![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Uygurlar
Cinde bir staj yapma imkanim var. Bir Cinli Uygurlarla dil olarak anlasabilecegimi tip olarakta benzedigimi söyledi onlarin yönettigi firmalar konusunda yardimci olabilirmis ancak dil olarak Uygur Türk`lerinin konustuklari Türkce´yi anlayabilir miyim? Beni bu konuda aydinlatabilir misiniz?
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Andam www.......... ve http://www.uygur.org/uygurche.htm sitelerine girin, bu lehçe hakkında az da olsa önbilginiz olur...
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Çin'de yaşayan bir Uygur arkadaşım var. İnspeak' teki sesli sohbet odasına gelirsen yardımcı olabilirim.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Esenlikler Irkdasim,
Turk dillerinde farkli lehceler oldugunu bildiginizden eminim, fakat bu lehce farkliligina ragmen genel olarak Turk dillerinde(hangisi olursa olsun) cumle yapisi ayni olup ortak kelimeler coktur. Lehce farkliligindan dolayi bazi kelimeler farkli gelebilir, ilk basta anlamakta zorlanabilirsiniz ama zaman icinde kulaginiz bu seslere asina olacak ve ilk zamanlarda anlayamadiginiz bu kelimeri gayet rahat anlayabilecek duzeye geleceksiniz saniyorum. Turkiye Turkcesinin disindaki diger Turk lehceleriyle ilgilendiyseniz ve bunlara karsi az cok asina iseniz bu zorluk inanin cok uzun surmeyecektir. Turkiye'de dogup buyumus Turkiye Turkcesiyle konusan bir Uygur Turku olarak ben bile bazen zorlaniyorum fakat bu tamamen Uygur lehcesiyle konusan birisini anlamami yada onlarla anlasabilmeyi engellemiyor.Derdinizi anlatma ve anlasilma konusunda biraz zorlansanizda cok buyuk bir sorun yasayacaginizi sanmiyorum. Simdiden basarilar dilerim.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Benzerliklere bir ornek vereyim istedim.
Mesela; "Çocuklar okulda dilimizi latin alfabesi ile yazıyor."(Turkiye Turkcesi) "Balilar mektepte tilimizni latin elipbesi bilen yazidu.(Uygur Turkcesi) Basarilar...
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Esenlikler. |
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Rica ederim Irkdasim,
Fikir edinebilmeniz acisindan azda olsa yardimci oldugumu umuyorum. En kisa zamanda uyum saglamaniz(ki bundan suphem yok) dilegiyle... Ata yurduma selamlar... Esenlikler...
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|