Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 02.08.2008, 16:08   #1 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

İletiler: 9
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Türkmen Bölgeleri Kürt İşgalinde!

Türkmen Bölgeleri Kürt İşgalinde!
Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kemal Beyatlı, ''Şu anda Türkmen bölgeleri Kürt peşmergelerin işgali altındadır" diyerek BM ve NATO'dan yardım istedi.
Kemal Beyatlı, Kerkük'te Türkmen kuruluşlarına yapılan saldırılarla ilgili olarak, ''Şu anda Türkmen bölgeleri Kürt peşmergelerin işgali altındadır" diyerek BM ve NATO'dan yardım istedi.

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Kemal Beyatlı, Kerkük'te Türkmen kuruluşlarına yapılan saldırılarla ilgili olarak, ''Şu anda Türkmen bölgeleri Kürt peşmergelerin işgali altındadır. Bu kaosa son vermek ve ikinci bir Bosna'yı yaşamamak için, BM ve NATO güçlerinin Kerkük'e gelmesini istiyoruz'' dedi.

Dernek genel merkezinde, İstanbul'da bulunan Türkmen sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan basın bildirisini okuyan Beyatlı, 28 Temmuzda Kerkük'te peşmergelerin yarattıkları kargaşada 17 Türkmen'in kaçırıldığını ve ağır işkencelere tabi tutulduklarını söyledi.

Beyatlı, bu olayla dünyanın bir kez daha Türkmenler'in baskı altında yaşamlarını sürdürdüklerine tanık olduğunu savunarak, ''Her türlü terör eylemini lanetliyoruz. İnsanları öldürmekle bir yere varılmaz. Acilen bu insanlarımızın serbest bırakılmaları için gereğinin yapılmasını istiyoruz'' diye konuştu.

Kemal Beyatlı, şunları kaydetti:

''Şu anda Türkmen bölgeleri Kürt peşmergelerin işgali altındadır. Bu kaosa son vermek ve ikinci bir Bosna'yı yaşamamak için, BM ve NATO güçlerinin Kerkük'e gelmesini istiyoruz. Ayrıca Afganistan'a, Lübnan'a ve dünyanın birçok ülkesine barış gücünü gönderen Türkiye'nin de barış gücünü Kerkük'e göndermesini istiyoruz.''

Irak'ta, barış ve huzur içinde yaşamak istediklerini ifade eden Beyatlı, barış ve huzurun silahların gölgesinde sağlanamayacağını vurguladı.

TANRI TÜRKÜ KORUSUN!!!
B. Atsız Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.08.2008, 18:54   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yetkilisi

Sonkale adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 134
Türkmen kandaşlarımızın durumunu biliyoruz yokluk içindeler ve pek güçlü değiller.Ama hiç mi yapacak birşeyleri yok ne zaman tv yi açsak kırolar şurayı yaktı yıktı şeklinde haberlerle karşılaşıyoruz.Acaba Türkmen Direnişi varda bize mi yansımıyor?

Hala BM ve NATO dan yardım isteniyor.Gerçekten bu kurumların yardımcı olacağına inanılıyor mu yoksa bunlar politik klişe laflar mı?

Türk Ordusunun Kerkük'te barış gücü içinde yer alması istenmiş.Bence büyük dünya devletleri buna kesinlikle izin vermez.
Sonkale Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.08.2008, 10:46   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Toluntegin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 153
Alıntı:
Sonkale adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Türkmen kandaşlarımızın durumunu biliyoruz yokluk içindeler ve pek güçlü değiller.Ama hiç mi yapacak birşeyleri yok ne zaman tv yi açsak kırolar şurayı yaktı yıktı şeklinde haberlerle karşılaşıyoruz.Acaba Türkmen Direnişi varda bize mi yansımıyor?

Hala BM ve NATO dan yardım isteniyor.Gerçekten bu kurumların yardımcı olacağına inanılıyor mu yoksa bunlar politik klişe laflar mı?

Türk Ordusunun Kerkük'te barış gücü içinde yer alması istenmiş.Bence büyük dünya devletleri buna kesinlikle izin vermez.

Irak Türkmenlerinin çoğu hala Irak bayrağını sallayıp k.rtlerle kardeşiz mesajları vermeye devam ediyorlar.
Hatta Kerkük ve Erbil'deki Türkmenlerin bir bölümü Kerkük'ün k.rt yönetimine bağlanması yönünde istek belirtiyor güvenlikleri için.

Bunların akılları başına gelecek o zamana kadar çok kan kaybedecekler ve ırkına ihanet eden kişilere üzülmeyeceğiz.

Kerkük'ün nüfusunun 500 Bini Türkmen olmasına rağmen daha bir silahlı örgütleri yoksa ve k.rt postalları altında ağlaşıyorlarsa bunda öncelikle kendi suçları vardır.

K.rtler ırkçılık yapıp toprak üstüne toprak kazanırken onlar kardeşçilikle Irak bayrağını başlarına bağlamaya devam etsinler.
Toluntegin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.08.2008, 12:07   #4 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

İletiler: 11
Alıntı:
Toluntegin adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Irak Türkmenlerinin çoğu hala Irak bayrağını sallayıp k.rtlerle kardeşiz mesajları vermeye devam ediyorlar.
Hatta Kerkük ve Erbil'deki Türkmenlerin bir bölümü Kerkük'ün k.rt yönetimine bağlanması yönünde istek belirtiyor güvenlikleri için.

Bunların akılları başına gelecek o zamana kadar çok kan kaybedecekler ve ırkına ihanet eden kişilere üzülmeyeceğiz.

Kerkük'ün nüfusunun 500 Bini Türkmen olmasına rağmen daha bir silahlı örgütleri yoksa ve k.rt postalları altında ağlaşıyorlarsa bunda öncelikle kendi suçları vardır.

K.rtler ırkçılık yapıp toprak üstüne toprak kazanırken onlar kardeşçilikle Irak bayrağını başlarına bağlamaya devam etsinler.
Kandaşımın dedikleri çok doğru geldi.İlk önce üzülmüştüm ama eğer işin içinde böle bir ihanet varsa hakediyorlar.
İSKİTLER Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.08.2008, 12:47   #5 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ

İZMİRLİ-TÜRKÇÜ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 64
GökBayrak'a özgürlük gelecek; Gökbayrak'a özgürlüğünü Atsızcılar kazandıracak... Bekle Türkmeneli bekle geleceğiz.
Alt 04.08.2008, 01:23   #6 (İleti Bağlantısı)

BAGHATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 816
http://img480.imageshack.us/img480/706/katilkimwq2.jpg

Bu resim herseyi acikliyor.
4. Toplumcuyuz
5. Milli gelenekçiyiz
6. Şuurlu demokrasiye taraftarız
7. Ahlakçıyız
8. Bilimciyiz
9. Teknikçiyiz
BAGHATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.08.2008, 01:36   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

selim_pusat35 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 3
Toluntegin ırkdaşım sana soylıyeceğim bir şey var evet dogru dıyorsun bazıları kürtler kardeş(!)imiz dıyorlar. Ancak; ne olursa olsun onları desteklemeliyiz ne olursa olsun onalr bizim KARDEŞİMİZ bunu untumayalım yeter!!!
selim_pusat35 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.08.2008, 01:38   #8 (İleti Bağlantısı)

Çağrı_Beğ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 201
Alıntı:
selim_pusat35 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Toluntegin ırkdaşım sana soylıyeceğim bir şey var evet dogru dıyorsun bazıları kürtler kardeş(!)imiz dıyorlar. Ancak; ne olursa olsun onları desteklemeliyiz ne olursa olsun onalr bizim KARDEŞİMİZ bunu untumayalım yeter!!!
Nasıl olacak bu dediğiniz? k*rtlere kardeş diyeni sen nasıl kardeş olarak kabul edeceksin! Onların orada eziyet çekmesi acı bir durum tamam ama k*rtleri kardeş görmeleri daha acı bir durum değil mi? Hem başlarına gelenlerin büyük bir bölümü kardeşlik nutukları atmalarından dolayı değil mi?

Esenlikler.
Çağrı_Beğ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.08.2008, 01:46   #9 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

selim_pusat35 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 3
Kardeş görmelerine bende karşıyım ancak; onlar için üzlmediğini söylemek bence yanlış. Çünkü; bunda türkiye cumhuriyeti'nin de güttüğü politikanın büyük payı var. Öle değilmi?
selim_pusat35 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.08.2008, 02:07   #10 (İleti Bağlantısı)

Çağrı_Beğ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 201
Alıntı:
selim_pusat35 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kardeş görmelerine bende karşıyım ancak; onlar için üzlmediğini söylemek bence yanlış. Çünkü; bunda türkiye cumhuriyeti'nin de güttüğü politikanın büyük payı var. Öle değilmi?
Kerkük gitti. Değil mi? Yönetim neredeyse tamamen k*rtlere bağlandı. Sebebi nedir? Kardeşlik yaparak ona buna kucak açmak. Bir de Telafer'e bakmanızı öneririm. Çoğu Türkmenlerden oluşan şehir beş altı büyük saldırıya rağmen düşmedi, teslim olmadı. Neden? Türkçülük duyguları, Türklük ağır basıyor, kardeşlik söyleyen yok. Telafer'de halkın kurduğu direnişçi grupların adını biliyor musunuz? Fatih Sultan Mehmet Han ve Abdülhamit Han alayları. İşte bu duygular ile direniyorlar. Kardeşlik naraları atan yok orada. Ben bu yaşımda Kerkük için yapabileceğim noktada çok şey yaptım, yapmaya çalıştım imkânım el verdikçe. Mesela cebimdeki son paraya kadar Kerkük yazıları ile ilgili çıktılar alarak çoğalttım ve esnaflara dağıttım. Burada yazamayacağım birkaç iş daha... Peki ben bunları yaparken, Ankara sokaklarında geceleri soğukta titreyerek onların dertlerini duyurmaya çalışırken, oradaki kardeşlerimizi düşünürken, onlar hâlâ neden kardeşlikten bahsediyorlar? Diyebilirsiniz ki, işte durumları sıkıntılı, durmadan bombalar patlıyor, işkence, tehdit vb. Bir noktaya kadar katılıyorum buna ama unutulmamalıdır ki oradaki peşmergenin kıçını kaldıran, kardeştir diyerek onlara kucak açan oradaki Türklerdir. Başka bir başlıkta değinilmişti aslında, ITC Başkanının kardeşlik konuşmalarını dinleseniz çok şaşırırsınız. Dersiniz ki, bu adam Türkleri mi savunuyor, yoksa k*rtleri mi savunuyor? Durum vaziyet bu, çok vahim. Elbet Türkiye'nin hataları var, daha doğrusu hükümetin. Hükümeti bu konuda tartışmaya almak bile yersiz. Ne olduklarını herkes biliyor. Onlar peşmerge başları ile muhattap olurlar, Türkleri düşünen kim!

Esenlikler.
Çağrı_Beğ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.08.2008, 04:07   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Khazarbay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 61
Türkiye'de olay farklı mı? Hangi politik görüşte olursa olsun (dinci, solcu,sağcı,ümmetçi,ulusalcı,ülkücü,liberal,devlet çi...) tüm Türkler adeta 'kürtlerimiz...kürtlerimiz... bizi sevin...bizi bırakmayın...bayrağımızı sevin...güzel kızlarımızı alın...asil soyumuzu dölleyin' diye yalvarmakta iken. En ilkel tipe ve en alt kültüre sahip kürt unsuru ise Türkleri durmadan aşağılamaktadır. (mesela Türkiye'de sadece 10% etnik Türkün yaşadığı kara propagandası). Beyinleri körelmiş insanlar nasıl bir halk ile birarada yaşamak istediklerinin farkında değiller, özellikle kürtler inanılmaz nüfus artış oranları ile beraber ve devlet kademelerini ile ülkenin ekonomik temelini ele geçirmekte iken.
Khazarbay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.08.2008, 04:59   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 130
Alıntı:
Çağrı_Beğ adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kerkük gitti. Değil mi? Yönetim neredeyse tamamen k*rtlere bağlandı. Sebebi nedir? Kardeşlik yaparak ona buna kucak açmak. Bir de Telafer'e bakmanızı öneririm. Çoğu Türkmenlerden oluşan şehir beş altı büyük saldırıya rağmen düşmedi, teslim olmadı. Neden? Türkçülük duyguları, Türklük ağır basıyor, kardeşlik söyleyen yok. Telafer'de halkın kurduğu direnişçi grupların adını biliyor musunuz? Fatih Sultan Mehmet Han ve Abdülhamit Han alayları. İşte bu duygular ile direniyorlar. Kardeşlik naraları atan yok orada. Ben bu yaşımda Kerkük için yapabileceğim noktada çok şey yaptım, yapmaya çalıştım imkânım el verdikçe. Mesela cebimdeki son paraya kadar Kerkük yazıları ile ilgili çıktılar alarak çoğalttım ve esnaflara dağıttım. Burada yazamayacağım birkaç iş daha... Peki ben bunları yaparken, Ankara sokaklarında geceleri soğukta titreyerek onların dertlerini duyurmaya çalışırken, oradaki kardeşlerimizi düşünürken, onlar hâlâ neden kardeşlikten bahsediyorlar? Diyebilirsiniz ki, işte durumları sıkıntılı, durmadan bombalar patlıyor, işkence, tehdit vb. Bir noktaya kadar katılıyorum buna ama unutulmamalıdır ki oradaki peşmergenin kıçını kaldıran, kardeştir diyerek onlara kucak açan oradaki Türklerdir. Başka bir başlıkta değinilmişti aslında, ITC Başkanının kardeşlik konuşmalarını dinleseniz çok şaşırırsınız. Dersiniz ki, bu adam Türkleri mi savunuyor, yoksa k*rtleri mi savunuyor? Durum vaziyet bu, çok vahim. Elbet Türkiye'nin hataları var, daha doğrusu hükümetin. Hükümeti bu konuda tartışmaya almak bile yersiz. Ne olduklarını herkes biliyor. Onlar peşmerge başları ile muhattap olurlar, Türkleri düşünen kim!

Esenlikler.
Irktaşım yazdıklarınıza kısmen katılmakla birlikte katılmadığım bazı noktalar da bulunmakta.

k.rtler arkasını Amerika'ya dayıyor, peşmergeler Amerika ve İsrail ordusu tarafından eğitiliyor.. İhtiyaçları olan silah ve mühimmat anında sağlanıyor. Ayrıca orada öyle bir ortam var ki her türlü entrikayı çevirme olanağına sahipler.

Ya Türkmenler.. Arkalarında kim var? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti mi? Kalbimiz Türkmenler için atıyor ama somut olarak ne yaptık bu güne kadar?
Arkalarında kendilerini davaları uğruna satmayacak bir Türkiye olduğundan emin olsalar eminim bu tarz kardeşlik edebiyatı yapmazlar. Bu işler böyle yürüyor. Hal böyleyken sivri çıkışlar yapsalar kesinlikle aleyhlerine olacak. Bence bizden umudu kestiler, artık yok olmama uğruna son kozlarını oynuyorlar.

Orada hem k.rtlere hem de Amerika'ya karşı mücadele eden soydaşlarımı bir kez daha kutluyorum. Tanrı orada yok olmama savaşı veren soydaşlarımızı korusun.
Türkçü Çeri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.08.2008, 05:39   #13 (İleti Bağlantısı)

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,508
Alıntı:
Türkçü Çeri adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ya Türkmenler.. Arkalarında kim var? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti mi? Kalbimiz Türkmenler için atıyor ama somut olarak ne yaptık bu güne kadar?
.
Ne mi yaptık ?

Mecliste yapılan oylamada TÜRKİYE savaşa girmeme kararı aldı.

Bundan önce ; amerikanın ırak'ı işgali esnasında "Türkiye savaşa girsin mi ? girmesin mi? " diye internet sitelerinde tartışmalar yapılırken , "TÜRKİYE KERKÜK VE MUSUL'A GİRMELİDİR...
Çünkü aksi taktirde kırolar Türkmen soydaşlarımızı katledecektir" demiştim..
Sonuçta yine dediğim oldu ve kıroların Türkmen katliamı başladı.
Daha da ötesi ; kırolar palazlandı..

Artık iş işten geçti...
Pkk ya yapılan sınırlı operasyonlar için bile hükümet amerikadan izin alıyor.

Bugün oradaki siyasi durumun yegane sorumlusu " red " oyu veren embesil milletvekilleridir.
TÜRK Irkı bunu hiç unutmayacak.

KOCATÜRK Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
bölgeleri , KÜRT , türkmen , İşgalinde!

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler