![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
TÜRKÇÜLÜK DÜŞÜNCESİNDEKİ İSLAMIN YERİ
benim ve bir cok ırkdasımında aklına takılan sorulardan biridir sanırım bu soru.bu konuda ki benim sahsi düsüncem sü sekildedir Türklük ve İslam et ile tırnak gibidir biribbirlerinden ayrıldıkları zaman yasanamaz olurlar Türk olmayan Müslümanlara baktıgımda bir cogu İslamiyeti yasıyoamıyor aynı sekilde Türk olupta İslam inancına uzak olan Türklere baktığımızda da Türklüklerini kaybettiklerini görüyoruz.Türk Cumhuriyetlerinde yasayan arkadaslarımla konustugumda Rusların buyuk ölçekte beyinlerini yıkadıklarını gördüm önce islam inancından sonrada bir çok genci Türklüklerinden uzaklastırmıslar.
Ana tüm bunların dısında da İslam kültürü Büyük Türk kültürüne renk katmıs olsada bu ince sınır asıldıgında Türk Kültürünü tehdit eder hale gelebilcek potansiyeldedir. Tüm bunların dısında Atsız Atamızın Ölüm dösegindeyen basında Kuran okuttugu rivayet edilir bu ne kadar dogrudur... bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum... |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Re: TÜRKÇÜLÜK DÜŞÜNCESİNDEKİ İSLAMIN YERİ
Alıntı:
Oğuz Kağan da Kürşad da müslüman değildi. Bizlere Türkçüğü sevdiren Atsız Ata da müslüman değildi. Turan'ı kuran eski Türk devletlerinin hiçbiri müslüman değildi. Müslüman olan Türk devletleri ise Turan'ı kuramadığı gibi ümmetçilik adı altında aşağı milletlerle melezleşmeye doğru gitmiştir. Eğer Türklüğünü unutan hristiyan Türklerden örnek verirsen ben de sana Memlükleri sorarım. Eğer müslüman olmayan Türkleri Türk saymassan , O zaman sen Bilge Kağan'ı da Türk saymıyorsun demektir. Tabi bu kadar sığ düşünceli birisi olduğunu sanmıyorum. Ama ülkü ocaklarında uzunca zaman geçirdiğini düşünerekten böyle düşünmeni anlıyorum ve fikrini değiştireceğini umuyorum.
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
SAVAŞÇI
|
Benim görüşüm nettir.İslam Türklüğü öldürmüştür ben müslümanım annem her gece kuran ukur .Ukur ama ne ukuyor ne diyor anlamıyorum oda anlamıyor sadece okuyor,yani dinim islam kuralları var sartları vardır ama kuran ı Türkce okumuyor dualar neden Türkçe değil.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Tarihsel bir yalan
Türklerin islam'i kendi istekleri ve hidayete erme arzusuyla benimsedikleri yalanidir. Oysa gerçek su ki, Türkler islam'a direndikleri için yaklasik yüzyil süren bir süreç içerisinde Emevi / Arap / islam ordulari tarafindan katliamlara maruz birakilmislardir. Yüzbinlerce Türk öldürülmüs ve bir o kadari da kölelestirilmistir. Yüzbinlerce Türk kizi cariye yapilarak Emevi / Arap askerlerin cinsel arzularinin hizmetine sunulmus, Türklügün onuru ayaklar altina alinmistir. Ortodoks Hristiyanlik dinine inanan Türklerin nüfusu 10 milyondur. ( Gagavuz, Çuvas, Hakas, Altay, sar, Yakut, Urum, Dolgan, Karagas, Tatar / Kreysin, Ortodoks Türkmenler, Kerkük Türkmenlerinden 3 bin kadari da Hristiyandir. ) Musevilik dinine inanan Türklerin nüfusu 1 milyondur. ( Karaim ve Kirimçak Türkleri ) Budizm'e inanan Türklerin nüfusu 2,5 milyondur. ( Tuva ve Sari Uygur Türkleri ) Ak din/Burkanizm'e inanan Türklerin nüfusu 500 bindir. ( Altay, Hakas ve diger nüfusça az Türklerinin bir kismi) Animist Türklerin nüfusu 150 bindir. ( Orta Asya'da daginik halde yasarlar.) Ateist Türklerin nüfusu 100 bindir. ( Türk dünyasinin her bölgesinde ) Durum buyken bütün Türklerin birligini saglayabilmenin yolunun laiklikten geçtigi açik degil midir ? Rehber Kur'an, Hedef Turan demek Türklüge hizmet eden bir söylem degildir. Ancak gayrimüslim Türklere rehber Kur'an’dir demek onlari Türklükten uzaklastirmaktan baska hiçbir sonuç dogurmaz. O halde tüm yuregimizle haykiralim: Yasasin Laik vede Turkcu TURKELI !!! Yasasin Dünya Turkculerinin Birligi
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar nihal atsiz otağı kapandığından ve bu otağa taşındığımdan beri dikkatimi çeken bir şey var. Bu forumda bir türlü din konusu eksik olmuyor. Neden böyle oluyor anlamıyorum. Türkçüler laiktir. Bırakın isteyen istediği şeye inansın, isteyen inanmasın, isteyen puta tapsın. Sana ne? Ona ne? Kime ne?..
Lütfen sadece Türkçülüğü ön plana çıkaralım. Kimse dinini açıklamasın veya youm yapmasın. Kimse başka dinleri küçümsemesin. Şu buna inanırdı, şu şuna inanırdı diye genellemeler de yapmasın! Bu tarz konu başlıkları bize hiç bir şey katmayacağı gibi, kısır döngüler yaşamamıza sebep olur! Lütfen insanların kişisel tercihlerine saygı duyalım ve bu konular hakkında bir daha yorum yapmayalım... saygılar... |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
hayır ben Müslüman olmayan Türkler benim atamdır kanımdır göğsümü kabartan yegane seydir.İslamdan da benim anlaıgım üstün ırklar olacaktır bir elin 5 parmagı bir degilken ırklarında bir biri ile aynı özelliklerde olması mümkün degildir ve elbetteki Türk ırkı her ne acıdan bakarsak bakalım benim acımdan üstün ırktı İslamiyet bile Üsütün TÜrk Irkının elimde yükselmistir.
Zaten Türklük esasları ahlaki yapısı İslamiyetten cok uzak degildir bu benim sahsi düsüncemdir. Ülkü ocaklarında bulunmuslugum vardır ama benim icin hep bir cekisme ye sebep olmustur orada var olmak cünki benim Türkcülük esaslarım pek cok seyden agır basmaktaydı nede olsa Asil Türk Kanı tasıyoruz ve kan cekiyor... atalarımız Müslüman degildi ama ahlaki degerlerini koruyabilmislerdir Türk Ahlakı dillere destan olmus ulustan ulusa yayılmıstı.Benim bahsettigim sey Türk lük esasları cok agır basan ve herseyin farkında olan insanlar elbette ırksal ozelliklerini yitirmiyceklerdir Atsız atamız her ne sartta olursa olsun onun bu sevdadan vazgececegini dusunemeyiz lakin halk a inersek herkes bu derece de bu degerlere baglı degildir yada aymazlık icinde ugratıldıkları kültürel erezyonun farkında degildirler onemli olan dini dogru olarak aktararaktan Türklük esaslarını insanların kaybetmemesini saglamaktır zira Türklük esasları ile İslam esasları paralellik gostermektedir.Osmanlı dan da ornek verirsek Osmanlı devleti ilk 3 4 yüzyılında Türk Töresi ve İslamiyeti buyuk olcude dengeli sosyal hayata aktarmıstır ve İslam inancını bile etkilemistir ornegin mezarların bombeli olması Göktanrı inancından Gök kutundan gelmektedir.ne zaman ki Türk Töresinden uzaklasmıslar iste felaket kapıya gelmistir... |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
ırkdaslarım elbette laik bir durumdur sadece ben İslama inan Türk kardeslerim icin sordugum bir sorudur bu onun dısında tek cıkar yol budur demedim demiycemde...
Ayrıca Hz Peygamberin Türkleri öven hadisleri vardır ve bir söz bosuna söylenmemistir Tanrı intikamını Türk eliyle alır... |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türklügün önüne gecmeyen ve Türk soyunun inandigi tüm dinlere belirli bir dereceye kadar saygiliyiz.Cünkü ilk önce Türk'e saygimiz var. Yüce Türk milletinin dine nasil yaklasmasi gerektigini Basbug Atatürk göstermistir.Dolayisiyla Türkcü ülkülemde laiklik esastir.Bunun disinda elbette her Türkcü'nün din ile ilgili düsünceleri olabilir. Inanc manevi bir sey oldugu icin kisiye özeldir.Türklük ise maddi bir olgudur.Dolayisiyla bütün Türkleri kapsar ve bu yüzden daha degerlidir. Türkcülerin din ve inanc ile isi olmaz.Tarih boyunca kurdugumuz o büyük devletlerde din hic bir zaman ön planda olmadi (osmanli haric)... Dinin ilk sirada olmadigi dönemlerde cok güclü oluyoruz, Türklügü yayiyoruz ve topraklarimiz genisliyor.Tarih bunun kanitidir! Eger islam veya baska bir din kriter olsaydi, su an hala din devletleri olurdu ve özellikle arap dünyasi sürünmezdi. Türkiye bugün geri kalmis bir ülke degilse, bunu Basbug Atatürk'ün devrimlerine borcludur! |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Hristiyanlasmis Turkler Turklukten uzaklasmistir diye bir sey soz konusu olamaz.
bugun musluman Turkler nasil hristiyan olanlari Turklukten uzak goruyorsa, Gagavuz Turkleride bizi araplasmis farsilesmis bir Oguz boyu olarak goruyor. olaya tek yonlu degil, cift yonlu bakmak lazim. kimse kardesini dini inanci ve fikirleri yuzunden dislayamaz. Laiklik ve Turkculuk budur. bende Allah'a inanan birisiyim. Ama herseyden once Turk'um. musluman bir arab benim icin sadece ayni dine inanan siradan bir kisidir. Ama hristiyan Gagavuz kardesimdir, kanimdir. Kardesime yamuk yapanin gozunu oyarim. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Re: TÜRKÇÜLÜK DÜŞÜNCESİNDEKİ İSLAMIN YERİ
Alıntı:
Yazdıklarına bir kaç soruyla yanıt vereyim. 1- Türkler İslamiyet'i seçtikleri tarihten bugüne değin, hangi Türk devleti Türkçü düşünceyle yönetilmiş; ve Turancılığı ülkü edinmiştir veya İslamiyet'in kabulünden sonra, hangi Türk devletinde Türk kültürü, dili, töresi, ahlak yapısı korunmuştur? 2- Müslümanlığı kabul etmemiş olan Türkler Türklüklerini kaybetmişlerse, Müslüman olan Memlükler, Suriye Türkleri vb. Türkler acaba neden Türklüklerini kaybedip Araplaşmışlardır? Yoksa keramet dinlerde değil de, Türklük bilincinde midir? Atsız Ata'nın ölüm döşeğinde iken Kuran okuttuğu masalına gelince; Bu masal, ülkücülerin Atsız Ata'yı sahiplenmelerini sağlamak için Refet Körüklü tarafından uydurulmuştur. Aksi takdirde Atsız Ata'yı yalnızca gerçek Türkçüler sahiplenecekler ve Atsız Ata ülkücüler tarafından sevilmeyyecekti. Böyle olduğu taktirde de, Arap Arvasi ve Arapçı Necip Fazıl'ı fikir babaları olarak gören ülkücüler, milliyetçi olduklarına dair inandırıcılıklarını yitireceklerdi. Ayrıca, ülküsüzlerin ruhani liderinin, "Türklük ve İslam, etle tırnak gibidir." görüşünü benimsemişsin. Biliyorsun, tırnak etten bazen kendiliğinden düşer, bazen de zorla çekilir. Sen İslam, İslam deyip de Türk uluları arasına girebilmiş olan bir tek kişi gösterebilir misin? Ben sana dinden bahsetmeyen Türk uluları gösterebilirim. Not: Otağı inceleme gereği duymuş olsaydın, bu soruları sorma gereği duymazdın.
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Bizim ümmetçi yobazlar da, Türkleri Muhammed'in mucize sahibi bir peygamber olduğuna inandırabilmek için, bu sözün söyleniş gayesini saptırmışlardır.
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Öncelikler ırkdaslarımla aynı fikirdeyiz sadece ufak bir konuda ayrılıgımız var bunu belirtmekte fayda görüyorum.oncelikle laiklik konusunu kapatmalıyız Türkiyede herkes bu sozleri arkasında is yapıyor laiklik kavramını gayet iyi bilenlerdenim bu konuda daha fazla saptama yapmamnızı rica ederim zaten gayet laik bir sekilde kendi dini inancımla milli inanclarım arasındaki bagları kendim ve benim gibi düsünen insanlar icin soruyorum.
Osmanlı belli donemlerde yeterince Turancı ve Türkcü bir politika izlemistir Anadolunun ve Trakyanın Türklesmesi icin verdigi savasları kümsemek önemsememek cok mantıksızca olur tüm bunlar beraber bir diger düsüncemde sudur ki Türkler 1071 den cok evvelde Anadoluı topraklarındaydılar biz kac bin senedir Anadolu topraklarından at kosturan neferlerin torunlarıyız ancak sistemli bir sekilde Türklestirme Osmanlı zamanında yapılmıstır ve Türkler e her zaman Anadolu topraklarında kucak acmıstır kendi aile seceremden de bildigim uzere Kırım Türkü olmamıza ragmen fermanla Anadolu topraklarına cagrılmıs ve bu sebepten dolayı Anadoludaki Türk varlıgı her zaman icin esas olmustur ve asimile olmayacak derecede saglamdır bu Osmanlı ve Selcuklu devletlerinin birer basarısıdır sırf İslam inancını benimsedi diye bir Fatih Sultan Mehmedi Ertugrul gaziyi nasıl olurda hakir gorursunuz.bu insanlar gaza askı ile yanıp tutusan Türk Milliyetcileriydile ve daha niceleri AYrıca Osmanlı büyümesi ile birlikte Avrupada Türk kelimesi Bir manada Müslüman manasına geliyor ve avrupalılar müslüman demiyor Türk diyor boylelikle Osmanlı devletinin de Türklük degerini daha üstün tutugunu gormus olduk simdi ben bunları yazdım diye yine sevgili kandaşlarım cıkıp bana laiklik ile ilgili bir sey soylemesinler ben o zamanki duruma iliskin bir tespitimi dile getirdim.Atsız atamızın ölüm döseginde Kuran okutma su konusuna gelirseniz bunu bir rivayet olarak sormustum ve sagolun aydınlattınız her Türkcünün sahip cıkması gereken bir degerdir Atsız atamız bunun icin safsatalar uyduranlar kendi ic mucadelelerini tamamlayamıs insanlardır.Hz Peygamer Türkler icin soyledigi hadis İstanbul ile alakalı olan degildir soyleki Sakın olaki Türkler ile hasım olmayınız onlar size saldırmadıkca siz onlara saldırmayın onlarla iyi iliskiler kurun er yada gec ümetimi onlar yüceltecektir.Bir Türk asla boyunduruk altına giremez İslam sancagını da kabul ediyorsa o sancak altında yasamaz o sancagı kendi tasır... |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
benim okuduğum bazı hadislerde de çok zıt peygamberin Türkler hakkındaki görüşleri..Osmanlı'ya gelince;Osmanlı edebiyatta bile öz Türkçeye dayanan Halk edebiyatını reddemiş; içinde doğru düzgün Türkçe kelimenin bulunmadığı Farsça ve Arapça Divan edebiyatına yönelmiştir,bu en basit örnektir Osmanlıyla Türklüğünün zerre alakasının bulunmadığının..
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
kandasım ırkdasım sen Osmanlı TÜrk degilse sende TÜrk degilsin sen uzaydan mı geldin Anadolu Topragına bu töreyi sana kim anlattı kim aktardı cevaplarmısın bunları Bana Orta Asya demeyin ben oradaki cocuklarla siz Türksünüz Türk Töresini anlatmaktan dilimde tüy bitti hala diyorsunuzki Osmanlıda Türk Töresi yokmus ben Türk Töresine göre yasadım yasıyacagım ve cocuklarımada bu töreyi ben aktarcam tıpkı dedelerimin bana aktardıgı gibi.halk edebiyatını reddetmis bunu kanıtlamanı istiyorum senden yok olmadı diyorsan ben aksini acılayabilirim.Hz Peygemberin oyle bir hadisini duymadım okudugun hadisi soylersen bende aydınlasmıs olacagım...
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
GOKTUGHAN
Osmanli yurdumuzu Türklestirdi falan diyorsun ama Türkiye'de hala Türkce konusmasini bile bilmeyen kisilerin oldugunu görmüyorsun sanirim.Eger Osmanli Türkcü bir devlet olsaydi, su an yasadigimiz azinlik sorunlarini yasamayacaktik.Cerkezler, kürtler ve diger topluluklar Türk milletinin yapisini ve sosyal dokusunu bozamayacaklardi!Türkiye'de Türklük egemen olacakti.Oysa Fransa denen devlet Kuzey Afrika bölgesinin büyük bir bölümünü kisa bir süre icersinde fransizlastirdi.Osmanli ise dogdugu toprak olan Türkiye'yi bile Türklestiremedi.Sorun buradadadir... Osmanli devletinin Türklüge vurdugu darbeler cok büyüktür. |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|