Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 12.11.2007, 08:23   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 38
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Türkiye'nin hapse giren tek yiğit valisi

Batman'da dönen gizli işler

Türkiye'nin hapse giren tek valisi Batman'da yaptıklarını anlattı. İşte o itiraflar...

Kamuoyunda "kayıp silahlar" olarak bilinen davada yargılanan Batman eski Valisi Salih Şarman, terörle mücadelede özel yöntemlerin kullanıldığı Tansu Çiller'in Başbakanlığı ve Doğan Güreş'in Genelkurmay Başkanlığı dönemine ilişkin bir kitaba imza attı.

Akşam Gazetesi'nin haberine göre, kurduğu Batman Karma Özel Harekat Birliği (KÖHB) ile gündeme gelen Şarman, o döneme ilişkin bir çok soruya yanıt veren kitabına, Süleyman Demirel'in "Devlet gerektiğinde rutin dışına çıkar" sözüne atıfta bulunarak "Rutin Dışı" adını verdi.

'Özel ordu'nun kullandığı ithal silahlardan, rutin dışı mücadeleye destek veren ve köstek olan isimlere kadar birçok ayrıntıyı açıklayan Şarman, JİTEM ve MİT'le olan bağlantıları da açıkladı. Şarman, bugün piyasaya çıkacak olan kitabının son bölümünde ise, sınır ötesi operasyonun tek başına yeterli olmayacağını, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi metropollerde, sıkıyönetim ilan edilmesi gerektiğini savundu.

İşte Batman eski Valisi Salih Şarman'ın, devletin rutin dışına çıktığı günleri ayrıntılarıyla anlatan kitabından çarpıcı bölümler:

1993 BATMAN...

"..27 Eylül 1993'te Batman'da vali olarak göreve başladım. İlk tespitim, ildeki durumun medyadan izlediğimden daha vahim olduğuydu. PKK ve Hizbullah, Batman'ın üzerine kabus gibi çökmüştü. Tabloyu tersine çevirmek için harekete geçmeye karar verdim. Oyunu kuralına göre oynamak gerektiğine inandım. Hazırladığım projeyi OHAL Valisi Ünal Erkan'a götürdüğümde bana Ankara'yı işaret etti.."

3 MİLYON DOLARLA 4 BİRLİK KURDUK

- "...Gönüllülük konusunda sıkıntı çekmedik. 800'e yakın koruculardan oluşan bir kuvvet sağladık. Batman'da kayıp silahlar olarak lanse edilen davadan aklandım. Benim yüz milyonlarca dolarlık ithalat yaptığım öne sürülüyordu. Kullanılan kaynak sadece 3 milyon dolardır, bu para 4 yıl boyunca 4 taksitle gelmişti. Bu kaynakla 14 uçak dolusu silah ve mühimmat, 400 telsiz ve muharebe sistemi, mayına karşı koruyucu sistemler alınmış ve 3 birliğe kışla düzeni kurulmuştur..."

ÇİN MALI SİLAHI

...Yurtdışından temin edeceğimiz silahlar için valilik olarak Hazine Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan ithalatçı belgesi aldık. Ağır makineli tüfekler, roketatarlar ve benzeri silahlar almaya karar verdik. Önce Çin'den sonra üç parti halinde Bulgaristan'dan mühimmat aldık."

GÜREŞ BENİ ŞAŞIRTTI

- "...Malzemelerin tamamı Genelkurmay Başkanlığı'nın valiliğimize tahsis ettiği nakliye filo uçakları ile getirilmiştir. O günlerde uçak filoları tahsis eden Doğan Güreş'in, yıllar sonra beni tanımadığını söylemesine bugün bile akıl erdiremedim... Korucular 3 ay süren sıkı bir eğitimden geçirildi. Ay yıldızlı ve Batman Karma Özel Hareket Birliği armaları taşıyan tek tip üniformalar dağıtıldı..."

KUNDAKÇI KIZDIRDI

- "..İngiliz Ordusu'ndan emekli Mitch isimli kişinin getirdiği sistem helikopterlerin altına monte edilebiliyor ve gece görüş dürbünü oluşturuyordu. Konuyu 'Tamburalı Paşa' Korgeneral Hasan Kundakçı'ya açtım. Takdir ve onay beklerken, 'Vali Bey herkes kendi işine baksın' diyordu. Bunu hayatım boyunca unutamayacağım"

KARMA ÖZEL HAREKAT BİRLİKLERİ

- "...Korucular, beklenen görevleri yerine getirebilecekleri imkan ve kabiliyetlere, eğitime ulaştırılamamış, teröristlerin boy hedefi olmuştu. Bu insanları, üniformasını devletten alan eğitimli, donanımlı, disiplinli bir yapı oluşturarak terörle mücadele ile görevlendirecektik. Ağırlıklı bölümü koruculardan oluşan ve asker ile özel timcilerin de aralarında bulunduğu Karma Özel Harekât Birlikleri böyle doğdu. 15 kişilik 60 timden oluşan kuvvetler olacaktı..."

ÇİLLER "BU PROJEYİ UYGULAYACAĞIZ" DEDİ

- "...Başbakan Tansu Çiller'e ulaşabilmem birkaç günü aldı. Projeyi anlattım. Soru bombardımanına tutulmayı beklerken, 'Dosyanızı bırakın 2 ay sonra gelin' dedi. 'Emredersiniz' diyerek Batman'a döndüm. 2 ay sonra Ankara'nın yolunu tuttum. Çiller, 'Vali Bey bu projeyi uygulayacağız' dedi. Tam çıkarken bana dönüp, 'Bak Vali sana her türlü desteği vereceğim. Batman'da terörü bitireceğine söz veriyor musun?' diye sordu. 'Desteğiniz sürdüğü sürece sözümü tutacağım' dedim..."

SALİH ŞARMAN KİMDİR?

1948 yılında Çorum'da asker bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen Salih Şarman, 1970'te Mülkiye'yi bitirip 1971'de İçişleri Bakanlığı'na girdi. Ona yakın ilçede kaymakam olarak görev yaptıktan sonra 1993 yılında Çiller döneminde Valilik kararnamesi çıktı ve kendi isteği ile Batman'da görevlendirildi. 1997 yılına kadar Batman Valisi olarak çalıştı. PKK ile bire bir çatışmalara giren, operasyonlara katılan eski vali, kurduğu özel ordu, getirdiği gizli silahlarla Türkiye tarafından tanındı. Bulgaristan'dan alınan bazı silahların kayıp olduğu iddiaları gündeme gelirken, bir firmadan rüşvet olarak Mercedes aldığı ileri sürülen Şarman, hapse girdi. Toplam 16 ay hapis yatan Şarman, Türkiye'de hapse giren ilk vali oldu.

Bir böyle yiğit valiler var bir de hainlerle halay çekenler var. Bugünlerde elbet geçecektir.
GÖKBÖRÜ ATSIZ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.11.2007, 08:37   #2 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

cenk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 16
Bende ayni haberi okudum, genc oldugumdan o olaylar ve donem hakkinda bilgim neredeyse yok. Ama cok sasirdim, boyle insanlarda, boyle valilerde varmis demek!

Hele Ciller'in destek veririz demesi de cok enteresan oldu, ki bildigim basinin Cilleri -ve cogunlugun- Cilleri kotuledigiydi, duyunca ne basina ne insanlara inanmamamiz gerektigini bir kere daha animsadim.
Simdi dusunuyorum, bu adama ne olacak diye, ulkeye birseyler yapti diye iceri atarlar tabii.

Bir de enteresandir, anlamadigim nokta su, korucu olarak toplanmis bu birlikler, simdiki korucularin kimlere neler sizdirdigi belli, demek eskiden korucular da mi Turkmus, yoksa sadece bunlar mi, burayi bilmiyorum...
cenk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.11.2007, 09:36   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,976
Alıntı:
cenk adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Hele Ciller'in destek veririz demesi de cok enteresan oldu, ki bildigim basinin Cilleri -ve cogunlugun- Cilleri kotuledigiydi, duyunca ne basina ne insanlara inanmamamiz gerektigini bir kere daha animsadim.
Tansu Çiller'in de diğer parti liderleri gibi çok hatası oldu. Fakat yiğidi öldürüp hakkını teslim etmek gerekir. Kürt terörünün en çok azdığı dönem olan 1990'ların başında izlediği siyaset sonucu terörün belini kırmıştı.

Abdullah Çatlı'yı etkin bir biçimde kullanarak, Pkk'ya destek veren işadamlarını imha ettiren, yine Çatlı'ya Bekaa'da teröristbaşını imha etme görevini veren - Öcalan, Çatlı'nın kendisine bombalı suikast düzenlediğini, şansının yardımıyla bombalamadan kurtulduğunu ifade etmiştir- yine Çiller'dir.

Terörün yalnızca dağlarda olmadığını ve şehir teröristleriyle de mücadele etmek gerektiğini gören Çiller'di. Kamuoyunda "Ölüm üçgeni" olarak bilinen Sapanca-Hendek-Düzce üçgeninde şehir teröristlerinin imhası yine Çiller döneminde uygulanmıştı.

Susurluk Olayı'nda da, Türkeş dahil tüm siyasetçiler yan çizerken, ki Türkeş, Çatlı'yı en son 20 yıl önce gördüğünü söyleyip, Çatlı ile bir ilgilerinin olmadığı açıklamasını yaparken, Çatlı'yı kastederek: "Devlet için kurşun atan da, yiyen de şereflidir." sözünü söyleyen de Çiller'dir.

Çiller'e o dönemde kimlerin kızdığı bellidir. Bir insan hakkında hiçbir bilginiz yoksa, o insan hakkında biraz da olsun fikir sahibi olmak istiyorsanız, o insanı kimlerin sevmediğini bakmanız yeterlidir. Kızılca soysuzlar, kürtler, liboşlar, ikinci cumhuriyetin kansız köpekleri vb. kesimler Çiller'i sevmiyor, hatta Çiller'den nefret ediyorlarsa, demek ki Çiller hakkında iyi şeyler düşünmek gerekir.

Çiller'in sonunu getiren süreç, Susurluk Olayı ile birlikte başladı. Aydın Doğan basınının öncülüğünde ve Tuncay Özkan'ın tetikçiliğinde başlayan Çiller'i imha operasyonu başarıyla sonuçlandı. Çünkü, milletimiz ne yazık ki; okuma, düşünme ve sorgulama özürlü olduğu ve yönlendirmeye uygun bir kafa yapısına sahip olduğu için hain basının gazına gelerek Çiller'i siyaset sahnesinden sildi.

Peki biz, Çiller'e bayılıyor veya onun her yaptığının doğru olduğunu mu savunuyoruz? Elbette hayır.. Çiller de ekonomik ve toplumsal sorunlara neden olan hatta Türklüğe zarar veren pek çok yanlış yaptı. Fakat bu konuda Atatürk'ten bu yana başarılı bir siyaset izleyen herhangi bir devlet adamı zaten olmadı. Çiller, en azından Türkiye'nin en önemli sorunu olan kürt terörüyle mücadele etme konusunda doğru ve etkili bir siyaset izlemişti. Bizim de gördüğümüz ve ilgilendiğimiz nokta budur.
Alt 12.11.2007, 10:02   #4 (İleti Bağlantısı)
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır

İletiler: 28
bu ülkeye yararı dokunan bu ülkeye hizmet etmek isteyen bu önemli şahsiyetler çeşitli oyunlara getirilerek tam bierşeyi başarmak üzereyken ortadan kaldırılıyorlar..sayın valinin ne kadar vatanperver bi insan olduğu açıkça ortada..
Kuralları Sevmem Ama Yersiz Yere Çiğnediğim Görülmemiştir,
Kinci Değilim Ama Unutmam.
Şefkat Gösteririm Ama Şımartmam,
Dalga Geçerim Ama Kırmam,
Ciddiye Alırım Ama Kapılmam,
Huzur Veririm Ama Söz Vermem,
Sahip Olurum Ama AİT Olmam..
tugrul Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.11.2007, 13:25   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 791
Sn.Gök Yeleli Bozkurt Çiller in yaptıklarını anlatmışsınız.
Dönemin özel harekatçıları ve yine o dönemde Çiller tarafından görevlendirilen istihbarat birimlerinden emekli insanların bu günlerde yaptığı dernekleşme çalışmalarına nasıl bakıyorsunuz.
Dış desteklimi,kızıl sermayelemi.
Bu gibi derneklere Türk gençleri yaklaşmalımı?
ALTAR Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.11.2007, 13:42   #6 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,976
Alıntı:
Altarcan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Sn.Gök Yeleli Bozkurt Çiller in yaptıklarını anlatmışsınız.
Dönemin özel harekatçıları ve yine o dönemde Çiller tarafından görevlendirilen istihbarat birimlerinden emekli insanların bu günlerde yaptığı dernekleşme çalışmalarına nasıl bakıyorsunuz.
Dış desteklimi,kızıl sermayelemi.
Bu gibi derneklere Türk gençleri yaklaşmalımı?
Kızıl sermayenin veya herhangi bir dış kaynaklı unsurun kalkıp da, milli konularda savaş verenlere destek olması mantık dahilinde midir?

Milliyetçi duyguları olan gençlere önerebiceğimiz veya kefil olabileceğimiz bir oluşum şu anda yok.
Alt 13.11.2007, 14:16   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

ATABEG adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2
Arkadaşlar bağzı illerde şunada şahit oldum TÜRKMENLER BİRLİĞİ ADINA KURULAN bağzı derneklerımız TÜRK kimliklerini unutup arap ve kürt partilerinin değirmenlerine su taşıyorlar bunları göz ardı etmeyıniz resmen TÜRKlüğü kullanıp arap kürt yardakçılığ yapıyorlar neymiş kuranı kerim ayrımcılık yapmayın diyormuş hamd olsun bende müslümanım evet kuranı kerimde yazmıyor ama benim kandaşıma kahpece kurşun sıkıyorsa ne kutsal kitap dinlerim nede başka bişe bence burda kutsal inancların karıstırılması cok adice düzenlenmiş din sömürüsüdür baskada bişe değildir.
ATABEG Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler