Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 22.08.2007, 15:46   #1 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

İletiler: 114
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Ümmetçilerin TÜRK Tanımı

"Din ve ırk ayırt edilmeksizin vatandaşlık bakımından herkese ’Türk’ denir"
AKP’nin 1 Eylül’de vereceği startla anayasa ilk kez bir sivil yönetim tarafından tepeden tırnağa değiştirilecek, ilk kez sivil yönetim tarafından halkoyuna sunulacak.
EGEMENLİK: Millet egemenliği ‘yetkili organlar’ yerine ‘yasama, yürütme ve yargı organları eliyle kullanır’ şeklinde düzeltiliyor
VATANDAŞLIK: Türkiye’de din ve ırk ayırt edilmeksizin vatandaşlık bakımından herkese ’Türk’ denir ifadesi geliyor .
Mevcut yasa ne diyor?
1982 ANAYASASI Türk vatandaşlığı MADDE 66. - Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türktür. (Son cümle 3.10.2001’de mülga oldu: Yabancı babadan ve Türk anadan olan çocuğun vatandaşlığı kanunla düzenlenir) Vatandaşlık, kanunun gösterdiği şartlarla kazanılır ve ancak kanunda belirtilen hallerde kaybedilir. Hiçbir Türk, vatana bağlılıkla bağdaşmayan bir eylemde bulunmadıkça vatandaşlıktan çıkarılamaz. Vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili karar ve işlemlere karşı yargı yolu kapatılamaz.
KAYNAK: Haber TÜRK

Bunlara bu tabirler yabancı olduğu için ne Türk kelimesinin kıymetinin bilirler ne de bunu tam manası ile açıklayabilirler.

Türklük, benim en derin güven kaynagim, en engin övünç dayanagimdir" Atatürk
AYZIT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.08.2007, 16:05   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Kafatasci32 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 278
Kendileri Türk olmadiklari icin kendilerini güvenceye almaya calisiyorlar.
Tabiki yabancilara toprak satisida kolaylasacak.Bizi filistin yapmaya caliyorlar ama unutmasinlarki biz Türküz Arap degil.!

Alt 22.08.2007, 16:10   #3 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Gökhan Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 247
Büyük Anıt Paşamızdan sonra muhtemelen göreve gelecek olan Sayın İlker Başbuğ bunun önlemini çoktan almıştır. O yüzden sayın kandaşlarım gönlünüz ferah içiniz rahat olsun.
Alt 22.08.2007, 16:49   #4 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

BOZKURTBEY adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 20
Bir devletin anayasasında din dil ve ırk ayrımı yapıldığına pek rastlamadım arkadaslar.Bu yüzden baska bir sey yazılmasıda beklenemez zaten.
Devlet, düşmanları ile açık açık,kendini hedef göstererek savaşmaz.
bence...
BOZKURTBEY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.08.2007, 17:27   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,180
Alıntı:
Ayzıt_Esen adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
EGEMENLİK: Millet egemenliği ‘yetkili organlar’ yerine ‘yasama, yürütme ve yargı organları eliyle kullanır’ şeklinde düzeltiliyor
Ümmetin soysuz devşirmeleri, bu maddeyle, Tsk'yi ve Mgk'yi devredışı bırakmayı amaçlamışlar. Devşirmeler bu ihanetleri yapacaklar ki, ülkenin gerçek sahipleri yemliha uykusundan uyanıp, günü geldiğinde bu devşirmelere tüm bu yaptıklarının hesabını bir bir sorabilsinler. Üzülmeyin, sadece kininizi bileyin. Türk, intikamını er ya da geç fakat mutlaka alır. Tarikat piçlerinin tarikatlarının başlarına yıkılacağı ve Atatürk'ün büstlerinin önünde secde edecekleri günler hiç mi gelmeyecek?
Alt 22.08.2007, 17:51   #6 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

YALINSAK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 534
Tayyip yavaş yavaş piyon taşlarını harekete geçirmeye başlıyor. Bu davranışla Türklük sıradan bir kavram olacaktır. Emellerine ulaşmaya çalısan çöl sevdalılarına, er yada geç tüm şiddetiyle cevap verebilecek birileri çıkacaktır.

Kinimiz Dinimizdir.
YALINSAK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.08.2007, 18:21   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Tonyukuk19 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 417
Bu gibi düzenlemeler devletin Türklerin elinden kaydığını, kaymakta olduğunu gösteriyor. Türk soylu olmayanlar tarafından yönetilen bir devlet, elbette Türklerin haklarını savunacak değildir. İçi boş bir devlet olma yolunda hızla ilerliyoruz, neymiş efendim Türk olmak vatandaşlık ile bağlanıyormuş. Bu saçmalıklar zinciri Türklük kavramını çok ucuz yapan ve içini boşaltan kavramlardır. Devletimiz yavaşca Türklerin elinden kaymaktadır, cumhuriyetin temel taşları böylelikle tanınmayacaktır.
Tonyukuk19 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.08.2007, 21:21   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ruh Adam adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 64
Alıntı:
Ayzıt_Esen adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
"
Devletçi Türk evlatlarından aldıkları vergileri,bir lira vergi vermeyip asalak gibi yaşayan kürtlere ve 1 çeyrek altın ile 3 torba kömüre kendini satan,günübirlik yardım ile kurtulacağını sanan aç oburlara dağıtarak oy toplayan AKP,zincirin son halkalarını tamamlayıp Türkiye Cumhuriyeti'ne son darbeyi indirmek için kolları sıvadı.

Yukarıdaki madde eğer kabul edilirse TSK hükümet'e değil hükümet TSK'ya müdahale edecektir.Üstüne bir de A.Gül'ün Cumhurbaşkanlığını eklersek önlerinde hiçbir engel kalmayacaktır.Bunlar artık paranoya değil.Bu güne kadar böyle düşünenleri sürekli paronayaklık ile suçladılar.Ama artık tablo alenen ortada durmakta!
Ruh Adam Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.08.2007, 21:41   #9 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Jöntürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 365
Yahu artık birşeyler yapılmalı bunların Cumhurbaşkanlığıda ellerine geçtimi olacakları düşünemiyorum bile. Türk yurdu soysuz tarikat piçlerine- dönmelere- devşirmelere bırakılamaz.
Jöntürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.08.2007, 01:24   #10 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 39
ARKADASLAR BEN ORDUYUDA BİTİRMİŞ OLDUKLARINA İNANIYORUM ARTIK
ATATÜRKİSTAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.08.2007, 02:09   #11 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 612
Alıntı:
ATATÜRKİSTAN adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
İmkânsız ! Ordu yalnızca bunları izliyor.Bahsettiğiniz ordu en güçlü ve en köklü ordulardan birisidir.Bir kaç kıytırık soysuzun gücü yetmez.
Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.08.2007, 02:28   #12 (İleti Bağlantısı)
Kemal'in Askeri

Mustafa Kemâl adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 26
Alıntı:
Orduyu bitiremeyeceklerini onlar da biliyorlar. İşte bu yüzden amaçları ne biliyor musun? Orduyu bitirmek yerine ordunun bittiğine inanmış vatandaşlar istiyorlar. Siz de onların isteklerini yerine getiriyorsunuz. Neye dayanarak orduyu bitirdiklerini söyleyebiliyorsunuz? Sizce Türk Silahlı Kuvvetleri öyle iki günde bitirilecek kadar aciz mi? Cumhuriyet tarihini hiç okumuyor musunuz?

Size önerim; kendinize, milletinize, ordunuza ve cumhuriyete güvenin. Bunlasrı hiç kim senin yıkamayacağına inanın. Bunu yapmazsanız, hayatınızın her döneminde farkında olmadan düşmanların istediğini yapmış olursunuz. Psikolojik savaş korkunç bir şeydir. Siz bu tuzağa düşmeyin.
Mustafa Kemâl Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.08.2007, 02:29   #13 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 39
HİLMİ ÖZKÖK LE TAYYİP İN SAMİMİYETİNE NE DEMELİ?HER KURUM YOZLASMISSA ORDU YOZLASAMAZ MI? BASIMIZDA ATATÜRK MÜ VAR? KESKE dediğiniz gibi olsa
ATATÜRKİSTAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.08.2007, 02:33   #14 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Tuna adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 73
Alıntı:
HİLMİ ÖZKÖK LE TAYYİP İN SAMİMİYETİNE NE DEMELİ?HER KURUM YOZLASMISSA ORDU YOZLASAMAZ MI? BASIMIZDA ATATÜRK MÜ VAR? KESKE dediğiniz gibi olsa

Orduya laf atıp durma! Bir iki soysuz yüzünden orduya laf edenin bu otağda yeri yoktur.
Tuna Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.08.2007, 02:36   #15 (İleti Bağlantısı)
Kemal'in Askeri

Mustafa Kemâl adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 26
Alıntı:
Her kurum dediğin kurumların her biri devlet kurumudur ve hükümete bağlıdır. İktidar olan parti bütün devlet kurumlarına kendi adamlarını getirir. Bu yüzden de kadrolaşma olur ve yozlaşma başlar. Fakat ordu da kadrolaşma yoktur. Hiç bir parti kendi adamlarını ordu içerisinde kendi istediği gibi hareket ettiremez. İşte bu yüzden ordu kesinlikle yozlaşmaz.

Bunlar ayrıdır tabi. Bir de bunları akıl edebilecek zeka gerekiyor...
Mustafa Kemâl Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
tanımı , türk , Ümmetçilerin

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler