![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Yurtkuran: Ezan Türkçe Okunmalı
Öncelikle haberin tamamını alıyorum:
<Bursa'nın Mudanya ilçesinde düzenlenen "Mütarekenin 85. Yıldönümü" sempozyumunda konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Yurtkuran, "dili, ciddi tehdit altında olan bir ülkeyiz" dedi ve ezanın Türkçe okunması gerektiğini savundu. Rektör, 'bizi namaza bile yabancı dille çağırmaya devam ediyorlar. Namaza bile Arapça çağırıyorlar. Ve ben seksen yıllık cumhuriyetim' dedi. Yurtkuran, Türkiye'de cumhuriyetin kuruluştaki ilkelerin unutturulduğu iddiasında bulundu ve "Ezanın, kendi dilinde okunmasını en çok hak eden millet Türkler'dir" dedi. MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SALONU TERKETTİ Yurtkuran'ın bu sözlerine tepkiler gecikmedi. Rektörün konuşmasının izleyiciler tarafından alkışlanması üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Yeşilyurt "Bunu da alkışladılar" diyerek salondan ayrıldı.> Nihayet bunca aradan sonra, ezanın tekrar Türkçe okunması gerektiğini savunan bir kişi, üstelik Prof. Dr. olan bir kişi çıktı. Aklı selim insanların bu profesöre destek olarak, ezanın Türkçe okunmasına taraftar olması gerekmektedir. Konu buraya gelince bir kaç laf etmek istiyorum; iddiaya göre islam evrensel bir dindir.(*) İyi de o hâlde neden bütün müslümanlar arapların dillerini, kültürlerini, adlarını, yaşayışlarını ve büyüklerini kabul etmek zorunda? Neden bunu yapmadıkları zaman cehennemlik oluyorlar? Bu sorulara akıl ve mantıkla cevap verilememektedir. O hâlde bu iddiaların da akla ve mantığa dayanan tarafı yoktur. Ezan okunuyorsa Türkçe okunmalıdır. Türk'e Türk'ten başka ibadet haramdır. (*) Hiç bir değer evrensel olmaz. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bence hoparlörlü ezan kaldırılmalı ve okunuşu da Türkçe olmalı.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
İşte Türkaydını bu kesinlikle ezan Türkçe okunmalı , ümmetci köpekler bakalım buna nasıl bir yorum getirecekler merak ediyorum , ezanın neden arapca okunması gerektiğini bize nasıl açıklayacaklar.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ezan kesinlikle TÜRKÇE okunmalı. Anlamadığın bir namaza çağrıdan ne beklenir.
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Dinci bölücü olduğu için atılmıştır
|
İlk Türkçe ezan 1932 yılında Bursa'da okunmuştur. Yıl 2007 ne içler acısı bir durum.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
BAŞBUĞ'UN ASKERİ
|
akapenin iktidar olduğu şu dönemlerde arada sırada da olsa güzel şeyler olmuyo değil.Söylemde bile kalsa güzel bir haber,Türk'e,Türklüğe sövmenin prim yaptığı bi dönemde.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
camiden çıkan 20 kişiyi çevirip sorunuz ezanın ve okuduğu duaların anlamını biliyorlarmı?
bu gidişle imamın verdiği vaazlarda arpça olur,resmi dilimizde arapça olur.. ŞANLI ORDUMUZ TEK UMUDUMUZ SENSİN..
Ülküler kanla, fedakârlıkla, kahramanlıkla beslenir. Bir millet, ülküsüne varmak için ırmaklar gibi kan akıtır, yığınlarla can harcar. Ülkülere kanla, kılıçla, dövüşle, millî kinle varılır. Ülkü çelik yürekler, demir bilekler, sarsılmaz irâdeler, yüksek ahlâklar ister. Ülkü bir dindir. Kahramanlar ve şehitler ister. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Atatürkçü
|
Uludag Universitesinden mezun olmus bir kisi olarak, bu sozlerinden dolayi, rektor Mustafa Yurtkuran´a tesekkur ederim. Degerli bilim adamlarimizin, bu tur cikislar yapmasi, gercekten sevindirici bir olaydir.
Ustelik bu tur cikislari, hayati bir tehlikeyi goze alarak yapmalari da cok onemlidir. Uludag Universitesi´nde okudugum yillarda, ilahiyat hocalarinin soyledikleri sozlerden tutun da insaati suren yeni caminin mimarisine kadar elestiri, hakaret ve tehditlerin ardi arkasi kesilmezdi. Hem de bu tehdit ve hakaretlerin onemli bir bolumu, ulkucu serefsizlerden gelirdi. Rektorun, Turkce´yi yani ana dilimizi on plana cikararak yaptigi bu cikisa, eminim ki ayni cevrelerden tepkiler ve tehditler gelmeye devam edecektir. Ulu Basbug´un yolundan ilerledigi icin sayin rektorumuzu tebrik ediyorum. Umarim uzucu bir olay yasanmaz....
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bence sadece ezan değil,namaz esnasında okunan surelere kadar herşey türkçe olmalıdır.Çünkü anlamadıgımız halde birsürü sure okuyoruz.Eger anlamıyorsak bunun ne gibi bir sevabı olabilir.Şu anda Türkiye deki müslümanların yaptıgı sey müslümanlık değil Araplıktır.
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Şimdi değerli hocamızı yerden yere vurup, sözde ibadet özgürlüğü adına Türklüğe kinlerini kusacaklar.
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Herkes dinide özgür olmalı
Selamlar sitenize denk geldim Türkçü bir site olarak gözüküyor ama garip olan sizinde benimsediğiniz gibi( türkçüler ) herkes dininde özgür olmalı Allah ile kul arasında olan bişey, ezanın Türkçe okunması gibi konular açılmış boşverin bunları herkes inancını istediği gibi yaşasınkilisenin çanı nasıl çalıyorsa ezanda yüzyıllardır okunduğu gibi okunmalı bence esenlikler
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk
|
Ülkemizde bu düşüncede öğretim görevlilerinin sayısı çok az.
Üniversitelerde genellikle amerikancı-fethullahçı öğretim görevlileri çoğunlukta. |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bir Bursa'lı olarak Sn. Rektörümüz Mustafa Yurtkuran'la gurur duyuyorum!
Eğer Üniversite'yi Bursa'da okursam,Mustafa Beğ'de o zaman hala Rektör olursa onunla Türkçülük hakkında sohbet etme imkanını bulmak için elimden gelen her gayret'i göstereceğim! TTK!.......
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|