![]() |
|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Uygur.org'un sahibi Abdülcelil Karakaş Ağabeyimiz'e ve Kızına yapılan Edepsizlik
Geçenler'de Uygur.org'un sahibi, değerli büyüğüm Abdülcelil Karakaş ile telefonda konuştuk. Kendisini tanır mısınız bilmiyorum. Aynı zamanda Alman'ya da Uygur enformasyon merkezi başkanı ve yerel yayın yapan Uygur Tv. nin sahibidir.
Geçenlerde, kızını Türkiye'ye göndermiş ve aşırı dindar bir Uygur Türk'ü olan adama emanet etmiş. Kız Türkiye'ye geldiğinde bakmış başı açık ve bunu eve almamış benim kızlarıma kötü örnek olur diye. Kız tek başına sokaklarda kalmış. Kürt'ün biri de bir yere yolculuk yaparken pasaportunu çalmış sanırım. Öyle birşey duydum. Zor bela Almanya'ya dönmüş. Telefon'da konuştuğumda yıkıldım. Dedim 'Abdülcelil ağabey biz daha ölmedik, bize niye haber vermedin?' Görüyorsunuz arkadaşlar, Uygurlar'ın aralarında böyle durumlar var. Aşırı islamcı olanlarda var. Özellikle Doğu Türkistan maarip derneği. Doğu Türkistan vakfı ise milliyetçi kanattır.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Evet malesef Doğu Türkistan'ın bazı kesimleri aşırı İslamcı çizgidedir. Kaldıki bugün Çin'de özerk bir devlet olan Doğu Türkistan'lı soydaşlarımızın devlet isimlerinden ne kadar aşırıya kaçtıklarını görürüz. Bilindiği gibi devletin adı Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti'dir!
Zamanında yotubede bir video izlemiştim Doğu Türkistanlı militanları anlatıyordu. Gördüklerim karşısında irkilmiştim. El Kaide militanlarından farksız insanlardı! Umudumuz en kısa sürede içlerine düştükleri arapçılığı bırakmalarıdır. Müslüman olacaklarsa Türk gibi olsunlar, arapçılığı üzerlerinden silkip atsınlar...
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Daha öncede söylemiştim. Bu el kaidenin pakistanlı ve afganistanlı dölleri var ya, bunları kandırıp, sınırdan kaçırıp eğitim veriyor, işte sürekli o kafes içinde kalan Uygur Türkler'i düşünüp dağdan iniyor. Küçük küçük guruplar kurup Doğu Türkistan'da asker kafası kesiyor. Ben çok rastladım. Milliyetçi çizgiye geçebiliyorlar. Şansları da biraz, ülkelerinin adının Doğu Türkistan olmasından kaynaklanıyor.
Ama burada birbirine yardım etmiyor adamlar, kaç kişiyi azarladım yine doymuyorlar.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Duyduklarıma göre Çin hakimiyetindeki Doğu Türkistan bölgesinde peştun unsurlarda varmış. Yani orada Çinliler dışında herkes Türk değilmiş.
Bu müslüman peştun unsurlarda Doğu Türkistanın bağımsızlığını savunuyorlarmış ve şeriatçılarmış. Bizim Uygur Türkleri arasında da şeriatçılık yayılıyormuş. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Şöyle bir olayda var mesela: Tungan denen yaratıklar var ya müslüman çinli köpekler, işte onlar gidiyor bir esnafın yanınsa, selamun aleyküm diyorlar ve başlıyorlar Kuran'dan birşeyler okumaya. Bu adamlarda buna kanıyor.
normalde Çin'in Çince'si Hanzhoudur. Bunlar kendilerini ayrı göstermeye çalışıp Genzhou diyorlar. Ama işlerine gelince biz de sizdeniz gibi laflar ediyorlar çinlilere. Bu yaratıklar zamanında Doğu Türkistan'a gönüllü asker olup, masum kandaşlarımıza olmadık işkenceler yapmışlardır sonra da ülkeyi Çin'e vermişlerdir. Şimdi at koşturuyorlar. Çin kaynağına göre orada olan Uygur Türk'ü sayısı 8.5 milyon. Ama bence 20 milyondan fazla.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Söyledikleriniz çok doğru.Çin'in baskısı altında kalan Türkistan'a biz yardım elini uzatamadığımız için elin terörist zihniyetli barbarları kardeşlerimizi kullanıyorlar. Yıllarca Çin'in dini baskıları altında dini duyguları kabaran Türkistanlı Irkdaşlarımız dini taassuplarından ancak bağımsız olurlarsa kurtulabilirler. Bunun için başta biz olmak üzere bütün Türki Cumhuriyetlerinin yardımları gereklidir diye düşünüyorum. Ayrıca yapılan hakaret ve saldırıları kınıyorum .Milliyetini unuttuktan sonra dinini yaşasan ne olur! Ayrıca bakın asimile olmuş milletlere hepsi dinine bağlı olduğunu sanan milli kimliklerinden uzaklaşan budunlardır.TTK
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| abdülcelil , ağabeyimiz'e , edepsizlik , karakaş , kızına , sahibi , uygur.org'un , ve , yapılan |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|