Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Spor > Spor > Türkçülük Ve Spor > Türkçülerin Kişisel Spor Etkinlikleri

Türkçülerin Kişisel Spor Etkinlikleri Irkdaşlarımızın bireysel olarak ilgilendikleri veya yaptıkları sporlar..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 20.04.2008, 17:09   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turkkan13 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 16
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Hentbol Sporu

Hentbol ulkemizde maalesef tanınan bir spor degil. Ben de bir henbolcuyum ve tum ırkdaslarımı bu zevkli sporu yapmaya davet ediyorum

Hentbol aslında dunya tarihinin en eski sporlarından biridir ancak gercek anlamda tanınması 1920 li yıllarda baslamıstır 2. dunya savasıyla gelisimi zarar goren bu spor 1960 larda su anki sekline kavusmus ve ozellikle dogu blogu ulkelerinde gelismistir. Sovyetlerin dagılmasından sonra avrupaya dagılan antrenor ve sporcular hentbolun avrupa takımlarının su anki gucune ulasmasına buyuk katkıda bulunmustur

Ulkemizde gelisim gostermeye son 20 yılda baslayan bu spor futbol ve basketbola benzemektedir. 7 kisilik takımlarla oynanır bir kisi kalecidir. Cok sert bir savunma ve ceviklik oyunu olan bu spor elle oynanmaktadır.

Tum ırkdaslarıma bu zevkli sporu tavsiye ediyorum

Saygilar....
Alt 20.04.2008, 18:13   #2 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Güntülü adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 380
Hentbolun futbola ya da basketbola benzer pek bir tarafı yoktur. Futboldaki gibi iki kale ve bir top vardır; basketboldaki gibi de topla oynanan bir spordur.
Güzel bir spor dalıdır ama izleyici kitlesi çok düşüktür. Hentbolu hentboldan anlayan yahut oynayan izler.
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.04.2008, 18:19   #3 (İleti Bağlantısı)
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır

Tanrı Dağlı333 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 55
Uruktaşlar ben bazen azeri televiziyasını(Azerice galiba) izliyorum.Uruktaşlar çok değişik sporlar yapıyor.Türkiye'de sadece futbol var.
Tanrı Dağlı333 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
hentbol , sporu

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler