Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 12.07.2008, 19:32   #1 (İleti Bağlantısı)
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir

İletiler: 788
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Üniversite Sınavı Sonuçları Açıklandı

Üniversite Sınavına giren andalar;
Sınavdan önce başlık açmıştınız bizde iyi dileklerimizi iletmiştik,sonuçlar açıklandı puanlar nasıl?
Sınava giren andalarımız buraya puanlarını yazarsa Üniversite okuyan ağabeyleriniz,ablalarınız tercih konusunda yardımcı olabilir.
Unutmayın biz bir aileyiz.
Halil Yıldırım (Altar) Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.07.2008, 21:44   #2 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

PusatLı_Tatar adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 27
Evet Sn. Yöneticim zaten sınav sonrasında da belirttiğim gibi tahmini puanımı hesaplamıştım.Ve 1 puan eksik olarak aldım.Büyük ihtimal açıkta kalmam ama ne getireceği bilinmez tercihlerin.Umarım bütün andalarım bu sene iyi bir fakülteye yerleşirler.
PusatLı_Tatar Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.07.2008, 22:26   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

yalnız kurt77 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 32
Sınavda başarılı olan Andalarım;
Umarım, istediğiniz bölümleri kazanırsınız...
yalnız kurt77 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.07.2008, 23:07   #4 (İleti Bağlantısı)

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,508
1976 yılında liseyi bitirdiğimde, o zamanki çoğu arkadaşım gibi benim de heyecanım oldukça fazlaydı.

Kolay değil ; öss insan hayatında çok önemli kritik bir viraj.

Bu virajı nasıl geçerseniz , bundan sonraki hayatınız ve ekmek parası kazanma şekliniz belirleniyor.

O dönemlerde fakültelerin hem sayısı hem de kontenjanları bugünkü gibi değildi.

Kısacası, en çalışkan öğrencilerin ilk sırada tercih ettikleri bir fakülteyii kazanmak oldukça zordu. Öss sınavının adı da değişikti...
ÜSYM idi..

O zamanlar dünya, interneti daha bilmiyordu. Sınav sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM’nin telefon hatları da yoktu. Sonuçlar posta ile gelirdi.

Fakülteyi kazandığımı bildiren sonuç belgesinin zarfını açarken yaşadığım heyecanı hiç unutamam. Heyecanıma ve sevincime ortak olan ilk kişi mahallenin postacı amcası olmuştu.

Ailemizde oluşan sevinç yumağına mahallemiz sakinleri de kısa sürede katılmıştı.

Hayatımın o döneminde gerçekten mutluluk rüzgarı esiyordu. Ne yalan söyleyeyim o devirde her mahallede üniversiteyi kazanan da yoktu. Fakülteye kayıt yaptırıp öğrenci belgesi aldığım gün çok daha mutlu oldum.
O sevinci yarınlara taşıyan siyah beyaz fotoğraflar çekildi...Fakülteden mezun olduğumda diploma üzerindeki fotoğrafta siyah-beyazdır.

Fakülteyi kazanmamın bende oluşturduğu güven duygusu başarıma olumlu katkıda bulunurken, başarı mutluluğu, mutluluk ise hoşgörüyü getirdi.

Kişi, eşini ve işini sevmelidir.

Bu nedenle benim de üniversite adayı gençlere tavsiyem, öncelikle sevdikleri ve istedikleri mesleği yapabilmek için tercih yapmalarıdır.

Ancak; herkes tarafından bilinmektedir ki ülkemizde meslek seçimini etkileyen, sevginin dışında, başka değişik faktörler mevcuttur. Bazen istenilen mesleği yapabilmek için uygun bir fakülteye girmek gerçekten çok daha fazla bir çabayı gerektirmektedir.

Şimdi ÖSS sınavında on iki yıllık süreçte verilen emeklerin karşılığı, hasat edilmiş olacak. Yani şimdi "hasat vakti" dir.

Bu süreçte en önemli aşama, sınav sonucunda alınacak puana göre, bir yüksek öğretim kurumuna yapılacak yerleştirmedir.

Çünkü; puana göre yapılan bu yerleştirme, kişilerin çok büyük bir olasılıkla tüm yaşamlarının akışını belirleyecek meslek seçimi ile ilgilidir.

Asla şunu asla unutmayın ki ; girdiğiniz sınav sonucunda sevdiğiniz ve yapabileceğiniz mesleği tercih edin.

Kazanamazsanız dahi şunu çok iyi bilin :
Sizler bu ülkenin yarın'larısınız.... sizler anne ve babanızın varlık nedenlerisiniz... sizler mesleğiniz ne olursa olsun , anne ve babanızın , arkadaşlarınızın dünyadaki en sevdikleri kişilersiniz.. kardeşimizsiniz , evlatlarımızsınız , daha da önemlisi TÜRK oğlu TÜRK'sünüz , ATATÜRKÇÜSÜNÜZ , TÜRKÇÜSÜNÜZ .
Bunları sakın unutmayın.

ÖSS sınavında başarılı puan alan ırktaşlarımı yürekten tebrik eder , tercihlerinde azami dikkat sarf etmelerini öneririm.

Sınavda iyi puan alamayan ırktaşlarım ise üzülmesinler..
Herşey bitmiş değildir. Daha çok çalışıp , ilerde başarılı olacaklarına güvenim sonsuzdur.

Son olarak BAŞBUĞUMUZUN bir sözünü hatırlatmak isterim.

"Türk milletinin karakteri yüksektir; Türk milleti çalışkandır; Türk milleti zekidir. Çünkü, Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Ve çünkü, Türk milletinin, yürümekte olduğu terakki ve medeniyet yolunda, elinde ve kafasında tuttuğu meşale, müspet ilimdir." ATATÜRK
KOCATÜRK Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.07.2008, 23:42   #5 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
PusatLı_Tatar adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Evet Sn. Yöneticim zaten sınav sonrasında da belirttiğim gibi tahmini puanımı hesaplamıştım.Ve 1 puan eksik olarak aldım.Büyük ihtimal açıkta kalmam ama ne getireceği bilinmez tercihlerin.Umarım bütün andalarım bu sene iyi bir fakülteye yerleşirler.
Ne bölüm düşünüyorsun.
Kaç puan aldın onlarıda yazsaydın keşke sadece senin için değil tüm andalar yazarlarsa iyi olur.
Yukarıda dediğim gibi biz bir aileyiz.
Alt 12.07.2008, 23:44   #6 (İleti Bağlantısı)

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,147
Arkadaşlar, genç Türkçülere önerim askeri alana yönelmeleridir. Elbette her kişinin eğilimli olduğu taraf ayrıdır ama askeri alana yönelinmesini şahsım adına salık veririm.

Askeri okullara girmek isteyen Türkçüler olursa, bilgi verme açısından yardımcı olurum. Dilim döndüğünce rehberlik yaparım.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2008, 00:06   #7 (İleti Bağlantısı)

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,508
Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Arkadaşlar, genç Türkçülere önerim askeri alana yönelmeleridir. Elbette her kişinin eğilimli olduğu taraf ayrıdır ama askeri alana yönelinmesini şahsım adına salık veririm.

Askeri okullara girmek isteyen Türkçüler olursa, bilgi verme açısından yardımcı olurum. Dilim döndüğünce rehberlik yaparım.
Buğra Şad Irktaşım çok doğru söylemektedir.
Şahsi kanaatim ve önerim ; TÜRKÇÜ'nün askeri okullara gitmesi yönündedir.
Askeri okul deyince akla hemen harp okulları gelmemelidir.
Türk Silahlı Kuvvetleri ; hemen her meslekten kendi bünyesine muazzaf asker almaktadır.
Örneğin ; askeri doktor , askeri hakim , askeri öğretmen , askeri mühendis , askeri mimar gibi..
Hem sizinle aynı paralelde düşünen insanlarla tanışır ve kaynaşırsınız , hem çorabınızdan kilotunuza kitabınızdan yiyecek içeceğinize kadar her türlü ihtiyacınız devlet tarafından karşılanır , üstüne harçlık alırsınız , hemde sivil meslektaşlarınıza göre çok daha iyi disiplinli , programlı , organize bir eğitim görürsünüz..
KOCATÜRK Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2008, 00:10   #8 (İleti Bağlantısı)

Askeriye dahilinde Meslek Yüksek Okulları'da var.
Fakülteler ve akademilerin alternatifi olarak düşünülebilir.
Alt 13.07.2008, 00:53   #9 (İleti Bağlantısı)

Saygıdeğer büyüğüm KOCATÜRK Ağabey güzel bir konuya değinmiş. "Askerlik" denince akla derhal komandolar ve savaş geliyor. Böyle olmaması gerekir. Türk Silahlı Kuvvetleri, büyük bir ailedir. Hekim, öğretmen, teknisyen, büro memuru vs. gibi alanlarda da asker olabilirsiniz. Üstelik rütbeniz aynı şekilde artar, askeri hiyerarşisindeki yerinizi alırsınız.

Askeri okulun masrafsız olması da ayrı bir niteliğidir. Bir büyüğüm, komutanım var. Annesi, o çok küçükken vefat etmiş ve babasıyla birlikte yaşıyormuş. Babası işçi emeklisi bir adam. Liseyi zor bitirmiş ve babası liseden sonra onu okutamayacağını oğluna açık açık söylemiş. Bunun üzerine sözünü ettiğim kişi Harbiye'ye girmiş. Sadece bedava olduğu için. Şu anda büyük bir ilin komando bölük komutanı, rütbesi Yüzbaşı.

İlker BAŞBUĞ Paşa'mız da maddi durumu kötü olduğu için askeri okula girmişti. Şimdi Genelkurmay Başkanı oluyor.
Alt 13.07.2008, 00:54   #10 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
ALTAR adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Askeriye dahilinde Meslek Yüksek Okulları'da var.
Fakülteler ve akademilerin alternatifi olarak düşünülebilir.
2 yıllık yüksekokul statüsünde eğitim veren bir çok meslek yüksekokulu var. Örneğin astsubay meslek yüksekokulları bunlardan biridir. Jandarma, kara, hava ve deniz astsubaylık meslek yüksekokullarına girilerek 2 yıllık önlisans düzeyinde eğitim alınıp asker olunabilir. Bununla birlikte muazzaf tekniker de olunabilir.

Söylediğimiz gibi; askerlik sadece komando olup çarpışmak değil. İsteyen, ordumuza istediği gibi hizmet edebilir.
Alt 13.07.2008, 01:15   #11 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

KAFATASÇI adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 39
Evet mesela ben meslek lisesi mezunuyum.Bölümüm mutfak ve mutfak astsubaylığına başvurdum.Ön başvuruyu yapmıştım şimdi kendi barajlarını açıklayacaklar.Yani nasıl 2 yıllık meslek yüksek okulu okuyorsak aynı şekilde askeri meslek yüksek okulu okuyacağız ve askeri personel olacağız umarım.

Benim tam olarak bilgi sahibi olamadığım konu astsubaylıktan sonrası olabiliyor mu? Yani kıdem alınamıyor sanırım subaylık ve ilerisi gibi ya da Genelkurmay sınavlar düzenliyor mu?
KAFATASÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2008, 01:24   #12 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
KAFATASÇI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster

Benim tam olarak bilgi sahibi olamadığım konu astsubaylıktan sonrası olabiliyor mu? Yani kıdem alınamıyor sanırım subaylık ve ilerisi gibi ya da Genelkurmay sınavlar düzenliyor mu?
Astsubay Meslek Yüksekokulu'nu başarıyla bitiren bir kişi, "Astsubay Çavuş" rütbesiyle mezun olup atanır. Bundan sonra sırasıyla astsubay; kıdemli çavuş, üstçavuş, kıdemli üstçavuş, başçavuş ve kıdemli başçavuş olur. Kıdemli başçavuştan sonra emekli olmayıp devam edersen kıdemli kademe başçavuş olursun ama bundan yukarı çıkamazsın. Rütben kolunda kalır, omzuna çıkmaz. Yani subay olamazsın.

Fakat astsubaylar için subaylık imtihanları açılıyor. Yaşın geçmeden subaylığı kazanabilirsen, ayrıca bir subay okuluna girersin. Bu subay okulunu da başarıyla tamamlayabilirsen subaylığa geçebilirsin ama açık konuşmak gerekirse astsubaylıktan subaylığa geçmek imkânsız denecek kadar zor bir iştir.
Alt 13.07.2008, 02:12   #13 (İleti Bağlantısı)

Çağrı_Beğ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 201
Umarım Türkçü kandaşlarımız iyi puan almışlardır.

Esenlikler.
Çağrı_Beğ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2008, 02:15   #14 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

PusatLı_Tatar adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 27
Alıntı:
ALTAR adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ne bölüm düşünüyorsun.
Kaç puan aldın onlarıda yazsaydın keşke sadece senin için değil tüm andalar yazarlarsa iyi olur.
Yukarıda dediğim gibi biz bir aileyiz.
Mazur görün puanımı görünce bayağı sevinç duydum.O anda insan ne yapacağını şaşırıyor.Ben Meslek Lisesi mezunuyum.O yüzden biraz zorladım.Açıkçası da sınava 3. ve son girişimdi.Ama çalışmalarımın karşılığını aldım.Sayısal-1 bölümünden 351 puan yaptım, başarı sıramda ek puanda 4959.BÖTE'lere gidebiliyorum sadece.O yüzden yerleşebileceğimi sanıyorum.Hele puanlar düşerse Ankara'yı tutturabilirim.
PusatLı_Tatar Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2008, 05:30   #15 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Günhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 428
Bu sınavda başarı gösteren kandaşlarımı kutluyorum.

İstediği sonucu alamayan kandaşlarımın ise daha düzenli çalışmalarını ve başarıya ulaşmalarının kendi ellerinde olduğuna inanmalarını istiyorum.

Kendine faydası olmayan kişilerin içinde yaşadığı topluma dolayısı ile Türkü düşünceye faydası olması beklenemez.

Kandaşlarım köşe başlarını tutunuz. Çağlar ötesinden uzanarak gelen kutlu davamız için yerlerinizi alınız. Mücadelemizde hizmetiniz Türk soyunun geçmişini ve gelecek nesillerimizi etkileyecektir. Bu bilinçle çalışınız.
"Hoş geldin oğlum ATSIZ, kutlu olsun!" diyecek.
Günhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
açıklandı , sonuçları , sınavı , Üniversite

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler