Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Spor > Spor > Türkçülük Ve Spor > Türkçülerin Kişisel Spor Etkinlikleri

Türkçülerin Kişisel Spor Etkinlikleri Irkdaşlarımızın bireysel olarak ilgilendikleri veya yaptıkları sporlar..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 30.06.2008, 10:27   #31 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 110
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
DeliYürek adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Vücut geliştirmede dikkatli olunmalıdır. Çok kas yapar ve bırakırsanız, korumak için önlem almazsanız, sarkar. Sadece zinde, atletik ve sağlıklı olmak için spor yapmak yeterlidir diye düşünüyorum.
Spor yapmaya erinen kişilerinin uydurduğu ve inandığı bir hikaye bu. Vücutçunun vücudunda sırf vücut yappıp buraktığı için sarkma olmaz. Sadece sıkılaşn ve sertleşen kaslar tekrar yumuşamaya başlar hepsi bu. Ama az da olsa biraz hacim kalır.

Çeşitli dönemlerde 3-6 ay arası vücut yaptım ve sonra bıraktım, hiçbir zaman sarkma olmadı. Sarkamının sebebi yağdır, yağlanırsan ister vücut yap ister yapma sarkma olur.
Tunç Topuz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.06.2008, 12:48   #32 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 579
Alıntı:
TurkcuCengiz adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Konuyla alakalı olmamakla birlikte, geçen yıl bu kez zayıflamak için bir spor salonuna gideyim dedim. Bana kantirin isimli yağ yakıcı, adını şimdi anımsamadığım eczanelerde ucuza satılan bir uyarıcı, kahve gibisinden şeyler önerdiler. Bunlara ek olarak olası baş ağrısına karşı aspirin içilmeliymiş. Günde 2 saat spor yaparak bir ayda 10-15 kilogram zayıflamak mümkünmüş. Baktım ki beni kimyasallarla öldürmeye niyetliler kabul etmedim tabi ki. .
Kandaşım, karnitin vücuda giren besinleri enerjiye çevirmeye yarayan bir besin maddesidir ve vücudumuz bunu az miktarda da olsa üretir.Spor eğitmenlerinin önerdikleri adından da anlaşılabileceği gibi besin "takviyesidir"; çünkü vücut yeterli derecede üretemezse ne kadar diyet yapılırsa yapılsın yeteri kadar yağ yakımı gerçekleşmez, doğrudan karın ve göğüs bölgesinde depolanmaya başlar.Bu nedenle karnitinin dışarıdan alınması gerekir.

Karnitin maddesi bebek mamalarında bile bulunuyor; ancak kalbi ile ilgili sıkıntısı olanlara önerilmiyor.Baş ağrısına karşı aspirin olayını çözemedim ve spordan önce kesinlikle önermem; çünkü asprin kanı sulandırır, bir yaralanma durumunda kanın pıhtılaşması zorlaşabilir.Baş ağrısının başka nedenlerini araştırmalısın.

Başarından dolayı kutlarım; ancak bir ayda verdiğin kilo miktarı biraz fazla.Sporu ve diyeti bırakır bırakmaz eski kilona dönme olasılığın var.Benim önerim spor ve diyetle birlikte karnitin takviyesi alıp haftada 1-2 kg vermek.Bu verilecek kiloların da uzun zamana yayılıp, disiplinin devam ettirilmesi ve tüm yaşama yayılması.

Karnitin takviyesinde marka olarak önerim ise Hardline Nutrition Karnitin (Sıvı) ya da Multipower Super Amino Liquid (Sıvı).Tablet yerine sıvı alırsan kana karışma süresi hızlanacak ve etki süresi azalacaktır.

İyi çalışmalar dilerim.
Tarkan Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.06.2008, 12:58   #33 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

Kızılbaş Türkmen adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Alıntı:
Tarkan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
ancak bir ayda verdiğin kilo miktarı biraz fazla.
.
2,5 ayda 11 kilo vemriş fazla mı anlamadım?Sizce ne kadar verilmelidir 1 ayda??
Kızılbaş Türkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.06.2008, 14:21   #34 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 124
Kandaşlarım bu konuda uzman andalar var olduğunun görmeme rağmen bende kendi tecrübelerime dayanarak fikrimi belirtmek isterim.

Vücut geliştirmek için özel bir takım yerlerde çalışmak son derece önemlidir. Bu durumda gittiğiniz mekanın kalitesine önem vermenizi belirtmek isterim. Fiyat olarak daha uygun, ucuz yerlere gitmektense bir miktar parayı gözden çıkarıp bu konuda gerçekten uzmanlaşmış spor salonlarına yöneliniz. Bu tip yerler bulundurduğu aletler bakımında eksiksiz olacaktır. Bunun yanında ruhsal destek bakımından da sizi güdüleyecekleri için çalışma başarımınız daha üst noktalara çıkacaktır. Destek mahiyetinde olan besin moleküllerini içeren tabletleri kullanmak konusunda kararsız kalmak istemiyorsanız işin ehli insanların işlettiği salonlara gitmek daha aklı selim bir iş olacaktır.

İki defa olma üzere vücut geliştirme salonlarında bulundum. İlki gayet acemi, yetersiz bir yerdi. Bunu vücut geliştirme hevesli olan fakat tecrübe sahibi olmayan biri olarak ilk birkaç hafta sonra anladım. Ki zaten vücut yapmaktan daha ziyade eritmeye başlayınca işin korkulu yönünü görüp ayrıldım. İkinci bir salonu denediğim zaman arada ki farkı daha net gördüm. İkinci ve son gittiğim salon; alet çeşitliliği, ruhsal destek, güdüleme, uzman bir ekip ile her şeyi ortaya koymaktaydı! Fakat bu imkanlara rağmen, ancak üç ay devam edebildim. Ne yazık ki Evrenkent ve vücut geliştirmeyi bir arada götüremedim ve istemeden de olsa bırakmak zorunda kaldım. Tekrar önemle üzerinde durmak isterim ki, ikamet ettiğiniz yerde tüm salonları araştırıp kendini kanıtlamış bir salonu tercih etmeniz daha yerinde olacaktır.

Hala vücut geliştirmeye devam ediyorum fakat bunu belirli mekanlar da değilde evimde yapıyorum. Açıkçası düzenli çalışmadığım için, iyi bir sonuç alamadığımı görmekteyim. Ancak ortalama bir sonuç almakla yetiniyorum. İmkanı olmayan ya da salona gitmek istemeyen arkadaşlar belirli aletleri alarak ve bazı yöntemleri öğrenerek vücutlarını evde de geliştirebilirler. Fakat belirtmek gerekir ki evde yapacağınız çalışma, uzman bir salonda bir yıl sonunda elde edeceğiniz vücut ile karşılaştırılamaz.

Son olarak eklemek isterim ki, vücut geliştirmek için sabır ve güdülenebilme diğer önemli etkenlerdendir. Bunun yanında uzman bir ekip eşliğinde, disiplinli bir çalışma ve beslenme ile çok sağlam bir vücut elde etmek mümkündür.
Temren Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.06.2008, 15:26   #35 (İleti Bağlantısı)
KAM

Kaan13 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 31
valla 8 aydır bu sporla uğraşıyorum.Süper bişey yani insan vücudunun geliştiğini gördükçe çok mutlu oluyor...
Kaan13 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.07.2008, 21:55   #36 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 579
Alıntı:
Kızılbaş Türkmen adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
2,5 ayda 11 kilo vemriş fazla mı anlamadım?Sizce ne kadar verilmelidir 1 ayda??
İki buçuk ayda değil "1 ayda" diyor 10-15 kilo.Bir ay içinde 10-15 kilo verirsen iki-üç ayda 30-40 kilo eder.

Sağlıklı olanı bir çok sağlıkçının ve eğitmenin de önerdiği gibi haftada 1 ya da 2 kilo vermek.Ayda 4-8 arası eder.Bir ayda 15 kilo vermek sağlıklı olmamasının yanısıra verilen kiloların diyet sonrası anında geri alınmasına da neden olacaktır.
Tarkan Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.07.2008, 11:55   #37 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

yalnız kurt77 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 32
Bende bu sporu yaptım; 1 sene kadar ve bu işle profesyonel olarak uğraşanlar gibi herhangi bir madde de kullanmadım...
Önce sporla uğraşmak çok faydalı bu kesin... Ayrıca yediğinize ve içtiğinize de dikkat edeceksiniz...
Ara verdiğiniz de ise sizlerin de dediği gibi; boğazınıza sahip çıkamazsanız kilo almanız ve yağlanmanız kaçınılmaz oluyor...

İyi Günler...
yalnız kurt77 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.07.2008, 18:56   #38 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 36
Yaşadığım ilde iyi bir spor salonu yok; hatta hiç yok. Peki Spor Salonlarına gitmeden kendi çabalarımızla vucud geliştirebilmek için önerileriniz nedir?
Mehmetoğulları Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.08.2008, 16:38   #39 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turkkan13 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 15
Sayın Mehmetoğulları kardeşim alcağın bir düz bar ve iki dambıl ile evde de son derece iyi bir vucut yapabilirsin. Ama ben vucut gelistirme çalışmalarına baslamadan once evde yapacağın şınav - mekik çalışmaları yapmanı oneririm. Bu çalısmalara 3 ay duzenli devam ettikten sonra ağırlık almaya ihtiyacın olur.
Şimdiden başarılar dilerim kolay gelsin.
Alt 14.08.2008, 18:05   #40 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

Bir gün 25 şınav, ertesi gün 25 mekik çekiyorum, 1 aydır. Baya farketti şimdiden. Başlamak isteyenlere öneririm
Mehmetoğulları Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.08.2008, 23:12   #41 (İleti Bağlantısı)
Gökbörü Alp

IrkçıTürk adlı üyenin kimlik resmi

Bu Spora başlamayı istemiştim.Ancak Ving Tsun hocam başlamazsam daha iyi olacağını söyledi.Çünkü vücut geliştirme gereksiz kas yapan ve insanı hantallaştıran bir spor,bu kaslar düzenli sporla(yüzme,koşu,cimnastik vs.) yapılmayıp zorlama ile yapıldığından o kadar faydalı değil.İnsan'ın reflekslerini,koşu ve hareket hızını vs. özelliklerini azaltabiliyor. Eğer ilgilenen olursa Ving Tsun(Wing Chun) öneririm, dünyanın en ileri düzey saldırı sanatıdır, saniyede 8 yumruk atacak kadar hızlanabilirsiniz ve asla sokakta serseriler,tinerciler vs. korkmak için nedeniniz kalmaz.2-3 yıl Wing Chun yapan birisine bıçak,sopa vs ile 3 kişi saldırsa kesinlikle Wing Chun yapan kişi neredeyse darbe almadan galip çıkar.Ayrıca bir bayanın bulup geliştirdiği bir sanat olduğu için çok kas gücü gerektirmez.Kendini koruma konusunda eğitim almak isteyen birine kesinlikle gitmesini öneririm.
Saygılar;
Gökbörü Alp
Alt 15.08.2008, 15:06   #42 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turkkan13 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 15
Bence en az 40 şınavı üst üste 3 set yapabilecek hale gelene kadar şınav - mekiğe devam etmelisiniz. Bu seviyeden sonra hala gelişmek istiyorsaniz vücut geliştirme sporuna başlayabilirsiniz. Eğer bu şekilde çalışırsanız vg ye başladıgınız zaman da zorlanmazsınız ve kas agrıları cekmezsiniz.

Ayrı olarak Sayın IrkçıTürk kardeşim vg vücutta gereksiz kas yapar ve insanı hantallaştırır demiş. Oncelikle şunu belirtmeliyiz bu spor sadece kasları daha profesyonel ve düzenli bir şekilde çalıstırdıgı icin kaslar daha hızlı gelişir. Örnek vermek gerekirse şınav hareketi tüm sporlarda kondisyonu korumak için tercih edilen bir harekettir. Şınav hareketi öncelikli olarak göğüs, arka kol ve omuz kaslarını çalıstır. Vucut geliştirme sporu ise bu kasların hepsini tek tek ve daha yoğun çalıstırır. İşte bu sebepten dolayı vücut gelistirme sporu diğer sporlara göre daha çabuk gelişimi saglar.

Hantallaştıma olayı ise tamamen safsatadır. Şu anda yüzmeden atletizme, basketboldan atıcılığa kadar tüm spor dallarının kondüsyon sağlamak için vücut geliştirme ve halter çalısmaları yapıldığı bilinmektedir.

Vücut geliştirmeye toplumun çogunun yanlış biçimde (hantallaştır,sarkma olur, gereksiz kas yapar...) bakmasının sebebi toplumun göz önünde bulunan neredeyse tüm vücutcuların hormon kullanmış olmasıdır. Eger sizlerde bu hormonlardan kullanırsanız işte ozaman gereksiz kas oluşur ve hantallaşma yaratır. Ancak hormon kullanımı kesinlikle sağlıksızdır ve insan vücudu için sayısız olumsuz etkileri vardır. Bu yüzden Kandaşlarım hormon kullanmadığınız sürece herhangi bir sarkma, hantallaşma vs. durumlarla karşılaşmazsınız.

Esenlikler...
Alt 15.08.2008, 16:14   #43 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

İletiler: 50
Bu konuda bilgili bir arkadaş bize haftalık bir uygulama listesi çıkarabilir mi? Besinler konusunda olmasa da yapılacak hareketler, vücudun hangi bölümlerini ne çalıştırır türünden birşeyler yazabilir mi?
Apar Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.08.2008, 16:43   #44 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

avşarlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 157
Ben 2 ay kadar gittim ve çok faydasını gördüm. Sadece vücut kaslarımı geliştirmekle kalmadım. Eskiden kambur yürürdüm ama şimdi duruşum dikleşti. Ben her Türkçünün az çok bir sporla uğraşmısını isterim. Biz Türkçüler ne kadar iyi bir vücuda sahip olursak çevremizdeki insanları da etkileriz. Gençlerin yüzde sekseni özenti olduğu için aramıza katılım artar böylece çapulcu ve ümmetçilerin bu genç beyinleri zehirlemesinin önüne bir nebze de olsa geçebiliriz.
avşarlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.08.2008, 16:56   #45 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

avşarlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 157
Alıntı:
Apar adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu konuda bilgili bir arkadaş bize haftalık bir uygulama listesi çıkarabilir mi? Besinler konusunda olmasa da yapılacak hareketler, vücudun hangi bölümlerini ne çalıştırır türünden birşeyler yazabilir mi?
Kandaşım bu sporu ne için yaptığına bağlı. Eğer kilo almak istiyosan bir gün spor yapıp bir gün dinlenmen gerekir. Eğer kilon uygunsa haftanın tüm günü hareket çalış. Mekik ve ters mekik karın kaslarını çalıştırır. Barfiks üst kol kaslarını geliştirir. Şınavı kollarını açarak yaparsa kol kaslarının yanında göğüs kaslarını da çalıştırır. Dikkat etmen gereken nokta eğer o gün 30 tane şınav ya da mekik çekmen gerekiyorsa hepsini bir defada yapma. 10 tane yap 1 dakika dinlenip 10 tane daha yap. Ben yine de senin bir vücut geliştirme salonuna yazılmanı tavsiye ederim. Orda hem sistemli çalışırsın hem de bazı kasları çalıştırabilmen için özel aletlere ihtiyaç vardır onlarla çalışırsın.
Beslenmeye gelince mümkün olduğunca protein ağırlıklı beslen(Kırmızı et, tavuk, balık, az pişmiş yumurta vs..). Çalışmaya gitmeden önce karbonhidrat ağırlıklı beslen. Örneğin makarna yiyebilirsin. Ancak yağlı besinlerden uzak dur. Günde 5 -6 öğünde ye ancak bir öğünde fazla yeme. Bir öğünde çok yemeye kalkarsan vitamin mineral ve proteinlerin bir bölümü sindirilemeden atılabilir. Kolay gelsin.
avşarlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

« Hentbol Sporu | - »

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler