Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Yurtları > İşgal Altındaki Türk Yurtları > Doğu Türkistan

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 04.09.2008, 15:29   #1 (İleti Bağlantısı)

URUNGU_ŞAD adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 91
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Uygur.org'un sahibi Abdülcelil Karakaş Ağabeyimiz'e ve Kızına yapılan Edepsizlik

Geçenler'de Uygur.org'un sahibi, değerli büyüğüm Abdülcelil Karakaş ile telefonda konuştuk. Kendisini tanır mısınız bilmiyorum. Aynı zamanda Alman'ya da Uygur enformasyon merkezi başkanı ve yerel yayın yapan Uygur Tv. nin sahibidir.

Geçenlerde, kızını Türkiye'ye göndermiş ve aşırı dindar bir Uygur Türk'ü olan adama emanet etmiş.

Kız Türkiye'ye geldiğinde bakmış başı açık ve bunu eve almamış benim kızlarıma kötü örnek olur diye. Kız tek başına sokaklarda kalmış. Kürt'ün biri de bir yere yolculuk yaparken pasaportunu çalmış sanırım. Öyle birşey duydum.

Zor bela Almanya'ya dönmüş. Telefon'da konuştuğumda yıkıldım. Dedim 'Abdülcelil ağabey biz daha ölmedik, bize niye haber vermedin?'

Görüyorsunuz arkadaşlar, Uygurlar'ın aralarında böyle durumlar var. Aşırı islamcı olanlarda var. Özellikle Doğu Türkistan maarip derneği. Doğu Türkistan vakfı ise milliyetçi kanattır.
Alt 04.09.2008, 15:43   #2 (İleti Bağlantısı)

İletiler: 230
Evet malesef Doğu Türkistan'ın bazı kesimleri aşırı İslamcı çizgidedir. Kaldıki bugün Çin'de özerk bir devlet olan Doğu Türkistan'lı soydaşlarımızın devlet isimlerinden ne kadar aşırıya kaçtıklarını görürüz. Bilindiği gibi devletin adı Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti'dir!

Zamanında yotubede bir video izlemiştim Doğu Türkistanlı militanları anlatıyordu. Gördüklerim karşısında irkilmiştim. El Kaide militanlarından farksız insanlardı! Umudumuz en kısa sürede içlerine düştükleri arapçılığı bırakmalarıdır.

Müslüman olacaklarsa Türk gibi olsunlar, arapçılığı üzerlerinden silkip atsınlar...

Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk'ün ve Türkçülüğün izinden ayrılmayacağıma and içerim!
OGEDAY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.09.2008, 16:35   #3 (İleti Bağlantısı)

Daha öncede söylemiştim. Bu el kaidenin pakistanlı ve afganistanlı dölleri var ya, bunları kandırıp, sınırdan kaçırıp eğitim veriyor, işte sürekli o kafes içinde kalan Uygur Türkler'i düşünüp dağdan iniyor. Küçük küçük guruplar kurup Doğu Türkistan'da asker kafası kesiyor. Ben çok rastladım. Milliyetçi çizgiye geçebiliyorlar. Şansları da biraz, ülkelerinin adının Doğu Türkistan olmasından kaynaklanıyor.

Ama burada birbirine yardım etmiyor adamlar, kaç kişiyi azarladım yine doymuyorlar.
Alt 04.09.2008, 20:13   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,093
Alıntı:
URUNGU_ŞAD adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Daha öncede söylemiştim. Bu el kaidenin pakistanlı ve afganistanlı dölleri var ya, bunları kandırıp, sınırdan kaçırıp eğitim veriyor, işte sürekli o kafes içinde kalan Uygur Türkler'i düşünüp dağdan iniyor. Küçük küçük guruplar kurup Doğu Türkistan'da asker kafası kesiyor. Ben çok rastladım. Milliyetçi çizgiye geçebiliyorlar. Şansları da biraz, ülkelerinin adının Doğu Türkistan olmasından kaynaklanıyor.

Ama burada birbirine yardım etmiyor adamlar, kaç kişiyi azarladım yine doymuyorlar.
Ülke dışında ki ırktaşlarınla ilgili her zaman her duruma yönelik politikaların, çalışmaların olmassa, durumun böyle olmasına şaşmamak lazım, laik Türkiye cumhuriyetinin açıktan ya da el altından Doğu Türkistanlı ırktaşlarımıza her mana da eğitim verme teklifi, çabası olmuşta onlar yok biz afgandan, peştundan, araptan eğitim alırız diyerek teklifimizi geri mi çevirmişler ? Hayır, olan şey; her zaman ki gibi devletimizin sınırlarımız dışında ki ırktaşlarımızla ilgili politikasızlığı, elin peştununa, afganına, arabına yol veriyor.

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.09.2008, 22:05   #5 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 42
Duyduklarıma göre Çin hakimiyetindeki Doğu Türkistan bölgesinde peştun unsurlarda varmış. Yani orada Çinliler dışında herkes Türk değilmiş.

Bu müslüman peştun unsurlarda Doğu Türkistanın bağımsızlığını savunuyorlarmış ve şeriatçılarmış. Bizim Uygur Türkleri arasında da şeriatçılık yayılıyormuş.
soner83 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.09.2008, 22:54   #6 (İleti Bağlantısı)

Şöyle bir olayda var mesela: Tungan denen yaratıklar var ya müslüman çinli köpekler, işte onlar gidiyor bir esnafın yanınsa, selamun aleyküm diyorlar ve başlıyorlar Kuran'dan birşeyler okumaya. Bu adamlarda buna kanıyor.

normalde Çin'in Çince'si Hanzhoudur. Bunlar kendilerini ayrı göstermeye çalışıp Genzhou diyorlar. Ama işlerine gelince biz de sizdeniz gibi laflar ediyorlar çinlilere. Bu yaratıklar zamanında Doğu Türkistan'a gönüllü asker olup, masum kandaşlarımıza olmadık işkenceler yapmışlardır sonra da ülkeyi Çin'e vermişlerdir. Şimdi at koşturuyorlar.

Çin kaynağına göre orada olan Uygur Türk'ü sayısı 8.5 milyon. Ama bence 20 milyondan fazla.
Alt 07.10.2008, 21:59   #7 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

tatarusagı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Söyledikleriniz çok doğru.Çin'in baskısı altında kalan Türkistan'a biz yardım elini uzatamadığımız için elin terörist zihniyetli barbarları kardeşlerimizi kullanıyorlar. Yıllarca Çin'in dini baskıları altında dini duyguları kabaran Türkistanlı Irkdaşlarımız dini taassuplarından ancak bağımsız olurlarsa kurtulabilirler. Bunun için başta biz olmak üzere bütün Türki Cumhuriyetlerinin yardımları gereklidir diye düşünüyorum. Ayrıca yapılan hakaret ve saldırıları kınıyorum .Milliyetini unuttuktan sonra dinini yaşasan ne olur! Ayrıca bakın asimile olmuş milletlere hepsi dinine bağlı olduğunu sanan milli kimliklerinden uzaklaşan budunlardır.TTK
tatarusagı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
abdülcelil , ağabeyimiz'e , edepsizlik , karakaş , kızına , sahibi , uygur.org'un , ve , yapılan

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler