![]() |
|
|
#121 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
Soru:Osman Batur'un asıl soyadı nedir?
|
|
|
|
#122 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Doğru cevap ; Tatarlar, Başkırtlar ve Çuvaşlar tarfından 1918 yılında kurulan ve 1919'da ruslar tarafından işgal edilip yıkılan İdil Ural Devleti olacaktı.
Osman Batur'un soyadı İslamoğlu'dur. Soru : Kurtuluş Savaşı'nda, Kuva-yı Milliye'ye bağlı olup sonradan adı Yavuz Grubu olarak değişen Zabitân Grubu'nun komutanlığını yapan TÜRK subayı kimdir ? |
|
|
|
|
|
#123 (İleti Bağlantısı) |
|
Deli Kurt
|
Cevap : Yarbay Mustafa (Muğlalı) Bey'dir.
Soru : M.S. 2.yy'da Hunların tahmini nüfusu ve sahip oldukları at sayısı kaçtır?
|
|
|
#124 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Alıntıdır :
Hunlar’ın 2. yüzyıldaki nüfusları ne kadardı? “I., II. yüzyıllar arasında sürekli savaşmalarına rağmen Hunlar, özellikle Wang Man döneminde göçmenlerin yani kulların iltihakıyla çok fazla değilse de bir miktar büyüdüler. 3. yüzyılda Çin’de 30 bin Hun ailesi olduğu tespit edilmiştir. Yani 150 bin kişi. Orta Asya’daki zayıf Hunlar’ın sayısı ise 200 bindi." M.S. 2.yy. daki tahmini at sayıları ile ilgili bir bilgim yok. |
|
|
|
|
|
#125 (İleti Bağlantısı) |
|
Deli Kurt
|
Kandaşım , Hun'ların at sayılarının 30 milyon olduğu tahmin ediliyor.Nufüsları ise senin dediğin 300-350 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.
|
|
|
#126 (İleti Bağlantısı) |
|
Kök Böri
|
Bilinen milliyetçi ilk Türk devlet adamı kimdir?
|
|
|
#127 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#128 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yetkilisi
|
Hun Hakanı Çiçi-Yabgu'dur. Yalnızca şahıs olarak değil, devlet ilkesi olarak da bunu esas almıştır.
Emir Timur'un, Türkan Hatunu evdeş olarak alması için, kendisinden ne yapması istenmiştir?
Bir ulu şehirde toplanmış kırk er görüyorum... Aralarında sen de varsın... Yağmur yağıyor... Irmağın kıyısında dövüşüyorsunuz... Budun kurtuluyor... Bin üç yüz yıllık ölümden sonra dirileceksiniz... Acunun batımına dek adınız gönüllerde kalacak... ![]() |
|
|
|
|
|
#129 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Ben Mete Han diye düşünüyorum. Hatta şöyle bir sözü var ve en önemlisi Orta Asya Türk Birliği'ni sağlamıştır. Ayrıca Türkler asimile olmasın diye Çin'i almamış vergiye bağlamıştır. "Benden eğerimi isteyin vereyim, atımı isteyin vereyim, çadırımı isteyin vereyim, fakat vatanımdan hiç kimse bir karış toprak istemesin vermem." "Arazi devletin temelidir. millete ait olan bir şey hiç kimseye verilemez."
|
|
|
#130 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yetkilisi
|
Alıntı:
Emir Timur'un, Türkan Hatunu evdeş olarak alması için, kendisinden ne yapması istenmiştir?
Bir ulu şehirde toplanmış kırk er görüyorum... Aralarında sen de varsın... Yağmur yağıyor... Irmağın kıyısında dövüşüyorsunuz... Budun kurtuluyor... Bin üç yüz yıllık ölümden sonra dirileceksiniz... Acunun batımına dek adınız gönüllerde kalacak... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#131 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
cagatayhanligini kuran cagatay cengiz hanin ogludur,turkan hatunun babasida buranin valisi olduguna gore islama karsiydilar. dolayisiyla turkan hatunda musluman degildi . affiniza siginarak tahmin yuruttum. emin degilim . |
|
|
|
|
|
|
#132 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yetkilisi
|
Alıntı:
Ötünürüm(Rica ederim) fakat anlaşılan, soru yazımı açık değil. Şöyle yazayım; Emir Timur, Kazgan Han'ın kızı ile evlenmek istiyordu. Bunun için Kazgan Han, Emir Timur'a şart koşmuştu, bu şart nedir? demek istemiştim. Ayrıca Türk'ü islamlaştıran Timur değildir. Başkaları ne yazık ki bunu daha çok yapmıştır.
|
|
|
|
|
|
#133 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Timur, Kazgan Hanın ordusunda yuzbasiyken sakatlanmis ve topal kalmıstır.bunun uzerine kazgan han kiziyla evlenmesini istemistir. baska sart bilmiyorum. bakalim bilen cikacak mi merakla bekliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#134 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Hem cümleye büyük harfle başlanır hem de özel isimler cümlenin neresinde geçerse geçsin ilk harfi büyük yazılır ve noktadan sonra gelen kelimenin baş harfi de herzaman büyük yazılır. Ayrıca yarışma kuralları ilk sayfada yazılı affa falan sığınmana gerek yok tam emin olmadığınız soruya hiç cevap vermeyin. Emin değilim ama, affınıza sığınıyorum, galiba gibi saçma temennilerle soru cevaplamayın.
|
|
|
|
#135 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Emin olan yukarıda ki soruyu yanıtlasın ve kendi sorusunu sorarak yarışmayı devam ettirsin, yorum yapmayın bu başlık altında.
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bilgi , tarihi , türk , yarışması |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|