![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKCÜ
|
TÜRKÜZ TÜRKÇE KONUŞURUZ!
Türkçem benim, güçlü dilim !
Ilk göz ağrım, tek sevgilim, Türklüğümü senle bilirim. Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Türkçem benim öz varlığım ! Dilimsin benim, yüksek uygarlığım. Ağzımda sütüsün anamın. Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Türkçem benim ses bayrağım ! Kökümden bugünlere bağım, can yoldaşım, dert ortağım. Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Türkçem benim ilk düşüncem ! Yaşam kaynağım, sevincim, neşem. Kırşehir’de Aşık Paşa’m. Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Türkçem benim anayurdum ! Sensin benim varım, yoğum. Övüncüm Kaşgarlı Mahmut’um. Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Türkçem benim, namusum ! Bunu bilir de konuşurum. Kuşkusuz çok büyük ulusum. Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Türklüğümü Türkçem bildirir, Onurumdur benim bu dil. Doğu batı, köy köy, il il Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Yurdumuzun tapusudur dilimiz, geleceğimiz, varlığımız, bütün benliğimiz. Emrah’ımız, Veysel’imiz. Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Ne dil ne din ne de mezhep farkı Döndürelim biz bu ülkede çarkı, dilimizde hep aynı Türkü. Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Özbek, Kazak, Türkmen, Kırgız, Azer, Oğuz Türkçe konuşan biz herkesten çoğuz. Aç kulağını, iyi dinle bak ne söylüyor kopuz : Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Orhun’dan, Bilge Kağan’dan, aynı dilden, aynı kandan; ayrılmış olsak da atayurttan Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Atlayınca kır atlara kanatlandık dört bir yana. Altay’lardan Karpat’lara, Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Bayraktır Türkçe’m acunda. Dalgalanır dört bir yanda. Biz nerede olsak da Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Horonda, zeybekte, barakta, Türkçem vurur davullarda. Bilimde, yaşamda, sanatta, her alanda Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Mehmet Bey’im Karaman’da, buyruğu var o fermanda. Çarşıda, pazarda, evde, alanda Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Türkçem tarihten sesleniyor bize. Aman dikkat et, yine kendini şaşırma diye. Ilmek ilmek, dize dize Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Türkçem Karacaoğlan sözünde, Bilge Kağan dilinde, Dede Korkut’un özünde. Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Türkçem Yunus’un sazında, Parlar her atasözünde. Biz hep Ata’mızın izinde ! Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! Atatürk’ün buyruğu bu, Dilde hedef öz Türkçe’ye doğru. Dört bucak Türkeli, Anadolu Türk’üz , Türkçe konuşuruz ! esenlikler soydaşlarım. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKCÜ
|
BAYRAK ŞİİRİ
Ey,mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kızkardeşimin gelinliği,şehidimin son örtüsü! Işık ışık, dalga dalga bayrağım, Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Sana benim gözümle bakmayanın mezarını kazacağım. Seni selamlamadan uçan kuşun yuvasını bozacağım. Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder... Gölgende bana da, bana da yer ver ! Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar. Yurda ay yıldızın ışığı yeter. Savaş bizi karlı dağlara götürdüğü gün. Kızıllığında ısındık, Dağlardan çöllere düşürdüğü gün. Gölgene sığındık. Ey, şimdi süzgün, rüzgarlarda dalgalan; Barışın güvercini, savaşın kartalı... Yüksek yerlerde açan çiçeğim; Senin altında doğdum, Senin dibinde öleceğim. Tarihim, şerefim, şiirim, her şeyim: Yer yüzünde yer beğen ! Nereye dikilmek istersen, Söyle, seni oraya dikeyim ! |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|