![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Trabzon Kolbastısı
Bu oyun hakkında Türkçülerin düşüncesi nedir? Bence güzel bir Çepni oyunudur, yeni zamanda türemiştir, 40 yıldan öte bir geçmişi yoktur ancak Türk kültürünün yeni bir kazanımıdır diye görüyorum.
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bu oyun hakkinda bircok sey söylenir...
kendimde Trabzonluyum...ve cocuklugumdan beri oynarim...ve büyüklerimle oynamisimdirda... halendaha bu ise devam ediyorum.... oyunun adi hakkinda sunu ögrendim Farozdaki büyüklerimden... müzigi sesli sekilde ve icki icilmenin yasak oldugu zamanlarda...farozda denizciler geceleri eglenirlermis...Kol Görevlileride her vakit turlayip ortaliga göz atarmis...bunun üzerine bizimkiler Kollular basdi diye diye birgün Kol Basti Kol Basti olmus...ismi burdan kalma denilir... oyunun kendisi ise...denizcilerin denizden döndükden sonra kendi aralarinda oynadiklari bir atisma... tamamen Trabzondan cikma bir oyundur... oynamasi zevk veriyor...zordur...ama dogru oynanilirsa ancak tadini cikarirsin... konu hakkinda bu yazin yine büyüklerimle konusup daha fazla bilgi alacam...burada paylasirim... eger istenilirse oyunun nasil oynandiginida burada paylasabilirim... yada birtakim linklerle oyunumuzu gösterebilirim... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kolbastısı , trabzon |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|