![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Uygur Türkleri'nin çaresizliği: Uygur Türk'ü kendini yaktı!
***HABER***09.08.2008 Çin’in Ankara Büyükelçiliği önünde, Pekin’de başlayan olimpiyatları protesto eden bir Doğu Türkistanlı kendini yaktı. Çeşitli sloganlar atan grup içinden bazıları Doğu Türkistan’daki idamlara dikkat çekmek için boyunlarına urgan geçirdi. Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk, Çin’in 2008 Olimpiyatlarını düzenlemeyi hak etmediğini savundu. Çin’in Doğu Türkistanlılara ‘’vahşet’’ uyguladığını iddia eden Tümtürk, “Doğu Türkistanlılar şiddetin her türüne karşıdır. Barış için verilen mücadelenin barışçıl yöntemlerle yapılması gerektiğine inanmaktadır. Bağımsızlık ve insan hakları mücadelesi veriyoruz. Bu mücadelemizi azim ve kararlılıkla hedefimize ulaşıncaya kadar sürdüreceğiz” diye konuştu. Bu sırada, Mehmet Dursun Uygurtürkoğlu adlı eylemci kendini yaktı. Olay yerindeki polis ekiplerinin müdahale ederek ateşi söndürmesinin ardından Uygurtürkoğlu, hastaneye kaldırıldı.
Uygur Türklerine Türkiye bile sahip çıkmazsa kim sahip çıkacak. 'Ekonomik dev Çin' diye diye Uygur Türkleri tarihten silinip gidecek! Uygur Türk'ünün kanı üzerine kurulu ekonomik çıkardan ne ülkeye ne millete hayır gelmez.Milletimize silah olarak geri döner! |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Farecikler , Ulu Başbuğ'u çok fazla tanımazsınız.
Ama onun bir sözü vardır. "Bir gün tüm Türk Devletleriyle Çin Seddinde Buluşacağız!" O gün yakındır. Türkçü Devrim , Devletin başına geçtiğin de.. O Gün çok yakındır.. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Uygur Türklerine normal şartlarda Türkiye sahip çıkabilir. Fakat var olan şartlarda böyle bir desteği beklemek hayalciliğin ötesinde saflık olur. Yani Uygur Türkleri tek başlarına mücadele etmek gibi bir durumla karşı karşıyalar.
Muhammed'in ümmetinin, şimdiki uğraşı Türkiye'yi ılımlı islam için model devlet yapmaktır. Aklını arap saçmalıkları ile becermiş kişilerden Türklere yönelik, onların çıkarını gözeten uygulamalar beklemek mantıklı olmaz. Türk olmayan birinin yapacağı her şey Türklüğe zarar verir. Şimdiki hükûmet bunun en çarpıcı örneğidir. Etnik döküntülerin buluştuğu etnik çorba, karmakarışık işler yapıp her daim Türklüğe zarar verecektir. Şimdi normal şartlardan bahsetmek istiyorum. Türkiye'nin Atatürk dönemi siyasal kimliği Türkçülüktür. Uygur Türklerine yardım elini uzatacak, onları uluslararası arenada destekleyecek tek fikirsel yapı Türkçülüktür. Normal şartlarda dış işleri bakanlığı ve tüm ilgili bakanlıklar çin'in Uygur Türklerine yaptığı bu kıyımı uluslar gündemine taşır ve mevcut durumu hem Türkiye hem de Uygur Türklerinin çıkarları doğrultusunda ön planda tutardı. Bunu kendi içinde gazete, televizyon, radyo vesaire aracılığıyla bir bilinç oluşması yönünde kullanabilirdi. Elçilikler, evrenkentler ve bakanlıklar eliyle de çin'in aleyhine olan kuramsal çalışmaların yanında direk uygulamaya yönelik planlarda yönetebilirdi. Yani devlet tüm organlarıyla bu işin üzerine yoğunlaşabilirdi. Fakat bu bahsettiklerim tümüyle Türkçü bir devletin hayali tasarımıdır. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Devşirme olduğu için atılmıştır
|
Zamanında "dünyanın gelmiş geçmiş en büyük uygarlığını kuran Uygur Türkleri" nin bugünkü halini görüp de geçmişle karşılaştırdığımda, gerçekten oldukça üzüntülü hissediyorum kendimi.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Esenlikler kandaşlar. Kızıl Çin işgali altında bulunan Doğu Türkistan'ımız hakkında merak ettiklerinizi naçizhane cevaplayabilirim. Bölgeye sürekli giden biri olarak bazı sorularınızı cevaplayacağımı umuyorum.
Ayrıca geçen yıl üye olmuştum ama bir yıldır internete giremeyecek kadar yoğundum. Sanalda olmasa da reel de bazı aktiviteler yapmaya çalıştım. Ayrıca Türk lehçeleri hakkında ki ilk yapıtım olan Uygur Türkçesi-Türkiye Türkçesi sözlüğünü de otağda yayınlayacağım. Tekrar Esenlikler bir not daha eklemek istiyorum. Bu forum çok disiplinli gerçek bir asker Türk havasını seziyorum. Çok güzel. Otağ Yöneticilerinin yüreğine sağlık.
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Degerli URUNGU_ŞAD, Cin işgali altında bulunan ve zulüm gören kardeslerimizin durumu hepimizi üzmekdedir. Dogu Türkistan davasi biraz sahipsiz gibime geliyor. Bu konuda düsüncelerinizi ögrenmek isterim. Bu davada bir lider eksikliginin oldugunu düsünüyorum. Son olarak da Uygur kardeslerimizin dini, irkinin önünde geliyor gibi. Bu konuda ki tespitlerinizi de paylasirsaniz sevinirim.
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Kandaşım bu soruyu bana yönelttiğin için öncelikle çok teşekkür ederim. Biraz hararetli yazacağım ve noktalama hatası yaparsam bağışlayın.
Birinci tespitiniz çok doğrudur. Doğu Türkistan davası sahipsizdir ve bugün sözde sahip çıkanlar, çaresiz kardeşlerimizin bu zor durumundan yararlanan el kaideye bağlı örgütlerdir. Bu şerefsiz Pakistan ve Arap dölleri kardeşlerimizi din adına kandırıp dağlarda eğitime gönderiyorlar. Ama Kahpe Çinliler bugün bu insanlardan korkmaktadır. Çünkü çoğu gerillalar dağdan inip, islami köpeklerinde köpek olduğunu anlayıp, 5er 10ar kişilik guruplarla Doğu Türkistan'da korku salmaya başlamıştır. Yine içlerinde dini bütünlük olmasına rağmen daha milliyetçi yaklaşmışlardır. Yavaş yavaş islami anlayışın gideceğini umuyorum. Ama kahpe Çin'in bayrağı altında doğup, çin okullarına gidip (okul traşıda tabak şeklinde bir traş) çince eğitim alıp, kendi tarihleri öğretilmeden çinin sözde kahraman tarihini öğrenip büyüyorlar. sokakta 3 kişi yan yana yürüse polis hemen yanına gelip onlara soru soruyor. Biri sabah spor yapsa polis ona neden spor yaptığını soruyor. Bir kişi güya bir suç işlese bütün ailesinin ve akrabalarının hayatı kararıyor. Onlarda bi söz var, duvarın bile kulağı var diye. Ailesiyle bile konuşamıyor. Çünkü ailesi ispiyon eder diye korkuyor. Arkadaşlarından korkuyor. Bir araya gelemiyorlar çünkü bu kahpeler güvenlerini yıkmış. Oyüzden Uygur Türkler'ine yardım etmeliyiz. Öncelikle Uygur lehçesini çok iyi öğrenip en azından internette Uygur Türkler'iyle konuşup güvenlerini yerine getirmeliyiz. Ben orada olmadığım zamanlar arkadaş çevremi internetten geliştirdim. Bunun dışında kandaşlar çok ağırınıza gidecek biliyorum ama, orada sencede binlerce kız zorla Pekin'e gönderilip çalıştırılıyor. Bazıları kötü yola düşüyor bazıları zorla köpeklere gelin oluyor. Size soruyorum, bir Türk bir Çin'e ne zaman gelin gitmiş? Ben çok ağladım. Orada çok uğraştım çok dava gütmeye çalıştım ama vizemi kesti köpekler biraz sorguladılar. Ama o kadar. Bakın Türkiye2den çok korkuyorlar. Savaşma ve kavga etmeyi hiçbiri bilmiyor. birine yumruk işareti yapsan hemen yere kapanıyor başını elleri arasına alıp. Korktukları içinde işkence ediyorlar çok kişi ölüyor ve televizyonda duyulmuyor. Onlara yardım etmeliyiz. Çünkü biliyor musunuz onlar gerçekten bizi yürekten seviyorlar. Siz belki bilmezsiniz ama Türk yurtları içinde bize kendini en yakın hissedenler onlar bence. Yaşlı bir dede Türkiye Türküyüm deyince, bana nasıl sıcak sarıldı anlatamam. Ben Türkiye'de her akşam Uygur Türk'ü dostlar ile birlikteyim. Oruç tutmamama rağmen, iftarlarına da gidiyorum. Sabaha kadar konuşuyorum ve bazen orada kalıyorum. Bir gece ağlama sesiyle uyandım ve yanımda ki Uygur Türk'ü arkadaşımı (yakında beraber eve çıkacağız, konuğum olarak beklerim) uyandırıp sordum, bu adam niye ağlıyor diye. Gulca katliamında Askerlerle savaşmış, hakkında idam kararı çıkınca, buraya gelmiş, karısı hamileymiş. Şimdi çocuğu kocaman ve onu hiç görmemiş. Elinde bir resmi varmış gece ona bakar ağlarmış. Şimdi sorarım size bu kardeşlerimizin acısını dindirmek boynumuzun borcu değil mi? orada Taklamakan çöllerinde atom denemesi yapıp Uygur balalarının sakat doğmasına neden olan pis Çinliler'den, zorla kürtaj yapıp ameliyat masasından kalkamayan anaların , Uygur eti yiyen pis çinlilerden hesap sormayacak mıyız? 2. soruna gelince, dinleri şuan biraz daha önce çıkıyor bazı yerlerde. Ama bu çince eğitim almalarından çinlilerle iç içe yaşamalarından kaynaklanıyor. En önemli farkı burada görüyorlar. Bu çok rahat aşılabilecek bir durum. Çünkü orada çinliler dine çok saldırıyor. Ama emin olun bu aşılabilecek sallantıda birşey. ben orada olduğum süre içerisinde onlarca kişi koyu Türkçü olmuştu. onlar bizden bir umut kırıntısı bekliyorlar. Bu arada araya bir adam koyduk. Vize almaya devam edeceğim belki.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkçısı
|
Irkdaşım henüz reşit değilim ama senin gibi orada davamız için uğraşmak isterim. Bir kaç yıl sonra orada bir şeyler yapabilmek için ne yapmalıyım, o zaman geldiğinde seninle iletişime geçebilecek miyim? Ayrıca saf kan Türklerin çok fazla olduğu bir yerde yaşamak çok hoşuma giderdi... Bildiğimiz gibi burada kanını kırdıran, bunu umursamayan çok fazla...
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Kandaş, güzel düşüncelerinle ataların senin yanındadır. Birgün bir yerde buluşuruz elbette. Ben daha hiçbir şey yapmadım. Tek başıma da yapamam tabi ki. Türk'ün sorunu bitmiyor. Atsız'ın oğluna mektubu geliyor aklıma. Bir zamanlar kendime sormuştum 'bu kadar düşman olur mu yahu?' diye. Gerçekten öngürüsü çok sağlam bir bilgindir Atsız Ata. Biliyorsun sorunlarımız sadece Doğu Türkistan sorunu değil. Bir sürü sorun var. Birgün hepsini halledeceğiz.
Sorularınız olursa dilim döndüğünce cevaplamak isterim. Otağ yöneticilerimizi de tanımak isterim.
|
![]() |
| Etiketler |
| çaresizliği: , kendini , tÜrk'Ü , Türkleri'nin , uygur , yaktı! |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|