Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 18.04.2008, 02:03   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GÜLER TÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 479
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Uğur Dündar ve Türkçe

Özel kanalların ana haber bültenleri iyice kızıştı. Kanallar arası sıkı bir rekabet var. Ünlü gazetecileri artık ana haber bülteni sunucuları olarak seyrediyoruz. Kanal D'de Mehmet Ali Birand, Star Tv'de Uğur Dündar, Show Tv'de Ali Kırca, ATV'de Mehmet Barlas. Sunucu yerine anchorman diyorlar. Sunucu derlerse sanki anlamayacağız.
Dil bilmek güzel şeydir. Atasözümüzde de demiyor mu bir dil bir insan diye.
Meslek gereği gazetecilikte de yabancı dil bilmek faydalı olsa gerek.
Yalnız anlamadığım konu ekrana konuk olarak çıkan yabancı kişiyle Türkçe yayın yapılmaz? Özellikle bu dil neden İngilizcedir? Karşıdaki Türkçe bilmeyebilir öyleyse tercüman neden kullanılmaz?
Geçtiğimiz gün Uğur Dündar canlı yayında dünyaca ünlü Lost dizisinde James Sawyer karekterini canlandıran Josh Holloway'ı konuk etti.
Alışık olmadığımız bir tarzla sorularını Türkçe sordu bizde tercüman aracılığıyla cevapları Türkçe dinledik. Oysa kimi sohbetlerinde Uğur Dündar'ın başarılı bir gazeteci olmak için yabancı dil bilmenin önemini dinlemiştim. Yabancı dil bilmiyor diyerek sunduğu haber programının izlenme sayısı azalacak eleştirisine karşılık Uğur Dündar'ın Türkçemize saygısından dolayı kutluyorum.
Sawyer Türkiyede - Vidivodo
Alt 18.04.2008, 02:56   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,084
Zaten değerli kandaşım bu saydığınız isimler içerisinde bu güne kadar ki tavrıları, görüşleri, yaptıkları göz önüne alındığında bir tek sayın Dündar Türk'e zararsızdır, hatta bir çok çalışması milletimize çok yararlıda olmuştur. Diğer üçü bırakın tüm görüşlerini, ateşli ab yanlısı liberal!!! olmaları bile Türk'e yararsız olduklarını ispatlamaya yeter.

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.04.2008, 08:48   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 189
Alıntı:
Arslan Beğ adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Zaten değerli kandaşım bu saydığınız isimler içerisinde bu güne kadar ki tavrıları, görüşleri, yaptıkları göz önüne alındığında bir tek sayın Dündar Türk'e zararsızdır, hatta bir çok çalışması milletimize çok yararlıda olmuştur. Diğer üçü bırakın tüm görüşlerini, ateşli ab yanlısı liberal!!! olmaları bile Türk'e yararsız olduklarını ispatlamaya yeter.
Sn Yöneticim,Uğur Dündar zararsız ve yararlı çalışmalar gerçekleştirmiş olabilir ama az kalsın AKP'den Belediye Başkanlığı için aday oluyordu.bu gerçeğide unutmamak gerekir.
Bozkurtun-Oğlu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.04.2008, 10:54   #4 (İleti Bağlantısı)

NoyanHan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 249
Bu konuda çok yazmak istemiyorum, ancak daha önce de belirttiğim gibi basın-yayın organlarına güvenim yok. Çoğu insanları bilgilendiriyor gibi görünse de tamamının duyarsızlaştırma çalışmaları yaptığı görüşündeyim.

Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir.
K.Atatürk
NoyanHan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.04.2008, 11:42   #5 (İleti Bağlantısı)

Güntülü adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 380
Uğur Dündar'ın duyarlılığını tebrik etmek lazım. Konumuz siyasi görüşüne çekilmemelidir. Falanca partiden aday oluyormuş, olmamış vs.. Türkiye'ye yayın yapan, izleyicilerinin hepsinin Türkçe bildiği bir yayın organının bir İngiliz'i getirip onunla İngilizce konuşması, yahut bir Fransız ile Fransızca konuşması; bunu da ekrana alt yazı yada tercüman aracılığıyla yansıtması hiç hoş değil. Bu konuğa yapılan jeste rağmen dinleyici kitleye hakarettir. Uğur Dündar bu gaflete düşmemiş, tebrik etmek lazım iken tutup da geçmişte yaptığı bir takım yanlış faaliyetleri öne sürüp yermek hiç doğru bir tutum değildir.
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.04.2008, 11:54   #6 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 189
Alıntı:
Güntülü adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Uğur Dündar'ın duyarlılığını tebrik etmek lazım. Konumuz siyasi görüşüne çekilmemelidir.
Sn Güntülü , Açıkçası bu sözünüzü biraz sakıncalı buldum,Nerden aday olduğu gibi konular bence önemlidir.Aksi halde bu düşmanın içinden sanki iyi düşmanı ayırd etmek gibi olur. Uğur Dündarı bende çok severdim ancak uzun süredir,RTE'nin Yalakası Aydın Doğanın kanalında görev alması ve bu kadar taraflı bir kanalda görev yapması beni rahatsız etmiştir.Son gelen haberlere görede Uğur Dündar'ın Akp içinden Belediye başkan adaylığı konuşulmaktadır... Uğur Dündar eğer "Ben Cumhuriyet Adamıyım" diyorsa kabul etmemelidir. Aksi halde ne gibi hizmetler sunduğu önemli değil,Bu açık Vatana İhanettir. Ülkeyi 10 parçaya bölmeye çalışan bir partinin içinden siyaset yapmak! her kim olursa olsun bu ihanet olur...
Bozkurtun-Oğlu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.04.2008, 12:04   #7 (İleti Bağlantısı)

Güntülü adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 380
Sizi rahatsız eden hususlar bizi de rahatsız ediyor zaten. Bu yaptığı yanlış hareketleri farklı bir başlık altında konuşup tartıştığımızda söylediklerinizi ben de desteklerim. Ama adam bugün birçok yayıncının hiç önemsemediği bir şekilde dilimize ve milletimize saygı göstermiş ve alışmadığımız bir davranışta bulunmuş. Tutup da diğer hatalarını ön plana çıkarıp bu büyüklüğü de yok saymak haksızlık olur. Söylemek istediğim budur.
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.04.2008, 15:36   #8 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 24
Hepsinin köküne kibrit suyu. Tv lerde bir-iki kanalın yaptıkları dışında izlenecek haber programı kalmadı. İşin garibi bu adamlar bukalemun gibi. Gün aşırı siyasi kılık değiştirdiklerine şahit oldum.
Sagu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.04.2008, 20:46   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,084
Alıntı:
Bozkurtun-Oğlu adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sn Güntülü , Açıkçası bu sözünüzü biraz sakıncalı buldum,Nerden aday olduğu gibi konular bence önemlidir.Aksi halde bu düşmanın içinden sanki iyi düşmanı ayırd etmek gibi olur. Uğur Dündarı bende çok severdim ancak uzun süredir,RTE'nin Yalakası Aydın Doğanın kanalında görev alması ve bu kadar taraflı bir kanalda görev yapması beni rahatsız etmiştir.Son gelen haberlere görede Uğur Dündar'ın Akp içinden Belediye başkan adaylığı konuşulmaktadır... Uğur Dündar eğer "Ben Cumhuriyet Adamıyım" diyorsa kabul etmemelidir. Aksi halde ne gibi hizmetler sunduğu önemli değil,Bu açık Vatana İhanettir. Ülkeyi 10 parçaya bölmeye çalışan bir partinin içinden siyaset yapmak! her kim olursa olsun bu ihanet olur...
Değerli kandaşım ; Ben Uğur Dündarın siyasi görüşünü kastederek millete yararlı faaliyetleri olmuştur demedim ( kaldı ki akp den belediye başkan adayı olup olmayacağıda sadece konuşuldu. ) Ben bu güne kadar yaptığı programlarda ortaya çıkardığı vergi kaçırma olayları, rüşvet, bozuk gıda imalatı vb. konularda millete çok yararı dokunduğunu kastettim. Mesleğini gözönünde bulundurarak.

Diğer üçününde yaptıkları programlarla millete ne kazandırıp kazandırmadıkları ortada.

En azından Uğur Dündar'ın Kahraman Türk ordusuna bakışını, terör meselesine karşı tutumunu biliyoruz açık ve net olarak.

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
dündar , Türkçe , uğur , ve

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler