![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Türk'lerde Kalp Hastalığı
Geçenlerde, Türk'lerde (çoğunda) genetik olarak, doğuştan gelen kalp hastalığı olduğunu duydum. Bu doğru mudur kandaşlarım? Yani doğuştan kalp hastalığı olan birisinin Türk olma ihtimali daha mı yüksektir? Ya da buna bağlı olarak başka teoriler orataya atılabilir mi? Bu konuda bilgisi olanlardan, birşeyler duyanlardan cevaplar bekliyorum. Şimdiden sağolun ırktaşlarım.
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben buna kesinlikle "hayır" diyorum.Geçmişte Türkler uzun ömürlü ve sağlıklı yaşıyorlardı.Nedenleri ise tamamen beslenme ve yaşam biçimi idi.Göçebe yaşadıkları için hareketliydiler, bu nedenle kalp çevrelerinin yağ bağlama olasılığı pek az idi ve küçükbaş hayvanları yanlarında taşıdıklarından süt ürünlerini bol tüketirlerdi.Kımız, kefir, ayran içerler; peynir, kaşar tüketip, bol bol et yerlerdi.Bence tamamen sağlıklı yaşam ile ilgili
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Başbuğun Ordusunda Çeri
|
Aynı zamanda geçmişte Türkler iri yapılı ve uzun boylu olurlardı.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Türk toplumunun ırksal olarak, iyi kolestrol (HDL) düşüklüğüne yol açan kalıtsal özelliklere sahip olduğu belirtildi. Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Aksoy, şişmanlık ve hareketsizliğin kalp- damar hastalıkları riskini artıran önemli unsurlar olduğunu belirterek, Kalp-damar hastalıkları ölümlerinde metabolik sendrom dediğimiz, iyi kolestrol düşüklüğü, trigiliserid, bel çevresi (şişmanlık) ve tansiyon yüksekliği ile şeker hastalığına eğilim etken oluyor dedi.
Avrupa ve Amerikada insanların kolestrol ve trigiliserid değerlerinin, Türk toplumuna oranla daha yüksek, ancak bizde ölümlerin fazla olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü: Bunda kalıtsal ve çevresel faktörlerin de etkisi var. Genç toplumuz, ancak kalp krizinden ölümlerimiz çok fazla. Ben de araştırırken bunu buldum kandaşlarım. |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|