![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
ÜNİVERSİTE İLE İLGİLİ
Kandaşlarım bu soruyu yanlış alanda soruyorsam özür diliyorum. Ancak kafama takılan ve internette kesin bir cevap bulamadığım bir soruyu sormak istiyorum size.
Gelecek sene öss ye gireceğim ve sorum şu; Ben Türk Dili ve Edebiyatı okuyup akademik kariyer yapmak istiyorum. Ama aynı zamanda müzikle ilgimi de kesmek istemiyorum. Hem Türk Dili ve Edebiyatı'nı hem de konservatuar da vurmalı çalgılar bölümünü aynı anda okuyabilir miyim? Şimdiden teşekkürler... ESENLİKLER...
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Konservatuara girersen günde en az 5-6 saat müzik aletine çalışmak zorundasın. Teorik olarak iki bölüm birden okuman mümkün. Ama pratik olarak ikisini birden bitirmen imkansız. Zaten profesyonel müzisyen olmayacaksan konservatuar okuman gereksiz.
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Ayrıca diğer uğraşınızı özel kültür merkezlerinde eğitim alarak geçte olsa profosyonelce yapabilirsiniz. Tercihinizi bence isteğinize göre yapın.Bir mesleği sevmeden yapmak çok zor.Bunu dikkate alın bence.
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK OĞLU TÜRK
|
Hayır bu bahsettiğin iki bölümü aynı anda okuman mümkün değil. Çift anadal diye bir uygulama vardır.Her üniversite de geçerli mi araştırmak lazım ancak vakıf üniversiteleri ve ODTÜ,Boğaz İçi gibi üniversitelerde bu uygulama mevcut. Ancak iki bölüm birden okuman bu üniversitelerde mümkün olsa bile derslerin birbirine yani dolayısıyla bölümlerin birbirine yakın olması gerekiyor. Yani sen mimarlıkta okuyorsan çift anadal olarak iç mimarlıkta da okuyabilirsin çoğu ders ortak.Veya işletmede okuyorsan iktisatta okuyabilirsin ikinci bölüm olarak. Ancak Türk Dili ve Konservatuar gibi birbirinle alakası olmayan iki bölümde okuyamzsın. Sana tavsiyem bu bölümlerden birine gir 4 sene oku diplomanı al sonra istersen diğer bölümde yüksek lisans yaparsın.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Türk Dili ve Edebiyatı ÖSS ile ilgili ve puanına göre bir yere girersin, fakat Güzel Sanatlara yetenek sınavı ile giriyorsun. Çift Anadal ya da Yan Dal yapman mümkün değil hangi üniversitede olursan ol. Bir seçim yapmak zorundasın. Yaşam şartları insanları ideallarinden uzaklaştırır ve hiç sevmediğin istemediğin bir işte çalışmak zorunda kalabilirsin. Tercih sana kalmış. Balbal'ın da dediği gibi gününün belli bir saatini sanatın için ayırmak zorundasın. Türk dili okurken konservatuar dışında bir yerde de kendini geliştirme şansın var. İlla konservatuar okumak zorunda değilsin. Hangisi ağır basıyorsa onda karar kılman daha mantıklı olur. Dediğim gibi sana kalmış.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Çok teşekkürler. Ben bu seçimi Türk Dili ve Edebiyatı yönünde yapacağım o zaman. Madem ikisini birden okuyamayacağım... Böylece üniversiteyi bitirip yine müzikle uğraşabilirim. Okuduğu bölümden para kazanmayan bir sürü insan var. Aydınlattığınız için sağolun.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Devşirme olduğu için atılmıştır
|
Bir Türk için edinilecek en güzel uğraşlardan biridir Türk Dili ve Edebiyatı alanında uzmanlaşmak sevgili kandaşım, gurur duyulacak bir özelliktir bu. Bu ülkenin en çok ihtiyacı olan şeylerden biridir bu şu anda, her geçen gün özünden daha da uzaklaştırılmaya çalışılan dilimize gereken önemi veren, dil bilinci yerinde insanların çıkacağı ilk yer burasıdır.
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| İle , İlgİlİ , Ünİversİte |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|