![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
TÜRKÇÜlüğün dinlere bakıs acısı nedir?
Suana kadar Atsız Atamızın kitaplarını hep okudum ama biturlu aklımdaki bu soru işaretine bi yorum getiremedim.
İdeolojimi merak edip soranlar oluyo.TÜRKÇÜyüm dediğim vakit dinsiz,fasist veya Şamanmısın? gibi tepkiler aldım. ama TÜRKÇÜ ideolojiye sahip olanların çoğu Şamanisttir. mesela bende Kızılbas kokenli inanctan sonra osmanlının islamlastırma politikasından sonra sünni müslüman doğdum.Ama dini ideolojime katmadım hep TÜRKlükle buyudum,yani buyuklerimden oyle gordum. TÜRKÇÜ düşüncenin islama bakısını biliyorum ama.Asıl merak ettiğim. Ben Laik Salt TÜRK Milliyetcisi bi terbiye ile buyudum ailemde boyledir.Ama sünni müslümanım.Dini Mabedimden dısarı cıkarmam Tanrı ile Kendi aramdadır.TÜRKÇÜ düşüncenin benim bu hareketime bakıs acısı nedir? bunu merak ediyorum. Değerli Buyuklerim bilgilendirirseniz sevinirim. Saygılarımla Esen Kalın T.T.K |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK OĞLU TÜRK
|
Türkçülük kamusal alanda laik dünya görüşüne sahip, kamusal alan dışında ise tüm dinlere eşit mesafededir. Türk lüğünün önüne herhangi bir inanç sistemi koymadığın müddetçe sorun bulunmamaktadır.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Benim bir dinim yok ve bazen bütün dinlerin denizin dibini boylamasını istiyorum. Hükümetini ayakta tutmak için dini kullanmaya gerek duyanlar zayıf yöneticilerdir, adeta halkı bir kapana kıstırırlar. Benim halkım demokrasi ilkelerini gerçeğin emirlerini ve bilimin öğretilerini öğrenecektir. Batıl inançlardan vazgeçilmelidir. İsteyen istediği gibi ibadet edebilir. Herkes kendi vicdanının sesini dinler. Ama bu davranış ne sağduyulu mantıkla çelişmeli ne de başkalarının özgürlüğüne karşı çıkmasına yol açmalıdır.. Atatürk-1926Andrew Mango, Atatürk Syf.447
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Irkçılığı özümsemiş biri bu konulardan bahsetme gereği duymaz. Evrensel olarak tüm ırkçı düşünceler Semitik kökenli dinlere karşı çıkar. Kimse kimseyi zorla ırkçı yapmıyor. Peygamberinin "Müslüman, Müslümanın kardeşidir" sözünü çiğneyen dindar arkadaşların önce içine düştükleri çelişkili durumu görerek, kendilerini sorgulamaları gerekiyor.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
|
İdeolojiye dini karıstırdığın vakit zaten,davandan ilk tavizi vermiş olursun
sınıfımdaki ülkücü olan bikaç oyle ismen tanıdığım şahıslar var.Ben alevi ve kızılbas arkadaslarımla muhatap olurken onların bana bakıs acısıda değişiyor. Yani alevi ve kızılbas olan arkadaslarım koken olarak Avsardır benim gibi. Bende Avsarım.O çapulcular ise sırf alevi diye TÜRKMEN arkadaslarımı dıslıyor.Ve bir mitingde diyarbakırlı bi kıro eli ile Bozkurt Cekince Tekbirde cekince.Ülkücülerin gozunde Alevi TÜRKMEN soydaslarımızdan fazla popüler oldu. Ülkücülüğün sapkın yollarından birisi işte. İnancından dolayı Soydasını dıslıyor, kendilerinin hosuna giden davranısı yapan bi k.rtü TÜRKten üstün tutuyolar. Ben o kıronun o Sehitlerimiz için duzenlenen O mitingde BOZKURT Cekmesini gorduğum an elini kırasım geldi.Çünkü O TÜRKlüğün sembolüdür Çapulcuların ve kıroların yapacağı hafif bisey değildir.Onun ağırlığını TÜRK olan TÜRK kaldırır. saygılarımla Esen Kalın. T.T.K |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türk-islam sentezi ile milliyetciligi karistirma
Alıntı:
Kiymetli genc irkdasim, toplumumuzda adina "ülkücü" dedikleri sahislari milliyetci görmen birinci hatan, cünkü Türk-islam sentezi denen sacmalik CIA'nin "Yesil kusak projesi" cercevesinde Türkiye'de kommunizimin önüne set cekilmesi icin icaat edilmis olan olan bir Amerikan yapimidir. Bir ideoloji (Türkcesi dünya görüsü) varligi icin bir düsmana ihtiyac duyuyorsa eger, zaten ideoliji sayilmaz. Kommunizim 1989'dan beri bittmistir. ülkücü sigir sürüleri hala kahrolsun gomunisim deyipte ardindan tekbir getirirler. Sonra da konuyu bir zamanlar ve günümüzde analarina ingilizlerin sevgiyle yaklastigi filistinlilere getirirler. Onlari savunmayi milliyetciliklerinin bir geregi olarak görürler. Burda cok ilginc bir ipucu elimize geciyor. Kirim'da, Karabag'da, Baskurdistan'da ki Türklerin acilarini görmüyorlar ama Osmanliyi arkadan vurup yere seren ingilizlerle bunun ugrunda ingilizlerle isbiriligi yapan araplarin derdine düserler. (Deveye diken adam s...ken lazim galiba..) Burda acikca görüyoruz ki bunlar sag gösterip sol salliyorlar. Bir milliyetci milliyetciligin esaslarini ortak kan, ortak tarih ve ortak soy olarak belirler. Bunlar tarafindan hangi sart yerine getirilmistir? Hic birisi! Getirilimezde cünkü bunlarin milliyetciligi AHMET ARVASI DENEN ASAGLIK BIR kürt TARAFINDAN ICAAT EDILEN BIR MILLIYETCILIKTIR...HATTA MILLIYETCILIKTE DEGIL ÜMMETCILIGIN TAA KENDISIDIR! BUNUN LAMI CIMI YOK, AMA AGIZLARINDAN HADISELERI OLDUGU GIBI SÖYLEYEMIYORLAR.. ELBETTE KI TEKBIR GETIREN bir kürt MAHLUKATINI bunlar MILLYETCI SAYARLAR. ELBETTE KI BUNLAR BIR KIZILBAS TÜRKMENINI TÜRK SAYMAZLAR CÜNKÜ UMDUGUMUZDAN DA COK GERI ZEKALIDIRLAR... Bir kürdün ümmetciligi milliyetcilik gibi göstermesine kananlardan ne bekleyebiliriz ki? S...ktir et bunlari da bunlarin milliyetciligini de.. Topunun cigeri bes para etmez genc kardesim.. Milliyetciligi Hüseyin Nihal Atsiz atamizdan ögren, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜMÜZDEN ÖGREN... Bu öküzler kim milliyetcilik kim? ITLE KURDU karistirma... |
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
olaya din açısından bakmayalım derken mezhep açısından da bakmamanız gerekir. alevilik Türklere has olmasına rağmen hepsinin Türkçü olduğunu düşünmek abestir. Pkk nın üst yönetiminin büyük çoğunluğunun tunceli,bingöl,elazığlı alevi zaza olduğunu unutmamanız gerekir. ve internet üzerindeki aleviforumlarda takılan kızılların hemen hepsi Türk ve Türkçü karşıtı k.rt aşığıdır. |
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
|
O bahsettiğin kızıllar komünizm yanlısıdır.Dediğin gibi k.rt asığıdırlar,
Benim Tanıdığım Kızılbas TÜRKMEN kandaslarım gercekten hakiki TÜRKÇÜdürler.Onlarla diğer kızılları karıstırmamamız gerek. Birde ülkücülere arap ümmet milliyetcileri dedim |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
O adına alevi forum denen daha öncede dediğim foseptik çukuruna takılanların bir çoğu soysuz kro köpekleri ve tarihini bilmiyen ahmak geri zekalılardır geçenlerde de benim gibi Eymür boyuna bağlı alevi bir Irkdaşım girmiş bunların sitesine Başbuğ ATATÜRK'ün o büyük sözünü büyük puntolarla yazmış 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!' diye sitedeki kızılca soysuz kro köpekleri hemen saldırmışlar ne demek istiyorsun falan diye o da demiş sizi ilgilendiren bir şey yok sözüm sitede hayvanlardan ayrı tutuğum ahmaklara diye ondan sonra zaten kıyamet kopmuş tabi bizimki içindekini dökmenin huzuruyla rahatlamış anlattı baya güldük diyeceğim tarihini bilmeyen ahmak ya gider ümmetci olur yada gider böyle içi boş sitelere takılıp aptal olur, bizi biz yapan ,bizi ayakta tutan, bizi birbirimize sımsıkı bağlayan damarlarımızda taşıdığımız değeri dünyalara değişilmez Asil TÜRK kanıdır TÜRK TÜRK'TÜR dinin mezhebin hiçmi hiç önemi yoktur önemli olan soydur esenlikler dilerim tüm Irkdaşlara. 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
NogaY70 kandaş, bugün Doğu ve Güney bölgelerinde bahsettiğiniz Kızılbaşların bir kısmı kendini kürt görüyor. Şimdi bunların kökeni hakkında denecek bir şey yok. Kürt kökenli olduklarını iddia etmiyoruz zaten. Fakat bugün ne yaptıklarına baktığımızda durum iç açıcı değildir. Benim doğunun belirli illerinde gördüğüm kadarıyla terör örgütüne eskisi gibi destek verilmese de hala belirli bir potansiyele sahip bir duyarlılık söz konusu. Aslını inkar eden bu kesimlerin aslı ne olursa olsun onlara sıcak bakamayız.
Aleviler Yavuz Sultan Selim zamanında, desteklenen kürt aşiretlerinin sistemli kıyımına uğramıştır. Bu baskıya çarpıcı bir başka örnek Abdülhamit döneminde kurulan Hamidiye alaylarıdır. Yani demem o ki Alevilerin bir kısmı kendisini katledenlerin torunları ile aynı yolu tutmaktadır. Bu ister bilinçli ister bilinçsiz olsun. Dedelerinin uğradığı baskılardan haberli ya da habersiz bir şekilde bu kıroları destekleyen onların önünü açan kim olursa olsun affedilemez. Ahmaklığında, hududu olmalıdır değil mi?! Fakat son olarak belirttiğiniz gibi kızıl soysuzların oyununa gelmemek adına Alevilere, Türk kültürüne olan katkıları sebebiyle minnet duyuyoruz. Bugün gelinen noktada bir kısmının düştükleri oyunu ve oyunun iğrençliğini biliyor bu sebeple onların tez zamanda bu kıroların yandaşlığını yapma ahmaklığından kurtulmalarını umuyorum. |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
1)Türk kanı taşımalı
2)Yanlızca Türkün çıkarını düşünmeli 3)Geçmişini unutmamalı Benim Türkçü düşümcemin temellerini bunlar oluşturur.Musevi olan Hazar Türkleri de benim Atamdır.Şamanist Uygur Türkleri de benim atamdır.Muslüman olan Anadolu Selçuklu Türkleri de benim atamdır.Ama İslam devleti benim Atam değildir.Ben onunla övünmem. |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Alıntı:
Trakya kandaşın sıralaması; 1)Türk kanı taşımalı 2)Yanlızca (“yalnız olacak”) Türkün çıkarını düşünmeli 3)Geçmişini unutmamalı Birinci madde Nihâl Atsız'ın sıralaması ile uygunluk göstermektedir. Fakat iki ve üçüncü maddeler Nihâl Atsız'ın sıralaması ile alakasız bir yol çizmektedir. Eleştirimi örnekleyerek gösterebilirim; Türk kanı taşıyan fakat bugün Türk olduğunun farkında olmayan, Türkçe bilmeyen birini düşünün. Bu kişi kendisinin ve dilinin farkında değilken Türkün çıkarını nasıl düşünebilir. Örnek verdiğim kişi zaten geçmişini bilmediği için üçüncü maddeye geçiş yapmak imkan dahilinde değildir. Özetle dili Türk olmayan birinin kanı Türk olsa da mankurtlaştığı için onun Türkün çıkarını düşünmesi imkan dahilinde değildir. Çünkü dilini kaybeden milletlerin yakın zamanda milli benliklerini de kaybettikleri tarihi bir kayıttır. Daha farklı eleştirel bir bakışla ülküsü Türk olmayan kişinin geçmişini unutmaması pek bir anlam ifade etmeyecektir. Ki buna örnek olarak Türkçülük dışında sentezci-milliyetçilik tanımları yapanlar iyi birer örnektir. Sade ve yüzeysel bir bakışla sıralamanız olumlu görülebilir fakat eksikleri olduğu aşikardır. Bir kere en önemli hususlar olan, dilinin ve dileğinin Türk olması büyük eksikliklerdir. Nihâl Atsız'ın Türk olmak hakkında ki sıralaması; “1- Türk olmak için önce kanı Türk olmak lazımdır. 2- Ondan sonra dili Türk olmak lazımdır. 3- Ondan sona dileği Türk olmak lazımdır” İlgili makalenin ilişimi; TÜRK IRKI = TÜRK MİLLETİ |
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Yanlışımı düzelttiğin için sana teşekkürlerimi sunarım.
Yazdığım maddeler bir sıralama değil.1-2-3 diye devam etmek zorunda değil.Geçmişten kastım dil, tarih, diğer soydaşlar vs. uzar gider.Tabi senin dediklerinde doğrudur.Ama asıl anlatmak istediğim bu Hristyandır öyleyse Türk olamaz.Ya da bu Müslümandır Araplaşmıştır öyleyse Türk olamaz diye bir şeyi kabul etmediğimi bunun Türkleri ayrıma götüreceğini bu ayrımın sonunda Hristyan Türk, Müslüman Türk veya Şaman Türk olarak sınıflandırılacağımızı geçmişte olduğu gibi yine birbirimize düşecemizi ve güç kaybedeceğimizi belirttim.Bugün Kazak, Azeri diye adlar çıkmıştır.Bunlar sanki ayrı bir ırk.Din konusunda da bu yanlışa düşmeyelim.Türklüğünü kabul eden ve Türklük için çalışan biri dini ne olursa olsun benim kardeşim ve soydaşımdır. Saygılarımı sunarım... |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türk Irkı Sağolsun...!
|
Alıntı:
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
bencede din allah ile kişi arasındadır herkes ibadetlerinde ögürdür saygılarımla T.T.K.
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| açısı , bakıs , dinlere , nedir? , türkçülüğün |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|