücüyüm ama Türkçüyüm derse gülüp geçeceksin belki Türkçülüğe özenmiş olabilir ama kendisini ne kadar zorlasa da Türkçü olamaz çünkü bir kere o güruhun ve teşkilatın havasını solumuş ve ülkücülük denen çapulculuk, soysuzluk yobazlık mikrobunu kapmıştır. Ne kadar zorlasa da o zihniyetten kopamaz. Düşünün! hangi Türkçü bu soysuz güruhun içinde yaşayabilir? Ne sohbetleri bize uyar, ne dinledikleri müzik, ne tipleri, ne giyim kuşamları ne de yaşam tarzları! Çünkü bunlar Arapvari yaşam tarzını üzerlerinden atamamış tiplerdir ve Türk gibi yaşamayı öğrenmek onlar için çok zordur. Onlar ancak kürtlerle, çerkezlerle vb. etnik özürlü mahluklarla olur ve onlardan zevk alırlar. Bazı deneyimsiz ırkdaşlarımız derler ki; "Arkadaşlar ülkücüler içinde de bize yakın olanlar var, onları da kazanabiliriz" ama bu gerçekte hiç bir zaman böyle değildir. Benim yaşım 37. Ülkücüden dönme o kadar Türkçü geçinen kişi tanıdım ki; aldığı yobazlık mikrobu onu rahat bırakmıyor; bir gün geliyor çapulcu ülkücülüğünü özleyip özüne geri dönüyor. Bizim hedef kitlemiz bu kansal ve beyinsel olarak Türk olmayan ülkücüler olmamalı. Çünkü boşa kürek çekmiş oluruz. Bir kere soysuzluk ve çapulculuk kanlarına işlemiştir. Ve çok cahil oldukları için de biz Türkçüler için tek söyledikleri; "Bunlar Ermeni veya Rum!"dur. Eee ne yaparsınız beyinleri bu kadar çünkü soyları bozuk, melez ve kürtlerle vs etnik özürlü kimliklerle kaynaşıp soysuzlaşıp Türklüklerini kaybetmişler. Hal böyle olunca da, kürtleri ve soysuz ülkücüleri sevmeyen Türkçülere Ermeni veya Yahudi derler. Özetle; Türklüğün ve Türkçüğün bu gizli düşmanlarıyla mücadele etmeliyiz. Bu çapulcuların milliyetçilikle ilgilerinin olmadığını tüm Türk soylulara anlatmalıyız ki, MHP denen sahtekar parti ve Ülkü Ocakları denen kötülük yuvaları yok olup gerçek Türk Milliyetçilerinin yani Türkçülerin önü açılsın, Türkiye şahlansın ve Turan'a giden kutlu yolumuz açılsın.
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Re: ÜLKÜCÜLERİN BETİMLEMESİ
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Zamanında komunizme karşı amerika tarafından pentagon imali olan Türk islam sentezi,komunizm tehlikesi bitince amerika tarafından destekten mahrum kaldı.
Şu sıralar gemi azıya aldılar.Artık sentezciler devlete silah çekiyor.Devlet organlarının üyelerini hedef alıyor,arap yalakalığında araptan çok arapçı kesilerek,arapları bile şaşırtıyorlar. |
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Bahçeli beni kutladı
![]() Kongrede Kürtçe hitap ettiği için eleştirilen MHP Diyarbakır İl Başkanı Arzakçı, Bahçeli ve partililerden tebrik aldığını açıkladı. MHP’yi Diyarbakır’da etkili bir parti haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen İl Başkanı Abdullah Arzakçı, yaptığı bu açılımla büyük takdir topladıklarını savundu. Arzakçı, kongrenin ardından Bahçeli’nin telefonla kendisini arayarak kutladığını söyledi. Kongrede Kürtçe hitap ettiği için eleştirilen MHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Arzakçı, başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere partililerden tebrik aldığını açıkladı İl kongresinde yaptığı Kürtçe konuşma sebebiyle tartışmaların odağı haline gelen MHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Arzakçı, Genel Başkan Devlet Bahçeli tarafından tebrik edildiğini söyledi. Arzakçı’nın bu açıklaması tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı. Pazar günü Ziya Gökalp Kapalı Spor Salonu’nda yapılan MHP Diyarbakır İl Kongresi’nde İl Başkanı Abdullah Arzakçı salondakilere Kürtçe hitap etmişti. Kürtçe, “Allah, Devlet Bahçeli’yi başımızdan eksik etmesin. Onu başbakan yapsın.” dileğinde bulunan Arzakçı, Anneler Günü’nü de, “Burada Türkçe bilmeyen anneler var.” diyerek Kürtçe sözlerle kutlamıştı. Coşkulu bir kongre sonrasında yeni oluşturdukları yönetimle MHP’yi Diyarbakır’da etkili bir parti haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen İl Başkanı Abdullah Arzakçı, yaptığı bu açılımla büyük takdir topladıklarını savundu. Kongrenin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin telefonla kendisini arayarak tebrik ve takdirlerini sunduğunu açıklayan Arzakçı şöyle konuştu: Brüksel’e tokat “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Bey; gerçekleştirdiğimiz başarılı kongre dolayısıyla bizleri kutladı. MHP’nin Diyarbakır’dan çıkaracağı milletvekillerinin Brüksel’e atılacak en büyük tokat olacağını söyleyip çalışmalarımızı övdü. Biz de İl Başkanı ve Diyarbakır teşkilatı olarak sayın Genel Başkanımızın emrindeyiz ve ellerinden öpüyoruz” Kendisini tebrik edenlerin sadece Bahçeliyle sınırlı kalmadığını belirten Arzakçı MHP Genel Başkan Yardımcıları ve Genel Merkez Yöneticileri ile pek çok il başkanından da tebrik telefonu aldığını açıkladı. Kongrede Kürtçe konuşması üzerine başlatılan tartışmaların gereksiz olduğunu savunan Arzakçı sözlerini şöyle tamamladı: “Benim babam Zaza, anam Kürt. Burada MHP’yi Kürt düşmanı bir parti olarak gösteriyorlardı. Ben Türkiye’de bir Kürt sorunu olmadığını buradaki insanlara kendi anladığı dille anlatmayı amaçladım. Biz bunlara kendi diliyle anlatmazsak başkaları bunlara başka şeyler anlatıp zehirliyor.” Bir kısım çevrelerin, “Türkiye mozaiktir” söyleminden çok rahatsız olduğunu da vurgulayan Arzakçı, “Türkiye mozaik değil tek blok mermerdir, onun da çok güzel desenleri vardır” dedi. Sözleri tartışılıyor Daha önce MHP Diyarbakır Belediye Başkan adayı olan ve gerçekleştirilen kongre sonunda İl Başkanlığı’na seçilen Abdullah Arzakçı, geçmişte yaptığı bazı açıklamalarıyla da tartışılan isim olmuştu. İşte Arzakçı ile ilgili basına yansıyanlar: “..Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Arzakçı, şaşırtıcı bir ilke imza attı. MHP olarak yıllarca ’Kürt devleti simgesi’diye karşı çıktıkları sarı-kırmızı-yeşil renkleri içeren broşürler hazırlayan Arzakçı, birbirinden ilginç vaadlerde de bulundu...” (Özgür Politika gazetesi) *** 1 Eylül,Türkiye insanının barışı ve huzuru için kutlanmalıdır; Kürt-Türk ayrımı yapılmadan kutlanmalı. Sorunlarımız Kürt-Türk ayrımı yapmadan çözüle bilinir. Sonuçta köyü yakılan da bizim insanımız, ölen bizim insanımızdır. Türkiyeli olarak Kürt-Türk ayrımı yapmadan kenetlenmemiz gerekiyor. Ve sorunu çözmemiz gerekiyor... (Arzakçı’nın Dünya Barış günü dolayısıyla yaptığı ve 2 Eylül 2005 tarihli yerel gazete-ler ile Özgür Politika gazetesinde yer alan açıklama) *** “...En ilginç tepkiyi ise MHP İl Başkanı Abdullah Arzakçı verdi: OHAL’in olmaması bölge halkı için bir nimet. Güvenlik güçlerinin o dönemde herkese şüpheyle baktığını hatırlatan Arzakçı, terörle mücadele edilirken özgürlüklerin kısıtlanmamasını istedi. MHP İl Başkanı, ” OHAL tekrar gelirse kaybeden sadece bölge halkı değil, devlet de olacaktır. “ uyarısında bulundu...” (OHAL’in kaldırılması ile ilgili fikrini soran Zaman Gazetesi’ne yaptığı açıklama - 23 Ağustos) *** “...DEHAP’lı yetkililerden ‘isabetli ama gecikmiş bir karar.’ yorumları geldi. Karara en dikkat çekici açıklamayı ise MHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Arzakçı yaptı: ’Bu karar ülke insanı için doğrudur.’ ( Salıverilen eski DEP’li milletvekilleri hakkındaki karar için Abdullah Arzakçı’nın 10 Haziran 2005 tarihli Zaman gazetesinde yer alan değerlendirmesi) |
|
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Türkiye'de resmi dilin Türkçe olduğunu, partilerin düzenlediği etkinliklerde Türkçe dışında başka dil ve lehçelerin kullanılmasının Siyasi Partiler Kanuna aykırı olduğunu bilmiyormu bu ahmaklar!!
|
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
bende çoğu fikirlerinize katılıyorum ama ocaklarda 15-16 yaş gurubu kazanabilinecek gençlerdir diye düşünüyorum ama tabiki yobazlarını değil geçtiğimiz 3 mayısta Atsızın mezarı başında 16 yaşlarında bir gençle sohpet ederken ocaklardan rahatsızdı ama gidebileceği bir oluşumun olmamasından mecburiyetten ocağa gidiyordu.
|
|
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
Gidecek yerim yok diye ben de Nurcuların mekanlarına gitsem doğru olur mu? |
|
|
|
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
sayın Türk Oğuz ben kişiliği oturmuş kişilerden bahsetmiyorum bu yaşlarda gençler bir yere aitlik duygusunu yaşamak ister ya okulda gruplaşır yada trübüncü olur aslında aynı şeyi söylüyoruz bu yaştaki gençleri kirli fikirlerden kurtarmak lazım
|
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Diyarbakır MHP il başkanı Abdullah Arzakçı “Genel Başkanım Devlet Bahçeli MHP bayrağını al, git Kürtçe oy iste” şeklinde emir verdiğini açıkladı.
Sanırım Bahçeli parti propagandalarının mevcut yasalara göre Türkçe yapılmak zorunda olduğunu unuttu(!) Ayrıca bu şahıs MHP’nin Diyarbakır belediye başkanı olarak adaylığını koyduğu zaman propaganda broşürlerini “sarı, kırmızı ve yeşil” renklerde bastırmış, PKK’nın yayın organı Özgür Gündemin övgüsüne muhatap olmuştu. Arzakçı, 23 Ağustos 2005’de Zaman gazetesine verdiği demeçte Terörle Mücadele Yasasını eleştirerek, Olağanüstü Hal yönetimine karşı çıkmıştı. Keza eski DEPlilerin Zana ve arkadaşlarının serbest bırakılmasını da desteklemişti. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| gerçekten , mİdİrler? , mİllİyetÇİsİ , türk , Ülkücüler |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|