![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Türkçülüğün ekonomik sistemi
Türkçülüğün bir ekonomik sistemi var mıdır?
Varsa nedir? Bunu merak ediyorum yanıtlarsanız sevinirim.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bütün sorunları bitirdik,sadece Türkçüler'in ekonomik sistemi kaldı.Yahu keşke biz bugün ekonomik sistemi konuşuyor olsak, ancak ona gelene kadar çok sorunumuz var,o yüzden bütün Türkçüler bu konuda ayrı düşüncelere sahip olabilir.Sırf ekonomik açıdan Türkçülüğü ele alacak olursanız yanlış düşünebilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türkçü Bir devletin ekonomik sistemi Milli Ekonomi gibi olmalı
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Y.N:Türkçe yazım kurallarına özen gösterin. |
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kamu İktisadi Teşebbüsleri Türkçülüğün tek ekonomik sistemidir ve varolması gerekendir.Başbuğ zamanında memleketin hızla kalkınma hamlesini başladan KİT'ler Türkiye Cumhuriyetine en uygun ve dinamiği en yüksek olan modeldir.Şu anda ekonomiyi tekrar kurtaracak tek sistem KİT'leridir.Fakat gün geçtikçe çoğunluğu azaltılan kurumlarımız haliyle kapanmakta ve ekonominin can damarları bir bir kesilmektedir.
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Daha geniş bilgi için alta eklediğim köprüden KİT'lerinin listesini inceleyebilirsin.Hepsinin ne kadar muazzam bir ekonomiye hükmettiğini ve verimli kullanıldıklarında nasıl ekonomiyi şaha kaldıracağını anlayabilirsin.Birde bu listede satılan KİT'lerde mevcuttur.Hükümetin nasıl çöküş politikası izlediğini karşılaştırarak görebilirsin. RapidShare: 1-Click Webhosting
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
TürkçüTurancı
|
Bence üretime dayalı bir ekonominin yani ihracata yönelik olması gerekir.
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bir kaç şey eklemek gerekir:
Türkçü yönetim üretici olmalıdır. Üretici bir politika izleyebilmek için elindeki toprağı ve yeraltı kaynaklarını iyi kullanan sürekli zirai ve teknolojik gücünü geliştiren bir sistem gerekir. Ülkemizde ürün çeşitliliği ve yeraltı kaynaklarının çokluğunu düşünürsek Tarım alanındaki köklü reformlarla zirai açıdan gelişmiş bir ülke olup bu gelişmişliği ekonomiye yansıtarak milli bir kalkınma yapabiliriz. Tabi ki bu kalkınmayı yaparken bilinçli üretici eğitimleri ve sürekli üretim sağlayan yaz-kış üretimlerini artırmak gerekir. Çiftçilere destek fonları açıp,Tarım ofislerini daha atıl duruma getirebiliriz. Üniversitelerin Ziraat Fakültelerini zirai üretim yapan taşralara inşa ederek orada ürün çeşitliliğini ve bilinçli üreticiliği artırabiliriz.
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Küresel sermayede olan çalkantılardan en az etkilenen ülkeler, daima üreten ve ürettiğini pazarlayabilen ülkelerdir. Şu anda ekonomisi üretime dayalı olan Brezilya bile sadece kahve ve bitkisel yağ ihraç ederek tüm dünyada ki ekonomik dalgalanmalardan rahatça sıyrılabiliyorlar.
Türkiyede bir sürü petrol yatağı olmasına rağmen doğal gaz ve petrol kullanımında Rusya ve İran'a bağlıyız. Her zaman söylenen bir laf vardır. " Ekonomik bağımsızlığı olmayan ülkelerin siyasal bağımsızlığıda olmaz." Bizim üniversiteler boş işlerle uğraşacağına nerede, hangi ürünün, ne kadar sıklıkla ve ne kadar üretileceği konusunda çalışmalar yaparlarsa ve bunlar uygulanırsa Türkiye bir daha ekonomik krizler, dışa bağımlılık gibi küçük düşürücü durumlarla karşılaşmaz.
Türk milleti öyle büyük ve ulu bir millettir ki, insan yüz sene yaşasa, yedi yaşında kalemi eline alsa, gece gündüz demeyip yazmaya başlasa ve ilahi bir aydınlık ve bir bilgi kaynağı insanın kulağında durmadan, Türk ırkının ekonomik, sosyal, kültürel, medeni, siyasi, askeri oluşumları hakkında bilgiler fısıldasa, iki elinin on parmağı ile doksan üç sene durmadan yazsa, yine de Türk tarihini tamamen yazdım diyemez...... |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Üretim, her zaman ilk şarttır. Üretim olmadan büyüme ve gelişme kesinlikle söz konusu olamaz. Üretimin, nüfus sayısı ile orantılı olması gereklidir. Ve yapılan üretim, nüfusun en az 2 katı olmalıdır. Bu sayede dışarıdan ithalat yapmadığımız gibi bol ihracat yapma imkânımız doğar.
Fakat takdirinizdir çağımızda tek başına üretim yeterli olmamaktadır. Artık bir ülkenin gelişmiş, az gelişmiş veya geri kalmış olup olmadığını belirleyen etken, teknoloji üretimidir. Teknolojiyi çok iyi takip edip, ayrıca kendimiz o teknolojiyi üretmediğimiz sürece tamamiyle gelişmiş bir ülke olmamız mümkün değildir. Çünkü teknolojiyi biz üretmezsek, bizim yaptığımız üretimleri işleyecek olan yine yabancılardır. Diğer bir deyişle onlarla işbirliği yapmaya mecburuz demektir. Türkçülüğün ekonomik sisteminin olup olmadığı sorulmuş. Elbette vardır. Ekonomi hayat demektir. Ekonomi güçtür. Güç de yaşamakla eş anlamlı olduğuna göre elbette Türkçülüğün ekonomik tarafı da vardır. Herşeyden önce milli bir sermaye olması gerekir. Sermaye çok önemlidir. Ülke olarak yegâne ticaret kaynağımız tarım. Fakat bununla yetinmeyip, teknolojiye mutlaka girişerek teknolojik üretimlerde bulunmamız gerekir. Örneğin ASELSAN, teknoloji üretimine en iyi bir örnektir. Bununla birlikte TUSAŞ, HAVELSAN, ROKETSAN, İŞBİR ve ASPİLSAN yerli sermayeye en iyi örneklerdir. Fakat bunun savunma sanayii ile sınırlı kalmaması gerekmektedir. Bence makine sanayi en önemli olanıdır ve makine sanayiine girişerek bu dalda üretimler yapmak gerekir. Bakınız dünya ile arasında sarık ve çarşaflar koyan İran bile son zamanlarda araba üreterek ihracat yapıyor ve ülkesine gelir sağlıyor. Hülasa ilk şart üretmek ve yabancılarla işbirliği yapmaya gerek duymadan gelişebilmektir. |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Türkçülüğün şuan olmasa bile partileşme aşamasında kesinlikle Türkçülüğe özgün bir okonomik sistemi olmak zorunda.
Tıpkı eğitim ve sağlık politikaları olması gerektiği gibi. Bu üç önemli konuda politika üretemeden iktidara gelmek bir hüsranla sonuçlanabilir. Böyle bir konu başlağının açılmış olması bence çok yerinde olmuş. Aynı zamanda bu Atsızcılar otağının çıtayı yukarıya çıkardığınında yeni bir kanıtı, ideolojik anlamda zaten rakipsiz ve öncü olduğumuz Türkçülük fikriyatının öğretilmesi ve tanıtılması alanlarının yanına artık Türkçü yönetim sisteminin politikasınında tartışıldığı tasarlandığı bir alanı eklemiş olmak. Özellikle ekonomi konusu hakkında bilgiye ve eğitime sahip olan ırktaşlarımızın bu başlık altında fikirlerini paylaşmaları yararlı olacaktır.
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Yoksa bir düşünün; Amerika ile Güney Afrika arasında ne fark var? |
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bu konunun 11. iletisinde özetle belirttim ırkdaşım.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|