Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 13.05.2008, 08:24   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçülüğün Savunucusu

Kağan_MT - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 21
Kağan_MT Rss Beslemesi
Türkçülük Hakkında Sorularım

Selam Kardeşlerim Abilerim;
Ben 16 yaşında lise2 ye giden öğrenciyim, ben bu zaman kadar sınıfımda hep sol görüşlyüm gibi yorumlar yaptım yani ailem solcu oldukları için gerçi benimde sol görüşüm vardı taki böyle bir güzel otağı tanıyana dek.Sizce böyle bir durumda ben sınıfta Trükçülük hakkında yorum yaparsam sınıftakiler beni dönme fılan dermi yani sınıftakiler beni lafın yerindeyse beni kominist olarak görüyorlar.Sizece ne yapmalıyım...
Kağan_MT adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.05.2008, 10:05   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.429
Buğra Şad Rss Beslemesi
Alıntı:
Kağan_MT´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Selam Kardeşlerim Abilerim;
Ben 16 yaşında lise2 ye giden öğrenciyim, ben bu zaman kadar sınıfımda hep sol görüşlyüm gibi yorumlar yaptım yani ailem solcu oldukları için gerçi benimde sol görüşüm vardı taki böyle bir güzel otağı tanıyana dek.Sizce böyle bir durumda ben sınıfta Trükçülük hakkında yorum yaparsam sınıftakiler beni dönme fılan dermi yani sınıftakiler beni lafın yerindeyse beni kominist olarak görüyorlar.Sizece ne yapmalıyım...
Ulu Önder Mustafa Kemal, "doğruluğuna inandığınız bir şeyi savunmaktan korkmayınız" diyor. Türkçülük, günümüzde en mantıklı olan fikirdir. Dolayısıyla Türkçülüğü savunduğunuz için hiç kimse size bir kulp takamaz. Sizi komünist olarak bilmeleri de yine Türkçülüğü savunmanıza engel değildir. Komünist değil Türkçü olduğunuzu olduğunuzu bir kere onlara söyledikten sonra, bir daha kimseye bir şey ispatlamak zorunda kalmazsınız.

Ayrıca solculuk denen şey çok tuhaftır. Her taraf dönüp çevrilebiliyor. Bugün yasadışı terör örgütleri de kendisine sol diyor, bu terör örgütlerinin bir numaralı düşmanı olan yasal oluşumlardan da kendisine sol diyenler var. Yani solcu ifadesi günümüzde bayatlamış bir ifade olduğundan, kendisini "solcu" diye adlandıran bir kişinin fikir ve görüşleri tam olarak belirlenemiyor. Buna karşılık kendisine Türkçü diyen bir kişinin ideolojisi, açıkça ortadadır.

Bu yüzden size önerim, Türkçülüğü her ortam ve mekânda savunmaktan imtina etmeyiniz.
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.05.2008, 13:33   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Yaşadığı Yer: Tanrı Dağları
İletiler: 294
Türk Atak Rss Beslemesi
Sol ve Türkiye

Bir zamanlar solcuyum komüncüyüm diyenler bugün milliyetçilige ulusalcılaga sarıldılar unutmasınlar ki Türk'ün milliyetçiligi Türkçülük olamlıdır. Bunu da elbet görecek ve gerçekleri anlayacaklar.Bu ülkenin hakim tezi kurtuluşu kendi özünü ifade eden Türkçülüktür hiçbir açıgı gedigi olmayan yenilmiş çürümüş düşüncelerin peşinde koşmak boşunadır,Türk'ü Türkten ayrıan hiçbir ideolojiyi benimsemiyoruz benimsemeyecegiz, sana önemle Atsız Ata'nın kitaplarını okumanı tavsiye ederim.
Türk Atak adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler