Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Askeri Konular > Askeri Konular > Türk Silahlı Kuvvetleri > Kara Kuvvetleri

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 01.11.2007, 18:50   #16 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

metehan_50 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 17
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Biz burda ne konuşsak boş.Paşalarımız en iyisini bilir onlar öyle uygun gördüyse en iyi seçenektir.
metehan_50 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.11.2007, 19:48   #17 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 11
hk avrupanın dayatması bir silahtır bende askerde bu silahtan kulnadım öldürücülüğü az bir silah bence tercih edilmemeli
Göktuğ* Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.11.2007, 22:15   #18 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

avşarlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 157
Arkadaşlar bir silahın iyi olması onun sadece öldürücülüğüyle ölçülemez.G3'ün öldürücülüğü tartışılamaz ancak G3 çok sık tutukluk yapan, bakımı zor, ağır ve geriye tepmesi fazla olan bir silahtır.Tam bilmiyorum ama AK-47 gibi sudan çıktığında da ateş alması gibi bir özelliğe sahip değil.Bu yeni silahların alınırken bu özelliklerin göz önüne koyularak alındığına inanıyorum.
avşarlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.11.2007, 02:01   #19 (İleti Bağlantısı)
Dinci bölücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 117
G3 ateş gücü olarak çok caydırıcı bir silah bunu hepimiz zaten çok iyi bilmekteyiz. Ama ''avsarli'' soydaşımın dediği gibi G-3, AK-47 gibi suya girip çıktığında ateş almıyor, içine çok küçük miktarlarda toz veya başka bir madde kaçsa tutukluk yapıyor, bakımı çok zor, mekanizma kitlenmesi ise başlı başına bir problem.
HK-33 benim askerliğim sırasında bağlı bulunduğum Deniz Piyade birliğine gelmişti, benzer tartışmalar o zamanda çıktı hem er-erbaş, hem subay- astsubay arasında.
İşte o zamanlarda bize HK-33'ün özellikleri anlatıldı...
Asker için ilk çekici özelliği hafif olması,
Bakımı kolay olması,
Daha Çok Mermi Alması
Fakat komutanlarımızın en üstüne basa basa vurguladıkları özellik
yapılan testler sonucu hiç durmadan 17.000 mermi atabilmiş bir piyade tüfeği olma özelliğini taşıyor. Yani ağzı hiç şişmiyor desek yeridir.
Benim şahsi kanaatim ise; Bildiğiniz gibi TAİ VE ASELSAN sayesinde F-16 jetlerimiz 3. nesil uçakların performansına çok yakın kabiliyetlere sahiptir.
Bence G-3 piyade tüfeğide benzer şekilde modernize edilmelidir. Kesinlikle değiştirilmemelidir!.
Gökoğuz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.09.2008, 01:32   #20 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

C* Ergenekon C* adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 322
Ben askerlik yaparken hk-33'ler birliklere yeni dağıtılmaya başlanmıştı.
Şekil ve sökme takma açısından G-3 ile hemen hemen aynıdır. Belirgin iki farkı var. Mermisi 5.56 mm ve G-3'te olmayan darbeli atış (Burst fire) özelliği var. Silahı seriye aldığınızda mermilerin tamamını atar, darbeli atışta ise 3'er 3'er atar.
Subay ve Astsubaylardan duyduğum kadarıyla pek memnun değillerdi.
Benim fikrim de mermi çapının küçük olmaması yönündedir.
Çünkü bizim uğraştığımız terör belası dağlık, mağaralık bölgelerde geçmektedir. Bu tür yerlerde silahın darbe etkisinin fazla olması gerekir. Bu tür bir savaşı 2. Dünya Savaşında Japonlarla yaşayan amerikalılar mağaralarda 7.62 mm kurşunu yemesine rağmen düşmeden bir kurşun daha sıkıp karşısındakini vuran Japonlar yüzünden çok kayıp verince daha çok Thompson silahı ordunun kullanımına vermişlerdir. Bu silah 11.43 mm olup kurşunu yiyen hemen ölmese de karşısındakine sıkamaz.

En büyük derdi futbol maçlarında seyircilerin olay çıkartması olan almanlar için ya da şehir gerillası savaşıyla meşgul israil için 5.56 mm çapındaki silah yeterli olabilir.
Ama bizim en azından 7.62 mm'de kalmamızın faydalı olacağını düşünüyorum.
Alt 04.09.2008, 01:35   #21 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Alp Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 66
Bu mehmetçik-1 adlı yerli silah piyasa sürüldümü noldu birkere çıktı sonra hiç silahın ismiden bile bahsedilmedi.
Alp Türk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.09.2008, 02:01   #22 (İleti Bağlantısı)
Atatürk'ün Askeri

Erciyes_Gürhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 62
Alıntı:
Alp Türk adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu mehmetçik-1 adlı yerli silah piyasa sürüldümü noldu birkere çıktı sonra hiç silahın ismiden bile bahsedilmedi.
Andam, Mehmetçik 1 dediğimiz silah hk-33'ün Türk varyantıdır. Üzerine belirli eklentiler yapılmış ve üretimi millileştirilmiştir bildiğim kadarıyla. mevcut silahların sistemini kullanarak daha etkili hale getirmek ordumuzun ve ASELSAN'ın elinde olan bir şeydir.
Erciyes_Gürhan Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.09.2008, 04:30   #23 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Soydaşlarım haksızlık etmeyin. Mehmetçik-1 % 100 Türk tüfeğidir. Tip olarak hk-33'e pek benzetemedim. Sonuçta piyade tüfeğinin tipi belli bir kalıba uymak zorundadır.
Birbirlerine benzemesi doğaldır. Etkinliği şeklinden çok mekanizmasında ve yapıldığı çeliktedir.
Piyade tüfeği konusunda özgün olalım diye tüfeği Trabzon ekmeği şeklinde mi yapacaklardı?
En iyi silahlar savaş zamanı üretilir (M1 , Thompson vb.). Bu silahı da yaparken eminim ki doğuda mücadele eden ordumuza G-3'lerde ne gibi sorunlarla karşılaştıkları ve yeni piyade tüfeğinde hangi özelliklerin bulunmasını istedikleri mutlaka sorulmuştur. Kendi sınıfında bulunmayan bir çok aksesuara da sahip olacağı söylenen bu tüfekten umutluyum. Ama kullanmadığım için tabii ki kesin konuşamam.

Alt 04.09.2008, 13:03   #24 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

avşarlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 157
Alıntı:
C* Ergenekon C* adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Ben askerlik yaparken hk-33'ler birliklere yeni dağıtılmaya başlanmıştı.
Şekil ve sökme takma açısından G-3 ile hemen hemen aynıdır. Belirgin iki farkı var. Mermisi 5.56 mm ve G-3'te olmayan darbeli atış (Burst fire) özelliği var. Silahı seriye aldığınızda mermilerin tamamını atar, darbeli atışta ise 3'er 3'er atar.
Subay ve Astsubaylardan duyduğum kadarıyla pek memnun değillerdi.
Benim fikrim de mermi çapının küçük olmaması yönündedir.
Çünkü bizim uğraştığımız terör belası dağlık, mağaralık bölgelerde geçmektedir. Bu tür yerlerde silahın darbe etkisinin fazla olması gerekir. Bu tür bir savaşı 2. Dünya Savaşında Japonlarla yaşayan amerikalılar mağaralarda 7.62 mm kurşunu yemesine rağmen düşmeden bir kurşun daha sıkıp karşısındakini vuran Japonlar yüzünden çok kayıp verince daha çok Thompson silahı ordunun kullanımına vermişlerdir. Bu silah 11.43 mm olup kurşunu yiyen hemen ölmese de karşısındakine sıkamaz.

En büyük derdi futbol maçlarında seyircilerin olay çıkartması olan almanlar için ya da şehir gerillası savaşıyla meşgul israil için 5.56 mm çapındaki silah yeterli olabilir.
Bir konuda yanlış düşünüyorsunuz. Evet merminin çekirdeğinin büyüklüğü önemlidir ancak tek başına değil. Vietnam savaşında ABD askerlerinin kullandığı m1 tüfeğinin Vietkong askerlerinin kullandığı ak47ler karşısında yetersizliği görülünce hemen yeni bir silah yapılmasına girişildi ve sonuçta ortaya m16lar çıktı. Bu tüfekler askerlere ilk dağıtıldığında askerler bu silahı istemediler çünkü çekirdeği çok küçüktü. Ancak savaş ilerledikçe gördülerki çekirdeği küçük mermiler çok daha hızlı gidiyor ve düşmana ağır yaralar açıyordu. Sonraki yıllarda bu silah çok sevildi. M1ler kadar ağır değildi, bakımı kolaydı ve su alsa da çalışıyordu. Bunun yanında ağır yaralanan düşmanı taşımak için 2 asker gerektiği için otomatikman 3 düşman askeri savaş dışı kalıyordu. Bütün bunlar göz önüne alındığında çekirdeğin büyüklüğünün tek başına bir önem arz etmediği görülebilir.
avşarlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.09.2008, 16:08   #25 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Alıntı:
avşarlı adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bir konuda yanlış düşünüyorsunuz. Evet merminin çekirdeğinin büyüklüğü önemlidir ancak tek başına değil. Vietnam savaşında ABD askerlerinin kullandığı m1 tüfeğinin Vietkong askerlerinin kullandığı ak47ler karşısında yetersizliği görülünce hemen yeni bir silah yapılmasına girişildi ve sonuçta ortaya m16lar çıktı. Bu tüfekler askerlere ilk dağıtıldığında askerler bu silahı istemediler çünkü çekirdeği çok küçüktü. Ancak savaş ilerledikçe gördülerki çekirdeği küçük mermiler çok daha hızlı gidiyor ve düşmana ağır yaralar açıyordu. Sonraki yıllarda bu silah çok sevildi. M1ler kadar ağır değildi, bakımı kolaydı ve su alsa da çalışıyordu. Bunun yanında ağır yaralanan düşmanı taşımak için 2 asker gerektiği için otomatikman 3 düşman askeri savaş dışı kalıyordu. Bütün bunlar göz önüne alındığında çekirdeğin büyüklüğünün tek başına bir önem arz etmediği görülebilir.
Kandaşım tabii ki küçük çapta merminin de avantajli olduğu yerler var. Ancak ordular silah ihtiyaçlarını tehditlere göre hazırlarlar.
Bizim uğraştığımız kıro örgütünün yaralıları kurtarmak gibi bir huyu yok. Arkada bırakmama sebepleri askere moral olmasın.
Biraz ileride ya kafasına sıkıp gömüyorlar ya bir uçurumdan aşağı atıyorlar ya da daha tehlikelisi eline iki tane el bombası verip askeri bekletiyorlar.
Yaralıları vurun emri apo denen köpeğin en sık verdiği emirlerden olup hala uygulanmaktadır. Bu sayede çete büyük bir ayak bağından da kurtulmaktadır.
Düşüncene saygı duymakla beraber yaralı askerin 2 kişiyi daha savaştan düşürmesi fikrinin bence iki düzenli ordunun arasındaki savaşta uygulanabilecek bir fikir olduğunu düşünüyorum.
En azından insanlarla insanların arasındaki savaştan. İnsanlarla kıroların değil.
Bu arada kullandınmı bilmiyorum. Ancak M1 tüfeğinin sağlamını bulursan atış konusunda G-3'ten daha iyi olduğunu göreceksin. Ayarları G-3'e göre çok hassastır.
Acemiyken astsubayımız bize iyice öğretmişti. Güzel silahtır.
Alt 04.09.2008, 16:46   #26 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 31
Alıntı:
C* Ergenekon C* adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster

Irkdaşım,

Sizin verdiğiniz bilgilerden sonra aklıma gelmedi değil... Acaba Türk Silahlı Kuvvetleri bu silahın üretimine önümüzdeki yıllarda terörün alacağı biçimi öngörerek mi karar verdi? Malum, örgütün kuzey ırakta güvenli bir yuva bulduğu ikinci körfez savaşı dönemine kadar örgütün dağ kadroları büyük ölçüde etkisizleştirilmişti. Uzmanlar yavaş yavaş şehir gerillası ve tedhiş eylemlerine kayma olabileceğini belirtiyorlardı. G3'e nazaran, daha hafif, daha kısa namlulu ve öldürmekten çok yaralamaya dönük bir piyade tüfeğinin bu dönemde üretimine başlanması da belki bu öngörüyle alakalıdır. Böyle bir durumda, standart piyade tüfeği olmasa da farklı birliklerin farklı ihtiyaçlarına göre dağıtımı yapılabilir sanırım.

Pentagon'un da işgal sonrası Irak'ta asayiş sağlamakla görevli birlikleri için M16'ya nazaran daha kısa namlulu ve kolay sevkedilebilen yeni bir model arayışında olduğunu okumuştum biryerlerde.

Bu konuyu şu anda toplam 2 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Konuk)

Seçenekler