![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türkümüzü çalan it soylari
Sevgili Irkdaslarim, Soydaslarim, Canlarim !!
Küçük iken, rahmetli babaannem, ne zaman tatilerde anavatanimiza döndügümüzde, bana en sevdigi türküsünü söylerdi, bizimkiler gezmeye ciktiginda, ben babaannemle kalirdim, dizinde yatip bana o türküyü söylerdi , o türkü'de ... Drama Köprüsü !! Bu türkü hiç bir zaman dilimde düsmez, hele güvenlikte çalisiyorum genelde geceleri, drama türküsünü söylerim, vatani babaannemi hatirlarim !! Ve bu gece, Youtube sitesinde ararken drama köprüsünü , bilin neye düstüm ?? Hani su soyunu, irkini, s... kirolar varya, hani hiç olmayan bir topragi isteyen hayvanlar !! Onlarin videosuna düstüm !! Sinirleneyimi, güleyimi bilemedim !! Önce o kiro dilinde konusuyorlar daglarda, kokmus vaziyete, kadin erkek naparsa aylarca daglarda ... Sonra sözde "sehit" denilen bir maynum suratli (görürseniz hakli oldugumu anlarsiniz) gelipde babaannemin, benim, vatanimizin türküsünü demezmi ??? tabiki Türkçe !! Bu kirolarin kendi sarkilari olmazki zaten !! Lafi uzatmayim ve bakin su serefsizleri !! Öyle bir gün geleceki, bunlari irkcini yok edecegiz !! Tesekurler !! |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Böyledir kahpe itler. Örneğin bir Türk çalgısı olan bağlamayı bile kullanırlar. Türk'e düşmandırlar ama Türk'ün olanaklarını ve geleneklerini kullanmakta üstlerine yoktur. Çünkü kendilerinin bir tarihi ve medeniyeti asla olmamıştır.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Eşek suratlı köpek dölleri! Geberteceğiz bir gün bu soysuz piçleri..
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kürdün hangi yaptığında duygu, hüzün, keder, coşku, sevgi var? Hangi yaptıkları sanat?
Şarkı söylemeyle sanatçı olunmadığı gibi her şarkıcı türkücü de sanatçı ilan edilmemeli. Bir kere bir sanatçı öncelikle yerel sonra ulusal olur. Kürtlerinde bir vatanı olmadığına göre hiç bir kürt sanatçı tanımlamasına giremez. Kürt ressam, kürt tiyatrocu, kürt heykeltraş, kürt roman yazarı, kürt orkestra şefi, kürt moda tasarımcısı, kürt karikatürist, kürt risk danışmanı, kürt balet :) Bu alanlara adını duyurmuş kürt yoktur. Olsa bile bu, kardeşlik safsataları yüzünden siyasi olarak yapılmış tanımlamadır. Orhan Pamuk'a verilen nobel gibi. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Türk'ün Türküsüne bağlamasına sahip aşağılık pis kokulu çirkin tarih boyunca tek bir medeniyet bile kuramamış dilsiz, kültürsüz, töresiz vatansız köpekler kökünüzü ermeniler gibi er ya da geç kurutacağız. Türk Türküsü drama köprüsünü derelerden pis kıro kanı akarkende biz söyleyeceğiz.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Ya işte böyledir kardeşim Hasan
Biz yiyelim sen otur bak diyorlar Yiyince dursalar gam değil ama Üstelik millete ahmak diyorlar tecavüze uğrar ırk, ahlak, töre degel haber anlat sağıra köre utanmadan bir de göz göre göre herifler boynuza kulak diyorlar |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
kırocadan Türkçe'ye çevrilen gürültülere dikkat
Delilo delilo destane...
Caney Caney caney... Lorke lorke lorke... şeklinde giden gürültülerin aslı kırocadır. Bunları Türkçe'ye çeviren bizzat ibo,izzet altınmeşe gibi kırolardır. Caney caney , ülkücülerin çok sevdiği Urfa’daki karakeçeli aşiretine mensup şivan perver kırosunun uydurduğu birşeydir hatta iboya : ''kıroluk yapmasın şarkılarımı çalmasın '' demiştir. Bugün Batı Anadolu'da bile düğünlerde bunların çalındığını görmek bizleri üzüyor.Bu konuda ırktaşlarımızı aydınlatmalıyız. Televizyonda bu böğürmelere Türkü diyenleri görüyoruz. Zaten '' Türkü '' sözcüğü Türk kelimesinden türemiş olup anlamı ''Türk gibi , Türk'e ait olan '' demektir. Bu saydığım 3'ü en bilinenlerdir. Şu an aklıma gelmeyen bir sürü gürültü bize aitmiş gibi yutturuluyor. Peki bunların kırocadan çevrildiğini nasıl anlarız? kıroca parçalar , hep tekdüzedir ve en fazla 5 cümleyi kapsar.Sürekli aynı cümleler tekrarlanır. Yaratıcılık sıfırdır. Genelde Türkçe'ye çevrilenler oynak olanlarıdır. Yazdıklarımı okuyup türkülerimizin az ya da fakir olduğunu söyleyenler çıkacaktır. Bunlar cahil,k.rdofil ya da provakasyoncu tiplerdir. Bugün Diyarbakır'dan Kerkük'e kadar birçok Türkümüz vardır.Bunların çoğu anonimdir ya da Doğu'da Türk nüfusunun çok olduğu zamanlardaki ozanlarımızın eserleridir. Bunların birçoğunu haftanın her günü TRT'de dinleyebilirsiniz. Bu türküleri söyleyip zengin olan kıroları görmek istemiyorsak bir an önce bu Türkülerize sahip çıkmalıyız. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
türküler bizler gibi kendi vatanında paryadır.malesef nedenini anlayamadığım sebeblerden dolayı türkünün en büyük düşmanı türkler oldu dünyanın hiç bir yerinde yoktur kendi öz deyerlerini hiçe sayan.bunun boşlunuda köpekler doldurdu.kültürsüz köpekler kültürümüzü çaldılar
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
...
Ya tekrar bakimda kendim su video'ya, yemin olsun guldum, ya ne hayvan bir irk bunlar , böyle tipsizlik, böyle kiro dilli olurmu, oluyor iste, Tanri bir gün karsima bir kiro getirsinde icimde döksem !!
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çalan , soylari , türkümüzü |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|