![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Türkiye dısındaki Türkler neden kendilerini Türk saymıyor
okulumda ki türk cumhuriyetlerinden gelen bir çok çocuk kendini türk olarak saymıyor aralarında kendi dillerini değil de rusça konuşuyorlar . yoksa biz boşuna mı çabalıyoruz kendi kendimize mi gelin güvey oluyoruz . sizlerin tanıdıkları da böyle mi?
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Komünist Rusya zamaninda komünistligin geregi Türk milliyetciligi ve milli olgular tamamen köreltilmeye calisilmis kazakistan, özbekistan gibi bölgelere cok sayida rus yerlestirilmisti. Bunlardan etkilenen kazaklarin bir bölümüde zamanla ruslasmis olabilir. Bu bir cok millette görülmüstür malesef.
Hatirlarsaniz bundan bir kac sene önce oynanan bir Türkiye-Azerbaycan futbol macinda da kardeslik beklerken Azeri milli takimindaki oyuncullarin anlamsiz hareketleriyle karsilasmistik. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Kutlu yolda bir TÜRK
|
Anda ben burda özbekistan Türk'ü biriyle tanıştım.Ona merak ettiğim şeyleri sordum,şöyle anlatayım;
Sovyet rusyada millet kavramı olmadığından herkes "sovyetliydi". Yıllarca dil,tarih ve kültürleri ayırma çalışması ile Türk milleti,kazak,kırgız,yakut,özbek diye ayrıldı.Bu Türk boylar,birbirine düşman olup,kendilerini ayrı ayrı milletler sanacak duruma getirildi. Bir olan dilimiz,rusça ile unutturulmaya çalışıldı,bunun üzerine Türkçe böyle dallanıp budaklanıp farklı diller haline gelir oldu.Bunun yanında her Türk boyunun kullandığı kril alfabesi bile farklıdır. Tarih olarak sadece "Altınorda" anlatıldı ve yalan dolan bir tarihle Türklük bilinci silinip,asimilasyon çalışmaları devam etti. Biz hepimiz aslında biriz,bizim toprağımız birdir,Türkistandır sözü sadece yaşlı dederin,ninelerin anlattığı bir masal oldu. Bunun yanında osmanlı düşman olarak öğretildi ve bununla beraber Türkiye'de düşman olarak öğrenildi.Bu özbek kandaşımız buraya ilk geleceği zaman çok korkuya kapılmış hatta,burda kara çarşaflı kadınlar,develerin üzerinde insanlar tahmin ediyorlarmuş. İşte durum bu anda.Biz bağımsızlığımızı kazananı 80 küsür sene oldu ama Türklük bilincimiz,birlik bilincimiz ne kadar yerinde?Adımızın Türk,ülkemizin Türkiye olmasına rağmen... Bu orta asya devletleri henüz 15 yıldır bağımsızlar ve rus baskısı hala daha devam etmektedir. Bunun yanında ciddi anlamda gerekli çalışmalar yapılmamaktadır. Birde en büyük hata onlara direk,sen aslında Türksün demek.Birisi sana gelip sen aslında italyansın dese ne kadadr ikna olursun?Bazı şeyleri çift taraflı düşünmek gerekir ki; 1-Bir kısım kandaşlarımız,yıllarca rusya tarafından sömürüldük,birde bu aldatmacayla Türkler tarafından mı sömürülelim hayır,kabul etmiyoruz. 2-Biz bağımsızlığımızı kazandık,artık özgürüz bunu kaybetmek istemiyoruz. tarzında düşüncelere sahip oluyorlar. T.T.K.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kırgız dostlarımla konuşmalarımda benim çıkardığım bir kaç neden var.
Yılların sovyet baskısı ile tarih bilincinden yoksun büyüyen neslin çocukları oldukları için kendileride tarih bilincinden yoksunlar. Eğitim sistemleri öyle zannediyorum ki milli olmadığı için okullarından da tarih bilincini oluşturacak öğrenimi görmemişler. Günümüz küreselleşme sürecinin olumsuz ve yıkıcı etkisi altındalar. Bireyselleşmiş düşünce şekilleri toplumsal algılarına etki etmiş dolayısı ile toplumsal anlamda bir ülkü sahibi değiller. Ancak bazı şeylerin eksik olmadığını hissediyorlar. Türk tarihi ile ilgili, Türk dünyası ile ilgili kitaplar verdiğimde tepkileri çok olumlu oluyor. Umut ediyorum ki zamanla soydaşlarımız Türklük bilincine sahip olacaklar. Saygılarımla Ülkü ile.. Günhan
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
devir internet devri !
Gelecek yillarda Türkcü sayisi Türkiyeden cok Türkiye disinda artis gösterecek almanyadada Türkleri almanlastirmaya calisiyorlar ,bazilari almanlasiyor bazilarida bunu farkedip Türkcü oluyor burda zeki (Türk) gerizekali ( asimile olan ) ayrimi yapabiliriz yani sonucta biz kazancli cikacagiz |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Kırgız bir arkadaşım vardı.
Türklüğü kabul etmiyorum dedi. Nedenini sorduğumda ise cevabı. Ruslarda biz, Türklerde ben var dedi. Sebebini sordum "Biz kendi aramızda birlik olamıyoruz fakat ruslar bu işi iyi yapıyorlar dedi. Tek Yol Turan. Başka çaresi yoktur.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Irkdaşlar, oralarda Türklük bilincini aşılamak oradaki Türkçülerin görevi.. Ama bana sanki orada bizim gibi Türkçüler yoktur gibi geliyor. Bize şu an için en yakın ülke Azerbaycan'dır. Turanın gerçekleşmesi bana göre çok zor ama imkansız değil. Bunun ilk ayağının Azerbaycanla ticari, siyasi ve askeri ilişkileri güçlendirmekle olacağı kanaatindeyim. Bu gerçekleşirse diğer ülkelere de örnek olacağı ve Turan'a doğru uzanan yolda büyük bir mesafenin katedileceği aşikardır. Saygılarımla!
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Gönüldaşlarım, Türkiye dahil bütün bu Turan toprağı kendi öz edebiyatını yolunu aydınlatan mum bitene kadar bulmalıdır... Burada iş bize düşüyor işte, yoksa o mum sönerse Türklük ile bağı tamamen kopacak, yeni bir millet olarak tarihi sovyetlerden kopuşuyla başlayacaktır... Bizlerin maalesef onları bekleyecek bir bin yılı daha yoktur, yada yüz yılımız bile yoktur... Eğer hedefimiz Turan ise Türklük bilincini hızla oluşturabilmek için şu formülü tavsiye ederim;ekonomik kalkınmayı takip eden milli eğitim... Ne var ki biz Türkiye' de yaşayan Türklük bilincine sahip olan arkadaşlar bile işin içine para girdi mi biraraya bile gelemiyoruz... Anca fikirde birliğiz... Fikirde bir olan binlerce Türk zamanla nerelere kaydı 2007 seçimlerinde görmekteyiz... Önce Türkçü ekonomi için biz ne kadar sermayemiz varsa birleştirmeli ve kooperatif gibi yada hissedar gibi sırtımızı sağlama almalıyız... Evinin aşını düşünen adam davaya hizmet edemez... Şimdilik söyleyeceğim bu kadar...
T.T.K. |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Avrupa'daki Kazak Türk'leri her yil bir ülkede kurultay gibi sölenler düzenlerler. Avrupa ülkelerinde bulunan Kazak'lar 7'den 70'e katilirlar bu senliklere ve Hollanda'da yapilan sölenlerinden birinde futbol turnuvalarina
bende katilmistim. Istanbul'dan ve Türkiye'nin muhtelif yerlerinden olan Türkiye Kazak'larindan saygideger büyüklerle bunu hepimiz gözlemledik ve hatta tatsizliklar yasanmasina sebebiyet vermisti bu durum. Kazak soydaslarimizin genclerinin bircogu aralarinda rusca konusup, rusca bilmeyen bir diger soydasini disliyor ve kücümsüyordu. Hem dramatik ve hemde komedi olan bir baska durum ise, Türk Illerine yerlestirilmis olan Rus'lar gayet Özbek olup Türk'lesebilmisler ve bunu isteyerek yapmislar (Kazakistan'daki Ruslarda bu örnegi görmedim) ama nedense Rus'larin bile cani gönülden Özbek'lestigi bu genclerimiz Rus'lasmayi yeglemisler. Bir söylemeyi unuttugum var oda Kazak Türk'leri kadar Türk milliyetcisi olan Türk boyu ben görmedim, bircok örnek verebilirim ki cok asiri soycular. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Evet dogrudur bugün bizlerin Türk Cumhuriyetleri diye tanidigimiz ülkelerin bir cogunda yasiyanlar kendilerini Türk olarak adlandirmiyorlar. Ancak bu orada yasiyan herkezi kapsadigina inanmiyorum. Cünkü bugün Türkiye de bile soyca Türk olan bircok kisi dahi Türk´üm demeyi utana sIkIla söylüyor yada Türkiyeliyim tarifini kullaniyor, veya asagilik irklara özeniyor ve Türklügünü kabul etmiyor.
Uzaga gitmiyelim KKTC de dahi zorluklari cekmis yasli nesil haric yeni nesil Türklügünden utandigini öne sürüyor. Dünyada en asil irk olmasina ragmen Türk irki kendi milliyetini yabanci odaklarinda propagadandasiyla utanilacak saymaktadir ve kendi özünden uzaklasmaktadir. Bunu bütün dünya destekliyor, cünkü yer yüzünde yasiyan bütün Türkler uyanirsa tek söz sahibi Türklerin olacaklarini biliyorlar. Bu durumun bir diger nedenide uzun bir süredir milli bir Türk devletinin olmayisindan kaynaklanmaktadir. Milli Türk devletinin temellerini Atatürk atmasina ragmen ardindan gelen devsirmeler bunu yok etmislerdir. |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
TÜRK'ÜN BAYRAĞINI MOSKOVA'YA ASACAĞIZ!
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
BASKA BIR MISAL. INDI RUSIYANIN TERKIBINDE OLAN VE 300 BINDEN COK AZERBAYCAN TURKU OLAN DERBENDDE HIC KIMSE TURKCE KONUSMUYOR. ONLAR KIMLIKLERINI BILE UNUDUBLAR. SORSAN HANGI MILLET OLDUKLARINI BILE BILMIRLER. BUNUN BOYLE OLMASINA SEBEB AZERBAYCANIN ONLARA SAHIB CIKMAMASIDIR. YANI AZERBAYCANDA VE SIZIN DEDIYINIZ TURK DOVLETLERINDE ANTIMILLI INSANLAR DEVLET BASINDA OLDUKLARI ICIN ONLAR KIMLIKLERINI, SOYKOKUNU, DILINI ITIRIR, BASKALASIR.
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
En basitinden din ve mezhepler ayrılığı.. Kazakistan'daki Türkler , Türkiye'de sıkmabaşlıları, takkelileri görünce bizi arap sanıyorlar, daha doğrusu bizim arap görüntümüzü onlar Türk diye bilerek reddediyorlar.
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben bu uçurumun günümüzde bu kadar büyük olduğunu sanmıyorum. Çünkü artık şu biliniyor ki her Türk cumhuriyetinde Türkçü-Turancı akımlar var. Kırgız edebiyatının en önemli isimlerinden Cengiz Aytmatov'un da Türkçü ve Turancı olduğunu unutmayalım. Sovyetler zamanında bile Orta Asyalı Türkler benliklerini ve dillerini korumuşlardır. Günümüzde de Türkçülük-Turancılık akımının diğer Türk cumhuriyetlerinde yayılması eskisi kadar da zor olmasa gerek.
Ayrıca Azeri bir arkdaşım var. Kendisi Türkçü-Turancı olduğunu söylemiyor. Ama değilim de demiyor. Türkiye de, diğer Türk cumhuriyetleri de benim vatanımdır diyor. Tez zamanda onun da tam bir Türkçü-Turancı olacağından şüphem yok. Kazakistan'daki olay için söylenecek fazla şey yok bence. Bazı soysuzların kışkırtması yüzünden kandaş kandaşla kavga etti. Kazak işçilerin Türkiyeli soydaşlarına Türkiye Türk'ü oldukları için saldırmış olduğunu sanmıyorum. Yanılmıyorsam olay da tam olarak bununla ilgili değildi zaten. Türkiye'de de bazen Türkler kendi aralarında kavga edebiliyor. Hiç hoş değil tabi ki. |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Bu arada Asena ırkdaşım çok güzel belirtti. Türk'ü bu zamana kadar hep korumuş ve koruyacak olan, Türk'ü Türk yapan Türkçülük-Turancılık fikrinin yayılmasında en fazla engel teşkil edenler şu an Türk devletlerinin başındakilerdir. Türkçü liderlerin Türk devletlerinin başına geçmesi şüphesiz herşeyi, ama herşeyi değiştirir. Saygılarımla... |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| dısındaki , kendilerini , neden , saymıyor , türk , türkiye , türkler |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|