![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Üçüncü Şahsın Şiiri
gözlerin gözlerime değince
felaketim olurdu ağlardım beni sevmiyordun bilirdim bir sevdiğin vardı duyardım çöp gibi bir oğlan ipince hayırsızın biriydi fikrimce ne vakit karşımda görsem öldüreceğimden korkardım felaketim olurdu ağlardım ne vakit maçka'dan geçsem limanda hep gemiler olurdu ağaçlar kuş gibi gülerdi bir rüzgar aklımı alırdı sessizce bir cigara yakardın parmaklarımın ucunu yakardın kirpiklerini eğerdin bakardın üşürdüm içim ürperirdi felaketim olurdu ağlardım akşamlar bir roman gibi biterdi jezabel kan içinde yatardı limandan bir gemi giderdi sen kalkıp ona giderdin benzin mum gibi giderdin sabaha kadar kalırdın hayırsızın biriydi fikrimce güldü mü cenazeye benzerdi hele seni kollarına aldı mı felaketim olurdu ağlardım Attila İLHAN |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Agabey bu şiiri okuyunca aklıma Türkçe ögretmenimiz gelirdi nede güzel okurdu birde onun agzından dinlemek vardı dinleseniz şiirin büyüsünde kalırdınız Esenlikler
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Aşk güzel şey ama karşılıksız yaşamak insanın başına gelebilecek en kötü şey.Atilla İlhan karşılıksız sevenlere,hep sevdiğini izleyenlere,onunla yatıp onunla kalkanlara çok güzel değinmiş.Paylaşımın için sağol andam ellerine sağlık...
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Aşk zaten karşılıksız bir tutkudur.
Aşık olan kişi karşısındakinin düşüncesine önem vermez sadece içinden geldiği gibi sever ve içinden geleni yaşadığı için aşıktır. Karşılık beklemek aşk değil elde etme tutkusudur. Aşk'da sadece rüya aleminden kesitler yaşanır uyanınca biter. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bu şiirle ilk defa, daha 15 yaşımdayken İzmir'deki kordonboyunu andıran, ama kumsal olan bir sahilde gece adımlarken tanıştım. O sıralar bir kızı ben de sevmiştim ama ona bunu bir türlü söyleyememiştim. Çok önceydi bu tabi. Yani çok önce...
Ona, içimdekileri dökemeden yaz bitti, evlere dağıldık. İşte bu şiiri her okuyuşumda, sırtımla o yükle geçirdiğim o yaz gelir aklıma, hüzünlenirim. Bu şiirin bendeki yeri bambaşkadır bu yüzden. Altar, haklı konuşmuşsun. Aşk karşılık beklemeden sevmek demektir. Ama bunun ne denli can yakıcı olduğunu ve en usta utacıların bile ecza bulamadığını söylemeyi sanıyorum unutmuşsun.
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Tanrı'nın Kırbacı
|
Aşk ha hiç aşık olmadım nasıl bir duygu bilmiyorum?Birgün tadarız inşallah o duyguyu..
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Tavsiye etmiyorum Kızılbaş Türkmen. Ben de öyle derdim. İnsan tamuya gitse bu kadar azap çekmez. Yaşanması gerken bir şey ama ben aşık olacağım diye de hareket edemiyorsunuz, anlık bir şey bu.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ask karsiliksiz bir sevgidir. Askin, enkazinin altinda kalmak insanoglunun yasadigi en kötü olaylardan bir tanesidir. Bu enkazin altinda kalan birisi olarak, yillar gecmesine rağmen acisini hala hissediyorum. Ne yazik ki, bir ömür boyu hissedecegim...
Kür Şad için ulu bir anıt düşünüyorum. Gösterişsiz, sade fakat metin, kayadan bir anıt... O anıtın önünde Kür Şad'a ve arkadaşlarına saygı olarak börk ve çizme giymiş, kılıç ve sadak takmış Türk gençlerinin, birbirine perçinlenmiş sarp bir yığın gibi dik adımlarla geçit resmi yaptığını düşünüyor ve 1300 yıllık gençler olan Kür Şadla arkadaşlarının da, yaralarından hâlâ dinmeyen kanlar sızdığı halde, kendilerine çevrilen başlara gülümseyerek selâm aldıklarını görür gibi oluyorum... ATSIZ |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Aşkın ağır olduğu bellidir. Ve lakin bu duyguyu tatmayan adam da dünyanın en büyük zevkinden mahrum olmuş demektir. Nasıl gece eğlenip kafa çekmenin bedeli yarın baş ağrısıyla uyanmaksa, aşkın mutlu edişinin, en azından mutlu eder gibi görünmesinin bedeli de korkunç ve yalnız gecelerdir. Aşık olacaksan, tek başına, ucu sabaha dayanan bu geceleri çekmeye razı olacaksın.
Kızılbaş Türkmen, büyük bir kayıp içindesin fikrimce.
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Aşk'ın acısı ve ızdırabını tadanlar aşkı yanlış anlayanlardır.
Aşk her zaman hoş bir tat verir aşık olana çünkü o yaşadığı aşkla tat alır hayattan.Izdırab çekenin hataları yanlışları vardır mutlaka. Örneğin elde etme hissine kapılmıştır sevgiliyi elde edemeyince acı çeker. Burda bu acı aşk yüzünden veya sevda için çekilmez kişisel bir hırsın sonucudur bu acı. |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Tanrı'nın Kırbacı
|
Peki bir soru daha kavuşunca aşk biter mi? Çünkü hep öyle oluyor bende ilişki başlayınca yada karşımdakinin beni sevdiğini anlayınca bütün hislerim yok oluyor.Heralde bu aşk değil başka bir şey.
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Aşk sandığın şey bir anlık hevesten öte değil.
Şimdi yok efendim ben sevdimmi şöyle severim filan hikayesi okuma sakın. Aşk ömür boyu sürer. |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Örneğin ben bekârım, evlenmeye de pek niyetim yok. Çünkü evlilik çok başka bir şey. Ve bana göre değil kanımca. Yalnız sevmek, sevmekten öte sevdiğinle mutlu olabilmek inanın her şeye değer. Bir kere de olsa bunu tadın. Eğer gerçekten sevmişseniz kavuşunca bitmeyecektir. Yok eğer sevmemişseniz zaten hoş bir rüyadasınız demektir.
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Senelerini ona verirsin,yatağa yattığında gözlerini kapadığın anda onun yüzü canlanır önünde.Onun yanında vaktin nasıl geçtiğini anlamazsın.Çok seversin,onun için ölürüm dersin.Yolda itin biri laf atar onun için bıçaklanırsın.Onun bir anlık gülüşü için bütün herşeyini verirsin.Gözlerine baktığında kalbin yerinden çıkıcakmış gibi olur.Her an yanında olmak istersin.Bir gün görmesen hayata lanet okursun çünkü o artık senin bir parçandır.Zamanında çok ağır sevdim,deli gibi sevdim ama ayrıldık.Şimdi düşünüyorumda aşk bütün acıları çekmeye değer lakin buna değecek birini sevdiysen...
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
onun için ağlamak kadar güzel birşey var mi şu dünyada,
ona seni seviyorum demek kadar güzel birşey var mi şu dünyada, onun gözlerine baktığında deli olduğunu sanmak kadar güzel birşey var mi şu dünyada, herşey bir yana sevmek kadar güzel birşey var mi şu dünyada... İMZA:ağabay Şu an ağlıyorum neden bilmiyorum belki Atilla İlhan ın şiiri yüzünden belkide yaşadığım onca şey yüzünden...
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|