Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Uluları > Türklüğe Hizmetleri Geçmiş Olan Ulular

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 05.05.2008, 23:02   #16 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Töregene Katun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 39
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Bize lisedeki tarih derslerinde, Timur'u hep kötü bir kişi olarak öğretmişlerdi, halbuki araştırdıkça, okudukça, bize öğretilen Osmanlı tarihinin çarpıtılmışlığı yüzünden bizlere bu şekilde yansıtıldığının farkına vardım. Oysa, Yıldırım Beyazıt'ın Anadolu'daki Türklere; Timur ve devletine olan düşmanca yaklaşımından hiç bahsedilmez.

Başbuğ Timur'un, Cengiz Han'ın soyundan geldiğini okumuştum, bu bilgi doğru mudur?
Alt 05.05.2008, 23:16   #17 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 49
Alıntı:
Töregene Katun adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bize lisedeki tarih derslerinde, Timur'u hep kötü bir kişi olarak öğretmişlerdi, halbuki araştırdıkça, okudukça, bize öğretilen Osmanlı tarihinin çarpıtılmışlığı yüzünden bizlere bu şekilde yansıtıldığının farkına vardım. Oysa, Yıldırım Beyazıt'ın Anadolu'daki Türklere; Timur ve devletine olan düşmanca yaklaşımından hiç bahsedilmez.

Başbuğ Timur'un, Cengiz Han'ın soyundan geldiğini okumuştum, bu bilgi doğru mudur?
Annesi Cengiz Han sülalesinden Tekin Hatun'dur. yanlışım varsa düzeltin??
kemalistdevrim Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.05.2008, 01:15   #18 (İleti Bağlantısı)
Atatürk'ün Askeri

Erciyes_Gürhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 61
Her nedense, sentezci ve ümmetçi çapulcusu tarih hocası geçinenler Başbuğ Timur'u sevmezler. Sebebi ise Timur'un bunların camilerine atlarını pisletmesiymiş. Öyle diyorlar, hatta devletin okulundaki hoca kendi ağzıyla ikrar ediyor, bir de "Başbuğ Timur'u esefle kınıyorum." diyordu.
Erciyes_Gürhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.05.2008, 01:24   #19 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Töregene Katun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 39
Alıntı:
Erciyes_Gürhan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Her nedense, sentezci ve ümmetçi çapulcusu tarih hocası geçinenler Başbuğ Timur'u sevmezler. Sebebi ise Timur'un bunların camilerine atlarını pisletmesiymiş. Öyle diyorlar, hatta devletin okulundaki hoca kendi ağzıyla ikrar ediyor, bir de "Başbuğ Timur'u esefle kınıyorum." diyordu.
Kandaşım sen de deseydin, Başbuğ Timur senin başbuğ bellediğin rum dönmesi feyzullah'a benzemez diye! Böyle ümmetçi şerefsizler öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği bile kirletiyor, kendi çıkarına göre Türk gençlerini yönlendirmeye çalışıyor pislikler..!
Alt 06.05.2008, 01:36   #20 (İleti Bağlantısı)
Atatürk'ün Askeri

Erciyes_Gürhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 61
Alıntı:
Kandaşım sen de deseydin, Başbuğ Timur senin başbuğ bellediğin rum dönmesi feyzullah'a benzemez diye! Böyle ümmetçi şerefsizler öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği bile kirletiyor, kendi çıkarına göre Türk gençlerini yönlendirmeye çalışıyor pislikler..!
Sevgili kandaşım, şimdilerde daha kötü bir şekilde devletin okullarında kadrolaştıklarını duyuyorum. İnanın ki, bu şerefsizler öğretmenleri tek tip-araplaşmış-bedevileşmiş bir sentezci-şeriatçıları doldurmuşlar. İlköğretim ve liselere, kardeşimden okullarda Cengiz Han'a ve Atatürk'e küfreden Hüseyin Feyzullah ve feto hayranlarını duyuyorum. Artık kendi kardeşimizi bile Türk Tarihi anlamında yetiştirmenin boynumuza borç olduğuna inanıyorum. Her ailede büyük ve tarihsel bilgi açısından birikimli olan Türkçüler kendi ailesindeki küçükleri eğitmelidir bence...
Erciyes_Gürhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.05.2008, 18:29   #21 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 71
Alıntı:
Atsızcı_16 adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Hep merak etmişimdir;

Tam olarak Yıldırım Bayezıd'la neden savaştılar?

İkisi de Türk değil miydi,(Yıldırım Bayezıd Türk değil mi?)neden araları bozuldu?
Yıldırım Türk değildi osmanlı idi.osmanlı devletinde Türküm demek yasaktı özellikle son dönemlerde milliyetçilik akımlarına karşılık ulusu! ayakta tutmak için islamcılık-osmanlıcılık gibi akımlar orataya atıldı fakat bir işe yaramadığını Batı Trakya'yı elimizden kaçırınca anladık ne yazık ki. Ayrıca osmanlının devşirme padişahları(farsça) bir çok Türk beyliğinin ve devletinin sonunu çok sert ve vahşice sonlandırmıştır.
bağatarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.05.2008, 18:34   #22 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 71
Alıntı:

Bir öğretmen emekli oluyor "25 yıldır yalanlar anlattım çocuklarıma artık doğruların zamanı geldi" diyor.Bu sözleri tarih öğretmeni söylüyor. Yeterli olmuştur umarım.
bağatarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.05.2008, 10:04   #23 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kutay Han adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 143
Timur Han deyince aklıma nedense hep Semerkand gelir.Onun milliyetçi eserlerinin olduğunu daha önce bilmiyordum.Kandaşlarımında dediği gibi okullarda kötü anlatılıyor ve banada kötü anlatıldı.Ama ben neyin ne olduğunu bildiğim için çabuk kanmadım.Cengiz Hanın Türk olduğunu öğrendiğim gibi Timurunda nasıl bir Turancı olduğunu öğrendim.Ruhu şad olsun komutanımın.

YA ÖLECEĞİZ . .

ÖLDÜKÇE DİRİLECEĞİZ !

T Ü R K Ç Ü D E V R İ M
Kutay Han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.07.2008, 23:52   #24 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Bahar ECE adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 117
BÜYÜK TİMUR' UN ŞU SÖZÜ NE HAYRANIM.
HALKI AÇKEN TOK YATAN HÜKÜMDARDAN DAHA ZALİM KİMSE YOKTUR.
VARIN ŞİMDİKİ HÜKÜMRANLIK SÜRENLERE HALKIN AÇLIĞIYLA DALGA GEÇİP AÇLIK SINIRININ ALTINDA ASGARİ ÜCRETİ REVA GÖRÜYORLAR.
GELEN RİVAYETLERE GÖRE HALKINA 16 KİLOMETRELİK SOFRA KURDURDUĞUNU DEDEMDEN DUYMUŞTUM.
TANRI TÜRK'ÜNÜ KORUSUN
Bahar ECE Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.08.2008, 20:49   #25 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ogedei Han adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 115
Atatürk'ün hareketlerinde ve savaşlarında örnek aldığı kişi Timur Han'dır.Timur Han gerçektende Türklüğe büyük hizmetler geçmiş birisidir.Ruhu şad olsun.
Ogedei Han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.09.2008, 21:08   #26 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Sundak adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 28
Alıntı:
Atsızcı_16 adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Hep merak etmişimdir;

Tam olarak Yıldırım Bayezıd'la neden savaştılar?

İkisi de Türk değil miydi,(Yıldırım Bayezıd Türk değil mi?)neden araları bozuldu?
Yildirimin karisi, Sirp'ti, ve bu nedenledirkide Stefan lazareviç denen sirp domuz, 20.000 sirp atlisiyla, çubuk'ta, basbugumuzun karsisina, enistesi Beyazit'la çikmistir ...

Timur'un hayatini anlatan kitap'ta (Jean-Paul Roux, fransiz Türkolog) savas detayiyla anlatiliyor;
yildirim, Timur'u Tokat'ta kistirmak için Ankara'yi terketmis, tam bu sirada basbug Timur güney'e dönüp Kayseri'ye, oradanda Ankara'ya varmis.
yildirim geri döndügünde ise askeri susuz ve Timur Han'da batisinda idi !

Savasi kazandik ve beyazid'i esir ettik:
olarak yaşayacaktır.
Türkiye Türklerindir.
TTK.
Sundak Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler