![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#91 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Ülkücülerrin her yeri milliyetci olsa nolur ama boşverin şehit verdiğimiz şu zamanlarda bu temeli oturmamış fikirleri ideoloji diye gören adamların ismini zikretmeyelim içim yanıyo şehitler için..
|
|
|
|
|
|
#92 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ülküsüzlerin ve Milliyetsiz Hainler Partisinin ümmetçi, çapulcu ayak takımı olduğunu söylemiştik. Bunlar Akp gibi takiyye yapar, kendilerini belli etmeden amacına ulaşmayı planlarlar. Ortam kıvama geldiği zamanda yavaş yavaş kendilerini belli ederler. İşte bunun bir örneği daha.
DEVLETE HARÇ YATIRAN ÖĞRENCİ BAŞINI İSTEDİĞİ GİBİ ÖRTER MHP Afyon Milletvekili Abdülkadir Akçan’da, Prof. Dr. Özcan’ın, türbanın üniversitelerde serbest olması yönündeki görüşlerine katıldığını belirterek, “Başı örtülü bir kadın devlet hastanesine gelip nasıl tedavi oluyorsa ve hastaneden, ‘başı kapalı” diye geri gönderilmiyorsa, devlete harç yatıran bir öğrencide istediği gibi başını örter. Önemli olan samimi olmak, yapmak istediklerinde samimi olmaktır. Sağlık, adalet hizmeti satılıyor. Eğitim hizmeti de satılıyor. Kimse eğitimde de harç diyemezsiniz. Ama eğitim hizmetini bedava yaparsanız. Eğitim hizmeti de bedava değil” diye konuştu. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/78...d=180&sz=37796 Peki devlete harcını yatıran kara çarşafla da okula girebilir mi ? Buna da evet diyecekler ancak şu anda yolun başındalar.Takiyyeye ve çapulculuğa devam... |
|
|
|
|
|
#93 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
#94 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
neyse asıl söyleceğime geleyim türbanın üniversitede değil üniversitenin 1 km yakınında işi olmaz eğer olursa çıkacak öğrenci isyanı öyle kolay kolay bastırılmaz çünkü biz Ata gençleriyiz herhangi bir aksilikte polis vs. var demeyiz kendimiz mücadeleye girmeye çalışırız . bu arada başbakanın ve cumhurbaşkanının eşlerinin kapalı olması ayrıca beni yiyip bitiriyor ve % 50 oy aldıkları içinde üzülüyorum
|
|
|
|
#95 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sapık kürtlerin sapıklıklarını,soysuzluklarını göstermeleri için uzun saçlı bir insan görmeleri yeterli bir sebep... Kız istediği kadar kapalı ya da açık giyinsin kürt yine kürtlüğünü yapıyor...
Ben 16 yaşında bir Türk kızı olarak gayet normal giyinmeye çalışıyorum ama bu, soysuzların öküz gibi bakmasına engel olmuyor... Ne bikini ne de türban Türk Töresi'ne uygun değildir bana göre... Çevrede birsürü soysuz varken Türk kızı da ona göre giyinmesini bilmeli...
|
|
|
#96 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
daha ülkü ne bilmeyen salaklar
|
|
|
|
|
|
#97 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
hayır onlar Türkçü görünümlü ümmet çapulcularıdır.
|
|
|
|
|
|
#98 (İleti Bağlantısı) |
|
nihalatsiz.org
|
|
|
|
|
|
|
#99 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#100 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bir arkadaşım diğer başlıkta yazmış, benim için de güzel bir hatırlatma oldu iletisi.
"Çalışmadan ,yorulmadan,öğrenmeden,rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş uluslar,önce haysiyetlerini,sonra özgürlüklerini ve sonra da bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkumdurlar." Atatürk İşte ülkücülüğü baştan sonra anlatan bir cümledir bu bana göre. -Çalışıyorlar mı? -Yoruluyorlar mı? -Öğreniyorlar mı? -Rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık edinmişler mi? Öyleyse sonları belli. |
|
|
|
|
|
#101 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ne zaman bir ülkücü ile karşılaşsam siz bugüne kadar Türk milliyetçiliği adına ne yaptınız diye sorsam aldığım cevap sabitti:'Türkiye'yi Rusya'nın komünizminden kurtardık.' Türkiye İktisat Tarihi dersinde, kimi kaynak ve belgesellerde Amerika'nın o dönemde bize kaynak tahsis ettiğini yazıyor. Meşhur dizilerinin filmi olan Kurtlar Vadisi Irak'ta Amerikalı asker Polat Alemdar'a biz sizi komünizmden kurtardık demiyor mu? Hadi benim yaşım elvermiyor.
28 Şubat kararları akabinde türbanlı öğrenciler başlarını açarak okullara girmeleri gerektiği dönemde bu adamlara bize psikolojik baskı yapmışlardı. Adamların anlayışı etkiye tepki. Atatürkçüyüz diyorsunuz. Atatürkçüyseniz laik olmak zorundasınız. Bu bir çelişki midir? Özetle bunların milliyetçilik anlayışları tek kale maç yapar gibi. Çocukça...
|
|
|
#102 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
ATATÜRKÇÜ hiçbir kurum ve kişi illa da türban türban diyip açıklama yapmaz yapamaz bunun adı ATATÜRKÇÜLÜK değildir ne olduğunu varın siz düşünün
ülkeyi bunların eline bırakmaya hiç mi hiç niyetimiz yoktur .
|
|
|
#103 (İleti Bağlantısı) |
|
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir
|
Ülkücü hareket devir neyi gerektirir se onu yapan rüzgargülü bir akımdır.
80 li yıllarda yaptıkları bu gğn yaptıkları ve yarın yapacakları birbirini tutmayan adı ideoloji olan ancak fikir akımıyla uzaktan yakından alakası olmayan abd nin piyon bir kuruluş ve camiasıdır. Bu adamlar Başbuğ dedikleri kürdeş le küs ayrılan Ulu Türkçü Nihal Atsız ı bu gün sahipleniyorlar mesela.Partilerinin kanalında Atsız Ata nın resimleri geçiyor sürekli. Aynı şekilde ümmet çapulcusu bu günkü kötü gidişin mimarlarından Necip fazıl ı da benimsiyorlar. Yani devir neyi ister ve neyi gerektirirse ona gre oynuyorlar. |
|
|
|
|
|
#104 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bu camianın el üstünde tuttuğu Özcan Yeniçeri üniversitede dersimize girmişti. Bir dönem MHP'den aday olmuştu. Seçilememişti. Bir derste türbanlı bir öğrenicinin türbanının başı açık bir öğrenci tarafından düzelttiğini, arada sorun yaşanmadığından bahsetmişti. Bizim saçımız arka sıraya döküldüğü zaman Nurcu öğrenci tarafından kalemiyle itildiğinden bahsetmezdi. Demekki insanlar görmek istediklerini görüyorlar...
|
|
|
#105 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Milliyetçilik, en basit târifi ile taraf gözetmek demektir. Temelinde ırkçılığı barındıran milliyetçilik, bahsi geçen milletin menfaatlerini her şeyin ve herkesin üstünde tutmak, iç ve dış tehlikelere karşı savunma tedbirleri üretmek, milleti maddî ve mânevî açıdan en ileri noktaya ulaştırmak anlamına gelmektedir. Milliyetçilik, millete münhasır olmayı, hâdiselere millî açılardan yaklaşmayı gerektirir. Cihanşümul dâvâlar ile milliyetçiliği sentezlemek, millî refleksleri köreltir. Dünyâ üzerindeki ideolojiler birbirlerinden farklı oldukları için, ulaşmaya çalıştıkları hedefler de birbirlerine benzerlik göstermez. Meselâ, İslâm dîninde cihad kavramı mevcuttur. Cihad, büyük cihad ve küçük cihad olmak üzere ikiye ayrılır. Büyük cihad, kişiyi ilgilendiren, kişinin mânevî dünyâsı ile alâkalı bir durumdur. Küçük cihad ise "din uğruna yapılan savaş" mânâsına gelmektedir. Konudan uzaklaşmamak için büyük cihadı bir kenara bırakıp, küçük cihad üzerinde yoğunlaşacağız. İslâm, insanlara empoze edildiği gibi, sâdece yoksulları doyurmak, adâletli olmak gibi emirleri barındırmaz. Elbette bu emirler islâmda mevcuttur fakat sâdece bunlardan ibâret değildir. Meselâ, Nisâ sûresinin 89. âyetinde; " Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da berâber olasınız. Bu sebeple onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı." denmiştir. Az önce cihanşümul dâvâlar ile millî dâvâların sentezlenmesinin, millî refleksleri körelttiğini söylemiştim. Şimdi şöyle bir düşünelim; Türk - İslâm sentezini savunan bir kişi, ilerleyen zamanlarda bir Türk - Arap savaşı çıkarsa ne yapacak? Muhammed'in, "Bize kılıç çeken bizden değildir" hadisini mi dinleyecek? Yoksa, "ben milliyetçiyim, benim için milletimin menfaatleri önemlidir" deyip, din kardeşine kılıç mı çekecek? Şâyet din kardeşine kılıç çekerse, inandığı peygamberin emirlerini ciddîye almamış olacak ve inandığı dînin emirlerine göre kâfir olmuş olacak. Bir de tersini düşünelim; Farz edelim ki din kardeşine kılıç çekmedi ve "ben peygamberin hadisine uyarım" dedi. Hani nerede kaldı senin milliyetçiliğin? O zaman sen milliyetçi değil, ümmetçisin. Ayrıca milliyetçilik maskesi takıp, asıl amacı şeriat yönetimini egemen kılmak isteyen bir rejim düşmanısın. Velhâsılıkelâm, Türk - İslâm sentezi çelişkilerle doludur. Bir insan ya milliyetçidir, ya değildir. Bunun ortası olmaz. Ayrıca günümüzde islâmiyeti kabûl etmeyen Türkler de mevcuttur. Türk - islâm sentezcisinin bu konu hakkındaki görüşleri nasıl olacaktır? Tevbe Sûresinin 41. âyetine bakıp, "Hafif ve ağır savaşa kuşanıp çıkın ve Allah yolunda mallarınız ve canlarınızla cihad edin" âyetini mi uygulayacaklar? Yoksa, "biz müslümanız ama bu âyeti ciddiye almıyoruz, önemli olan Türk olmaktır" mı diyecekler? "Önemli olan Türk olmaktır, bu âyet bizi ilgilendirmez" derlerse, dinden çıkacaklarına göre, islâmiyeti kabûl etmeyen soydaşlarına savaş açacaklar. Bu mudur milliyetçilik? Bu mudur milletini sevmek? Kısacası, Türk - İslâm sentezinin savunulacak bir tarafı yoktur. Baştan sona çelişkilerle dolu bir ideolojidir. Tanrı Türk'ü Korusun!
"Ey Türk gençliği! Sen Arap Muhammed'in mezarını İngiliz altınları için Türk esirlerini boğazlayan kahpe Araplara bıraktıktan sonra senin kâben Çanakkale, Sakarya ve Dumlupınar değil midir?" Hüseyin Nihâl Atsız |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| gerçekten , mİdİrler? , mİllİyetÇİsİ , türk , Ülkücüler |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|